Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

http://www.skype.com/go/getskype-msi

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Че на тях не им е приоритет вече да създават добър и работещ софтуер,важно е да наблъскат инструментите за събиране на инфо,пък другото е на заден план.................пък и тоя скайп,кой го използва вече?Отдавна му мина времето.

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

тоя скайп,кой го използва вече?

Който иска....явно има все още желаещи.
Хайде да ограничиш офтопиците си, моля!
Въпросът не е дали или, а как!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 41 минути, The_Nomad написа:

Убеждавам се, че Майкрософт са идиоти. В скайп ми излиза съобщение, че ми е стара версията и да я ъпдейтна иначе след седмица нямало да ми работи. Следвам линка и се отваря Microsoft Store. Той обаче ми казва, че Скайп е инсталиран и има бутон само за стартиране. От сайта на скайп свалих ръчно последната версия, но инсталатора ме препраща пак към магазина за "най-добро преживяване". Скапаха го тоя скайп

Аз също имах ръчно свален Скайп но го деинсталирах и сега ползвам този от Microsoft Store автоматично се ъпдейтва , по удобен е заради това.

преди 26 минути, PigManu написа:

Аз също имах ръчно свален Скайп но го деинсталирах и сега ползвам този от Microsoft Store автоматично се ъпдейтва , по удобен е заради това.

И аз ползвам този вградения от Стор-а. В него няма опция обаче да го ъпдейтна, няма проверка за ъпдейти, няма about да видя с коя версия съм. И затова не знам как да тълкувам това съобщение, че версията ми е остаряла и ще спре да работи. Започва да ме дразни и ще взема да го сменя с този от линка на @DarkEdge 

Офф: много са ми интересни тия дето ми казват, че не трябвало да го ползвам понеже видиш ли те не го ползвали.

При мен преди около час се ъпдейтна автом. показа ми банер долу вдясно.

Ето това е версията след ъпдейта

преди 15 минути, The_Nomad написа:

И аз ползвам този вградения от Стор-а. В него няма опция обаче да го ъпдейтна, няма проверка за ъпдейти, няма about да видя с коя версия съм. И затова не знам как да тълкувам това съобщение, че версията ми е остаряла и ще спре да работи. Започва да ме дразни и ще взема да го сменя с този от линка на @DarkEdge 

Офф: много са ми интересни тия дето ми казват, че не трябвало да го ползвам понеже видиш ли те не го ползвали.

Без име.png

преди 8 часа, Слави Маринов написа:

пък и тоя скайп,кой го използва вече

Безброй семейства комуникират с децата си в чужбина благодарение на Скайп. Едно чудесно безплатно средство, което събира хората. Време е да свалиш черните очила...

преди 9 часа, PigManu написа:

При мен преди около час се ъпдейтна автом

Най-вероятно става дума за Метро приложението, а не за десктоп.

преди 11 часа, The_Nomad написа:

Убеждавам се, че Майкрософт са идиоти...

Напълно подкрепям :) Проблемът е, че има две версии на скайп - едната се тегли от скайп.ком и е "desktop app", другата от магазина на майкрософт и е само "app" или "метро" приложение. Визуалната разлика е, че версията от магазина до голяма степен прилича на интерфейса на outlook - абонатите са в лявата част и като цъкнеш на някой, се отваря чата в дясно.

преди 11 часа, Слави Маринов написа:

Че на тях не им е приоритет вече да създават добър и работещ софтуер,важно е да наблъскат инструментите за събиране на инфо,пък другото е на заден план.................пък и тоя скайп,кой го използва вече?Отдавна му мина времето.

Реално през последните 10 години майкрософт взимат хубавите страни от линукс и ги имплементират в техните продукти. Софтуерът им става все по-качествен. Колкото до ползвателите на скайп - все още са повече от тези на вайбър. Преди скайп са единствено чатовете на социалните мрежи, което е разбираемо.

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Безброй семейства комуникират с децата си в чужбина благодарение на Скайп. Едно чудесно безплатно средство, което събира хората. Време е да свалиш черните очила...

Па и не само, я си пускам малкия на нашите да си говорят поне веднъж седмично. Винаги ползвам нови версии и проблеми нямам никакви. На работа също ползвам скайп, дори не "for business", а безплатния. На старата работа ползвахме "for business" и е още по-добър продукт с повече полезни екстри. Колкото до ония, той си е просто трол, това му е удоволствието от живота - да сипе хейт.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Хаха , че и в фейса има отдавна видео разговори даже е сто пъти по удобно от скайпа.

преди 14 минути, Pavel! написа:

2018 година сме и файл експлорер все още не поддържа табове

Леко подвеждаща информация - казва се Sets:

преди 3 часа, adersa написа:

даже е сто пъти по удобно от скайпа

Въпрос на личен вкус и не само!

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance-winpc/sihostexe-unknown-hard-error/fa106f11-8a5b-4822-bbe9-0a5bfc38c927

Цитат

a) After you boot your computer using Windows DVD or USB, a black screen appears with gray text "Press any key to boot from CD or DVD". Press any key.

b) Select the correct time and Keyboard type.

c) Click Repair your computer in the lower left corner.

d) Select Troubleshoot from Choose an option screen.

e) Click advanced options in Troubleshoot screen.

f) Select Automatic repair.

Просто сме свикнали с уиндоса явно по интуитивен за нас и се плашиме от линукса. Така са ни учили,че хардеура за уиндос се прави.

Дрънди ако трябва да плати 500лв. за уиндоус и офис пакет ша са замисли.:D

преди 1 час, whitepixel написа:

Добре се забавлявате у този форум, а Windows 10 ви гарантира впечатляваща занимавка.
При нас у Линукса форума пълна скука, всичко работи и се чудим какво да правим като ОС развлечение.  :idea:

Я пусни бенч на някоя игричка :)

преди 1 час, whitepixel написа:

При нас у Линукса форума пълна скука, всичко работи и се чудим какво да правим като ОС развлечение.

Много е гадно да се мъъчиш да си счупиш 10-ката  и тя да се инАти.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

ми аз едно време, като ви го разправях туй, не ми вярвахте

пп

по-корава от мойта глава
:giggle1:

преди 12 часа, DarkEdge написа:

Изобщо не се инати, умира без дори да намекне, директно се просва на пода свита и гърчеща се.

Служебен комп на уин 10 = руска рулетка. 

Е, зависи и как е инсталирана ОС. Ако е САМО насипана...'ми нормално. На една кола като й сложиш друг двигател веднага ли тръгва и нищо не се пипа по него?
Кога ще проумеете, че ОС се инсталира с универсални настройки и си иска нейното си...

преди 22 минути, DarkEdge написа:

Е, зависи и как е инсталирана ОС. Ако е САМО насипана...'ми нормално. На една кола като й сложиш друг двигател веднага ли тръгва и нищо не се пипа по него?
Кога ще проумеете, че ОС се инсталира с универсални настройки и си иска нейното си...

А сега чакаме списък с тия настройки.

Горя от нетърпение да видя какво още е нужно след инсталция на win 10. Драйверите са ясни, друго какво? 

Всички, и не се измъквай с линкове.

Пробвай да обобщиш, да видим реално че не говориш ей тъй колкот да не заспиш. 

Да обобщя към 50+ промени в регистратурата? Май нещо си се объркал. А и тонът ти въобще не ме подтиква към подобна дейност!

преди 10 минути, Pavel! написа:

Като направиш чиста инсталация е като да

сложиш нов двигател на всякакво шаси. Настройките са универсални, много от драйвърите са универсални...
А това, че ти не си съгласен, си е твое право...
Няма машина, на която да се инсталира ОС и тя да тръгне на максимална производителност.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, Ивайло Костов написа:

Всички, и не се измъквай с линкове.

Пробвай да обобщиш, да видим реално че не говориш ей тъй колкот да не заспиш. 

не се измъква, това са основни неща, а ти пробвай в конзолата

powercfg /ENERGY

след проверката ще ти даде инфо...

и като отвориш файла виж, какво ти дава в червено

п.п.

между другото туй съм го научил от него

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.