Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Е за опера става въпрос,за портативна версия на рам диск.И понеже в 10ката нямах рам диск си направих и използвах същият образ на диска от 8.1.Всичко добре,появи се всичко както си е от образа в 8.1,даже и лентата с отметките си е същата,но за сайтовете ги няма данните и паролите,което е странно,щото на практика всичко е едно към едно от браузъра,но в 10ката липсват тези данни.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

http://www.nirsoft.net/articles/saved_password_location.html
Opera: The passwords are stored in wand.dat filename, located under [Windows Profile]\Application Data\Opera\Opera\profile

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Хммм,тъмна Индия...........аз не намирам такива локации,това не знам доколко актуална информация е и дали става въпрос за инсталационна версия,а аз съм с портативна и де факто всичко от нея е на рам диска,без да съм пренасочвал нищо.Явно се записва някъде и едно,че се криптира,а друго е,че явно е свързано и с ключове в регистри,за да не се появява тази информация в 10ката,при огледален образ на браузъра от 8.1.Мерси за инфото все пак:))Намерих ги все пак,в рам диска си е в папка profile-data-login data/jurnal,но четох в форуми,че не се разчитат тези пароли от друг уиндоус заради сигурността,та затова ги няма паролите в 10ката и трябва да ги въвеждам пак.

Ами ползвай или синхронизация, или експортирай с инструмента на nirsoft за opera или Opera Password Decryptor или Stu's Opera Settings Import & Export Tool

Пфууу.. подкарах си мрежата най-накрая, след драмите след премахването на Homegroup. Сега компът с 10 Core влиза спокойно в този с 10 Pro, но 10 Pro няма достъп до компа с 10 Core... :no-no:

преди 33 минути, zitrön написа:

Пфууу.. подкарах си мрежата най-накрая

Щом не споделяш как, все едно не си писал.

на 7.05.2018 г. в 12:21, DarkEdge написа:

Е, и? С последната версия си. Грешката е от твоя Windows/мрежови настройки.

А някаква идея къде да погледна защото аз настройките не съм ги пипал изобщо ...

Най-лесно - направи ресет на мрежата
Settings > Network and internet > Reset Network и рестартираш.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Щом не споделяш как, все едно не си писал.

Щото не мога да си намеря мнението, в което бях постнал линка с решаването на проблема... Явно трябва да си сменя аватара с по-ярък, та да си намирам мненията... :D

Та, както знаете, в 1803 MS решават, че вече Homegroup няма да има, щяли да се ползват облачните им простотии... Ъпдейтваш и.. кОр мрежа.

Едно от решенията е това: ЦЪК

При мен по неизвестна за мен причина, не искаше да се позиционира отметката на Turn оff password protected sharing , та затова мъки цяла седмица - аз я слагам, рестарт, а тя пак се връщала на ON... Идея си нямам как се оправи..

turnoffpassprsh.jpg

има ли начин емотките, дет се показват с  вин плюс точка, да се сменят с други, щото не ми харесват?

хем малко на размер, хем озъбено като канибал и не могат да се вкарват във форума
338129541_.PNG.bffc4d316caa5da3d6d3674f24e1bf6b.PNG

демек тия емотки, не могат да се заменят с други
баси, ногу грозни ве

Честито OS build 17134.48 :)

Интересно след като през Windows Update  на 10-ката не иска да се обнови и горните инструменти не помогнаха пробвах с Windows 10 Media Creation Tool изтегли обновяването започна да го инсталира и не стана ....Не ми е зор да го обновя ама почнах да се дразня нещо .

Проблемът е в твоя талавиз...

преди 2 часа, Николай Гергишанов написа:

Интересно след като през Windows Update  на 10-ката не иска да се обнови и горните инструменти не помогнаха пробвах с Windows 10 Media Creation Tool изтегли обновяването започна да го инсталира и не стана ....Не ми е зор да го обновя ама почнах да се дразня нещо .

Някъде пази лог файлове, намираш къде и четеш. Обикновено има някое приложение, което прави проблем и след като го разкараш минава ъпдейта. Но да, миналата седмица набързо метнах едно око какво ново има и са само глупости.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 3 часа, badsector написа:

Някъде пази лог файлове, намираш къде и четеш.

Само дето трябва да инсталира Windows Performance Analalyzer за да чете etl  файловете в папка C:\Windows\Logs\WindowsUpdate.
По-добре да прегледа какви грешки са регистрирани в системата под eventviewer

преди 5 часа, Николай Гергишанов написа:

не стана

А малко по-конкретно и какъв номер на грешка върна

на ‎3‎.‎5‎.‎2018‎ г. в 13:52, B3M2W0 написа:

Готово! Много благодаря, не се сетих тук да погледна.

21.JPG

Налага се да потърся още помощ във връзка с времевата линия( TimeLine). На лаптопа "Тошиба" пустата му линия работи перфектно- Като я отворя, ми показва какво съм правил през целия месец. На десктоп компютър не ще-каквото и да правя, нищо не показва. Прегледах всички настройки на лаптопа , свързани с нея, и ги направих на десктоп компютъра, пак нищо. Направо не знам какво повече иска.

55.JPG

56.JPG

57.JPG

преди 13 минути, B3M2W0 написа:

Направо не знам какво повече иска.

Иска здрав пердах и хващане на любовница на име Sylvia. :D

Не мисля,че е от това,аз като обнових и ползвах 10ката няколко часа си бях с локален акаунт,пък това си работеше и имаше история,преди да го изключа тотално.Това е поредната шитня за събиране на инфо и качване пък и в облака,маскирана под формата на услуга и улеснение на потребителя..............

Вчера се наложи да преинсталирам 10-ката, сложих 1709 Pro. Всичко точно, само не мога да сменя иконите на дяловете в Explorer-а, с такива по мой вкус. Досега винаги съм го правел с Windows 10 Manager, този път не ще. Не дава грешка, програмата показва, че ги сменя, но реално няма ефект. А са ужасно грозни :( . Някой да предложи идея по въпроса?...

Цитат

Показване на дейности от акаунти
Това са вашите акаунти на този компютър. Изключете ги, за да скриете дейностите в тях от времевата линия.

Управлението на активните M$ акаунти вкл/изкл синхронизирането

@RudeBoy

http://freewareapp.com/drive-icon-changer_download/

https://www.tenforums.com/tutorials/74659-change-drive-icon-windows-10-a.html

преди 28 минути, DarkEdge написа:

Е не, де да беше толкова просто ... "Бабешкият" метод със скрита икона и Autorun в съответния дял не ми харесва. Опитах начина от втория ти линк, директно в регистрите да създам ключ с път към .ico файла. Ами - не действа. Създавам ключа, запомням го, но иконата не се променя. Впрочем, същото мисля, че прави и Win10 Manager-а, само че е програмен продукт с потребителски интерфейс.

Явно нещо се е оплело някъде - регистри, права, или не знам какво още ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.