Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за Gaming PC до 2800 лв. Без монитор

Featured Replies

Добре казано, колкото и да не ми се вярва, че може да го кажеш. 

Все още не съм се дрогирал и след това да си пийна нещо за десерт, затова. Нали това ти беше едно от последните мнения, които някой свестен модератор бързичко затри.

Ай...

• Отговори 84
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прав си, прав си :) Обаче явно човека няма да иска да клоква. макар че реално погледнато, клокът може да стане и само с един клик. Asus са направили тия неща и за мързеливите, макар че печалбата е доста по-малка. А 6600K несучайно е на по-ниска честота. Както и да е, едва ли ще забележи това. Казвам го за протокола, не да убеждавам някой в необходимостта от клок. Да, ако аз имах възможност, бих взел точно i5 6600 K+ GTX980Ti. Естествено, ще клокна колкото мога за да ми е мирна главата. Или поне за да си избия тия 520 лева, които не са никак малко. И понеже се спомена, че няма да се клоква, предложих най-добрия и бърз вариант без клок - i7 6700K + GTX980. Едва ли парите ще стигнат за GTX980Ti, сори, не съм смятал нищичко колко струва, говоря по памет. И между другото, по дефолт турбочестотата не е включена при 6700K. Аз затова и се заблудих първите дни, когато процесора не мърдаше от 4000 MHz. Някой тук спомена, че като надушел Prime95 и се скривал в дупката си...ала бала. Истината е, че турбомножителите не бяха включени. Та да не стане и с 6600K така - да си кара все на много ниските 3.5 GHz с GTX980Ti. Тогава хептен ще се е прецакал :) Наистина, Интел подливат вода колкото могат, за да вземат колкото могат повече парички от геймърите :)

ПП: А, сега погледнах предложението ти. Забрави за тоя 212 Evo. Нека не се стиска толкова за охлаждане, ще му трябва. Иначе след някой друг месец като реши, че е добре да клокне, ще трябва и охлаждане да сменя. Виж, 612 е друга работа, не на последно място и заради тишината. Макар че възможностите му стигат само до 4.5 GHz в жегата. Сега захладня и температурите спаднаха доста, което може само да ме радва, че лятото е 1-2 месеца в годината.

Аз конфигурация няма да пиша. Бях втора смяна, утре( днес) съм първа. Това е родния капитализъм, колкото и да не харесваш това определение ( предполагам). Относно минималната запалта в България...не съм чувал някой с минимална заплата да дава 2800 лева за компютър. Виж, за 600-800 до 1000 съм чувал. Така,ч е нека оставим минималната заплата за темите, където се иска съвет за подобни конфигурации.

А и между другото, аз последните няколко години купувам хардуера по принуда или щото на момента ми е скимнало нещо. Никога не съм се съобразявал имам ли спестени пари или не. Просто купувам щом ми трябва и това е. с колите съащта работа. С 1600 налични лева взех първата си нова кола, струваща може би 20 пъти повече. Така, че нито минималната заплата, нито наличните средства са показател за това, какво можем, какво искаме и какво трябва да купим. Сега ми благодарете за житейските съвети, че без тях сте пропаднали в живота :P

А тези от asus са сложили бутон на дъното ли? И от intel ще има ли нови процесори в близкото бъдеще (около 1месец).

Те това са нови също но да заключените модели ще излизат другия месец заедно с по-евтините дънни платки.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

А тези от asus са сложили бутон на дъното ли? И от intel ще има ли нови процесори в близкото бъдеще (около 1месец).

Не точно...иначе идеята е добра. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Много искам да разбера как да клокна компютара, но не знам как. Понеже и аз искам да си купя нова машина и тези дъна ми бяха надеждата, но...

Може ли да ми кажете каде да прочета и т.н.Също и щом не е с бутон на дъното то как се активира овърклока?

Благодаря

Редактирано от Александър Банов (преглед на промените)

Има цял раздел по-въпроса където може да питаш - https://www.kaldata.com/forums/forum/67-%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BA-%D0%B8-pc-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B3/

Но е хубаво да си кажеш частите на машината ако искаш конкретен отговор. А ако искаш препоръка за нова машина си направи отделна тема че тук стана мазало.

Много искам да разбера как да клокна компютара, но не знам как. Понеже и аз искам да си купя нова машина и тези дъна ми бяха надеждата, но...

Може ли да ми кажете каде да прочета и т.н.Също и щом не е с бутон на дъното то как се активира овърклока?

Благодаря

Ти го вземи, пък има кого да питаш. В нормални граници клокът е лесен. А на теб ще ти трябва точно такъв клок, ако вземеш i5 6600K.  По принцип клокът си е цяла наука, но то и шофьорлъка си е наука за Хамилтън и неука за...80% от жените и 70 от мъжете. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Да, но при 800-900 rpm не е достатъчно ефективен, а можеше да си вземеш такъв, при който на 1300 rpm шума да е по-малък от твоя на 800. Както и да е. А 212 е смешен за тия процесори или поне за 4790K

Чудя ти се защо още не си си взел една дискретна звукова карта. Даваш немалко пари за хардуер, а си личи, че обичаш качествения звук. Направи го и ще забравиш, че някога си споменавал VIA. ;)

Пак се праскаш неподготвен!Нямаш си никаква идея от хладене на Интел,а все големи приказки...Кое му е смешното на 212Ево за Ская,дето са с малък кристал?!Тоя процесор ще да иска (пак казвам,че предполагам) кулер,който отнема бързо-има директен контакт и малка контактна площ-4х6 мм като 212,според мен 212Ево няма да отстъпва на 612 рев2 в случая-на 612 1ва и 6та тръба какво ще правят и какво като е с по-голям радиатор...за 6х6 мм ще е по-добре да е с плоча,а не с директен контакт,но пък с плоча,ще отнема по-бавно...Времето ще покаже,като започнат да ги купуват и слагат различни кулери,тогава ще разберем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.