Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

А защо теглиш ъпдейт?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Мчи тоз уиндоус по бъгав от всеки Линукс бе. Все го бърникате настройвате, интренета ви спирал. Бъгня.

преди 36 минути, DarkEdge написа:

А защо теглиш ъпдейт?

при теглене на финалната версия и инсталирането ѝ, имаше "червени" грешки, а това недоразумение на 17134.1 няма грешки
аве, шашава работа

преди 35 минути, дръндю написа:

при теглене на финалната версия и инсталирането ѝ, имаше "червени" грешки, а това недоразумение на 17134.1 няма грешки
аве, шашава работа

при мен изтеглянето приключва но исото го нема

А разархивира ли изтегленото? Стартира ли bat файла? Компилира ли iso?

17134.5 (kb4135051) ще е налично от утре в Windows Update
Иване, ама ти искаш хем да си на гребена на вълната, хем всичко да ти е сдъвкано...
Не става само с ядене, трябва и акъл, както се казва в рекламата...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

А да питам пак аз за това рестартиране, а може би и за изключването... преди малко го рестартирах пак и за около 5 секунди може би изкара надпис "Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра." И преди ми е излизало, но сравнително рядко. С блокирани ъпдейти съм, от какво може да е ? Предполагам "се опитва" да обнови или нещо такова ? ;)

И още нещо, едно дребнаво "проблемче" - просто от любопитство, какво може да предизвиква да изчезват тултипите (изскачащите надписи) при преместване на мишката върху бутоните за минимизиране, за увеличаване/възстановяване и за затваряне на прозорец ? Просто понякога не искат въобще да се показват, докато не рестартирам. Това вече го знам едва ли не със сигурност, че стана откакто започнах да ползвам новия твърд диск с клонираната система на него.

преди 4 часа, =Ivan= написа:

при мен изтеглянето приключва но исото го нема

Ванка, качих го в тоя облак, виж дали ще го изтеглиш и се обади да го изтрия за да не ме глобят

64х на 17134.1

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 24 минути, Freem@n написа:

А да питам пак аз за това рестартиране, а може би и за изключването... преди малко го рестартирах пак и за около 5 секунди може би изкара надпис "Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра." И преди ми е излизало, но сравнително рядко

1. Зареди компютъра от Windows 10 DVD/USB
2. Избери език и кликни Next.
4. Кликни Repair Your Computer, избери Command Prompt и в черния прозорец въведи последователно следните команди, завършвайки всеки ред с Enter:
bootrec /fixMBR
bootrec /fixBoot
bootrec /rebuildBCD

Рестартирай машината.

Може да кажеш после какъв е резултатът

преди 7 часа, дръндю написа:

Ванка, качих го в тоя облак, виж дали ще го изтеглиш и се обади да го изтрия за да не ме глобят

64х на 17134.1

Покажи скритото съдържание

сега го тегля  мерси много:beer11:

преди 2 минути, =Ivan= написа:

сега го тегля  мерси много:beer11:

като го изтеглиш, обади се че си готов за да го изтрия

преди 7 часа, DarkEdge написа:

1. Зареди компютъра от Windows 10 DVD/USB
2. Избери език и кликни Next.
4. Кликни Repair Your Computer, избери Command Prompt и в черния прозорец въведи последователно следните команди, завършвайки всеки ред с Enter:
bootrec /fixMBR
bootrec /fixBoot
bootrec /rebuildBCD

Рестартирай машината.

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Може да кажеш после какъв е резултатът

Благодаря за подробното обяснение, но нямам дори празна флашка под ръка, (нямам никаква всъщност), нито DVD диск, а и да имам - тези операции рискови ли са ? Имам един четец за карти и карти с памет за него, той на практика си е като флашка, само че е с кабел, а нямам такъв читав за него.

От вградения четец в лаптопа мисля че не можеше да се BOOT-ва.

Другото което е, не винаги ми излиза този надпис и няма да мога да кажа със сигурност дали се е оправило.

/ / OFF- Topic // @дръндю, как се прави скрито съдържание/спойлер с този редкатор ?

току-що, Freem@n написа:

.

/ / OFF- Topic // @дръндю, как се прави скрито съдържание/спойлер с този редкатор ?

това е редакция на @DarkEdge, аз нямам тази възможност

[ spoiler ] bla-bla [ / spoiler ]
не трябва да има интервали, но за да не го прихване системата, съм сложил

преди 11 минути, Freem@n написа:

нямам дори празна флашка

Става да се зареди и от твърдия диск:

преди 36 минути, дръндю написа:

като го изтеглиш, обади се че си готов за да го изтрия

готово

току-що, =Ivan= написа:

готово

добре Ванка, изтривам файла

преди 39 минути, DarkEdge написа:

От днес се чака 1803 пролетното обновление.

а пъ тея пишат 8 май

Цитат

Ако искате да изчакате, докато бъде достъпно за изтегляне и инсталиране автоматично от приложението Windows Update 10, може да се наложи да изчакате до 8 май .

https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=https://www.techradar.com/news/windows-10-april-2018-update-news-features-and-release-date&prev=search

ще го чакам да се появи тук

https://www.microsoft.com/bg-BG/software-download/windows10
инфо от винарката

Цитат

Microsoft най-накрая обяви Windows 10 версия 1803, която се казва "Април 2018 Update".Публичното пускане на пазара ще стане на 8 май, но ще бъде възможно да изтеглите операционната система ръчно от 30 април.

https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=https://winaero.com/&prev=search

някой да каже ква е тая виста?
:no-no:

Цитат

Windows 10 Build 17655 е излязъл за Skip Ahead

Microsoft пуска Windows Vista Insider Preview Изграждане на 17655 от клона "Redstone 5" на Windows Insiders, които са се включили в Skip Ahead. Това съобщение идва с редица подобрения, направени в мобилната широколентова връзка.

преди 3 часа, DarkEdge написа:

От днес се чака 1803 пролетното обновление.

дойде за свободно изтегляне

https://tb.rg-adguard.net/public.php?lang=bg-BG

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Аз дан би да лъжа, а?

я кажи ква е тая виста 17655

Цитат

Microsoft пуска Windows Vista Insider Preview Изграждане на 17655 от клона "Redstone 5" на Windows Insiders, които са се включили в Skip Ahead. Това съобщение идва с редица подобрения, направени в мобилната широколентова връзка.

преди 21 минути, дръндю написа:

я кажи ква е тая виста 17655

Май чел-недочел - някой се опитва да се качи от Виста на 17655

Vista отдавна е неподдържана ОС. И името е в историята.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.