Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Извинявам се за грешния раздел. Сега вкарах единия приемник в стаята и сигнала падна много- от почти пълен, в с 1-2 чертички макс. По диагонал до рутера са точно 2 стени... Също не държа толкова всички компютри да свалят на макс, колкото само да се сърфира нормално в интернет .

Редактирано от vladimmir (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявам се за грешния раздел.

Сега вкарах единия приемник в стаята и сигнала падна много- от почти пълен, в с 1-2 чертички макс.

По диагонал до рутера са точно 2 стени...

Също не държа толкова всички компютри да свалят на макс, колкото само да се сърфира нормално в интернет .

с горния маршрутизатор през две бетонни стени няма никакви проблеми, и е "издържал" свързване на 6 компютъра (жично и безжично)

Взех си въпросният рутер и току що го инсталирах.Ако е удобно да питам какво ще ми препоръчате относно сигурността?По време на инсталацията (да припомня ,че нищо не разбирам от рутери :D ) избрах този тип криптиране

Публикувано изображение

Като си мисля,че е най-сигурно.Друго нещо може ли да се направи за по-сигурен WI_FI ?

А относно настройките за ограничаване на безжичният нет , от тук ли се прави колко Mbps да пуска рутера само на безжичният нет,където пише Max Tx Rate: ?

Публикувано изображение

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

хмм, без да съм някакъв експерт в мрежите си предстaвям нещата така - задаваш на безжичният постоянно ИП от DHCP и после задаваш на това ИП каква скорост да ползва (ако може по МАС адрес още по-добре). Или от Access Control, или от Bandwidth Control. Не помня откъде беше точно, а моят TP-LINK е на ремонт и не ми е пред очите...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Взех си въпросният рутер и току що го инсталирах.Ако е удобно да питам какво ще ми препоръчате относно сигурността?По време на инсталацията (да припомня ,че нищо не разбирам от рутери :D ) избрах този тип криптиране

Като си мисля,че е най-сигурно.Друго нещо може ли да се направи за по-сигурен WI_FI ?

А относно настройките за ограничаване на безжичният нет , от тук ли се прави колко Mbps да пуска рутера само на безжичният нет,където пише Max Tx Rate: ?

WPA2

А за втория въпрос са ти отговорили в горния пост

Какво ще кажете за рутерите на Линксис без антените ? Поне на дизайн са супер :wink12:

Какво ще кажете за рутерите на Линксис без антените ? Поне на дизайн са супер :wink12:

имате предвид без външни антени... мда, може би изглеждат добре, но аз предпочитам външните
  • 2 седмици по-късно...

Моля ви да ми препоръчате рутер за домашно ползване. Големината на апартамента е 72 кв.м., панел, ще се ползва от лаптоп и ПС. Скоростта ми в момента е 50 мбпс ( Мегалан, ако е от значение). Искам скоростта да си остане същата и с рутера. Гледах ето този модел на ТП-линк http://plesio.bg/ruteri-c-69978233/wireless-router-tl-wr740n-p-283029.html

LINKSYS E1200 Безжичен рутер 802.11(B,G,N) •антенна система MIMO •скорост на трансфер до 300 MBPS •4 порта 10/100MBS •SPI защитна стена •WPA,WPA2,WEP криптиране на WIFI връзката •възможност за родителски контрол Вчера са го пуснали в Маркета - цена 99 лв. Става ли?

Tenda- та е 35-40 лева 150mbps, 1 антена и всички криптирания клик

Защо пробутваш боклуци? Пари за мрежово оборудване не се пестят, но това всеки в последствие разбира сам :)

Не е боклук, защото от 2 години работи без грешка

Просто си късметлия и си попаднал на не толкова калпава бройка, а и явно не го товариш достатъчно да видиш как ще ти забива всеки ден. Има си причина да е толкова евтин. changel евтин и хубав рутер няма. Ако ще е TP-Link да е поне WR841N, a аз много харесвам WR1043ND, но е 90лв. Linksys(Cisco) си е класика и няма да сгрешиш , ако вземеш някой такъв.

Мрежата е отключена и нета е много бърз. Не е рестартиран от половин година

Моля ви да ми препоръчате рутер за домашно ползване. Големината на апартамента е 72 кв.м., панел, ще се ползва от лаптоп и ПС. Скоростта ми в момента е 50 мбпс ( Мегалан, ако е от значение). Искам скоростта да си остане същата и с рутера. Гледах ето този модел на ТП-линк http://plesio.bg/rut...n-p-283029.html

Написал си, че скоростта искаш да се запази. Людмил ти е посочил много добър модел и те съветвам да не спестяваш нито лев. TP-Link 1043. А този TENDA - просто го забрави.Все пак ще го ползваш денонощно и имаш изисквания.Други модели - Linksys - но не е основателно да даваш излишни пари за големите им модели.Трябва ти рутер - n s-стандарт. А 90 лева за чудесен рутер не са въобще много. Веднаж го купуваш и си спокоен.Чудесно меню, настройки и всичко, съчетано в TP-link 1043.

300 Mbps)

Чети тук: http://jarcomputers....PLINKTLWR1043ND

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Търся някакъв рутер за вкъщи, на който когато реша да мога да спирам радио-частта тоест WIFI-то . В същото време 2 настолни машини да си работят с рутера посредством кабелна връзка.

Търся някакъв рутер за вкъщи, на който когато реша да мога да спирам радио-частта тоест WIFI-то . В същото време 2 настолни машини да си работят с рутера посредством кабелна връзка.

Тоя става: http://www.jmt.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-cID=690/tp-link-tl-wr340g-54m-wireless-router-pID=4308/ Често ще забива, но това не би трябвало да е проблем.

Преди да препоръчам нещо - искам да получа малко повече инфо: 1. Каква ти е максималната скорост на интернета? 2. Колко максимално компютъра ще я използват по кабел и през безжична връзка? 3. Ще има ли голям трансфер на информация от един компютър на друг по кабел и през безжичната връзка? 4. Максимален бюджет, който си готов да отпуснеш? Всеки средностатистически домашен рутер би трябвало да можеш да му спреш безжичната връзка от административния му панел...

Този типи-линк при мен не е забил нито веднъж. Можеш да спираш безжичното на всеки рутер

И никой не попита за бюджета... Колко пари е склонен автора на темата да отдели...

И никой не попита за бюджета... Колко пари е склонен автора на темата да отдели...

Попитах, както и други неща - ще почакаме отговор...

Не съм обърнал внимание! Извинявам се!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.