Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 10 часа, Mlechko написа:

Ако трябва вземете радикални мерки.

stalin-rasstrelyat_61911142_orig_.jpeg

:shock11:

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

на ‎25‎.‎5‎.‎2018‎ г. в 9:25, DarkEdge написа:

Мигрирах на ръка Windows 10 от HDD на SSD

Актуалното обновление за Windows 10 е несъвместимо с някои SSD

Актуалното обновление за Windows 10 е несъвместимо с Chrome

преди 12 минути, Mlechko написа:

Сега разбирам защо exaflop вижда проблем, когато системата спре да се поддържа. :P Ако 10 беше към своя край и хрома спре да работи... ужас...

преди 25 минути, Eclipse2G написа:

Ако 10 беше към своя край и хрома спре да работи... ужас...

Майкрософт правят едно - чупят друго! А щом търсят и не откриват проблемите си, значи работниците на гиганта не познават системата. Пренаписват и развалят досегашното, което явно не знаят какво е вършило до този момент. Замислям се дали последното издание не отива към деградация на Windows? От друга страна гледам някои инструменти работят чудесно само за Windows 7 - един автор (кореняк кракер на програми) не желае да пише лоудъри за по-висока система, които дават на кракерите инфо за пачове. Просто следващото поколение Windows е пълно с рестрикции и малфункции. Най-вероятно осакатен, скопен, закеркенечен да служи в други услуги, като следене на твоята активност, не и основните.

преди 1 час, Mlechko написа:

Подвеждаща или по-скоро стара информация - има обновления за chrome от май

преди 1 час, Mlechko написа:
на 25.05.2018 г. в 9:25, DarkEdge написа:

Мигрирах на ръка Windows 10 от HDD на SSD

Актуалното обновление за Windows 10 е несъвместимо с някои SSD

В каква връзка ме цитираш? Да, знам за проблемите на 1803 с Toshiba SSD. Знам и че работят активно по отстраняване на този проблем.
И, не, не съм мигрирал ОС на Toshiba SSD - на Corsair.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

хм, едва сега схващам, защо в една тема се оплакваха, че много бавно зареждала ОС, като отчитаха минута и половина зареждане до работен плот

Колко далновидно съм постъпил, вследствие на някакъв подсъзнателен импулс, като преди време реших, че SSD дисковете е една прибързана и неузряла идея , и като , по подозрение за твърде обширното тършуване на Хром-а в компютрите ми, ги разкарах дефинитивно. Сега , с ХДД и с Интернет експлорър нямам никакви проблеми, всички актуализации са инсталирани, уиндоус 10 навсякъде работи безупречно.

преди 6 минути, B3M2W0 написа:

Колко далновидно съм постъпил, вследствие на някакъв подсъзнателен импулс, като преди време реших, че SSD дисковете е една прибързана и неузряла идея , и като , по подозрение за твърде обширното тършуване на Хром-а в компютрите ми, ги разкарах дефинитивно. Сега , с ХДД и с Интернет експлорър нямам никакви проблеми, всички актуализации са инсталирани, уиндоус 10 навсякъде работи безупречно.

Има и друг вариант- слизаш до windows 7 и си слагаш ssd. Oсвен това и хрома ще ти работи. :)

преди 35 минути, B3M2W0 написа:

SSD дисковете е една прибързана и неузряла идея

В това няма нищо вярно,hdd дисковете имат САМО 1 предимство(ако може да се нарече така)-цената,натам всички сравнения са толкова неравностойни,че са дори неуместни!Относно проблема,той очевидно се дължи на ОС,тоест на софтуера,та не виждам какво намесвате дисковете........

преди 1 час, B3M2W0 написа:

В огромно заблуждение си!

Аз съм един от първите решили да прежалят 250лв. за 40GB SSD Intel преди около близо 8 години, и от тогава насам чакам да видя физическия край на механичните дискове. За тези години, използван като системен диск ежедневно, в момента е на 97% Health и 100% Performance.

преди 1 час, baikolio95 написа:

Аз съм един от първите решили да прежалят 250лв

Дано да не си и един от последните, че както върви, щом новите издания на Уиндоус 10 започват да имат конфликти с подобни устройства, това е признак за тяхната неудачност. Мен също много ме блазни устройство, което да чете и записва директно в чип, без механика , глави, контролери и пр., с висока скорост. Само че работата май далеч не толкова проста, колкото изглежда на пръв поглед. Самият факт, че ССД имат ресурс(брой цикли работа) , иди да подскаже, че тяхната конструкция и архитектура е един куп компромиси за обем, качество и цена. Едни големи флашки, със всичките им проблеми. Ако бяха направени с тригери за запомняща единица, щяха да са способни да работят с честотата на процесора и НИКОГА нямаше да се развалят. Бедата е, че с тригери SRAM , обемът на паметта е доста по-малък за един и същ размер на чипа.

Аз много държа на техническия прогрес, в никой случай не съм консервативен, моят опит с ССД не може да служи за обобщаване на нещата, просто споделям вижданията си.

Ако не се лъжа @B3M2W0 Майкрософт са се стремели да оптимизират системата така, че да избегнат дефрагментирането и силния презапис върху SSD. Изглежда обслужването на този род дискове е съмнителен и труден за тях и не се знае на кой дисковете му няма да се износят бързо и ненадейно отведнъж без да подозира, без дори да запази вътре записаните данните, защото тези дискове се повреждат внезапно и невъзстановимо.

преди 6 минути, Mlechko написа:

да избегнат дефрагментирането

Разсъждаваш в правилна посока, но май никъде дефрагментирането не е програмно, т. е. извършва се само по желание. Как да намерим малко статистически данни  за явленията около тях, ще е много интересно. Силно погрешно ще е да допуснем, че програмистите на Майкрософт не са наясно с характеристиките на тези ССД-та, както и експлоатационните им качества. Има голям дефицит на информация в тази област, дано DarkEdge да има някоя идея.

щом новите издания на Уиндоус 10 започват да имат конфликти с подобни устройства, това е признак за тяхната неудачност.

Чия неудачност,на уин10,или на дисковете?Дисковете си работят отлично с други издания на уиндоус и на други ОС,така че си направи извод кое е неудачно.

ССД имат ресурс(брой цикли работа)

Би ли посочил нещо което НЯМА това ограничение!

Едни големи флашки, със всичките им проблеми

И това е много далеч от истината,крайно неудачно е да се сравняват флашки и ссд дискове!

преди 5 часа, baikolio95 написа:

от тогава насам чакам да видя физическия край на механичните дискове. За тези години, използван като системен диск ежедневно, в момента е на 97% Health и 100% Performance.

HDD will never die! :P Имам един 4терабайтов диск(външен) и ми върши екстра работа за бекъп(филми, музика т.н.) 100 и нещо паунда. Иначе чудя се когато работиш с торенти, би трябвало да се съкращава живота на ssd-то значитгелно по-бързо. Има яко четене и писане. На харда пък може да му цъфне некой лош сектор....абе всичко е относително. Аз още си записвам музика на CD. За мен това е най-сигурния вид памет, като изключим, че се драска. Но когато се пази, може да изкара с години.

PS: Joss, как е в другия форум? Синята глава още ли е активен? :D

преди 1 час, Слави Маринов написа:

И това е много далеч от истината,крайно неудачно е да се сравняват флашки и ссд дискове!

И защо?! SSD-то ползва флаш памет и флашките са на тоя принцип. Та дори и microsd картите са на тая основа.

преди 29 минути, Pavel! написа:

Какви ССД-та, какви дискове, слагайте по една дискета и не се занимавайте с модерни простотии.

Няма  как да закача FDD на лаптопа.

преди 3 часа, Eclipse2G написа:

И защо?! SSD-то ползва флаш памет и флашките са на тоя принцип

Да ,само принципа е общ и дотук...........типа памет няма нищо общо във флашка и ссд диск,бързодействие,издръжливост,контролери всичко е много различно!

преди 11 часа, Слави Маринов написа:

Чия неудачност,на уин10,или на дисковете

Хайде, Славчо, ти си предубеден. Която и почистваща програма , пък и много други, ще се скъсат да те предупреждават, че ако си на ССД, не трябва да правиш дефрагментиране и още разни други работи. Сигурно Уиндоус-а е виновен? Сигурен съм, че светът ще намери решение за всички тези въпроси, може би по-натам.

Колкото до ресурса, въпрос на количество. Виж долу един петгодишен диск.

33.PNG

преди 8 часа, Eclipse2G написа:

Няма  как да закача FDD на лаптопа.

има ве, външни
странно е че администрацията в провинцията, все още ползват дискети за предаване на информация

преди 6 часа, Слави Маринов написа:

Да ,само принципа е общ и дотук...........типа памет няма нищо общо във флашка и ссд диск,бързодействие,издръжливост,контролери всичко е много различно!

да, контролер за адресиране на купчината флашки, набъкани ф ена кутия

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Хайде, Славчо, ти си предубеден. Която и почистваща програма , пък и много други, ще се скъсат да те предупреждават, че ако си на ССД, не трябва да правиш дефрагментиране и още разни други работи. Сигурно Уиндоус-а е виновен? Сигурен съм, че светът ще намери решение за всички тези въпроси, може би по-натам.

Колкото до ресурса, въпрос на количество. Виж долу един петгодишен диск.

33.PNG

Славчо не е предубеден а ви казва самата истина. Но вие можете да вярвате в каквото пожелаете.
ssd има много по-бърз аccess time и затова  дефрагментация не е нужна.

преди 9 часа, дръндю написа:

да, контролер за адресиране на купчината флашки, набъкани ф ена кутия

Дали е така?!Имаш време и възможност да разбереш кое как е ,материали колкото щеш..............но няма проблем и да наричате ссд дисковете големи флашки,щом така искате.:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.