Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 13 часа, RudeBoy написа:

DemandingDeliriousIlladopsis-size_restri

Дааа, това беше добро :D .  Седят си някъде група руснаци, наливат се с водка, мезят си краставичка, и по цял ден си нямат друга работа, освен да ми контролират системата ... :D 

Не е точно така, защото наистина могат да ти използват системата. Преди години имаше един активатор на DAZ, който мисля че в момента не може да се намери, който беше много добър. Но всяко пиратско копие потенциално ти е врата към компютъра.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 6 минути, Камен Петров написа:

Не е точно така, защото наистина могат да ти използват системата. Преди години имаше един активатор на DAZ, който мисля че в момента не може да се намери, който беше много добър. Но всяко пиратско копие потенциално ти е врата към компютъра.

Правиш си компютъра за 1000 лв, а после търсиш някакви боклуци после да ти развалят компа. Логика? Имаш 1000 лв за части(хардуер), а за софтуер нямаш. Каква е логиката? Това се вика да се...ш метеното.

Впрочем за 1000 лв повечето компоти идват и със система.

току-що, мадафака написа:

Някой пробва ли новия Windows 12? По-добър ли е от 10?

https://fossbytes.com/windows-12-lite-spotted-3x-faster-than-windows-10/

Гергано моме ново профелче М ? Успя ли да заблудиш извънземните с новото профелче.  Само Win 10.

Първо - това не е Windows!!! А ентусиастски напън за имитация на Windows 10.
Освен това очаквам в скоро време да отнесат такава глоба, че ще им светне.
И въпреки, че е Linux среда, искат за него плащане.
И колко пъти трябва да с пуска инфо за тази ОС - твоят пост е третият!
И сайтът й е на https://webhouses.co.uk/lite/

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 5 минути, мадафака написа:

Някой пробва ли новия Windows 12? По-добър ли е от 10?

https://fossbytes.com/windows-12-lite-spotted-3x-faster-than-windows-10/

Това е някаква скрита реклама на Линукс

Windows 12 Lite is a modified operating system based on the Linux Lite 4.8 distro. 
И от снимките ми прилича на Мента с икони на Paper.

Аз съм с Windows 12. Този път Microsoft са се постарали и са го направили пак като 7-цата! Никога не съм ползвал Linux.

преди 10 часа, DarkEdge написа:

искат за него плащане.

Моя си беше активиран.

преди 8 минути, мадафака написа:

Аз съм с Windows 12. Този път Microsoft са се постарали и са го направили пак като 7-цата! Никога не съм ползвал Linux.

Можеш ли да снимаш Task Manager и да покажеш тук, как изглежда.  Линукс GNU с икони на Paper.

https://github.com/snwh/paper-icon-theme

Автор 

https://samuelhewitt.com/

@мадафака, да беше видял, че тази псевдо Windows ОС не е разработка на Microsoft? Преди да се изливаш в грешна тема!

преди 2 минути, мадафака написа:

Аз съм с Windows 12. 

Със сигурност си единствен с Windows 12. 

преди 13 минути, мадафака написа:

Моя си беше активиран.

И колко пари плати за него? 'щот не е свободен:

Цитат

If you bought your installation DVD, or USB Flash on Amazon, or Webhouses please give us a review.

преди 1 минута, мадафака написа:

като всеки Windows

Че кой ползва Windows от банановите плантации? От това по-глупава работа няма. При положение, че можещш да си свалиш свободно оригинален образ от сайта на Microsoft.
И спри да твърдиш, че това е Windows - ставаш смешен. Това, че прилича на Windows, изглежда като Windows(не, че много изглежда), изобщо не го прави Windows.

Виждам, че въпросното лице продава за 15 паунда. Това е към 40 лв. Човекът си прави бизнес с хората, които не разбират.

https://www.amazon.co.uk/Windows-Fedora-Desktop-operating-systems/dp/B07J4S8ZG1/ref=mp_s_a_1_15?keywords=Webhouses&qid=1581501021&sr=8-15

преди 25 минути, DarkEdge написа:

Това, че прилича на Windows, изглежда като Windows(не, че много изглежда), изобщо не го прави Windows.

така наречената лека дистрибуция ми отне около една минута с некво вътящо съ колело и още толкуз на черен екран
тамън виках, да го изфърля, то зе та съ появи
за сравнение, Wifislax зарежда за около 45 секунди
и всичко написано се отнася за лайф флашка

Ето го новия Windows 12 на Microsoft.

Screenshot-2020-02-12-05-09-19.png

Screenshot-2020-02-12-05-11-27.png

преди 1 час, acnekt написа:

Можеш ли да снимаш Task Manager и да покажеш тук, как изглежда.  Линукс GNU с икони на Paper.

https://github.com/snwh/paper-icon-theme

Автор 

https://samuelhewitt.com/

Ето го Task Manager

Screenshot-2020-02-12-05-11-10.png

преди 12 минути, мадафака написа:

Това е Linux невиждаш ли? 

Здравейте. Колко памет от хардиска заема ОС Windows 10 ?  Става дума за  Windows 10 Home , версия 1903,  Build 18362.592 , 64 бита.  Питам защото преди няколко месеца когато я инсталирах си бях оставил 52 гб за С диска. Тъй като четох, че ще ми трябват около 20 гб за системата. Помня че в началото беше заето под половината някъде. Нямам точен спомен. Днес случайно мервам, че С диска ми свети червено и има 500 мб свободни. Пълен шах. Правих почистване на диска, изтрих архивираните системни ъпдейти. Изобщо изтрих всичко излишно за каквото се сетих. Дори в суматохата съм изтрил всичко от Download  папката, а там имаше няколко малки системни файлчета, които ми  трябват чат пат. Както и да е. Освободиха се  6.62 гб. Значи остават заети около 45 гб. Какво толкова държи тази система и дали е нормално това? Защото аз на С диска имам десетина инсталирани програми, които не заемат кой знае колко памет. Нямам торенти, филми или други заемащи памет неща. Затова се зачудих какво го напълни толкова този диск?  При вас колко памет заема ОС? Имам на другите дискове бая свободно място и знам че има начин да прибавя още памет към С - то, но защо е нужно? 

преди 9 минути, FusE написа:

Това е Linux невиждаш ли? 

Никога не съм ползвал Linux. Първо бях с Windows 95, после минах на XP, после на Vista, после 7, 8, 8.1, 10 и сега 12. Почти всички версии съм ползвал през годините.

@мадафака, как трябва да ти се каже, че това НЕ Е WINDOWS, още по-малко от Microsoft!!!!!
Това е Linux!

------Моля, спрете да обсъждате тази Linux дистрибуция ТУК! Всеки следващ пост, свързан с "Windows 12" ще бъде изтриван!------

@ivov, сканирай дял С с помощта на Windirstat и покажи картинка на програмата.

преди 1 час, ivov написа:

Здравейте. Колко памет от хардиска заема ОС Windows 10 ?  Става дума за  Windows 10 Home , версия 1903,  Build 18362.592 , 64 бита.  Питам защото преди няколко месеца когато я инсталирах си бях оставил 52 гб за С диска. Тъй като четох, че ще ми трябват около 20 гб за системата. Помня че в началото беше заето под половината някъде. Нямам точен спомен. Днес случайно мервам, че С диска ми свети червено и има 500 мб свободни. Пълен шах. Правих почистване на диска, изтрих архивираните системни ъпдейти. Изобщо изтрих всичко излишно за каквото се сетих. Дори в суматохата съм изтрил всичко от Download  папката, а там имаше няколко малки системни файлчета, които ми  трябват чат пат. Както и да е. Освободиха се  6.62 гб. Значи остават заети около 45 гб. Какво толкова държи тази система и дали е нормално това? Защото аз на С диска имам десетина инсталирани програми, които не заемат кой знае колко памет. Нямам торенти, филми или други заемащи памет неща. Затова се зачудих какво го напълни толкова този диск?  При вас колко памет заема ОС? Имам на другите дискове бая свободно място и знам че има начин да прибавя още памет към С - то, но защо е нужно? 

Ето при мен, колко място заема Уини 10. Към 18 GB.

https://s19.directupload.net/images/200212/tmbto98w.jpg

преди 1 час, DarkEdge написа:

@ivov, сканирай дял С с помощта на Windirstat и покажи картинка на програмата.

Интересна и полезна програмка. Тя показва, че има нещо много странно в моя диск. 44% или 23 гб ги води като непознати. Ето я самата картинка. Сега правя дефрагментация на диска, но и тя се точи повече от час. 

stat.jpg

Спри дефрагментирането. То няма да промени ситуацията. Поне не за момента. Кликни на големия жълт файл да изясним кой е. Кликни и на двата червени файла в дясно (най-големите в групата)
Сподели получената информация

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.