Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Chris Andriessen
No image preview

TaskbarX | Chris Andriessen

TaskbarX.TaskbarX will give you an original Windows dock like feel. The icons will move to the center or user given position when an icon gets added or removed from the
  • Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Здравейте да попитам някой пробвал ли е Windows 10 ESU Login ?

Казват , че било за ъпдейт на уин 10 в Европа. Ще се радвам на мнения.

https://www.bitsdujour.com/software/windows-10-esu-login/in=review-frequently-bought-together

преди 38 минути, Gangosa написа:

Здравейте да попитам някой пробвал ли е Windows 10 ESU Login ?

Казват , че било за ъпдейт на уин 10 в Европа. Ще се радвам на мнения.

https://www.bitsdujour.com/software/windows-10-esu-login/in=review-frequently-bought-together

Назад в темата се коментира, когато изтече официалната поддръжка на 10 22H2. Имаш ли във Windows Update > Enroll in ESU?

Ако държиш да си ползваш 10 с ъпдейти по сигурността без ESU:

image.png

При положение, че Уиндоса ти е законен и лицензиран (заедно с лаптопа), трябва ли да му сменяш версията, само за да можеш "безплатно" да ползваш още ъпдейти ? Не мисля.

преди 1 минута, 100names написа:

При положение, че Уиндоса ти е законен и лицензиран (заедно с лаптопа), трябва ли да сменяш версията, само за да можеш "безплатно" да ползваш още ъпдейти ? Не мисля.

Всеки си има глава, за да мисли и взима решенията които го устройват! Споменал съм по-лекия и практичен вариант. Какъв ти е проблема да си минеш по стандартната процедура щом имаш желание?

А и 1-3г. допълнителна поддръжка не са като до 2032 за LTSC!

Програмата ESU (Extended Security Updates) за Windows 10 удължава получаването на критични актуализации за сигурност по следния начин в зависимост от типа потребител:

• За домашни потребители: Цикълът се удължава с 1 година – до 13 октомври 2026 г.

• За бизнес и корпоративни клиенти: Поддръжката може да бъде удължена за максимален период от 3 години – до октомври 2028 г. (като лицензът се подновява и заплаща ежегодно, а цената се удвоява всяка следваща година).

Важно е да се отбележи, че ESU програмата включва единствено пачове за сигурност и не осигурява нови функции, подобрения по интерфейса или стандартна техническа поддръжка от Microsoft.

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Имаш ли във Windows Update > Enroll in ESU?

Не нямам го.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

За домашни потребители: Цикълът се удължава с 1 година – до 13 октомври 2026 г.

С тая програма и на мен ми показа , че до 13 октомври 2026 г.

2 майски ъпдейти изкярих, а си мислих , че доста ъпдейти ми липсват. Ще изчакам до тогава и после ще му мисля.

Най много пак да пиша на 13 ноември да питам пак коя беше версията на уина ,защото ще забравя. Мисля , че я нямам тая версия. Аз от майкрософт си тегля 10-ката винаги и ме пита 64 бит или 32 и е многопластово исо с много предложения и доста версии . След малко ще ръгна флашката да видя само до екрана за предложенията има ли я тая Иот ентърпраис версия.

Иначе си инсталирам 10 home и като и вкарам лиценза и ме ъпдейтва до про винаги. Все си мисля , че home e по лека от про и не знам мога ли да го направя на home да си стоя?

преди 5 часа, Gangosa написа:

Иначе си инсталирам 10 home и като и вкарам лиценза и ме ъпдейтва до про винаги. Все си мисля , че home e по лека от про и не знам мога ли да го направя на home да си стоя?

Ами активирай си го за Home, не е като да няма как... IoT Enterprise LTSC няма да намериш на официалния сайт. Ако се интересуваш, може да получиш линк на лични.

Чети за разликите.

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

Ами активирай си го за Home, не е като да няма как... IoT Enterprise LTSC няма да намериш на официалния сайт. Ако се интересуваш, може да получиш линк на лични.

Чети за разликите.

Благодаря! За сега ще изчакам , но после ако спрът тотално ъпдейтите ще пиша в темата.

Точно това ми трябва. Чисто окастрено и подредено, Браво това е 10 с голямо Д. Ще видим ноември ,като мине 1 месец от обявения срок за ъпдейти какво ще измислят.

има готови начини за смяна на версията на уина и без преинстал

но после иска активиране ... и за това си има лек ...

преди 1 час, Gangosa написа:

IoT Enterprise LTSC

с него съм отдавна , и при игри и за друго - самолет ...😎

преди 4 часа, mr. 5r0ff написа:

има готови начини за смяна на версията на уина и без преинстал

Да на мен ми тегли някакви неща за бързо иска рестарт само и от home минава на pro. Много е бърз процеса.

• 3 седмици по-късно...
Актуализациите на Microsoft Defender for Endpoint (EDR) ще бъдат отделени от месечните корекции за Windows.

https://www.comss.ru/page.php?id=20861

Издание Windows 10 IoT Enterprise LTSC

Версия 21H2

Инсталирана на ‎13.‎11.‎2024 ‎г.

Компилация на ОС 19044.7417

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.