Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 минута, Pavel! написа:

всеки път, една истина не си казал  :D  icon_lol.gif

а ся де, тука нали си помагаме, за такива майтапи си има тема

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 15 минути, Pavel! написа:

всеки път, една истина не си казал  :D  icon_lol.gif

Мога да го приема от грамотен човек. Как да приема нещо написано с толкова грешки? Ами, ако е сбъркана запетая и промени смисъла на текста? :huh:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Хммм... Исото съдържащо Pro + Enterprise от единия инструмент за теглене и именувано 17134.1.180410-1804.RS4_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_BG-BG е с размер 3.77GB , a исото от другия инструмент, съдържащо Home + Pro именувано Win10_1803_Bulgarian_x64 е с размер 4.25GB. ...

преди 6 минути, DarkEdge написа:

@baikolio95, нормално е - в Enterprise ги няма доста от appx

Размера на всички apps е много по-малък, а и в исото са компресирани.

Освен това и исото с Enterprise съдържа и Pro, което е с apps...

преди 28 минути, baikolio95 написа:

Хммм... Исото съдържащо Pro + Enterprise от единия инструмент за теглене и именувано 17134.1.180410-1804.RS4_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_BG-BG е с размер 3.77GB , a исото от другия инструмент, съдържащо Home + Pro именувано Win10_1803_Bulgarian_x64 е с размер 4.25GB. ...

В това - 17134.1.180410-1804.RS4_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_BG-BG - няма Enterprise със сигурност. И изобщо инструментите за теглене не предлагат Enterprise версията.

преди 48 минути, Pavel! написа:

Смисъла на текста се определя от много неща, не е само запетаята

ето сега няма точка, да се чудиш завършено ли е това изречение или не

И а дан съ чуда и да са занимаам, просто смятам да спръ да пишъ у темътъ. 

преди 1 час, borisfx написа:

В това - 17134.1.180410-1804.RS4_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_BG-BG - няма Enterprise със сигурност. И изобщо инструментите за теглене не предлагат Enterprise версията.

Недей да си толкова категоричен, след като явно не си теглил въпросното исо!

image.jpg

Освен това аз лично съм инсталирал предишното исо версия 17133.1 от същия инструмент. Версията зависи от продуктовия ключ и активацията.

преди 25 минути, baikolio95 написа:

Освен това аз лично съм инсталирал предишното исо версия 17133.1 със същия инструмент. Версията зависи от продуктовия ключ и активацията. Аман от празнодумковци!

Ако не вярваш на мен, вярвай поне на собственика на сайта откъдето теглиш. Ето какво има в ИСО-то

4234234234.PNG

KB4135051 е на линия
малък ъп от 17134.1  на 17134.5

ако файла ви е в С:
инсталацията е в командния прозорец

аз правя следното, преименувам го на     z.cab   и  командния ред добива вида :
  dism /online /add-package /packagepath:C:\z.cab

2006591657_.PNG.f15a523c6aff7525d91dfe206adc5814.PNG

@дръндю, не каза от къде се сдоби с актуализацията и как от msu файл се сдоби с cab файл. ;) 

преди 17 минути, DarkEdge написа:

@дръндю, не каза от къде се сдоби с актуализацията и как от msu файл се сдоби с cab файл. ;) 

ми търсих в нета и не помня от де го свалих, ама някой ако иска мога да го кача в някой облак с  име  z.cab

ако при търсене в нета попадне на .msu, нъл знайш че се инсталира по друг начин

Ай, от мен да мине - msu файлове от сървърите на М$:

Windows 10 Update KB4135051 download links 64Bit

Windows 10 Update KB4135051 download links 32Bit

махаш само чек сумата от края на името и го запазваш със значещото име. Ама така можеш да си провериш целостта на файла.

преди 11 часа, baikolio95 написа:

ами разгледай install.wim...ъ-ъ-ъ...тъй де, наблъскали 10 версии 

Днес , на два мои компютъра с Уиндоус 10 дойде като актуализация версия 1803-ос 17134.1. На единия вече е готова( 1.5 часа)- първи оценки- ок.

Провери ли за актуализации след инсталирането на кумулативната актуализация?

Направих ъпдейта днес 1803     17134.1. всичко работи както трябва, почистих след това старата инсталация, рестартирах, проверих пак за ъпдейти нямаше.

Но ми се появи нов дял ( F ) и както се вижда на снимката е почти пълен. При което ми изкарва предупреждение за пълен диск. 

Та какво да го правя ?

Без име.png

Без име.png

И аз сложих 1803,но чрез уиндоус ъпдейт,не ми се занимаваше с образи и т.н.При мен всичко завърши за 47мин точно,този 1,5ч ми се вижда абсурден!За мен има нещо сбъркано в концепцията за уиндоуса на майкрософт!Трябва да е по-гъвкав и приспособим за всеки потребител според потребностите и начина на ползване,а не да се слага всичко на калпак!Трябва за всяка версия да може да се инсталират само базови(минимални)услуги и приложения и оттам нататък, според нуждите си  всеки(според версията си) да може да изтегля и да добавя различни услуги и приложения .Сега след инстал много от потребителите се освобождават от ненужните им неща............

Махнах го този дял (буквата на устройството )  , ако някой получи същия бъг това е мигновено решение 

1. Отворете повишен команден ред . 

2. Въведете командата по-долу във висшия команден ред и натиснете Enter . (вижте екранната снимка по-долу)

arrow.png mountvol <Drive Letter>: /d

notesmall.pngЗаменете <Drive Letter> в горната команда с истинската буквата на устройството (напр. "G"), която искате да премахнете. 

Например: mountvol G: /d

3. Когато приключите, можете да затворите повишения команден ред, ако искате.

Име: mountvol.png Разглеждан: 92 Размер: 13.7 KB

Без име.png

Без име.png

преди 1 час, killchain написа:

Някой да е пробвал 17655? Аз реших да го сложа, за един ден ми се показаха около 5 зелени екрана с DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL и източник tcpip.sys.

Засега се връщам на 17650.

Аз съм със 17655 от няколко дни (от 26.04) - на един древен десктоп и един лаптоп.
Обнови си драйвъра на мрежовата карта. Или си ресетни мрежовите настройки.

преди 10 часа, DarkEdge написа:

Аз съм със 17655 от няколко дни (от 26.04)
Обнови си драйвъра на мрежовата карта. Или си ресетни мрежовите настройки.

Пробвах и двете, не помага.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.