Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация гейминг pc бюджет 2900-3200лв

Featured Replies

С тази конфигурация GTA ще ти движи с верикалната на 60фпс като не включваш абсолютно всички джуджавки които повечето хора нямат идея какво точно правят :) със стабилен анти алайзинг. Играта ще ти движи перфектно , по начин по който повечето хора си мечтаят.

SSD не го спестявай , повечето хора които ти казват че няма смисъл от него са виждали SSD само на картинки и пишат глупости за него които са прочели написани от други хора които са писали глупости прочетени от друг подобен колега(схвана идеята)

Ако трябва ще сложим малко по-евтино и хубаво захранване и по-малък хард но не спестявай SSD-то.

Това е машина мечта за всеки тук , а всеки тука играе GTA със машини за 1000-1500лв. без проблеми.

Всичките части които съм ти сложил съм ги виждал и, докосвал и поставял в компютри освен новите излезели последния месец. Всичко е качествено и перфектно за цена/качество.

Монитора е наистина скъпа екстра но както каза билдера всичко което прави машината се вижда от монитора.

Може да не вземеш такъв монитор не е нещо спешно просто е екстра , но бих ти препоръчал такъв монитор 21:9 като има модели от 25 инча за 350лв. но без freesync.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

LG 29UM57-P

Принципно за 550 лв. се взима същия дисплей на LG с тая разлика че ще е без говорителчета и само с два HDMI входа.

Разликата в цената е съществена и лично аз бих го предпочел но при 390Х съм чел за някъв лаг когато се ползва HDMI...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Принципно за 550 лв. се взима същия дисплей на LG с тая разлика че ще е без говорителчета и само с два HDMI входа.

Разликата в цената е съществена и лично аз бих го предпочел но при 390Х съм чел за някъв лаг когато се ползва HDMI...

за 78,80 лв не си струва да се спестява freesync а той е възможен само през дисплей порта.

• Автор

Да разбирах и аз колкото вие разбирате от тези компютри.

Значи това ще си остане конфигурацията само да ви питам какво да сложа в това ссд ос и? А и това led охладителче за хард диска ли е?

Редактирано от Александър Банов (преглед на промените)

ОС и всички програми с които работиш на SSD-то , ако ти ще го инсталираш гледай да го инсталираш под UEFI.

За  COOLER MASTER Fan 200mm MegaFlow Blue LED, 700 rpm, 19dB ли говориш ? ако е за нея се слага отгоре на кутията за добро охлаждане , led е понеже не видях 200мм фан който да не е лед :) няма да ти пречи изобщо като е отгоре. Не е задължителен просто за добро и тихо охлаждане но ако има какво да си купиш с парите за него може да не го вземаш няма да е проблем.

Тя ако кутията е в бюро не знам доколко ще е ефективно подобно чудо.

• Автор

Така остана само да поръчам и да я сглобя което немога :D. След като я сглобя да науча как да клокна каквото там се клоква.

Имам един приятел които е специалист и сглоби на семейството ни 2 машинки проблемат е че магазина в които и работи е много скъп ето го http://globulnet.com

Знам че от скай могат да го сглобят

но ми е по добре сам.

Сглобяването е напълно безплатно та ако искаш може и готов да дойде.

Така ще се тества и за дефекти а и ще пътува по-безопасно в кашона на кутията.

Приятелят ти може да го викнеш за компания като дойде и заедно да се поразровите в биоса.

Те с тия новите процесори трябва да се внимава повече. По-тънки са, крачетата са по-кекави...а и Асус  допълнително те хвърлят тъч с приспособление за монтиране на процесора. Лично аз се чудех да го оставям ли под охладителя или не. Така и не разбрах каква им е идеята, но както и да е. А SATA портовете са ги навряли в кучи гъз. Трябва да си мистър Сенко, та да си провреш пръстите под видеокартата, ако вече си я монтирал. А и да не си я монтирал, нищо не виждаш.   И най-голямата тъпотия на тия Z170  дъна на Асус е третия PCI-e  слот. При GB  няма такива издънки, те дори си имат и PCI  слотове. Днес викам да сложа втората видеокарта там, че да не пречи многто на първата, ама ударих на камък. Картата опира в долно разположеното захранване и няма как дори да влезе в PCI-e слота. Е такава глупост не бях очаквал при кутия, струваща доста над 100 лева. Батерията на BIOS  я навряли под видеокартата почти, а ако е трислотова, дори няма да се вижда тая батерия. Вместо това лепнали m2  слота по средата в празното. Виж как е при GB - mSATA порта им е под охладителя на процесора. Слагаш си SSD  и повече не мислиш. оползотворено място. при Asus  се чудиш как да вадиш батерията когато се наложи. А мен ми се наложи няколко пъти. Изобщо...гледат да ти вземат парите. Да не ме разбереш грешно. Аз си мърморя за нещата, които така и така няма как да ми харесат. За GB  мога да говоря още по-лоши неща, пък за Asrock  най-лошите. Просто трябва да внимаваш като сглобяваш. Ако се надяваш на упътванията...все едно упътването на Pro Gaming   е направено за WC-то да си бършеш задника. Каквото пише в BIOS,  такива надписи лепнали и в книжката. Чудно, за какво ми я дават тогава, след като ми е по-удобно да чета нещата на монитора.  И  най-голямата мистерия - едно болтче с гайка, големи около милиметър, сложени  в найлоново пликче. Чудех се, чудех се какво е това  няколко дена, но накрая се отказах. Не се побира в акъла ми тая съвсем малка частица от дъното. Ще е за нещо, което се завива, ама какво е това нещо...вместо да сложат пънчета за дъното, те ми сложили едно бполтченце с една гайчица.  А играта, дето я дават с дъното, не знам къде е :P Вчера онемях като прочетох, че и игра давали с дъното. Моля?

Болтчето е за mSATA ССД-то. Третия слот не е проблем на дъното, а на кутията. 

• Автор

Може ли отговор на горните ми два въпроса. Мисля да си взела i7 с вместо i5.И без това имам още 200лв,

Но проблема я че го няма в скай.

Те с тия новите процесори трябва да се внимава повече. По-тънки са, крачетата са по-кекави...а и Асус допълнително те хвърлят тъч с приспособление за монтиране на процесора. Лично аз се чудех да го оставям ли под охладителя или не. Така и не разбрах каква им е идеята, но както и да е. А SATA портовете са ги навряли в кучи гъз. Трябва да си мистър Сенко, та да си провреш пръстите под видеокартата, ако вече си я монтирал. А и да не си я монтирал, нищо не виждаш. И най-голямата тъпотия на тия Z170 дъна на Асус е третия PCI-e слот. При GB няма такива издънки, те дори си имат и PCI слотове. Днес викам да сложа втората видеокарта там, че да не пречи многто на първата, ама ударих на камък. Картата опира в долно разположеното захранване и няма как дори да влезе в PCI-e слота. Е такава глупост не бях очаквал при кутия, струваща доста над 100 лева. Батерията на BIOS я навряли под видеокартата почти, а ако е трислотова, дори няма да се вижда тая батерия. Вместо това лепнали m2 слота по средата в празното. Виж как е при GB - mSATA порта им е под охладителя на процесора. Слагаш си SSD и повече не мислиш. оползотворено място. при Asus се чудиш как да вадиш батерията когато се наложи. А мен ми се наложи няколко пъти. Изобщо...гледат да ти вземат парите. Да не ме разбереш грешно. Аз си мърморя за нещата, които така и така няма как да ми харесат. За GB мога да говоря още по-лоши неща, пък за Asrock най-лошите. Просто трябва да внимаваш като сглобяваш. Ако се надяваш на упътванията...все едно упътването на Pro Gaming е направено за WC-то да си бършеш задника. Каквото пише в BIOS, такива надписи лепнали и в книжката. Чудно, за какво ми я дават тогава, след като ми е по-удобно да чета нещата на монитора. И най-голямата мистерия - едно болтче с гайка, големи около милиметър, сложени в найлоново пликче. Чудех се, чудех се какво е това няколко дена, но накрая се отказах. Не се побира в акъла ми тая съвсем малка частица от дъното. Ще е за нещо, което се завива, ама какво е това нещо...вместо да сложат пънчета за дъното, те ми сложили едно бполтченце с една гайчица. А играта, дето я дават с дъното, не знам къде е :P Вчера онемях като прочетох, че и игра давали с дъното. Моля?

Тази кутия коато Can Oa ми е избрал има ли такива проблеми?

А играта, дето я дават с дъното, не знам къде е :P Вчера онемях като прочетох, че и игра давали с дъното. Моля?

Нали ти казах в Германия каква е процедурата. Регистрираш се на страницата на Асус и пращаш копие от касовата бележка от немски или австрийски магазин,както и копие от паспорта ти защото май е индицирана от 16 нагоре. Същото беше и с Witcher 3 и 970,както и на моя приятел с Z97 Deluxe-a. На него пък му подариха слушалки Strix Pro заради дъното.

Другия вариант е както беше моята карта, с картонче вътре със CD Key за играта ,който си активираш сам.

Може ли отговор на горните ми два въпроса. Мисля да си взела i7 с вместо i5.И без това имам още 200лв,

Но проблема я че го няма в скай.

Тази кутия коато Can Oa ми е избрал има ли такива проблеми?

Не го мисли , едва ли ще почнеш да слагаш карта в 3я слот.

едит: относно i7 ако не ти е проблеми 200лв. вземаш него.

• Автор

Никой не казва какво е AA и кои видеокарти поддържат freesync. Видях в един сайт че пише R9 290 и R7 260 а и също че ми трябва Софтуер на драйвера: AMD Catalyst™. Тоест трябва ли да я вклучвам тази freesync, а ако трябва как?

Никой не казва какво е AA

Нещо такова погледни пръчките:

fxaa_comp_1.jpg

кои видеокарти поддържат freesync http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync

AMD Catalyst™ е драйвера на видео картите Radeon , каквото имаш ти в конфигурацията.

Ще ти трябва монитор който поддържа FreeSync , видео карта със същото и кабел за диспелй порта на картата до монитора( с друг кабел не става) нямам идея как точно се включва - ако ги имаш тия неща ще го разбереш лесно.

Ок ама този кабел отделно ли се купува.А сигурни ли сте че 1150 охладител става и за 1151

Да става охладителя , а кабела не съм виждал да идва такъв с видео карта та остава да дойде със монитора но не вярвам. Ще трябва да си го купуваш отделно най-вероятно , не са скъпи 15-20лв. зависимост от дължината.

едит: ето един има и по-евтини но аз не бих си купил най-евтиния , кабелите на ролайн са хубави http://www.comelsoft.com/product/15081/roline-11-04-5602-roline-displayport-kabel-dp-m-dp-m-2-0-m.html#.Vdt7GvSjDsY

Ако ще поръчва от Скай - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=2_51&product_id=5273

Иначе ще трябва да плаща и втора доставка заради пустия кабел.

пс. Ментаците вървят двойно по-евтино - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=2_51&product_id=5274&sort=p.price&order=DESC

Просто му показах кабел да се ориентира , не съм гледал какво има в скай понеже ми е ужасно бавен сайта и ще си изтърва филма а няма реклами в момента ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.