Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Мен много ме дразни, че е ужасен зор да се маркира ред или част от него с мишката в 1803 примерно  в Notepad++. Някой среща ли този проблем и има ли идея за решение?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

В какъв смисъл? Аз не съм забелязал нещо различно при маркирането спрямо по-старите 10-ки и 8.1. И аз използвам същата програма.

преди 31 минути, vstoitsov написа:

Мен много ме дразни, че е ужасен зор да се маркира ред или част от него с мишката в 1803 примерно  в Notepad++. Някой среща ли този проблем и има ли идея за решение?

Прилича на фоново натоварена машина. Нямам проблем с Notepad 3

Ще се опитам да обясня по-ясно. Натискам ляв бутон на мишката да маркирам ред или част от него (без да пускам бутона) в Notepad++, putty или други и то маркира до някъде, после изчезва маркираното и започва отново да маркира не от където искам/трябва... на няколко различни тестови компютри с различен хардуер наблюдавам това след последните големи ъпдейти...

Значи ти се мести фокусът към друга програма.
Пробвай да рестартираш Windows explorer

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 9 минути, vstoitsov написа:

Натискам ляв бутон на мишката да маркирам ред или част от него (без да пускам бутона) в Notepad++, putty или други и то маркира до някъде, после изчезва маркираното и започва отново да маркира не от където искам

ади де
новата мишка тъ чака ф магазина
:giggle1:

сериозно, бутона е амортизиран

Мда ще пробвам довечера с някоя дето не е 9-ти път подарена... :giggle1: и ще пиша...

преди 5 минути, vstoitsov написа:

Мда ще пробвам довечера с някоя дето не е 9-ти път подарена... :giggle1: и ще пиша...

още сега можеш да пробваш, като размениш функциите на бутоните и да пробваш...ъ-ъ-ъ...тъй де, ако е запазен другия бутон

преди 25 минути, DarkEdge написа:

Пробвай да рестартираш Windows explorer

Не е мишка 99% сигурно!
http://www.thewindowsclub.com/prevent-applications-from-stealing-focus
Понеже сайтът на програмата е недостъпен, свали от softpedia  вътрешен линк:
http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php/c3fd81a5f55f39fa602ddd5a1283ae85/5b0d5190/3c97b/4/1

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Не е мишка 99% сигурно!

не искам да споря, защото със софтуера си със светлинни години пред мен

Попитай Гошо за проблема с краденето на фокус в Win 7 или Win 10

Благодаря за отзивите. Ще пробвам и с друг плъх и с предложените начини...като се прибера от работа.

има проблем с некои мишки в 10 моита например на 7 и 8.1 десния бутон работи перфект а при десетката трябва 2-3 да цъкна за да закачи

преди 3 часа, vstoitsov написа:

Троен клик върху реда с ляв бутон на мишката трябва да маркира целия ред.

Двоен клик маркира дума и със задържане на Shift и цъкане по съседните думи се маркират части.

Ctrl+Shift+лява стрелка - маркира думата наляво
Ctrl+Shift+дясна стрелка - маркира думата надясно
от курсора

Здравейте как да го оправя това искам да спра Security Center но всичко е в сиво и не мога да правя нищо 1803.

Без име.png

преди 7 минути, DarkEdge написа:

И защо?

Защото не ми трябва да работи,а и ми е интересно защо не ми позволява да го изключа нещо не е наред.

черната тема за експлоера знаеш ли от къде се активира

преди 31 минути, =Ivan= написа:

черната тема за експлоера знаеш ли от къде се активира

от улеснения достъп...ъ-ъ-ъ...тъй де, избор на висок контраст

преди 3 минути, дръндю написа:

от улеснения достъп...ъ-ъ-ъ...тъй де, избор на висок контраст

ако е от тука не става аз направих грешка че надградих от 1709 а не инсалирах на чисто,и нещо не е станало надграждането добре ,сега ще прейнсталирам на чисто:giggle1:

Без име.png

335552216_.PNG.c298e1e63250b7f5293b0566b4b89588.PNG

904338748_1.PNG.7176d1296d20ecd22ae20ee2c5ace99e.PNG

преди 41 минути, whitepixel написа:

Чудя се как все повече ви отнемат контрола върху собствената ви инстанция на операционна система

Чудя с как в едно изречение може да се избълва толкова глупост!
Всъщност имаш ли да кажеш нещо по същество или си лееш офтопик на поразия?

преди 7 минути, =Ivan= написа:

ако е от тука не става аз направих грешка че надградих от 1709 а не инсалирах на чисто,и нещо не е станало надграждането добре ,сега ще прейнсталирам на чисто:giggle1:

не от тука ве, баси склерозата дет си фанал:giggle1:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.