Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

То има и по евтини решения ако става на въпрос. Но когато си избираш рутер никога не е лошо да го погледнеш дали има възможност за алтернативен фирм . Че като го гледам тоя за тия пари даже няма и ap клиент!
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://www.jmt.bg/%D...t-2.0-pID=4342/

Рутера говори сам по себе си, не е нужно да е хвърлят сума ти пари за Linksys.

Също е много добър. Имам го и него.

Трябва да поддържа 802.11 n

Много Ви моля да си задавате правилно въпросите, а не да изписваме по една камара страници. Mожеше да напишеш, че искаш и n стандарт. Тогава се ориентирай към TP=Link 1041.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Така значи днеска установих, че routera ми (след 4-5 годинки натоварена работа) е изгорял. Решил съм да купя нов, но има неща, които бих искал да ми се изяснят.

Модема ми не поддържа Wi-Fi връзка (има само 1 ethernet изход). Новият Router, който съм решил да купя поддържа WiFi и 4 ethernet изхода.

Въпроса ми е: Ще мога ли да включа едновремменно 2 компютъра на Ethernet и един на WiFi ? Упасявам се, че ако има компютър, ползващ интернет през WiFi, ping-а ми в игрите ще се покачи и може да има прекъсвания на връзката на другите 2 Ethernet компютъра.

Ще има ли конфликт между връзките ? Да купя ли Router с WiFi връзка (+ 4 Ethernet ports) или обикновен Router само с 4 Ethernet изхода, без WiFi ? Също така, има ли значение, че модема ми не поддържа WiFi ?

Темата е копирана.

Така значи днеска установих, че routera ми (след 4-5 годинки натоварена работа) е изгорял. Решил съм да купя нов, но има неща, които бих искал да ми се изяснят.

Модема ми не поддържа Wi-Fi връзка (има само 1 ethernet изход). Новият Router, който съм решил да купя поддържа WiFi и 4 ethernet изхода.

Въпроса ми е: Ще мога ли да включа едновремменно 2 компютъра на Ethernet и един на WiFi ? Упасявам се, че ако има компютър, ползващ интернет през WiFi, ping-а ми в игрите ще се покачи и може да има прекъсвания на връзката на другите 2 Ethernet компютъра.

Ще има ли конфликт между връзките ? Да купя ли Router с WiFi връзка (+ 4 Ethernet ports) или обикновен Router само с 4 Ethernet изхода, без WiFi ? Също така, има ли значение, че модема ми не поддържа WiFi ?

Темата е копирана.

Ако ще искаш поддръжка на безжична връзка - да, ще ти трябва WiFI. Аз ползвам Linksys WRT54GL и зад него имам две машини чрез етернет и 3-4 на безжична и няма проблем

Ако ще искаш поддръжка на безжична връзка - да, ще ти трябва WiFI. Аз ползвам Linksys WRT54GL и зад него имам две машини чрез етернет и 3-4 на безжична и няма проблем

Благодаря за бързият отговор !

Решил съм да купя един от тези 2та:

http://www.ldlc.com/fiche/PB00094774.html

http://www.ldlc.com/fiche/PB00017040.html

Кой ми препоръчвате ?

------------

Опасявам се, че роутера ми е изгорял заради един нов компютър. Още от първят ден, лампичката на роутера спира да свети (на неговият порт) за около 3-4 секунди и пак светва. По принцип ако се тегли или ъплоадва нещо от другите компютри, тя премигва непрекъснато. Изглеждаше, че този компютър тегли целият интернет. На какво се дължи това и възможно ли е да е изгорял заради претоварване ? (новият компютър не теглеше нищо).

http://www.ldlc.com/fiche/PB00094774.html

http://www.ldlc.com/fiche/PB00017040.html

Кой ми препоръчвате ?

Linksys WRT54GL-DE Wireless-G Broadband Router 54 Mbit/s

Редактирано от gueswho (преглед на промените)

http://www.ldlc.com/...PB00094774.html

http://www.ldlc.com/...PB00017040.html

Кой ми препоръчвате ?

------------

Опасявам се, че роутера ми е изгорял заради един нов компютър. Още от първят ден, лампичката на роутера спира да свети (на неговият порт) за около 3-4 секунди и пак светва. По принцип ако се тегли или ъплоадва нещо от другите компютри, тя премигва непрекъснато. Изглеждаше, че този компютър тегли целият интернет. На какво се дължи това и възможно ли е да е изгорял заради претоварване ? (новият компютър не теглеше нищо).

двата са съизмерими, като възможности.

Не е възможно да изгори от нормален трафик заради натоварване.

Здравейте! Решил съм да си сменям рутера вкъщи и имам нужда от съвет. Нуждая се от стабилен рутер с достатъчно голяма пропускливост на WAN и бързодействие на обработката на информацията. Рутера се използва главно да споделяне на обща интернет връзка. Бюджет 80-100 лв. Доставчика ви предоставя 40 Mbit/s, а с досегашния ми рутер едвам стигам 2-2,5 MB/s. При download веднага ми пада upload-а, вдига се времето за реакция при ping към abv.bg от 4 ms на 57 ms и започва да губи пакети, и се претоварва. Препоръчаха ми Linksys WRT54GL, но чувам добри отзиви и за Linksys WRT54G2. Последния е по-нов и има поддръжка на Windows 7. Какво повече и по-малко има Linksys WRT54G2 от Linksys WRT54GL? Поддържа ли и той Linux? Лесно ли се сменя Firmware? Каква пропускливост ще осигурява на всеки един от LAN портовете за интернет? Забелязах, че Linksys са пуснали N-рутер за 100 лв. - Linksys WRT120N. Ако може да ми кажете дали има осезаеми предимства пред Linksys WRT54G2?

Никой ли не може да даде информация по моя въпрос? Има ли някой, който има Linksys WRT54G2 и е правил тестове на скоростите и стабилността на рутера?

Бих помолил за помощ при покупка на рутер.Трябва ми да може да премине сигнала през 3-4 стени защото съм в апартамент.Ше включвам към него настолен комп. и лаптоп.Разбрах че трябва да подържа N протокол, но се оказа че моята WiFi карта на лаптоа не поддържа N,та си мисля няма много смисъл да взимам такъв рутер.Разбира се колкот може по ефтин,но и не най-големия боклук де.Мерси предварително.

linksys wrt54gl минава без проблем през 3 бетонни стени, голям апартамент....

Абсолютно те подкрепам

но може да си избереш и тук нещо зависи със какъв бюджет разполагаш

Публикувано изображение

ПОГЛЕДНИ ТУК - - - > .:Комел Софт Мултимедия:.

успех при избора :biggrin:

:biggrin:

Редактирано от MIIGLENE (преглед на промените)

linksys wrt54gl минава без проблем през 3 бетонни стени, голям апартамент....

Още един глас ЗА!

Ако намериш подходящото място в апартамента на рутера, можеш да минеш и с много по евтин модел.Въпросът е да ти стига кабела до рутера на това място и да има захранване, където да можеш да си включиш рутера.На никой от Вас стените не са правени като за БУНКЕР, за да не може да мине сигнала. А с wrt54gl на Linksys просто не може да има такъв проблем.

Мерси много за мненията.Точно това е проблема с местоположението на рутера че може да се сложи в единия край на апартамента, а основно интернет ще се ползва точно в другия край.Доколкото можах да видя поне стените не са бетонени(носещи), а итонг.Чувам доста лоши отзиви за TP-link че забивал често и не бил надежден,но пък цената е добра.

Мерси много за мненията.Точно това е проблема с местоположението на рутера че може да се сложи в единия край на апартамента, а основно интернет ще се ползва точно в другия край.Доколкото можах да видя поне стените не са бетонени(носещи), а итонг.Чувам доста лоши отзиви за TP-link че забивал често и не бил надежден,но пък цената е добра.

Ако стените не са бетонни (няма арматура, желязо) проблема е почти никаккъв с проникването на радиовълните

Ако стените не са бетонни (няма арматура, желязо) проблема е почти никаккъв с проникването на радиовълните

TP-Link също е приемливо решение във Вашият случай. Аз съм правил тестове на няколко техни модела и съм очарован.Всеки изразява личното си мнение и предпочитание, щото разполага именно с такъв модел. Уверен съм, че даже и с най евтиният TL - WR340G няма да имате проблем. Цена 35 лева.Важното е да го настроите правилно или да потърсите помощ от сервизният техник на вашият доставчик. Това е най разумното решение.Спестява Ви ново постване на страниците на форума което навярно ще се изрази в обяснения от 1-2 страници. carnemo Ви е отговорил много точно за стените.А разтоянието не е голямо.С такава техника, първоначално човек трябва да има възможност за проба и тогава се спира на определен модел.

Мерси много.Значи ще пробвам първо с ефтиния вариант и ще вида.За настройването гледам че има доста теми и няма да е проблем.Благодаря на всички.

TP-Link също е приемливо решение във Вашият случай. Аз съм правил тестове на няколко техни модела и съм очарован.Всеки изразява личното си мнение и предпочитание, щото разполага именно с такъв модел. Уверен съм, че даже и с най евтиният TL - WR340G няма да имате проблем. Цена 35 лева.Важното е да го настроите правилно или да потърсите помощ от сервизният техник на вашият доставчик. Това е най разумното решение.Спестява Ви ново постване на страниците на форума което навярно ще се изрази в обяснения от 1-2 страници. carnemo Ви е отговорил много точно за стените.А разтоянието не е голямо.С такава техника, първоначално човек трябва да има възможност за проба и тогава се спира на определен модел.

TL - WR340G и TL - WR740G от последните доставки които получихме прегряват, TL - WR743ND или TL - WR642G са доста интересни като модели и range

Aз имам TPLink WR340G. За китайска стока съм наистина очарован от работата му. Нямам никакви ядове с него.Не прегрява. Сигнала минава през 3 стени+още 15метра...е разбира се, след втората отслабва доста. Бях го купил 55лв, но беше преди почти 2години.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.