Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за Gaming PC до 2800 лв. Без монитор

Featured Replies

Коментар на горната конфигурация

1. Слаб процесор

2 Видео карта с турбина

3. липса на SSD

4.ненужно охлаждане за видео картата ( пада и гаранцията ако я  разглоби)

5. Едниканална памет  за дъно  създадено за двуканален режим

6. Минава и бюджета с 150 лева  като се вземе подходяща кутия.

1. Не виждам смсиъл от по-добър процесор за неговите нужди.

2. Наистина липсата на ССД е минус, но нищо не пречи в бъдеще да се добави.

3. Не съм знaeл че гаранцията се губи, така че просто ще махне охлаждането и ще смени видео картата с по-добра.

4. Целта ми е конфигурацията да бъде с 16ГБ рам, но заради бюджета се налага временно да кара само с 8ГБ рам и в бъдеще да добави още толкова.

5. След като вече сме премахнали охлаждането за видео картата, ще може да се вмести в бюджета след като добави и кутия.

Редактирано от Laptop_ (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Билдера,в игра-да,но има тестове,които ще натоварят видеото,та ще изкара консумацията ѝ.Що не взе Сисоника по-рано,да не би да имаш дерт сега с него и К проц+970ка и да ти трябват повече ватове,а Чифтека кой ли го е правил и как и колко вата вади.

Чифтека е американски. Маде ин Америка. Форда ми е германски, макар много хора да смятат Форд за американски коли. Схващаш ли разликата?? Аз не :P  За натоварването на видеото си прав, консумацията и ще се изкара. Ама айде тогава да мери. В реалността няма идеални ситуации. То зато3ва са и тия синтетични тестове. сам знаеш, че клокваш, играеш един час и бам! Нещо не е наред с клока. Защо? Нали консумацията ниска, тестовете минали, защо системата крашва?

1. Не виждам смсиъл от по-добър процесор за неговите нужди.

2. Наистина липсата на ССД е минус, но нищо не пречи в бъдеще да се добави.

3. Не съм знаял че гаранцията се губи, така че просто ще махне охлаждането и ще смени видео картата с такава която има по-добро охлаждане.

4. Аз бях предвил конфигурацията да бъде с 16ГБ рам, но заради бюджета се налага временно да кара само с 8ГБ рам и в бъдеще да добави още толкова.

5. След като вече сме премахнали охлаждането за видео картата, ще може да се вмести в бюджета след като добави и кутия.

Абе що не му сложи две GTX980Ti  с FX 8320Е   за 250 лева и 4 GB RAM?

Разберете ,че никога  не се взима захранване което е на лимита за системата. Захранването е  едно от най важните неща за един компютър. И след всичките ни спорове пича си сложи кутия за 180 лева и охладител за 130 ,като икономиса SSD-то от което ще има най голяма полза за забърването на системата.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Разберете ,че никога  не се взима захранване което е на лимита за системата. Захранването е  едно от най важните неща за един компютър.

Много си прав. Едно захранване не е икономически изгодно при ниска консумация, но изгодно ли е да караме автомобила си с 60 Км/ч  на последна предвка? Аз ще кажа че е изгодно, като изгодата ми спрямо 80 км/ч е около половин литър на 100 км. Но нали специфичния разход на мотора при 1600-1700 оборота е много голям? Защо тогава е изгодно да се кара с 60, а не с 80?

Да *ба-омазахме я и тая.Тия въпроси са ти пределно ясни,както и че Чифтекът ти е бил със слаба и наколко +12,защото преди не се товареше тая линия,а и чий ОЕМ е-бог го знае като не си го писал.Знаеш много добре,че след клок се пускат не само Прайм,Линкс...,а и игрите,които имаш,та тогава коригираш или-не,ако мине.Отделно знаеш,че никой не оставя на максималният клок,при който е постигнал "относителна"стабилност,та що ме караш да чоплим неща,дето не са за темата.А и отделно-знаеш,че при клок не се оставя нищо на ауто и дъното да го работи-мисля сега ме разбираш и ти.

3D Mark 11  му е майката. Издържи ли там, ще издържи на всяка игра. Никой друг тест не е толкова чувствителен като 3D Mark11. Както и да е. Човека не иска да клоква, значи взема i7 6700K  с GTX980 + 16 GB RAM. Опс, за 390X май се говореше. Добре, нека е тя. Само че аз бих взел NVIDIA,  щото е и по-икономична. Споровете за захранвания просто отпадат. За шумове също. А 16 GB  са задължителни. Ако не, то сега 8 gB  и после още 8. 2х4 няма смисъл. 

Я пак? А какво да му сложа? 970?!?!? :X

Бъзикам се. То човек ви подава пръст, вие му захапвате ръката. Що не му сложи Titan,  ще се вмести в бюджета най-вероятно, като се поореже останалото. И едно селеронче за капак ще му дойде добре. 

Що пак да говорим за тестове и клок и какво как къде ще издържи-знаеш,че една от заигравките е волтажът,a не мегахерците и знаеш какво ти говоря,независимо видео или процесор.

Пиши му една конфигурация,която си заслужава според теб и момчето да си го мисли.

Моето крайно предложение е това, пък нека автора сам да прецени какво да вземе. После само трябва да му добави ссд и още 8гб рам. И този път влиза в бюджета.

@FORD МанЯк - колко пъти си казвал че 980Ti е с най-добро съотношение на цена/производителност, пък сега му предлагаш 980 която не е особено добър избор за цента си?!

П.П. И аз съм съгласен, че е по-добре да се вземе i7-6700K, но след като бюджета не събира i7 и 980Ti, то и i5-6600K ще му свърши работа за неговите нужди - игри.

Редактирано от Laptop_ (преглед на промените)

980Ti  е 400 лева по скъпа от 390X a  разликата в кадрите е 4-5 фрейма  и то при високите резолюции. Тая разлика е страшно много пари за минимални кадри и не си заслужава инвестицията. Процесор за 750 лева и карта за 900 е добре балансирано за сметка на процесор за 500 и карта за 1500. Мислете като предлагате защото това са  12 заплати в провинцията и са страшно много пари така или иначе за  домашен компютър. Само от разликата в цената на картите  може да се купи 27 инча  IPS монитор.

ASUS 27 VX279H

Обща стойност - 446.74 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Моето крайно предложение е това, пък нека автора сам да прецени какво да вземе. После само трябва да му добави ссд и още 8гб рам. И този път влиза в бюджета.

@FORD МанЯк - колко пъти си казвал че 980Ti е с най-добро съотношение на цена/производителност, пък сега му предлагаш 980 която не е особено добър избор за цента си?!

П.П. И аз съм съгласен, че е по-добре да се вземе i7-6700K, но след като бюджета не събира i7 и 980Ti, то и i5-6600K ще му свърши работа за неговите нужди - игри.

Прав си, прав си :) Обаче явно човека няма да иска да клоква. макар че реално погледнато, клокът може да стане и само с един клик. Asus  са направили тия неща и за мързеливите, макар че печалбата е доста по-малка. А 6600K  несучайно е на по-ниска честота. Както и да е, едва ли ще забележи това. Казвам го за протокола, не да убеждавам някой в необходимостта от клок. Да, ако аз имах възможност, бих взел точно i5 6600 K+ GTX980Ti. Естествено, ще клокна колкото мога за да ми е мирна главата. Или поне за да си избия тия 520 лева, които не са никак малко.  И понеже се спомена, че няма да се клоква, предложих най-добрия и бърз вариант без клок - i7 6700K + GTX980. Едва ли парите ще стигнат за GTX980Ti, сори, не съм смятал нищичко колко струва, говоря по памет.  И между другото, по дефолт турбочестотата не е включена при 6700K. Аз затова и се заблудих първите дни, когато процесора не мърдаше от 4000 MHz. Някой тук спомена, че като надушел Prime95  и се скривал в дупката си...ала бала. Истината е, че турбомножителите не бяха включени. Та да не стане и с 6600K  така - да си кара все на много ниските 3.5 GHz  с GTX980Ti. Тогава хептен ще се е прецакал :)  Наистина, Интел подливат вода колкото могат, за да вземат колкото могат повече парички от геймърите :)

ПП: А, сега погледнах предложението ти. Забрави за тоя 212 Evo. Нека не се стиска толкова за охлаждане, ще му трябва. Иначе след някой друг месец като реши, че е добре да клокне, ще трябва и охлаждане  да сменя. Виж, 612  е друга работа, не на последно място и заради тишината. Макар че възможностите му стигат само до 4.5 GHz  в жегата. Сега захладня и температурите спаднаха доста, което може само да ме радва, че лятото е 1-2 месеца в годината. 

Що пак да говорим за тестове и клок и какво как къде ще издържи-знаеш,че една от заигравките е волтажът,a не мегахерците и знаеш какво ти говоря,независимо видео или процесор.

Пиши му една конфигурация,която си заслужава според теб и момчето да си го мисли.

Аз конфигурация няма да пиша. Бях  втора смяна, утре( днес) съм първа. Това е родния капитализъм, колкото и да не харесваш това определение ( предполагам).  Относно минималната запалта в България...не съм чувал някой с минимална заплата да дава 2800 лева за компютър. Виж, за 600-800 до 1000 съм  чувал. Така,ч е нека оставим минималната заплата за темите, където се иска съвет за подобни конфигурации. 

А и между другото, аз последните няколко години купувам хардуера по принуда или щото на момента ми е скимнало нещо. Никога не съм се съобразявал имам ли спестени пари или не. Просто купувам щом ми трябва и това е. с колите съащта работа. С 1600 налични лева взех първата си нова кола, струваща може би 20 пъти повече. Така, че нито минималната заплата, нито наличните средства са показател за това, какво можем, какво искаме и какво трябва да купим. Сега ми благодарете за житейските съвети, че без тях сте пропаднали в живота :P

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

...

E,аз пък съм отпускар още и си го барам,и не ми дреме какъв е капитализмът роден,нито колко пари ще изсипе момчето,но няма и аз да напиша конфигурация на 1151,докато не излязат дъната (и още процесори),че тия от по 400 лв са си обир.

За Скайя не съм много сигурен,че 212Ево,ще се представи по зле от 612в2 и съм го коментирал 612ската с теб (доколкото си спомням).

А гледайки твоите шотове от биоса на Асус-хич не ми харесаха настройките "за мързеливите" клокъри,дано има и за немързеливи.

Kонкретно към темата-FSP Rider 750- не бих взел,ама както и да е.

:offtopic_s: Не е по темата,но не мога да се стърпя - ако иска някой модератор да го премести в темата за графични карти и процесори.

А Според теб и другите, дето са съгласни с теб, за какво е тоя i7 6700K  и тая r9 390X. Аз ти давам какво са измерили хората. Там става въпрос и за пикови стойности. Ти ще измериш, ама  как ще хванеш пика? И как с твоя i7 920  ли беше, ще натовариш тая r9 290X   максимално, че и тока да и измериш? НМе се ли сещаш, че когато процесора те ограничава, видеокартата ти също не си дава зор? Погледни си клипчетата от Crysis 3  пак. И кажи как ще натовариш тая карта. Не си коректен с измерванията и твоя стар i7,  спъващ картата повсеместно при много игри.

Принципно си прав а де факто грешиш за мен и ще ти обясня защо. Процесорът ме спъва САМО и единствено в ЕДНА игра и това е Project Cars.Във всяка друга картата е на 100% и е лимитиращото звено с кадрите,с които аз играя. Дори и като играя нормално,без да се мъча нарочно с настройки да смажа процесора и в нея картата ме ограничава а не процесора.Така че това с повсеместно го забрави.Вярно с такъв като твоя ще хващам навсякъде над 60 кадъра и ако ми беше приоритет да съм си купил,но знаеш моите предпочитания и за тях за момента ми стига "стареца".Това не значи че картата ми се разхожда на 50-60% натоварване и мога да ти го докажа във всяка игра.

Клиповете в Crysis са изкуствено предизвикан сценарий,който съм си играл да търся и там където моя стар процесор е смазан и не товари картата по същия начин е смазан и 4790К,само че с повече кадри. Това ми напомня една твоя реплика,че няма как картата да е на 100% и да не е натоварена.Да така е ,но на 100% може да вади 20 кадъра и 40 кадъра в зависимост от процесора.Вече дали харчи еднакво ток за тези 20 и 40 кадъра е друг въпрос,който един ден може да изясним.Но поне в другия разговор според теб 100% са си 100%.

И точно защото в игра е много трудно да се натовари хардуера напълно аз съм написал че тествам с Prime и Furmark.Това натоварване спокойно може да го вземеш за теоретичен максимум ,непостижим с никоя игра или каквото и да е друго.Furmark вади душата на картата без значение с какъв процесор си.Хората които са измерили ,мерят консумацията на целия компютър. Много малко сайтове и/или издания имат PCI-E адаптери,с които могат да измерят само и единствено консумацията на картата и то след захранването. Почти всички мерят на контакта цялата система.

Със старата ми карта,която още е в топ 5 на най-лакоми карти излизали някога на пазара (Radeon 4870x2) в Crysis стигах мисля до 260 вата а със синтетиката до 340,като там мисля че пак го имаше това, че само с Furmark дърпаше 430 вата от контакта с двете по-малко. А тази карта се товареше с този процесор повече от добре.

Ето ти малко тема за размисъл.

https://www.youtube.com/watch?v=COo2iE0n6RA

Това е в кръга на шегата повече,пича явно е фен на моя процесор и си е поиграл да го представи в тази светлина.Но като цяло не се заблуждавай,че само защото е стар не става. Той ако не става да съм го сменил отдавна. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mSD40aoNRIc

post-46692-0-07879800-1440111996_thumb.j

Това беше абсолютния максимум който съм виждал до днес ,когато видях 440. Но трябва да повторя с друг уред като този на снимката ,този който си купих днес нещо не ме кефи,иначе и клипче да съм ви направил.

Гледай с какви неща ме караш да се занимавам по нощите,вместо да си спя като човек ;)

Айде лека от мен и ако ще продължаваме по този въпрос дай в другата тема

:offtopic_s:

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Никъде освен с някой изключения. Може да ги погледнеш в Скай същите части ако са налични там пише и да ги купиш от Никем.

Ако нещо го няма питай в темата.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Обща стойност - 3 038.44 лв. с ДДС
Единствения минус е че вместо ssd е с sshd.

А с охладителя какво ще прави като не се събира?

И тия перки дето си му ги набутал ами тя кутията накрая ще му излезе колкото FD Define R5?  :D

Като не се събира ще го клъцне малко с ъглошлайфа и е 6 :D

:offtopic_s: Не е по темата,но не мога да се стърпя - ако иска някой модератор да го премести в темата за графични карти и процесори.

Принципно си прав а де факто грешиш за мен и ще ти обясня защо. Процесорът ме спъва САМО и единствено в ЕДНА игра и това е Project Cars.Във всяка друга картата е на 100% и е лимитиращото звено с кадрите,с които аз играя. Дори и като играя нормално,без да се мъча нарочно с настройки да смажа процесора и в нея картата ме ограничава а не процесора.Така че това с повсеместно го забрави.Вярно с такъв като твоя ще хващам навсякъде над 60 кадъра и ако ми беше приоритет да съм си купил,но знаеш моите предпочитания и за тях за момента ми стига "стареца".Това не значи че картата ми се разхожда на 50-60% натоварване и мога да ти го докажа във всяка игра.

Клиповете в Crysis са изкуствено предизвикан сценарий,който съм си играл да търся и там където моя стар процесор е смазан и не товари картата по същия начин е смазан и 4790К,само че с повече кадри. Това ми напомня една твоя реплика,че няма как картата да е на 100% и да не е натоварена.Да така е ,но на 100% може да вади 20 кадъра и 40 кадъра в зависимост от процесора.Вече дали харчи еднакво ток за тези 20 и 40 кадъра е друг въпрос,който един ден може да изясним.Но поне в другия разговор според теб 100% са си 100%.

И точно защото в игра е много трудно да се натовари хардуера напълно аз съм написал че тествам с Prime и Furmark.Това натоварване спокойно може да го вземеш за теоретичен максимум ,непостижим с никоя игра или каквото и да е друго.Furmark вади душата на картата без значение с какъв процесор си.Хората които са измерили ,мерят консумацията на целия компютър. Много малко сайтове и/или издания имат PCI-E адаптери,с които могат да измерят само и единствено консумацията на картата и то след захранването. Почти всички мерят на контакта цялата система.

Със старата ми карта,която още е в топ 5 на най-лакоми карти излизали някога на пазара (Radeon 4870x2) в Crysis стигах мисля до 260 вата а със синтетиката до 340,като там мисля че пак го имаше това, че само с Furmark дърпаше 430 вата от контакта с двете по-малко. А тази карта се товареше с този процесор повече от добре.

Ето ти малко тема за размисъл.

https://www.youtube.com/watch?v=COo2iE0n6RA

Това е в кръга на шегата повече,пича явно е фен на моя процесор и си е поиграл да го представи в тази светлина.Но като цяло не се заблуждавай,че само защото е стар не става. Той ако не става да съм го сменил отдавна. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mSD40aoNRIc

attachicon.gifP1100719.JPG

Това беше абсолютния максимум който съм виждал до днес ,когато видях 440. Но трябва да повторя с друг уред като този на снимката ,този който си купих днес нещо не ме кефи,иначе и клипче да съм ви направил.

Гледай с какви неща ме караш да се занимавам по нощите,вместо да си спя като човек ;)

Айде лека от мен и ако ще продължаваме по този въпрос дай в другата тема

:offtopic_s:

И ти бъркаш на две три места. Първо, при NVIDIA  няма как картата да е натоварена на 100 % и кадрите да са различни в зависимост от процесора. 100% са си 100% и ако картата вади 50 fps   с i3  примерно и е натоварена на 100%, то ще вади пак 50 fps  с кой да е по-бърз процесор. Може да има нюанси, ако картата не е натоварена точно на 100%, а примерно натоварването на места варира 98-99% + някой друг  по-голям спад. Тогава ще има разлика с по-бърз процесор. Аз мога да ти демонстрирам това с тоя процесор или сравнен с Xeon-a. А може да го пусна на две ядра със или без HT  да кажем при Grid Autosport,  та да видим какво ще стане. Вчера си пусках GRID Autosport  единствено за да следя натоварването на видеото. То е почти винаги на 99%, но има няколко места, където пада на 98%. И вече ако вземеш по-бърз процесор от моя, може да получиш половин или един кадър повече. Точно тук бъркаш,  че по-бързия процесор вадел повече кадри независимо от натоварването на видеото. Няма такова нещо. Не и при NVIDIA,  защото съм  забелязал, че при AMD  нещата не са съвсем така - при теб графиката удря 100%, при никоя NVIDIA  карта няма да видиш повече от 99% натоварване. Не само това, но съм и наблюдавал при AMD карти, как натоварването се мени примерно през 25%, като тоя 1% го нямат за нмищо. Примерно от 75 % натоварване отива на 100% и пак на 75%. Това говори само за едно - неточност на измерванията.  При Project Cars  всички процесори спъват GTX970,  но при различно количество кадри. Така, че ако се мери консумацията там, никога няма да е истинска, защото винаги ще има възможност картата да се натовари повече при по-бърз процесор. само че или ти не ме разбра или си нямал намерение да ме разбереш, но ето какво имах предвид за пиковете. Играеш, играеш, няма проблеми, видеото се товари, процесора си кротува, но в един момент хоп, 100% натоварено видео и почти толкова процесор. Сега по каква причина, няма значение. Може самата игра да е стигнала такъв участък, може нещо на заден план да се е включило за момент. И точно в тоя момент може да получиш максимална консумация, която да доведе до черен екран, каквито случаи имах аз и за каквито говорех. Дори захранването ти да е яко, то винаги съществува вероятност пък за крашване на драйверите поради прекалена консумация на видеокартата, ако работи в някакъв граничен режим на клок. За тия неща пък спорехме с dl777. Той твърди, че след клок се тествало с игри. Само че има игри и игри. Навремето когато тествах и с игри след 3D Mark,  се оказа нещо интересно. Crysis 1  се влияеше много от клока на паметта, докато клокът на ядрото не бе пшроблем. Забравих коя беше другата игра, но при нея пък бе обратно - клока на ядрото предизвикваше крашване. Разбирах това при последователен клок или само на ядрото или само на паметта. Crysis  се влияеше от паметта на 8800GT, докато други игри поддържаха и по-висока памет. И когато ти попадне някоя игра с различни изисквания, ето как ти се скапва клока, колкото и стабилен да си го нарпавил. Ами аз съм имал случаи и при 1480 MHz  след продължителна игра да ми крашват драйверите. Това може да стане веднъж на две седмици, но става. А отлично знеш, как някои хардуерни разбирачи се хвалет с клок по 1530-1550 MHz  и го изкарват стабилен. Стабилен е задника им! В това съм сигурен!

http://nikem-bg.net/cart/54125p1r2217p1r1043p1r52202p2r49339p1r49838p1r53063p1r52743p1rf.html

Таэи ще полэвам. Благодаря ви много

Много добре, но ако се вслушаш в съветите на колегата Laptop  и послушаш мен да клокнеш 6600К,  то GTX980Ti  е по-добрия вариант с клокнат i5 6600K. Просто ще си с 50% повече кадри кажи речи. 

Наистина проверявайте кутиите преди да пишете високи охладители. Noctua NH-U14S е висок 165 mm, a Silencio 550 поддържа до 154 mm CPU cooler.

Много добре, но ако се вслушаш в съветите на колегата Laptop  и послушаш мен да клокнеш 6600К,  то GTX980Ti  е по-добрия вариант с клокнат i5 6600K. Просто ще си с 50% повече кадри кажи речи. 

Е друго си е с 8 нишков на 4.0GHz та по-добре да не го пипа щом може да си го позволи.  

Иначе за кълцане има какво. Охладител може да вземе като твоя което са 51 лв. спестени.

Захранването е като за три такива карти а и дъното е твърде скъпо.

http://nikem-bg.net/cart/2217p1r52202p2r49339p1r49838p1r52743p1r52597p1r54182p1r50173p1rf.html

Ето ти 230 лв. спестени а едната плочка рам спокойно може да се махне което са още 123 лв.

8ГБ са напълно достатъчно за игрите лошото е че пак не стигат за 980TI и ще трябва още някой лев.

E,аз пък съм отпускар още и си го барам,и не ми дреме какъв е капитализмът роден,нито колко пари ще изсипе момчето,но няма и аз да напиша конфигурация на 1151,докато не излязат дъната (и още процесори),че тия от по 400 лв са си обир.

За Скайя не съм много сигурен,че 212Ево,ще се представи по зле от 612в2 и съм го коментирал 612ската с теб (доколкото си спомням).

А гледайки твоите шотове от биоса на Асус-хич не ми харесаха настройките "за мързеливите" клокъри,дано има и за немързеливи.

Kонкретно към темата-FSP Rider 750- не бих взел,ама както и да е.

Разликата е, че 612  си го пускам при  800-900 оборота при клок, а може и по-малко. Точно затова и взех тоя охладител за Xeon,  а не 212  или друго подобно. С 612  избягвам обороти от порядъка на 1300-1400, които макар да не са дразнещи и шумни, все пак се чуват. Разбира се, имам други по-гадни вентилатори, които направо ще изхвърля някой ден. Например 140мм  на FD. Или е голям боклук или аз не го поставям там, където трябва и се предават големи вибрации дори и при използване на гумени тампони. 

Имам чувството, че много хора тук действат първоинстикно. Какво е 212? какво е 612? Каква е разлиакта? Да не говорим как като папагали почнахте да повтаряте, как Skylake  нямал смисъл и haswell  refresh  бил по-добър заради по-евтини дъна и памет. Само дето никой не казва каква е еднонишковата производителност при единия и при другия процесори. А точно тя е важна при 99% от игрите, зависещи донякъде от процесора. 

Е друго си е с 8 нишков на 4.0GHz та по-добре да не го пипа щом може да си го позволи.  

Иначе за кълцане има какво. Охладител може да вземе като твоя което са 51 лв. спестени.

Захранването е като за три такива карти а и дъното е твърде скъпо.

http://nikem-bg.net/cart/2217p1r52202p2r49339p1r49838p1r52743p1r52597p1r54182p1r50173p1rf.html

Ето ти 230 лв. спестени а едната плочка рам спокойно може да се махне което са още 124 лв.

Да, това е идея, ако не мисли да клоква. Все пак при Skylake  за клок отново са важни дъната. 7 фази за 213 лева. Не съм пробвал, може би ти си гледал тестове някъде, но конфигурацията пак почва леко да издиша в някой участък.  Всъщност, идеално е това, което си предложил. Поне на мен ми харесва. И малко встрани от темата, понеже преди време с теб имахме някакъв спор относно вградените аудиокарти. Сегашното ми дъно е с realtek 1150 и леки модификации от Asus,  но да ти кажа, липсва ми плътния звук на VIA VT2021. Просто това аудио е по-добро от Realtek 1150. Жалко, че не се поставят вече на никои дъна. Хората загубиха много. 

Разликата е, че 612  си го пускам при  800-900 оборота при клок, а може и по-малко. Точно затова и взех тоя охладител за Xeon,  а не 212  или друго подобно. С 612  избягвам обороти от порядъка на 1300-1400, които макар да не са дразнещи и шумни, все пак се чуват. Разбира се, имам други по-гадни вентилатори, които направо ще изхвърля някой ден. Например 140мм  на FD. Или е голям боклук или аз не го поставям там, където трябва и се предават големи вибрации дори и при използване на гумени тампони. 

И малко встрани от темата, понеже преди време с теб имахме някакъв спор относно вградените аудиокарти. Сегашното ми дъно е с realtek 1150 и леки модификации от Asus,  но да ти кажа, липсва ми плътния звук на VIA VT2021. Просто това аудио е по-добро от Realtek 1150. Жалко, че не се поставят вече на никои дъна. Хората загубиха много. 

Да, но при 800-900 rpm не е достатъчно ефективен, а можеше да си вземеш такъв, при който на 1300 rpm шума да е по-малък от твоя на 800. Както и да е. А 212 е смешен за тия процесори или поне за 4790K. 

Чудя ти се защо още не си си взел една дискретна звукова карта. Даваш немалко пари за хардуер, а си личи, че обичаш качествения звук. Направи го и ще забравиш, че някога си споменавал VIA. ;)

Да, но при 800-900 rpm не е достатъчно ефективен, а можеше да си вземеш такъв, при който на 1300 rpm шума да е по-малък от твоя на 800. Както и да е. А 212 е смешен за тия процесори или поне за 4790K. 

Чудя ти се защо още не си си взел една дискретна звукова карта. Даваш немалко пари за хардуер, а си личи, че обичаш качествения звук. Направи го и ще забравиш, че някога си споменавал VIA. ;)

Добре казано, колкото и да не ми се вярва, че може да го кажеш. 

Прав си за това, че няма достатъчно ефективност при 900 оборота. Поне не и в летните жеги, защото сега положението е различно, след като температурите в стаята спаднаха от 31 на 23-24 градуса. Зимата при мен пък рядко стига 16 градуса, най-често се мотае около 13-14 градуса. Аха, така си живуркам. 

Относно звука...много пъти съм мислел за нещо повече дори от външна аудиокарта, но все още си карам с усилвателя на уредбата ми отпреди 16 години с две сравнително качествени и мощни колони Thomson. Мен обаче не уредбата ме бърка, щото там си ползвам и нейния усилвател, а слушалките Sennheiser. Там плътния и качествен бас на VIA  си личи. Realtek  издиша, макар че ALC1150  се доближава повече от всички други ALC  до VIA  като качество. Значи...когато взех дъното с VIA VT2021,  си седнах на задника, щото звука в Sennheiser-a  бе много добър и не ми трябваше повече. Сега обаче с тоя ALC1150 отново баса почна да гъгне при високо усилване, а освен това и ниските честоти не са толкова плътни като при VIA. Все едно съм пуснал радиоточка вместо ВЕФ. Сравнявам тия антики от ония времена, защото не се сещам как да ги сравня към днешна дата. 

И още малко за охлаждането. Аз казах и на други места. Тоя процесор е достатъчно бърз и при процесорнозависими игри е на нивото на Xeon  като температури, а доста често и по-хладен от него. Причината е ето тая:

2015-08-21_175215.jpg

ПП: Да поясня, че и Cinebench  както AIDA64 и други програми, не разпознава добре Skylake. Теста е направен при процесор на 4.5 GHz,  а не на 4.01 GHz  както пише. Въпреки всичко, разликата спрямо i7 4770K  пак е много голяма при еднонишковата производителност, която на практика задава температурите на процесора или поне тия на едно от ядрата. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.