Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Ако не поддържа N-стандарт каква е разликата ?

Ще имаш ограничение на нета до 2,3-2,4. Стига и интернета ти да е добър, разбира се.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Препоръчвам този: Tp-link TL-WR841ND

Изключително добър като производителност/цена. Чета отлични отзиви за него.

Поздрави!

Интересна работа, изказваме мнение което сме прочели в интернет.

Аз когато чета нещо някъде обикновенно мога да предполагам дали е така. Друго си е да го имаш и да си го тестваш.

Странно защо като четете отзиви за него го препоръчвате, а аз който имам вече трети такъв, се въздържам да ангажирам хората с моето виждане по въпроса. Не казвам че модела е лош (все пак доста пъти съм го предлагал като вариант), но поне подплатете "мнението" си с доводи, тук не е раздела празни приказки!

Благодаря за инф. :)

Здравейте колеги, тъй като хич ме няма в тази област реших да се допитам до вашите съвети. Препоръчайте ми безжичен модем до 100лв. Аз имам един на tp-link 54mbs, но пък ми е малко слабо и искам да се ориентирам за най - доброто в ценовия диапазон на 100лв. Аз съм се спрял на този моделNetgear WN2000RPT WIFI RANGE EXTENDER, но не знам как е. Чакам вашите предложения :speak:. Благодаря предварително и ако може сумата да не се прехвърля.

Здравейте колеги, тъй като хич ме няма в тази област реших да се допитам до вашите съвети. Препоръчайте ми безжичен модем до 100лв. Аз имам един на tp-link 54mbs, но пък ми е малко слабо и искам да се ориентирам за най - доброто в ценовия диапазон на 100лв. Аз съм се спрял на този моделNetgear WN2000RPT WIFI RANGE EXTENDER, но не знам как е. Чакам вашите предложения :speak:. Благодаря предварително и ако може сумата да не се прехвърля.

tp-link 54mbs е маршрутизатор, netgear е повторител, вие търсите модем. Хайде да решите какво точно искате. И темата се съединява със съществуващата!!!

Първо да се извиня за това, че написах още една тема, но не забелязах, че е преместена. Извинявам се за създаненото неудобство на модераторите. Ами търся нещо не знам какво се води като преходник ли е не знам. Имам устройство на покрива на къщата и от там кабела влиза в рутера, който е в стаята, но пък ми идва малко слабичък и бавен. Имам предвид да махна сегашния рутер и да сложа някой по - добър с повече скорост или скоростта на безжичния ще остане същата. Рутерчето стой в края на диванчето и лови интернет, но е малко бавен както казах горе и търся нещо, с което да го заменя ако има такова нещо разбира се. Интернет доставчика ми каза, че ако си купя по - добро рутерче ще е по - бърз, че аз само се оплаквах и не знам дали не го каза просто така или е истина. Предполагам съм бил ясен ако има нещо питайте

Първо да се извиня за това, че написах още една тема, но не забелязах, че е преместена. Извинявам се за създаненото неудобство на модераторите. Ами търся нещо не знам какво се води като преходник ли е не знам. Имам устройство на покрива на къщата и от там кабела влиза в рутера, който е в стаята, но пък ми идва малко слабичък и бавен. Имам предвид да махна сегашния рутер и да сложа някой по - добър с повече скорост или скоростта на безжичния ще остане същата. Рутерчето стой в края на диванчето и лови интернет, но е малко бавен както казах горе и търся нещо, с което да го заменя ако има такова нещо разбира се. Интернет доставчика ми каза, че ако си купя по - добро рутерче ще е по - бърз, че аз само се оплаквах и не знам дали не го каза просто така или е истина. Предполагам съм бил ясен ако има нещо питайте

Т.е. Търсите маршрутизатор. Прегледайте предишната страница на темата, има няколко предложения за устройства с добра скорост и добър обхват

Мерси за бързия отговор и имам още един въпрос. Тъй като от този така наречен маршрутизатор излиза един кабел за настолния ми компютър и дали ще има промяна в скоростта на интернета от кабела към настолния. Защото не мога да работя на лаптопите и се налага да сядам и на настолния и за това питам или това не зависи от този маршрутизатор.

Мерси за бързия отговор и имам още един въпрос. Тъй като от този така наречен маршрутизатор излиза един кабел за настолния ми компютър и дали ще има промяна в скоростта на интернета от кабела към настолния. Защото не мога да работя на лаптопите и се налага да сядам и на настолния и за това питам или това не зависи от този маршрутизатор.

стандартно маршрутизаторите (това, което вие наричате рутер) имат 100 МБ/с портове, т.е. нищо няма да се промени. Разбира се има и по-скъпи модели с гигабитови портове, но трябва мрежовия ви контролер на компютъра също да е гигабитов, кабела да е предвиден за такава скорост и т.н И всъщност ограничението по скорост ще идва ит скоростта ви на достъп до интернет, не от тази между компютъра и марпрутизатора

Да, дъното ми има гигабайтов контролер ако не се лъжа. Публикувано изображениедали е това, което съм сложил в черното кръгче или се лъжа.

Да, дъното ми има гигабайтов контролер ако не се лъжа. дали е това, което съм сложил в черното кръгче или се лъжа.

Да, но това ще е скоростта до маршрутизатора, след това връзката ви до доставчика вероятно е 100Мб (по-долу съм допуснал грешка, не трябва да е 100МБ), след това доставчика ограничава скоростта до примерно 10 Мб/с. Така че не виждам смисъл да търсите специално такъв маршрутизатор

Имам устройство на покрива на къщата и от там кабела влиза в рутера, който е в стаята, но пък ми идва малко слабичък и бавен. Имам предвид да махна сегашния рутер и да сложа някой по - добър с повече скорост или скоростта на безжичния ще остане същата. Рутерчето стой в края на диванчето и лови интернет, но е малко бавен както казах горе и търся нещо, с което да го заменя ако има такова нещо разбира се. Интернет доставчика ми каза, че ако си купя по - добро рутерче ще е по - бърз, че аз само се оплаквах и не знам дали не го каза просто така или е истина. Предполагам съм бил ясен ако има нещо питайте

Доколкото разбирам имате радиомодем инсталиран на покрива. Колкото и да е качествен той донякъде ограничава скоростта особено когато метеорологичните условия не са добри. От друга страна доставчика ви също ви доставя една пределна скорост, което също би допринесло за не много високите скорости. Всъщност така и не разбрахме какъв модел е сегашния ви рутер?

Ето този е рутера http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/tp-link/tl-wr340gd-p38252061/. Ами да имам радиомодем, който е закачен на комина на къщата и от него се пуска кабел към рутера. Рутера дава безжичен интернет на лаптопти, но също така има и кабел за настолния. В момента скоростта е около 1.2мб, но той ми каза че ако си сменя рутера скоростта щяла да се повиши, което не знам дали е така. За това реших да се допитам до вас и ако е така да закупя някой за около стотина лева, защото 1.2мб е бавна скорост за мене. Иначе да от него интерна ми е 100mbps.

Ето този е рутера http://www.pazaruvaj...40gd-p38252061/. Ами да имам радиомодем, който е закачен на комина на къщата и от него се пуска кабел към рутера. Рутера дава безжичен интернет на лаптопти, но също така има и кабел за настолния. В момента скоростта е около 1.2мб, но той ми каза че ако си сменя рутера скоростта щяла да се повиши, което не знам дали е така. За това реших да се допитам до вас и ако е така да закупя някой за около стотина лева, защото 1.2мб е бавна скорост за мене. Иначе да от него интерна ми е 100mbps.

Ограничението 1.2 Мб.с идва от доставчика и от скоростта с която маршрутизатора може да обработва пакети. Т.е ако доставчика ви позволява по-висока скорост с по-мощен маршрутизатор може да постигнете по-висока скорост. Например WRT54GL постига 40-50 Мб/с (толкова ми е ограничението от доставчика)

Както вече споменах по-рано, ползвам рутер TP-LINK TL-WR841 ver.7.1, интернета ми е 60Мбит./20Мбит. BG/Int и на жица го употребявам на макс - 7-7.5МБ/с. Безжично нещата са по-зле 1.5-1.6МБ/с.

При теб нещата също зависят от тези фактори.

Ограничението 1.2 Мб.с идва от доставчика и от скоростта с която маршрутизатора може да обработва пакети. Т.е ако доставчика ви позволява по-висока скорост с по-мощен маршрутизатор може да постигнете по-висока скорост. Например WRT54GL постига 40-50 Мб/с (толкова ми е ограничението от доставчика)

дори да приемем по-малкото число за вярно, то 40*8=320МБит. което за този рутер е невъзможно.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Както вече споменах по-рано, ползвам рутер TP-LINK TL-WR841 ver.7.1, интернета ми е 60Мбит./20Мбит. BG/Int и на жица го употребявам на макс - 7-7.5МБ/с. Безжично нещата са по-зле 1.5-1.6МБ/с.

дори да приемем по-малкото число за вярно, то 40*8=320МБит. което за този рутер е невъзможно.

Били, б-то е малко, обърна ли внимание? Не е МБ/с а Мб/с

Били, б-то е малко, обърна ли внимание? Не е МБ/с а Мб/с

вярно, но не всички го знаят, затова пиша МБ/с и Мбит :cool:

ЕДИТ: малко допълнение, скоростите които споменаваш са по кабел, споменатия рутер повече от 16Мбит безжично не може да изнесе.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

вярно, но не всички го знаят, затова пиша МБ/с и Мбит :cool:

ЕДИТ: малко допълнение, скоростите които споменаваш са по кабел, споменатия рутер повече от 16Мбит безжично не може да изнесе.

Това е правило Б/б. А за безжична връзка 2МБ/с е максимума. Но сме 4-ма с безжични връзки и нямаме проблем :)

Извинявам се на четящите за грешната информация, споменатата безжичната скорост се ограничава от картата на лаптопа ми (54Мбит. калпава карта) иначе рутера е 300Мбит.(n)

Здравейте колеги, събрах парите за маршруторизатор до 55 лева и се спрях на този :Tp-link TL-WR841ND, но тъй като не съм много запознат в тази сфера искам вашия съвет дали това е най - добрия за тази цена или има и по - добри. Но ако имате предложения други моля ви не надвишавайте дадената сумата :sobbing:. Благодарности предварително

Моля за съвет, досега не съм имал рутер и искам препоръка за бърз и не много скъп. Ще свържа компютъра с кабел към рутера, а безжично ще ползвам лаптоп и смартфон. Интернета ми е кабелен- 50мб/с, няма модем. Благодаря предварително за мненията.

Моля за съвет, досега не съм имал рутер и искам препоръка за бърз и не много скъп. Ще свържа компютъра с кабел към рутера, а безжично ще ползвам лаптоп и смартфон. Интернета ми е кабелен- 50мб/с, няма модем. Благодаря предварително за мненията.

http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/526931/P11021101/%D0%9C%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%BE%D0%B2-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D1%80-EDIMAX-BR-6226N-/150Mbit този го бива а и мима 2 антени ако ползваш лаптоп и смартфон едновременно ще има по-добра връзка

Здравейте,

Ако разгледате 1-2 страници назад в темата ще намерите актуален отговор на вашия въпрос.

Успех.

• 2 седмици по-късно...

Историята ми започва с един рутер Canyon, който издържа 6 месеца и просто отказа. След това минах на D-link 524, който оцеля повече от 1 години и половина и той не успя да удържи фронта. Реших да хвърля повече пари и да си взема рутър с draft n технология и си купих Buffalo WHR-G300N. Бях изключително доволен от него. Свалях с него до 4.6 МБ, без никакъв лаг в игрите, просто никакви проблеми. До преди 3 месеца. Въпростният рутер започна да лагва към него имах по 40-90-250 мс закъснение, ту сваляше, ту не сваляше, започна да губи връзка, помислих че е от доставчика, но не. Имаше още 6 месеца гаранция и го дадох на JAR да го предоставят на Buffalo да го оправят. Бавеха ме 2 месеца и днес ми да дадоха, но уви не проблема си остана. Приятелката ми има същия рутер, ползва го изключително много и се държи стабилно. Купихме го заедно с моя, но при нейния няма проблем. Не съм му качвал никакви firmware, мисля да го направя ама едва ли нещо ще се промени. Та ето го и моето питане. Искам професионален съвет, който да включи възможни рутери до 150 лв с draft n технология, който да издържи поне 3 години и да няма никъкво забавяне. Аз съм се спрял на няколко, но моля ви да ми допълните списъка, като дадето и обяснение и кажете колко е стабилен.

1. TP-Link TL-WR1043ND --- Цена: 95.58 лв ---- Линк

2. Linksys WRT160NL --- Цена: 141.72 лв ---- Линк

3. Linksys WRT320N--- Цена: 143.78 лв ---- Линк

4. Buffalo WHR-HP-G300N --- Цена: 135.00 лв ---- Линк

ПС: Нямам подръжка на Dual-Band

Благодаря предварително.

Редактирано от capnemo
дублиране на текста (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.