Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

От къде - от ъпдейт канала или от iso надгради?
Какво пише в дъмп файла?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Чоплих регистри и успях да се пусна пак в Skip Ahead, свали си се по нормалния начин и се инсталира сам извън Active hours.

Dump май не е останал след връщането, но е факт, че не съм имал сини/зелени екрани със 17650. Реално няма нищо в 17655, което да ме интересува, просто исках да пробвам дали мога да се закача пак за Skip Ahead. Ще чакам следващия.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 12 часа, DarkEdge написа:

Провери ли за актуализации след инсталирането на кумулативната актуализация?

Тази сутрин го направих и има само дефиниция за Дефендер.  За жалост, ненормалния обем на папка System Volume Information от 3.84ГБ е преписан и се кипри пак. Не можах да науча в детайли как да изтрия записите в нея извън точките за възстановяване.

22.JPG

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

За жалост, ненормалния обем на папка System Volume Information от 3.84ГБ е преписан и се кипри пак.

мисля, че ти бяха написали, че това се трие с външна(жива) ОС, но после трябва да си направиш нова точка за възстановяване

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

System Volume Information

Се коригира с управлението на точките за възстановяване или с друг инструмент. Например delfix
delfix.jpg

С отметка само на Purge System Restore

преди 12 часа, killchain написа:

дали мога да се закача пак за Skip Ahead

Ако се магарясва Skip Ahead изпълняваш:

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability]
"ContentType"="Skip"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\UI\Selection]
"UIContentType"="Skip"

или в админска конзола:

Цитат

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability" /f /v "ContentType" /t REG_SZ /d "Skip"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\UI\Selection" /f /v "UIContentType" /t REG_SZ /d "Skip"

и рестарт

преди 4 часа, дръндю написа:

мисля, че ти бяха написали, че това се трие с външна(жива) ОС, но после трябва да си направиш нова точка за възстановяване

Прочети внимателно-става дума за записи в тази папка извън точките за възстановяване. Тяхното изтриване не върши работа-стои си над 3.2ГБ. До колкото разбирам, трябва да бъдат присвоени права върху тази папка, за да се види какво има в нея и да се почисти.

преди 7 часа, DarkEdge написа:

Ако се магарясва Skip Ahead изпълняваш:

или в админска конзола:

и рестарт

Е аз успях, просто се оказа, че явно в 17655 има нещо, свързано с мрежата, което е счупено.

Кое издание е? Home, Pro...?
При мен (у дома) на 2 машини работи като слънце...

Pro. Същия, който сложих през лятото на 2015, когато сглобих сегашния компютър - оттогава насам не е инсталиран на чисто, само надграждан - и се държи прекрасно като за такъв.

Ще чакам или следващ build, или уикенда да го пробвам пак, че не върви да ми се чупи докато бачкам.

Пробвай да го надградиш от компилирано UUP> ISO.

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Пробвай да го надградиш от компилирано UUP> ISO.

Според теб каква е разликата между стандартен update и такъв от UUP? Може ли да се е объркало нещо в стандартния? 

Абе, по принцип не би трябвало да има разлика. Защото стандартният ъпдейт е точно от свалени uup модули. Виж какво пише в логовете на Panther - C:\Windows\Panther

Разучавайки новите функции на 1803, видях една ,дето ми хареса. Става дума за Времевата линия ( TimeLine), която е една ретроспекция на извършените дейности с компютъра и позволява много бързо и лесно да се отвори нещо използвано в последните 30 дни и да се работи по него. В статия на Д. Деспотов в "Калдата" се прави описание на това и се предлага отварянето чрез бутони Win + Tab. На лаптопа, където инсталацията на 1803 беше направена малко преди да дойде като ъпдейт, в лентата на задачите се появи икона за тази функция.На десктоп компютрите обаче липсва. Прерових всички начини за откриването й , но никъде няма опция да направя пряк път или да я закача за старт менюто. А тя би била доста полезна, ако се отваря и с клик на иконка в лентата долу. Как да я направя?

45.JPG

44.JPG

преди 1 час, B3M2W0 написа:

На десктоп компютрите обаче липсва. Прерових всички начини за откриването й , но никъде няма опция да направя пряк път или да я закача за старт менюто. А тя би била доста полезна, ако се отваря и с клик на иконка в лентата долу. Как да я направя?

image.thumb.png.a2a77cfe5f514645a90c5e059ee73320.png

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Става дума за Времевата линия ( TimeLine)

Settings>Multitasking>Timeline:
Snap11.png

преди 4 часа, vpvelev написа:

image.thumb.png.a2a77cfe5f514645a90c5e059ee73320.png

Готово! Много благодаря, не се сетих тук да погледна.

21.JPG

Здравейте. Отскоро съм с 10ка - Fall Creators Update. От няколко дни започна постоянно да ми излиза уведомление, че Уин не е могъл да инсталира feauture. Спрял съм ъпдейтите от Group policy (опция 2 - да пита) не знам защо за всеки случай сложих програмата Windows 10 Update Switch 303 и оттам ги спрях, мисля че в регистъра ги пипа. Wi-fi съм я сложил metered. Със защитната стена съм блокирал целия трафик освен позволен от мен. Мислех, че стената ми блокира инсталирането на добавки, но и със спряна стена пак си е същото. Доста дразни защото през 10 мин ми дрънка уведомление. Слагам снимки. Втората е това, което излиза след като кликна уведомлението.

Edit забравих да спомена че в езиковите настройки за Регион ми е сложен - US

Untitled.jpg

Capture.JPG

преди 37 минути, The_Nomad написа:

От няколко дни започна постоянно да ми излиза уведомление, че Уин не е могъл да инсталира feauture

А коя е функционалността, която не може да се инсталира?

преди 42 минути, The_Nomad написа:

Отскоро съм с 10ка - Fall Creators Update

а защо не с последната " April 2018 Update" ?

преди 5 часа, DarkEdge написа:

А коя е функционалността, която не може да се инсталира?

И аз това не мога да разбера. Като кликна на уведомлението ми излизат настройките показани на втората снимка. Не знам тези инсталирани ли са или не са могли да се инсталират. Никаква информация нямам освен показаната на снимките.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.