Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Не, това те предпазва от инсталиране зад гърба

приложих го, благодаря

1929473572_.PNG.a9cb082f4e36c0acc01afac82b4e9cbb.PNG

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

дрън, ето ти още три записа:

Цитат

reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager" /f /v "SystemPaneSuggestionsEnabled" /t REG_DWORD /d 0
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager" /f /v "SoftLandingEnabled" /t REG_DWORD /d 0
reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\GameBar" /f /v "ShowStartupPanel" /t REG_DWORD /d 0

Аз нямам и ключ (ContentDeliveryManager), не само записи, ама това си е от версията на Windows.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

или в админска cmd
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager" /f /v "SilentInstalledAppsEnabled" /t REG_DWORD /d 0

Да попитам само? Това ако го създам ще има ли ефект? Няма такъв адрес при  8.1. Но и на мен се напъхват подобни боклуци понякога!?  Windows 8,1

преди 42 минути, DarkEdge написа:

Това е управление под Win 10 само.

Благодаря!

преди 3 часа, DarkEdge написа:

дрън, ето ти още три записа:

Цитат

reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager" /f /v "SystemPaneSuggestionsEnabled" /t REG_DWORD /d 0
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager" /f /v "SoftLandingEnabled" /t REG_DWORD /d 0
reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\GameBar" /f /v "ShowStartupPanel" /t REG_DWORD /d 0

ако ги създам, какво ще постигна?

пп

намерих отговора
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/d05f2533-590f-4126-9f69-b06fb74a56bd/windows-10-ads-to-disable?forum=win10itprosecurity

мисля, че квот трее
- Благодаря
- Моля
:ph34r:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 32 минути, DarkEdge написа:

мисля, че квот трее
- Благодаря
- Моля
:ph34r:

тъй де, благодаря
уф забрайх ве:giggle1:

преди 32 минути, DarkEdge написа:

мисля, че квот трее

ама пак ми гу вкараха,
баси
а уж съ меки...ъ-ъ-ъ...тъй де, микромеки
240662777_Bitmap.png.044c6bd99b8c21178918121851d1e6f7.png

а може и аз да имам вина, че не рестартирах веднага машината
тъй де, рефлекс на охлюф

пп

като че ли е нова версия на езиковия пакет

1640941206_.PNG.f660f6b6c84c64754a4c0abd42600c02.PNG

преди 12 часа, barbuncela написа:
преди 15 часа, DarkEdge написа:

Да попитам само? Това ако го създам ще има ли ефект? Няма такъв адрес при  8.1. Но и на мен се напъхват подобни боклуци понякога!?  Windows 8,1

Е как ви ги набутва,аз съм с 8.1 и не ми е набутвало нищо!

няма и да го направи......все пак е съвсем различна система

баси, вас ако ви се наложи да ползвате Windows 10 S вие половината ще се самоубиете бе хора.......

преди 10 минути, Aquaris написа:

баси, вас ако ви се наложи да ползвате Windows 10 S вие половината ще се самоубиете бе хора.......

това е едното нещо от плана за намаляването на населението на планетата

преди 6 часа, Слави Маринов написа:

Е как ви ги набутва,аз съм с 8.1 и не ми е набутвало нищо!

Синът ми като си инсталира разни игри и някой от тези инсталатори напъхват тихичко поне 5,6 такива глупости, та после ги чистя 2 часа!  :)  То какви ли дивотии няма...

преди 5 часа, Aquaris написа:

Нямам и намерение да ползвам 10! Преди 2 години го инсталирах само за 4 дена, и ми стига! Не съм мазохистка! :) А новите издания, като чета форуми, говоря с тоя, оня гледам, че са още "по - хубави!"

преди 1 час, barbuncela написа:

Синът ми като си инсталира разни игри и някой от тези инсталатори напъхват тихичко поне 5,6 такива глупости, та после ги чистя 2 часа! 

Ползвай unchecky като превенция.

Нямам и намерение да ползвам 10! Преди 2 години го инсталирах само за 4 дена, и ми стига! Не съм мазохистка!

туй вече го знаем, че сме мазохисти

ама микромеките поправят грешки на ЗКУ...ъ-ъ-ъ...тъй де, такива кът мен
като например последния случай с новия пакет на Бг интерфейса
:giggle1:

Преди 2 години го инсталирах

От тогава до сега що вода е изтекла...От толкова време ползвам Win 10 и съм повече от доволен!

Не съм мазохистка! 

От кога незнанието се нарича мазохизъм?

преди 29 минути, DarkEdge написа:

От тогава до сега що вода е изтекла...От толкова време ползвам Win 10 и съм повече от доволен!

Радвам се,че си доволен! :)

преди 29 минути, DarkEdge написа:

От кога незнанието се нарича мазохизъм?

Никога не съм претендирала ,че знам!

:offtopic_s: Но и нямам намерение да следвам казаното: "Когато съседът ти си има ангорска котка (Win 10), не е прилично ти да си нямаш! Какво ще кажат хората?" :offtopic_s:

Хич не ме вълнува!  :)

Изобщо хора ползвайте си Win 10,  радвам се, че ви харесва! :)

Просто попитах нещо, получих отговор

преди 43 минути, DarkEdge написа:

Ползвай unchecky като превенция.

Благодаря!  :)

Много от инструментите в Windows 10 са чувствително подобрени в сравнение с тезин на Win 8/8.1, да не говорим за сравняване с тези на Win 7... Особено що се отнася до тези за ремонт.
И не само - някои харесват новия timeline, на мен страшно ми допада многоклетковия буфер (клипборд). Това са на първо четене (не ми се мисли сутринта рано :) )

На мен в 10-ката ми е удобно това, че когато има няколко прозореца отворени, може да се скролира във всеки един от тях само като се премести мишката върху съответния прозорец и не е необходимо да се кликва върху тях, за да станат активни. Има опция за активирането на това поведение в настройките на Windows-а, ама не помня какво е зададено по подразбиране. Не работи във всички програми, но в повечето, да.

Иконите в старт екрана на 8.1 бяха с различен цвят за фон, което правеше намирането на програмите и игрите много трудно. В 10-ката това го оправиха, като фонът на иконите е в един цвят. Направили са и подредбата на иконите по-удобна, та намирането на програмите и игрите е доста по-лесно.

Естествено 10-ката си има и недостатъци. Примерно, смениха аналоговия часовник с цифров, като във версия 1607 са премахнали възможността да се възстанови старият. На мен лично с аналогов часовник получавам по-добра представа за времето.

Все още не ми харесва таблетския дизайн на настройките на 10-ката и повече ми харесваше контрол панела на 7 и 8.1.

Казано накратко, и 7, и 8.1, и 10, имат своите предимства и недостатъци, макар че в 7-мицата за друго освен за аеро ефектите и контрол панела не се сещам.

преди 10 минути, саби написа:

На мен в 10-ката ми е удобно това, че когато има няколко прозореца отворени, може да се скролира във всеки един от тях само като се премести мишката върху съответния прозорец и не е необходимо да се кликва върху тях, за да станат активни.

Това го има още от Win XP и не е активно по подразбиране в никоя ОС. Активира се допълнитено

Едно малко на пръв поглед предимство в полза на 10 пред 8.1 е самото сваляне на ОС от самия МС не трябват допълнителни програми за правене на бутваща флашка, което е огромно удобство за хора които имат по малко познания, а и не само за тях.

някой надграждал ли е скоро от седмица/осмица на десятка?
щото попаднах на писаници, дет казват, че вратичката, \sources\setupprep.exe , все още е отворена и машините се активират
дали е вярно това според вас?

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Това го има още от Win XP и не е активно по подразбиране в никоя ОС. Активира се допълнитено

Това не го знаех. Значи има полза от преработването на контролния панел щом чак сега го виждам в настройките.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.