Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Още един глас за Linksys, може и допълнителна антена да купиш. :withballoon2:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!Обмислям покупката на рутер за вкъщи до 50лв.На него ще вържа настолния компютър, лаптоп и Айфон-а.Спрял съм се на ето този - http://www.multirama.bg/product/4683/bezzhichen-ruter-tp-link-tl-bezzhichen-ruter740n.html Ако не е добър моля да ми препоръчате друг.Благодаря!

Здравейте!Обмислям покупката на рутер за вкъщи до 50лв.На него ще вържа настолния компютър, лаптоп и Айфон-а.Спрял съм се на ето този - http://www.multirama...-ruter740n.html

Ако не е добър моля да ми препоръчате друг.Благодаря!

Добър е, да, и не ти трябва по скъп.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте!Обмислям покупката на рутер за вкъщи до 50лв.На него ще вържа настолния компютър, лаптоп и Айфон-а.Спрял съм се на ето този - http://www.multirama.bg/product/4683/bezzhichen-ruter-tp-link-tl-bezzhichen-ruter740n.html

Ако не е добър моля да ми препоръчате друг.Благодаря!

[/quot

изобщо не се замисляй-аз съм с подобен на този от същата марка и мога да кажа че съм,много доволен.направо го купувай както се казва.няма да имаш проблеми

Този модел е доста изгоден, само че в мултирама ми се струва "леко" скъп. http://www.plesio.bg/routers-c-69978066/wireless-router-tl-wr740n-p-283029.html :rolleyes:

Тук е още по евтин-> http://www.stantek.com/?prod=34781 .И една малка подробност-рутерите на TP Link имат лошият навик да "забиват" често,особенно при високи скорости(поне при мен е така).

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Тук е още по евтин-> http://www.stantek.com/?prod=34781 .И една малка подробност-рутерите на TP Link имат лошият навик да "забиват" често,особенно при високи скорости(поне при мен е така).

Със същия рутер съм, добър е.В панелен апартамент имам сигнал навсякъде.

Цената в мултирама е висока, върви около 30-35лв.

Много съм Благодарен на всички.Взимам го.

Само да попитам.Сигурно ли е че този рутер ще стане за настолния комп и другия.Да не е от тия DSL

Само да попитам.Сигурно ли е че този рутер ще стане за настолния комп и другия.Да не е от тия DSL

За LAN кабел е, не е ADSL! 

Няма причина да не стане. Аз съм в нас с малко по-новия модел TP-link TL-WR841N, струва около 55 лв. Разликата с този, който си избрал ,е че този е N рутер (300, това със 150 нещо не го разбирам) и вдига по-високи скорости. Ако интернета ти е над 30 Mb силто ти препопъчвам този, тъй като през wifi скоростите ще са същите. Успех...

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Няма причина да не стане.

Аз съм в нас с малко по-новия модел TP-link TL-WR841N, струва около 55 лв.

Разликата с този, който си избрал ,е че този е N рутер (300, това със 150 нещо не го разбирам) и вдига по-високи скорости. Ако интернета ти е над 30 Mb силто ти препопъчвам този, тъй като през wifi скоростите ще са същите.

Успех...

TP-Link TL-Безжичен рутер740N посочения от автора също е "N"

В момента най-разпространен е стандартът 802.11g, който осигурява до 54 Mbps скорост и е обратно съвместим с по-стария и бавен 802.11b (11 Мb/s максимум). И двата стандарта работят на 2,4 GHz и са по-подходящи за ползване на закрити пространства - офис, апартамент, къща... Стандартът 802.11а е 54-мегабитов, но оперира на 5 GHz честота и както вече стана дума е по-добрият избор за открити пространства по-големи разстояния.

802.11g е съвместим и с 802.11b, но има една важна особеност, а именно, че в режим на съвместимост максималната скорост е по-ниска. Тоест, ако искате маршрутизаторът да работи едновременно и с 802.11g и b устройства, то максималната скорост ще падне с около 10-15 Mb/s. Затова, ако не разполагате с по-стари 802.11b мрежови устройства или не смятате да използвате такива, то е по-добре да конфигурирате рутера да приема само 802.11g връзки, за да поддържа по-добра максимална скорост на трансфер.

От няколко години се заговори и за нов безжичен мрежов стандарт - 802.11n, който трябваше да бъде официално приет в средата на 2008 година, и който позволява по-високи скорости на обмен (300Mbps) и по-добър обхват на безжичните мрежи. Доста производители побързаха да пуснат предварителни (pre-N) модели, за които се твърди, че са по-добри и осигуряват по-висока скорост., но скоро се разбра, че съвместимостта по между им е само в сферата на добрите пожелания. За съжаление приемането на стандарта се отложи и за тази цел работната комисия на W-Fi алианса пусна втора версия на draft N спецификациите. За да се избегнат същите проблеми със съвместимостта на различните устройства от средата на миналата година започна да се провежда сертификация им, която гарантира вече съвместимостта по между им.

Освен този кандидат стандарт (draft N ver.2 ), на пазара има устройства и модели с т.нар. MIMO технология (Multiple In-Multiple Out), които използват няколко антени едновременно, за да покрият по-добре зоната на обхват на безжичната мрежа, както и потока с данни се разделя между тях, за да подсигурят по-висока скорост на трансфер. Естествено доста компании се възползват от разни подобни технологии и методи, за да ви осигурят максимална скорост от 108 - 125 Mbps например. Всъщност те също се водят G устройства. Уловката при тях се крие във съвместимостта и във факта, че цялото ви оборудване трябва да е на една компания. Тези високоскоростни модели нямат проблеми да работят и с нормални 54 или дори 11 Mbps устройства, но ползата тогава често е от нулева до минимална, като по-често се изразява във вид на по-добро покритие на сигнала (по-голям обхват на мрежата). От друга страна, подобни по-бързи решения нерядко струват повече и се доближават до цените на 802.11n устройствата.

Няма причина да не стане.

Аз съм в нас с малко по-новия модел TP-link TL-WR841N, струва около 55 лв.

Разликата с този, който си избрал ,е че този е N рутер (300, това със 150 нещо не го разбирам) и вдига по-високи скорости. Ако интернета ти е над 30 Mb силто ти препопъчвам този, тъй като през wifi скоростите ще са същите.

Успех...

Благодаря!

TP-Link TL-Безжичен рутер740N посочения от автора също е "N"

В момента най-разпространен е стандартът 802.11g, който осигурява до 54 Mbps скорост и е обратно съвместим с по-стария и бавен 802.11b (11 Мb/s максимум). И двата стандарта работят на 2,4 GHz и са по-подходящи за ползване на закрити пространства - офис, апартамент, къща... Стандартът 802.11а е 54-мегабитов, но оперира на 5 GHz честота и както вече стана дума е по-добрият избор за открити пространства по-големи разстояния.

802.11g е съвместим и с 802.11b, но има една важна особеност, а именно, че в режим на съвместимост максималната скорост е по-ниска. Тоест, ако искате маршрутизаторът да работи едновременно и с 802.11g и b устройства, то максималната скорост ще падне с около 10-15 Mb/s. Затова, ако не разполагате с по-стари 802.11b мрежови устройства или не смятате да използвате такива, то е по-добре да конфигурирате рутера да приема само 802.11g връзки, за да поддържа по-добра максимална скорост на трансфер.

От няколко години се заговори и за нов безжичен мрежов стандарт - 802.11n, който трябваше да бъде официално приет в средата на 2008 година, и който позволява по-високи скорости на обмен (300Mbps) и по-добър обхват на безжичните мрежи. Доста производители побързаха да пуснат предварителни (pre-N) модели, за които се твърди, че са по-добри и осигуряват по-висока скорост., но скоро се разбра, че съвместимостта по между им е само в сферата на добрите пожелания. За съжаление приемането на стандарта се отложи и за тази цел работната комисия на W-Fi алианса пусна втора версия на draft N спецификациите. За да се избегнат същите проблеми със съвместимостта на различните устройства от средата на миналата година започна да се провежда сертификация им, която гарантира вече съвместимостта по между им.

Освен този кандидат стандарт (draft N ver.2 ), на пазара има устройства и модели с т.нар. MIMO технология (Multiple In-Multiple Out), които използват няколко антени едновременно, за да покрият по-добре зоната на обхват на безжичната мрежа, както и потока с данни се разделя между тях, за да подсигурят по-висока скорост на трансфер. Естествено доста компании се възползват от разни подобни технологии и методи, за да ви осигурят максимална скорост от 108 - 125 Mbps например. Всъщност те също се водят G устройства. Уловката при тях се крие във съвместимостта и във факта, че цялото ви оборудване трябва да е на една компания. Тези високоскоростни модели нямат проблеми да работят и с нормални 54 или дори 11 Mbps устройства, но ползата тогава често е от нулева до минимална, като по-често се изразява във вид на по-добро покритие на сигнала (по-голям обхват на мрежата). От друга страна, подобни по-бързи решения нерядко струват повече и се доближават до цените на 802.11n устройствата.

Много добро обяснение.Браво и Благодаря!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте,предлагат ми ето този рутер http://www.peakhardware.com/products/productdetail.asp?PAID=48 за 35 лева малко използван, как смятате заслужава ли си парите или е по добре да се спра на този рутер TP-Link TL-Безжичен рутер740N . Моля за бърза реакция, че трябва да реша до утре, предварително благодаря.

ако ще е тр-то по-добре 10-ина лв отгоре но 1043 или 841

Още един глас за TPLink. Тоя дето си го дал/другият/, честно казано не съм чувал тази марка дори.

Здравейте,обмислям да си купя рутер ,и тъй като не разбирам много от рутери моля за съвет от ваша страна да ме ориентирате към някоя добра марка рутери и модел,чувал съм че D-Link са доста добри.Мисля да си взема нещо такова >> CLICK ,но искам да чуя мнение от друг човек.Ако е от значение скоростта на интернета ми е 50Mbps.Ще съм доволен ако ми кажете какво трябва да знам преди да си купя рутер.

Със здраве. :down:

Редактирано от NikoBellic (преглед на промените)

Благодаря ви за бързото отзоваване и аз клоня към тп линка и сигурно ще взема него при мен е 45 лева.Ще го ползвам за домашна употреба между два етажа при свързани два настолни и един лаптоп при скоророст на нета от около 30мегабаита така го дава доставчика(иначе свалям с не повече от 2.2 мегабита в замунда. Дано да свърши работа.

http://www.plesio.bg/routers-c-69978233/tl-wr1043nd-ultimate-wireless-router-n-300mbps-gigabit-p-282107.html Този е с две години гаранция а D-link e с една!Повече антени по-добър обхват!

http://www.plesio.bg...t-p-282107.html

Този е с две години гаранция а D-link e с една!Повече антени по-добър обхват!

Още един глас за този чудесен рутер. За парите си има неща които са повече от другите.

Благодаря ви за бързото отзоваване и аз клоня към тп линка и сигурно ще взема него при мен е 45 лева.Ще го ползвам за домашна употреба между два етажа при свързани два настолни и един лаптоп при скоророст на нета от около 30мегабаита така го дава доставчика(иначе свалям с не повече от 2.2 мегабита в замунда. Дано да свърши работа.

Вземи си хубавия модел на TP-Link - 1043 и си карай работата. това дето ти го предлагат не е скъпо, но не знаеш колко пъти до сега са му омазвали софтуера. или не си съгласен? Погледни всички мнения!

Ами дават ми се до към 50 лева,реших вече да е тп линк 841н,с доставката до Петрич ще дойде малко повече(препоръчайте от къде да го взема най-изгодно), също ще се копува и уайерлес устройство може да е пак тп линк,ако ги взема наведнъж дали няма да е по добре. http://www.shopmania.bg/shopping~online-mriezhovi-aksiesoari~buy-tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-n-usb-adapter-4dbi~p-1645477.html-това става ли за мойте нужди. Също така видях, рутер 841н да изглежда по два различни начина в два интернет магазина, за един и същи модел ли става въпрос.

Редактирано от m16 (преглед на промените)

Ами дават ми се до към 50 лева,реших вече да е тп линк 841н,с доставката до Петрич ще дойде малко повече(препоръчайте от къде да го взема най-изгодно), също ще се копува и уайерлес устройство може да е пак тп линк,ако ги взема наведнъж дали няма да е по добре.

http://www.shopmania...45477.html-това става ли за мойте нужди.

Също така видях, рутер 841н да изглежда по два различни начина в два интернет магазина, за един и същи модел ли става въпрос.

Вземай го без проблем работи също много добре. посоченият от вас адаптер на TP-Link - 722 също е много добър. в момента го ползвам от половин година. Чудесно работи и е много евтин. Не се двуоми а напиши, когато ги инсталираш.

Забравих. Моделът е един и същ. Има малка разлика в кутийките на рутерите. При модел 340 също е така. Да не те притеснява.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.