Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Историята ми започва с един рутер Canyon, който издържа 6 месеца и просто отказа. След това минах на D-link 524, който оцеля повече от 1 години и половина и той не успя да удържи фронта. Реших да хвърля повече пари и да си взема рутър с draft n технология и си купих Buffalo WHR-G300N. Бях изключително доволен от него. Свалях с него до 4.6 МБ, без никакъв лаг в игрите, просто никакви проблеми. До преди 3 месеца. Въпростният рутер започна да лагва към него имах по 40-90-250 мс закъснение, ту сваляше, ту не сваляше, започна да губи връзка, помислих че е от доставчика, но не. Имаше още 6 месеца гаранция и го дадох на JAR да го предоставят на Buffalo да го оправят. Бавеха ме 2 месеца и днес ми да дадоха, но уви не проблема си остана. Приятелката ми има същия рутер, ползва го изключително много и се държи стабилно. Купихме го заедно с моя, но при нейния няма проблем. Не съм му качвал никакви firmware, мисля да го направя ама едва ли нещо ще се промени. Та ето го и моето питане. Искам професионален съвет, който да включи възможни рутери до 150 лв с draft n технология, който да издържи поне 3 години и да няма никъкво забавяне. Аз съм се спрял на няколко, но моля ви да ми допълните списъка, като дадето и обяснение и кажете колко е стабилен.

1. TP-Link TL-WR1043ND --- Цена: 95.58 лв ---- Линк

2. Linksys WRT160NL --- Цена: 141.72 лв ---- Линк

3. Linksys WRT320N--- Цена: 143.78 лв ---- Линк

4. Buffalo WHR-HP-G300N --- Цена: 135.00 лв ---- Линк

ПС: Нямам подръжка на Dual-Band

Благодаря предварително.

Пробвай да сложиш нов firmware, преди около два месеца един колега си купи Bufallo на старо беше с ddwrt но го смени с последната версия на firmware от официалната страница и след няколко дена се оплака че му лагва, проблема се реши след като смени най новия firmawe от официания сайт с четири версий по стар firmware и вече го няма проблема с лаг-а.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искам да помоля хората, които разбират доста в тези неща за рутерите да ми предложите модел и марка рутер до към 120лв. Прочетох доста неща от написаните тук ,но все пак искам този рутер да безжичен по N стандарта ,да може да дели по равно връзката от интернет м/у два компютъра, да няма проблем със скайп съобщенията, както досегашния ми рутер Д-Линк ДИР-300, А ревизия, Да е стабилен по време на работа ..... Благодаря предварително.

Мерси за предложенията ...не съм казал че държа на Д-линк като марка ,просто такъв имам за в момента и не съм доволен въобще от него.....

Други предложения за рутер ?

Разгледай TP-LINK Избери си един от по скъпите и действай.Но чак пък да ти дели нета по равно - няма да стане.

Ето линк: http://www.tp-link.com/en/products/index.aspx

Благодаря на всички който писахте и ми помагате при избора на рутер ... Имам само един последен въпрос. Ако трябва да предложите N рутер на Линкис какъв бихте препоръчали ,защо и с какво той би бил по-добър или не от рутерите на ТП -Линк..?

Благодаря на всички който писахте и ми помагате при избора на рутер ...

Имам само един последен въпрос. Ако трябва да предложите N рутер на Линкис какъв бихте препоръчали ,защо и с какво той би бил по-добър или не от рутерите на ТП -Линк..?

В този раздел има много теми за рутери и е отговорено на почти всичко. Сядате и четете. Няма смисъл да се повтаряме.

Здравейте, искам да си взема що годе свестен рутер да речем около 90-100 лв. На Мегалан съм, 30 мегабита ми е нета. Ще ползвам лаптопа в същата стая, рядко в съседната. Видях, че има промоция в Мултирама за Linksys 160N, но доста проблеми май им с него. Ще се радвам за някакъв съвет.

• 2 седмици по-късно...

Търся нещо до около 50лв. За домашна употреба, но да има силен обхват, че и комшията трябва да го хваща добре. Насочил съм се към N стандартите. За сега съм се спрял на този, но може да имате и по-добри варианти...

Търся нещо до около 50лв. За домашна употреба, но да има силен обхват, че и комшията трябва да го хваща добре. Насочил съм се към N стандартите. За сега съм се спрял на този, но може да имате и по-добри варианти...

Чудесен е, оня ден го купих за един приятел, работи без грешка и забележки с четири компа у тях (жични и безжични) :)

Чудесен е, оня ден го купих за един приятел, работи без грешка и забележки с четири компа у тях (жични и безжични) :cool:

Още един глас за същия.

Благодаря ви! Ще се радвам на още мнения че има една седмица докато дойде време за покупка... :baby:

По-добро съотношение цена/качество не вярвам да намериш. Забележи колко пъти е прeпоръчван в тази тема :baby:

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Е убедихте ме тогава :) Благодаря ви!

Моделите на TP=Link са на много добри цени и работят много добре. Друъг е въпросът, когато некомпетентно се подменя софтуера им ги ги прави непотребни кутийки.Ако човек малко се замисляше, че тази кутийка са я конструирали инженери, които са на ти с техниката, нямаше да има и проблеми. а проблеми може да има и в самите рутери. затова е техника.понякога дефектира и това, което е предназначено за военната индустрия. Знаете, че там критерийте са на особенно ниво, не както с битовата. Аз също съм с рутер от тази фирма, един от най малките, защото доставчика МИ ГО ДАВА КАТО ПРЕФЕРЕНЦИЯ, БЕЗ ДА ГО ПЛАЩАМ. ДРУГИЯТ МИ РУТЕР Е лИНКСУС gt54gl ОТ КОЙТО ПРОСТО СЪМ ОЧАРОВАН СЛЕД ДВЕ ГОДИШНА РАБОТА. Извинявам се за главните букви.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Препоръчайте ми евтин и добър рутер за вкъщи. Не разбирам много от рутери. Извинете ме ако има пусната подобна тема. Благодаря :)

Здравейте.

Препоръчайте ми евтин и добър рутер за вкъщи. Не разбирам много от рутери. Извинете ме ако има пусната подобна тема. Благодаря :)

Има много такива пуснати в този раздел и ще е хубаво да ги прегледате. Аз лично Ви препоръчвам от евтините TP-Link. А модела ще бъде в зависимост колко лева ще решите да инвестирате в него.

Еми около 20-40 лв за 3-стаен апартамент, кой ми препоръчвате ?

Редактирано от DarK_AdioS (преглед на промените)

Еми около 20-40 лв за 3-стаен апартамент, кой ми препоръчвате ?

Ей тоя

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.