Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 22 минути, ZeroTol написа:

Обаче май нещо ви хваща яд. Първо @Hot Bastard подпитваше и твърдеше "няма как да среш всичко, ама то телефона, ама то браузера" - казах му, че може и започна като теб "Какво толкова криеш" не знам си какво...

По-горе @ДИоNД , сега ти. Като Лисицата и киселото грозде.  Яд ли ви е, завиждате ли? Системата ми е много добра и много по-удобна от която и да е платена или безплатна, защото е вкъщи. Какво коментирате неадекватно за сателите и т.н.

Яд? Не! Искрено се забавлявам, когато троля идиоти като теб. ^^

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 38 минути, ZeroTol написа:

Лисицата и киселото грозде.

За себе си ли пишеш? Една десетка не можеш да подкараш, изцедиш така, че да е огън бий. А тя е огън бий! Повярвай! И само срещу дулото на пищоФ бих си я качил на машината. Ако и да е сравнително древна.

Готово. Windows 10 e инсталиран, ъпдейтнат, а после с ъпдейти на пауза за 7 дена. Няма да го пипам, за да видим какво ще надроби до утре сутринта.

преди 45 минути, ZeroTol написа:

Който писа по-горе за отметките със съгласието, не е вярно. Минах тази стъпка току що. Дава ти да избираш за микрофони (с Yes или No), Кортана и т.н., но не можеш да продължиш инсталацията, ако не натиснеш, че си съгласен с Условията. А в тези условия пише всичко много подробно. Включително, че дори и с изгасен Блутуд и т.н. те и 3-ти страни могат да го използват, въпреки, че съм го изключил.

Нищо не каза за стъпката когато те пита дали да качи файловете в облака. А ти за тия снимки най=много се оплакваше че са ти ги качили без да те питат.

преди 2 минути, ZeroTol написа:

Windows 10

И какво(като версия)сложи?Щото и там са големи разликите и "екстрите" съответно.............досещаш се че home и pro версийте са бъкани с "екстри",нали?

преди 6 минути, vpvelev написа:

Нищо не каза за стъпката когато те пита дали да качи файловете в облака. А ти за тия снимки най=много се оплакваше че са ти ги качили без да те питат.

Същото. На всяка стъпка пише, че трябва да се съгласиш и в долния край има линк с Условията. Вътре пише, че ще изпраща компът до тях и т.н.. Това е без значение на какво си цъкнал. Естествено, на всичките цъкнах, че не съм съгласен. Цъкнах на Бейсик телеметрия, а не на пълна. Никъде не писах акаунт, пощи и т.н.. Ъпдейтнах, отворих таск менидьъра и гледам без да пипам.. На няколко пъти дискът удари 100%, видях, че Скайп го товари. Впечатление ми направи много бавната инсталация - 2 рестарта, после тези 10-тина въпроса, после ъпдейти и пак рестарти.. ок. 30-40 мин.

преди 3 минути, ZeroTol написа:

Същото. На всяка стъпка пише, че трябва да се съгласиш и в долния край има линк с Условията. Вътре пише, че ще изпраща компът до тях и т.н.. Това е без значение на какво си цъкнал. Естествено, на всичките цъкнах, че не съм съгласен. Цъкнах на Бейсик телеметрия, а не на пълна. Никъде не писах акаунт, пощи и т.н.. Ъпдейтнах, отворих таск менидьъра и гледам без да пипам.. На няколко пъти дискът удари 100%, видях, че Скайп го товари. Впечатление ми направи много бавната инсталация - 2 рестарта, после тези 10-тина въпроса, после ъпдейти и пак рестарти..

Хардуера какъв е? 

А пък и на виртуалка...

преди 1 час, pix3l написа:

На производителите грам не им пука, дали хората се объркват или не. Повечето хора още си мислят, че със 100Mbps скорост ще теглят 100MB/s... да, ама не, 100 / 8.

DNS-и, рутери, телефони без интернет - ясно... а ко прайм със сателитите на лошите, дето те следят постоянно? Ами дроновете, ами подслушването на телефоните, ами агентите на злите сили? С тях ко прайм?

Имаше ирония, тези, който не се опитват да лъжат потребителя си го изписват както трябва, тоя дето каза че Мб било открай време от кое е това крайвреме?....

преди 15 минути, vpvelev написа:

Хардуера какъв е? 

А пък и на виртуалка...

i5 7500, 8 RAM му дадох (DDR 4), 100GB disk, 10MB/sec internet

А, и доста РАМ плющи. След рестарта беше над 2, сега е на 1.8ГБ с работещ само таск менидьъра

преди 37 минути, ZeroTol написа:

i5 7500, 8 RAM му дадох (DDR 4), 100GB disk, 10MB/sec internet

А, и доста РАМ плющи. След рестарта беше над 2, сега е на 1.8ГБ с работещ само таск менидьъра

Windows 10 третира RAM-a не като при Linux. Когато бях с 4GB рам Windows 10 ми заемаше 0,9-1,1GB. Даже съм качвал тук снимки тогава.

Сега като съм с 16GB Windows заема 1,6-1,8GB без отворени програми.

Записах 5 минути да видя колко данни ми дръпнаха, колко натовариха процесора и вероятно ми побъркаха диска.

https://streamable.com/ea5ug

преди 2 часа, ZeroTol написа:

Благодаря!

Как се проверява този фаил? 5 мин. ръчкам и не мога да открия md5, sha чексуми. Може ли да дадете линкче, ако имате на 1 клик разстояние

А защо ти е проверяваш този файл след като проблема не е в него. (предполагам говориш за winload.exe). Иначе инструменти за проверка на MD5 бол (и скриптови такива като SystemLook.exe, FRST.exe, OTL.exe) и дори един VirusTotal би дал тази информация. Но пак казвам, проблема не е там.

А иначе за проверка на чек сумите на самото WIndows iso може да използваш това => http://m.majorgeeks.com/files/details/windows_and_office_genuine_iso_verifier.html

Но, пак казвам...оправи си настройките в самия VirtualBox.

преди 1 час, Камен Петров написа:

Имаше ирония, тези, който не се опитват да лъжат потребителя си го изписват както трябва, тоя дето каза че Мб било открай време от кое е това крайвреме?....

Не знам, кой какво е казал. Аз обсъждам само разликата между MB и Mb. Когато някой използва Mb вместо MB, има защо.

преди 7 часа, vpvelev написа:

Не разбра ли, че ZeroTol (или както там беше преди) прави всичко това на инат, да отмъсти на друг, който плюел Linux.

Невероятно отмъщение. Правиш всеки ден нов акаунт, 6-7 седмично, пишеш по 20-30 коментара дневно, 24/7 си във филма...хм, на мен ми звучи като мега мазохизъм . Тролът му пуска фитили  и zerotol, като първия умник се хваща. Ей виж го - само за ден има 30+ коментара от новия профил хахахах. Разплака половината форум от смях...страшно отмъщение наистина. 

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

А защо ти е проверяваш този файл след като проблема не е в него.

Точно за това. Нали чексумите са, за да са сигурни двете страни в съдържанието? Без checksum няма как да знаем дали файлът не е повреден, променен и т.н.

Например, ако аз искам да предоставя някому важен фаил (като ОС), заедно с него ще дам и checksumi,. За да е сигурен този, който го тегли, че разполага точно с този фаил, а не с друг поради повреда, подмяна и т.н.

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

(предполагам говориш за winload.exe).

Говоря за .iso файла. Не видях Microsoft да предоставят чексуми, та да си го провериш.

П.с - синият екран беше от нстраойките на VirtualBox-a.

преди 13 минути, ZeroTol написа:

Точно за това. Нали чексумите са, за да са сигурни двете страни в съдържанието? Без checksum няма как да знаем дали файлът не е повреден, променен и т.н.

Например, ако аз искам да предоставя някому важен фаил (като ОС), заедно с него ще дам и checksumi,. За да е сигурен този, който го тегли, че разполага точно с този фаил, а не с друг поради повреда, подмяна и т.н.

Е нали съм ти дал инструмент за проверка дали е MSDN релийза?

преди 14 минути, ZeroTol написа:

П.с - синият екран беше от нстраойките на VirtualBox-a.

Това е ясно, нали и това го казах. :)

преди 26 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е нали съм ти дал инструмент за проверка дали е MSDN релийза?

Май говорим на различни езици. Трябват ми само checksum-ите, а не apps, които ги генерират, проверяват и т.н.

http://code.kliu.org/hashcheck/

После търсиш и сравняваш в търсачката и ако е сигурен релийз ще изскочи в който сайт трябва.

преди 6 часа, ZeroTol написа:

п.с - вече над 1ГБ трафик.. За около 7 часа

Доколкото разбрах си в Англия. Там явно повече ви следят от Майкрософт.

Ние тук сме безинтересни за тях :)

преди 20 часа, ДИоNД написа:

Меня лично едно друго нещо ме интересува. Код за 7 Pro Dell-животното си има, но е с HDD. Може ли да го ползвам, за да получа лицензен код, но въпросния да го ползвам чак като сменя диска на SSD. Да, ще си изтегля въпросния 10 Pro и ще го сложа на флаш памет. После след време (пенсионер съм и не знам кога ще заделя пари за SSD... :) ) Да си го монтирам като бял човек от външен носите.

Замисъла ми е ясен, предлага се безплатно да се преминава от 7 Pro към 10 Pro, но до кога ще има опция ...

За ОС и 120GB SSD са предостатъчни, а такива дискове вече струват 40-50лв. -> https://www.ezclick.bg/cruct120bx500ssd1

Гледам още му се връзвате на тежко комплексирания трол, скрит под моста на някой малък английски град, след като робовладелеца от фермата го изгонил като го хванал на калъп с един от кочовете.

преди 17 часа, ZeroTol написа:

п.с - вече над 1ГБ трафик.. За около 7 часа

Я виж ти, тежкия комплексар си намерил ново хоби - пуснал виртуалка с линдолс и по цял ден стои на стола пред компютъра като сопол и гледа под лупа колко мегабайта трафик ще навърти, за да може после да размаха пръст у форума на калдата и да ви кара да мигрирате на лaйнokc.

Както знаете миналата година през чай месец Майкрософт съживи инструментите познати още от времената, когато се ползваше Уин95.
Става въпрос за колекцията от инструменти Mini-Tool. Достъпни са и на GitHub.

https://github.com/jyuwono/PowerToys/tree/PowerLauncher

Там е пуснато и 

PowerLauncher 

https://github.com/jyuwono/PowerToys/blob/PowerLauncher/doc/specs/QuickLauncher.md#12-customers

Познатият мениджър на прозорци FancyZones

https://github.com/microsoft/PowerToys/blob/master/src/modules/fancyzones/README.md

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.