Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за Gaming PC до 2800 лв. Без монитор

Featured Replies

Не раэбирам от клок и др.Оставям се на вас напълно

Общо взето ти предлагат клокърски процесори,които са най-новото и най-доброто на пазара.Но не виждам смисъл от тях,след като няма да клокваш.Не,че пак не остават много мощни,но се губи голяма част от потенциала им.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мернах го ,обаче явно уреда който си купих днес не е в час(или аз не съм и пропускам нещо :D ). На Prime и Furmark показва 360 вата а само на Furmark 440. Явно ще го връщам и ще търся някакъв друг.

А иначе за който не знае със i7 920 @ 3884Mhz/1,35V и R9 290X@ 1175/1350 PowerTarget +50 и +100Mv съм. 6700К и 390Х ще докарат консумация като мен ама точно никога ако не ги удавиш както аз съм направил и дори и тогава ще е сложно с тоя модерен процесор.А, и консумацията при мен е с помпа,6 вентилатора,контролер и т.н.

С какво мериш и преди ПСУто или след него?

Линдро,смисъл има голям...;)

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Аз не го казвам в този смисъл.Просто е тъпо да налееш пари в отключен процесор,а да не го клокваш.Макар и не клокнат си остава най-мощното ;)

Ако не си вземе този процесор някой ден е съжалява че не го е направил , а ако не си вземе GTX980ti някой ден ще съжалява че не си е взел нея ;) но както и да е пълно щастие няма - и да не забравяме че процесора старее доста по-бавно от видеото.

Защо да съм рясъл от видео? Според мен r9 390/380 sa dobri karti, е наистина съм сложил дъно asrock и памет adata но поне според мен си заслужава, а и тоя процесор на 4ghz всичко фърчи, е ако иска gigabyte дъно и хубава памет, ssd остава за след време, иначе r9 380 е много малко под gtx 970, а r9 380 е на нивото на gtx 980 обаче с по-голям буфер така че са си много добри карти

Когато човекът е казал "игри" и нищо повече, е глупаво да предложиш процесор, който започва да си показва рогата далеч отвъд това, с което ще го натовари една средностатистическа игричка. В този бюджет според мен е далеч по-удачен избор да кажем 6600K и 980Ti пред 5820K и видеокарта от един клас по-надолу.

Когато човекът е казал "игри" и нищо повече, е глупаво да предложиш процесор, който започва да си показва рогата далеч отвъд това, с което ще го натовари една средностатистическа игричка. В този бюджет според мен е далеч по-удачен избор да кажем 6600K и 980Ti пред 5820K и видеокарта от един клас по-надолу.

Че и аз няколко години чакам 8те треда да са фактор,а не МХз-ците и да кажа,че от i5-K- смисъл няма,ама още ще почакам.Преди време като разправях,че си трябва i5K,ме изядохте,че иска дъно,кулер,захранване,а Ксеонът е перфе за гейминг заради 8те треда...

Martin Alekov,

бива.

http://nikem-bg.net/cart/54125p1r2217p1r1043p1r52202p2r53870p1r49339p1r49838p1r53063p1rf.html

Таэи конфигурация добра ли е эа окончателна или да полэвам на Alkatrazbg от първия пост

Всичко е добре само кулера нямам идея дали няма да му трябва някакви допълнителни брекети за този новия сокет , ако някой може да даде инфо ще е добре. Билдера нямаше проблеми с неговия но знам ли...

За тези, които не знаят закрепването на охлаждане за сокети 1156, 1155, 1150 и 1151 е едно и също.

В бюджета не се побира актуален I7  + GTX980TI + 16 GB хубава памет. Направил съм компромиси с някои неща, но мисля, че така ще се постигнат повече кадри:

За тези, които не знаят закрепването на охлаждане за сокети 1156, 1155, 1150 и 1151 е едно и също.

повечето знаем , но като е по-тънък процесора може да има някакви проблеми.

В бюджета не се побира актуален I7  + GTX980TI + 16 GB хубава памет. Направил съм компромиси с някои неща, но мисля, че така ще се постигнат повече кадри:

Сега ще те захапят за захранването. :D

Сега ще те захапят за захранването. :D

Наистина CX750 на корсар е доста по-добро от това...апък CX е сравнително от нискокачественият клас захранвания за стандартите на корсар...

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Наистина CX750 на корсар е доста по-добро от това...апък CX е сравнително от нискокачественият клас захранвания за стандартите на корсар...

Ммм, дали? 750w power supply review

Ти пък кога почна да разбираш от захранвания?!Не,че детето по-горе нещо вдява.

Като се замисля доста от отдавна. Помня през 2013 г., когато спорехме как изтъквахте ти и някои други льольовци за несъвместимост на дадени захранвания с Haswell, така че  :hush:

А бе,фантазьор-с акаунта си като Джейсън спореше и разправяше,че Интеграта е най-великото и качествено захранване.Ще ми шъткаш,хлапе!Макар че си лаладжия и хейтърче*,ако ме беше питал на лично,щях да ти кажа от къде да си вземеш по-добро от това СХ500М,което са ти сложили или същият ОЕМ на много по-ниска цена,брандирано с друга марка,както го правя с колеги,които се интересуват-при все,че си причината да не направя тема за захранванията по нашия пазар.

*Злобата и завистта са присъщи на жените и малкопишковците,които лежат на майчините си дивани и се изживяват като рецензенти във форумите.

А бе,фантазьор-с акаунта си като Джейсън спореше и разправяше,че Интеграта е най-великото и качествено захранване.Ще ми шъткаш,хлапе!Макар че си лаладжия и хейтърче*,ако ме беше питал на лично,щях да ти кажа от къде да си вземеш по-добро от това СХ500М,което са ти сложили или същият ОЕМ на много по-ниска цена,брандирано с друга марка,както го правя с колеги,които се интересуват-при все,че си причината да не направя тема за захранванията по нашия пазар.

*Злобата и завистта са присъщи на жените и малкопишковците,които лежат на майчините си дивани и се изживяват като рецензенти във форумите.

Хе-хе, ти ще ме съветваш за покупка на хардуер. Майтапчия си падаш. Направи тема за захранвания и ще бъдеш съсипан. Знаеш го, нали? И стига го избива на чест. Това е форум. Ако искаш реална изява ще те уредя да плямпотиш за нещата, които не разбираш по няколко телевизии. Мога и в някои радиа. Искаш ли? Май Росен правилно се изказа за мишока.

П.П. Стига разваля темите на хората!

Хе-хе, ти ще ме съветваш за покупка на хардуер. Майтапчия си падаш. Направи тема за захранвания и ще бъдеш съсипан. Знаеш го, нали? И стига го избива на чест. Това е форум. Ако искаш реална изява ще те уредя да плямпотиш за нещата, които не разбираш по няколко телевизии. Мога и в някои радиа. Искаш ли? Май Росен правилно се изказа за мишока.

Аха,като тебе във вибокс.

Темите,льольо,пропаднаха заради теб и Росенчо и много добре го знаеш-при започнатата за SSDта,получих наказание заради теб и другите две хейтърчета (а тогава и ССД-нямахте).От тогава захранванията и АМД картите си ги коментирам по скайп и лични и това го знаят сериозните момчета ,не само в калдата,като още мога да дам съвет и го правя тук-има кой да ме пита и на кого нещо да кажа.Днес пак коментирах на лични за захранвания.Ти като Росен-няма какво да научиш от мен в прав текст,но доста неща си разбрал от мен на тази тематика  :D та не ми излизай с тия женски номера.

пп Мога да предложа две перфектни и на отлична цена захранвания на момчето,като едното съм го посочил в пост 16,а другото не отстъпва на ЕдисонМ 750 (но бих го казал на лични) и е 50 лв по-евтино,а ти...ти къде си в темата...

Двойния запас има смисъл ако се планират добавяния на графични карти, як клок и прочие. Иначе ползваш захранването под възможностите му да покаже пълната си ефективност. Тишината наистина е аргумент , но във високите класове така или иначе почти всички не се чуват. Моето е на 100 години и няма момент в който да съм го чул.

Дано после имам време да ви измеря колко харчи моя компютър с карта сравнима с 390Х.

А Според теб и другите, дето са съгласни с теб, за какво е тоя i7 6700K  и тая r9 390X. Аз ти давам какво са измерили хората. Там става въпрос и за пикови стойности. Ти ще измериш, ама  как ще хванеш пика? И как с твоя i7 920  ли беше, ще натовариш тая r9 290X   максимално, че и тока да и измериш? НМе се ли сещаш, че когато процесора те ограничава, видеокартата ти също не си дава зор? Погледни си клипчетата от Crysis 3  пак. И кажи как ще натовариш тая карта. Не си коректен с измерванията и твоя стар i7,  спъващ картата повсеместно при много игри. 

Никакъв аргумент не е тишината-то кога е под товар захранването и развърта перката,другите перки в кутията кво ще правят,ще спрат да го гледат ли?!Дори и 400 вата да стига такава конфигурация,колко време се поддържа такъв товар и едно Тт СмартСЕ530Голд,което по спец. е 45А 540W+12,на колко процента от капацитета си ще работи,та да се скапе от претоварване или ще е точно в най-добрата си ефективност,а и е 140 лв.Жалко за Лондон,че и то беше 136 лв 550 ватовото,а който ми е чел постовете при конкуренцията,ще разбере близнак на кое захранване е.

И към теб. Нещо бъркаш със слабите процесорчета, дето карат видеокартите да работят почти в idle :)  Нещо са ви сбъркани сметките на всички. Казвам го от опит. Когато смених i3-3220  и сложих i5-3570  на GTX460,  компютъра умря! Черен екран, на другия ден Seasonic G-550  и до там бях с 450 ватовия Chieftec, дето сега е на клокнатата щайга с P4, който пък спъва GF 7600GT,  та нямам никакви проблеми там. И сега какво ще твърдите, че 160 ватовата GTX460  и 77 ватовия IB  не са проблем за шумния Chieftec? Ами той две години бе тих и след това самолет. Защо ли? Знам, знам. Сега ще кажете две линии, ала бала...така е, но тя всяка линия си е за себе си и не товари едновременно само видеокартата, която е най-големия консуматор. А 14 и 16 А   са си над 170 вата. Колко може да захрани един 6 pin   конектор? По-малко  нали? И как така черни екрани и то само при опит за стартиране на коя да е игра, дори картата да не е клокната? И как така тоя Chiftec  си работи две години след тия случки? Риторични въпроси. Който разбира, ще знае отговорите. На тия дето не разбират, няма да обяснявам.

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Аха,като тебе във вибокс.

Темите,льольо,пропаднаха заради теб и Росенчо и много добре го знаеш-при започнатата за SSDта,получих наказание заради теб и другите две хейтърчета (а тогава и ССД-нямахте).От тогава захранванията и АМД картите си ги коментирам по скайп и лични и това го знаят сериозните момчета ,не само в калдата,като още мога да дам съвет и го правя тук-има кой да ме пита и на кого нещо да кажа.Днес пак коментирах на лични за захранвания.Ти като Росен-няма какво да научиш от мен в прав текст,но доста неща си разбрал от мен на тази тематика  :D та не ми излизай с тия женски номера.

Добре де, покажи на света какво знаеш и можеш! Темата ти за ССД-та бе изсмукана от пръстите, а аз лично имам там доколкото си спомням 1 или 2 коментара. Не знам за какво са те наказвали, но не съм аз причината. Съветите по Скайп и ЛС не говорят добре. Давай ги тук. Това е целта. 

П.П. Това във ВБОкс е някакво момче на 18, стига си се бъзикал. Просто съвпадение на никове.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

То кой разваля темите не знам. Ама един от тях винаги си ти!

Билдера,в игра-да,но има тестове,които ще натоварят видеото,та ще изкара консумацията ѝ.Що не взе Сисоника по-рано,да не би да имаш дерт сега с него и К проц+970ка и да ти трябват повече ватове,а Чифтека кой ли го е правил и как и колко вата вади.

Само дето тоя 6600К  е на ниска честота и ще неще, ще трябва да го клокне за GTX980Ti. Не знам защо все някой изкарва Интел идиоти. Хората отлично си знаят продуктите и отлично ги позиционират на пазара!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.