Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Еми днес си поръчах Linksys- a и като го получа ще видим да ли ще имам на всякаде връзка :( Ще го тествам и ще пиша тук :) Мерси на всички

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Еми днес си поръчах Linksys- a и като го получа ще видим да ли ще имам на всякаде връзка :( Ще го тествам и ще пиша тук :) Мерси на всички

Ако му избереш правилното място, ще имаш без проблем сигнал навред. От мен - Честито!

Здравейте на всички,

трябва да си взема рутер ,но никога не съм ползвал и нищо не разбирам от тях.2 дни чета като побъркан и нищо не ми се избистря.Ето и каква е целта:

Имам 2 настолни ПЦ-та, искам на ПЦ1(уиндоус 7) нета да е включен директно с кабел,а ПЦ2 (уиндоус ХР),който е в съседната стая да е с wi fi .В момента съм със скорост 25мбт ,като искам ПЦ1 да ползва пълната скорост,а ПЦ2 ,който ще е с безжичен да му се ограничи скоростта да речем на 10мбт.Имам това и остава да си купя и рутер.искам да взема максимално евтин ,но все пак да си върши работата.Няма да покривам голяма площ,както споменах ще включвам само едно ПЦ към рутера и чат пат телефона си.Препоръчайте някой, който е подходящ за целта и дали някой от изброените ще стане:

1.Linksys WRT54G ver.7 има и модел WRT54GL ,но не знам каква е разликата помежду им?

2.Medion-40900

3.Netgear WGR614 v6

4.D-link dir-100

5.Linksys wrt 54 gc

6.D-link не знам модела

7.CANYON CN-WFAP

8.LINKSYS WRT-120N-RME

Здравейте на всички,

трябва да си взема рутер ,но никога не съм ползвал и нищо не разбирам от тях.2 дни чета като побъркан и нищо не ми се избистря.Ето и каква е целта:

....

Има тема като слънце, единствената важна в раздела, какво не ти хареса че реши да пуснеш в Хардуер?

Здравейте на всички,

Имам 2 настолни ПЦ-та, искам на ПЦ1(уиндоус 7) нета да е включен директно с кабел,а ПЦ2 (уиндоус ХР),който е в съседната стая да е с wi fi .В момента съм със скорост 25мбт ,като искам ПЦ1 да ползва пълната скорост,а ПЦ2 ,който ще е с безжичен да му се ограничи скоростта да речем на 10мбт.Имам това и остава да си купя и рутер.искам да взема максимално евтин ,но все пак да си върши работата.Няма да покривам голяма площ,както споменах ще включвам само едно ПЦ към рутера и чат пат телефона си.Препоръчайте някой, който е подходящ за целта и дали някой от изброените ще стане:

1.Linksys WRT54G ver.7 има и модел WRT54GL ,но не знам каква е разликата помежду им?

2.Medion-40900

3.Netgear WGR614 v6

4.D-link dir-100

5.Linksys wrt 54 gc

6.D-link не знам модела

7.CANYON CN-WFAP

8.LINKSYS WRT-120N-RME

Макар и вече стар модел "WRT54GL" е един от многото добри модели предлагани на нашият пазар. Моделът е под линукс. Аз те съветвам да вземеш примерно TP-Link 1043.Ще си много доволен от модела.Ако не си правил настройки на рутери, те съветвам да се обърнеш за помощ към доставчика на интернет, за да няма, това тръгва, а това не ще! И правилно. Една от много добрите и важни теми е точно за това.Не може да не си я забелязал. Значи, мислиш само за жени и не си оправдан! Успех!

А това, дето го имаш/адаптера/ ще ти върши много добра работа. Да беше и с антенка/външна/ като 722N щеше да е още по-добре.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Благодаря за съвета сигурно тогава ще взема WRT54G ,само където не знам как да направя свързването ,ограничаването изобщо всичко...

Благодаря за съвета сигурно тогава ще взема WRT54G ,само където не знам как да направя свързването ,ограничаването изобщо всичко...

Което значи, че нищо не си разбрал от написаното по горе! Ако ще е WRT54G поне да е GL ! А за настройките съм ти написал, но пак не си го дочел!!! За какво тогава ми благодариш?

"Ако не си правил настройки на рутери, те съветвам да се обърнеш за помощ към доставчика на интернет, за да няма, това тръгва, а това не ще! " Мои думи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Явно не съм те разбрал.Помислих ,че това "L" e че става и за Линукс :).Аз това го прочетох ,да си питам доставчика,но като ги знам какви са още от сега ми се отщява...Ще ги питам все пак пък ще видим.

Явно не съм те разбрал.Помислих ,че това "L" e че става и за Линукс :).Аз това го прочетох ,да си питам доставчика,но като ги знам какви са още от сега ми се отщява...Ще ги питам все пак пък ще видим.

За настройките препоръчвам да прочетеш цялата документация на маршрутизатора, там са написано много полезни неща. Освен това в този раздел има доста теми как се правят нещата и могат да са полезни

Отново ще поискам мнението ви ,но за TP-Link TL-WR740N .Понеже както писах по горе ще го ползвам за връзка с един настолен в съседната стая .Той е с флашка която е на същата марка и се чудя няма ли да работят по-добре щом са една марка?Кажете рутера ще свърши ли работа или е някой боклук който прекъсва постоянно?

Отново ще поискам мнението ви ,но за TP-Link TL-WR740N .Понеже както писах по горе ще го ползвам за връзка с един настолен в съседната стая .Той е с флашка която е на същата марка и се чудя няма ли да работят по-добре щом са една марка?Кажете рутера ще свърши ли работа или е някой боклук който прекъсва постоянно?

Щом интернета ви е добър, въпросният рутер ще ви свърши добра работа. Няма основания за никакви притеснения.

Аз и още едно нещо не можах да разбера.Има ли изобщо някакъв начин кабела за нета да влиза първо в настолното пц и от него да излиза кабел за рутера?Ако е възможно трябва ли да е специален рутера или става и с гореспоменатият модел?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Аз и още едно нещо не можах да разбера.Има ли изобщо някакъв начин кабела за нета да влиза първо в настолното пц и от него да излиза кабел за рутера?Ако е възможно трябва ли да е специален рутера или става и с гореспоменатият модел?

може ако ПЦ-то има две мрежови платки. Но за какво ти е тази абсурдна схема?

1.Защото мисля,че рутера ще ми бави интернета.И 2. защото много често се появяват проблеми при разни програми и настройки.Поправете ме ако греша.Има ли някакви критерии по които трябвя да избера втората лан карта или просто взимам една по-евтина?

За сведение рутера който мисля да купувам е TP-Link TL-WR740N.Като ще ми трябва само за второто ПЦ ,на което искам да огранича скороста до 10мбт.А първото ПЦ искам да е директно включено в нета за да избегна спад на скоростта,която е 25Mbps за даунлоуд и 2 за ъп.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

1.Защото мисля,че рутера ще ми бави интернета.И 2. защото много често се появяват проблеми при разни програми и настройки.Поправете ме ако греша.Има ли някакви критерии по които трябвя да избера втората лан карта или просто взимам една по-евтина?

За сведение рутера който мисля да купувам е TP-Link TL-WR740N.Като ще ми трябва само за второто ПЦ ,на което искам да огранича скороста до 10мбт.А първото ПЦ искам да е директно включено в нета за да избегна спад на скоростта,която е 25Mbps за даунлоуд и 2 за ъп.

Този маршрутизатор би трябвало да поеме спокойно тези скорости. а за разни програми и настройки си има начин да се оправи в маршрутизатора

в къщи доста стар модел на линксис поддържа до 50 Мегабита/с скорости

Не съм съгласен с т.1 и т.2 ! В момента ползвам TP-Link TL-W841N и никога не съм имал такива проблеми. Верно че моя е с доста по-бърз процесор, но и скороста никак не е малка 60Mbps (за справка - последния линк от подписа ми).

Еми това може само да ме радва,направо отивам в магазина :ohmy:

Здравейте ! Искам да си сменя рутера вкъщи! В момента съм с Netgear с 1 антена, бял , не му знам модела! Мисълта ми е искам силен рутер да имам сигнал в целия апартамент, във всички стаи , да поддържа висока скорост! Апартамента е 150 кв.м. и се ползват 4 компютъра- 2 от тях са PC и са със usb wifi приемници, които са изкарани с кабели в коридора, че в стаите е много слаб сигнала- целта ми е и това с новия рутер да се премахне (не искам да виждам кабели и приемници в коридора). Очаквам предложения ! Благодаря предварително !

Който и да е, за да предложи нещо трябва да дойде на място и/или ти да си по-конкретен по няколко неща, но като първо мнение бих казал - невъзможно е 4 машини да се държат прилично само на безжична връзка с един рутер на голяма площ и всичко да е стабилно и да държи високи скорости... Но все пак нека попитам: 1. Тип на строителството - тухла, панел, преградни стени - шайби - схема на апартамента евентуално и къде са компютрите и рутера например? 2. Тип зашуменост на околната среда - сам си наоколо и няма други безжични мрежи или е бъкано с такива? 3. Защо настолните компютри не са свързани с кабел за рутера (по-надеждно и по-сигурно от това няма) - все пак те не се местят като преносимите? 4. Какви са ти очакванията към скоростта на вътрешната мрежа, както и каква е външната връзка, която делиш... Има и още, но тези са основните...

Гореизложеното (не съм го прочел цялото) е вярно.

Аз съм ползвал рутер в къща на 2 етажа с двор и имах покритие на всякъде в имота. Компютър и лаптоп на Wi-Fi връзка и двата. Рутера, който ползвам е: TP-LINK TL-WR1043ND. Не видях определен бюджет.

В момента този рутер постоянно губи мрежа, трябва да се резетва по няколко пъти и т.н. Четирите компютъра не се ползват постоянно едновременно , но се случва понякога! Лошото е , че дори сега при 1 комп пак ми е кофте нета. PC-тата не са с кабел, защото извода за интернета е само в хола и там е рутера... няма как да разпъвам кабели из апартамента. И главно искам по-добър сигнал, за да прибера wi fi приемниците от коридора, за да са си по компютрите. Бюджета ми е таван 100 лв. Апартамента е тухла. Според мен няма много мрежи, по 2-3 ми се показват. Не живея в центъра и не е гъсто населено.

Здравейте !

Искам да си сменя рутера вкъщи! В момента съм с Netgear с 1 антена, бял , не му знам модела!

Мисълта ми е искам силен рутер да имам сигнал в целия апартамент, във всички стаи , да поддържа висока скорост!

Апартамента е 150 кв.м. и се ползват 4 компютъра- 2 от тях са PC и са със usb wifi приемници, които са изкарани с кабели в коридора, че в стаите е много слаб сигнала- целта ми е и това с новия рутер да се премахне (не искам да виждам кабели и приемници в коридора).

Очаквам предложения !

Благодаря предварително !

Разгледайте темата в която добавих вашата, има много предложения, които ще ви свършат работа. Бих ви препоръчал linksys WRT54GL

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.