Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Аз препоръчвам 1024ND на tp-link

Не мога да намеря такъв модел?!
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мога да намеря такъв модел?!

Имах предвид този, извинявай за грешното насочване

Имах предвид този, извинявай за грешното насочване

Да, и аз го гледах този :)

Не знам, но като че ли ме спира старото мислене :P

Нали Linksys бяха най-добрите или нещата са се променили?

Да, и аз го гледах този :)

Не знам, но като че ли ме спира старото мислене :P

Нали Linksys бяха най-добрите или нещата са се променили?

Предполагам си мислиш за WRT54GL и той те възспира. Помисля, че той има G, а за тези пари може да си вземеш N, което в зависимост от N вида е близо 3 пъти по-бързо от G

Не, не е за него. Като цяло марката. Иначе, аз преди бях с WRT610N, но след около 4 години се развали. Нямаше проблеми с него, та търся нещо подобно :) Е, няма да имам пари за Dual Band, но за N и гигабитови портове имам ;) Аз и тогава го взех този заради марката. Много хора ми хвалеха линксис и така. Иначе гледах новите модели, но като прочета мненията отдолу и се отказвам :D

• 2 седмици по-късно...

Колеги, предложете ми рутер до 50 лв. Който ще се ползва от 2 лаптопа и 1 настолен. Натоварването няма да е кой знае какво. Разбира се N стандарт. Трябва да покрие 1 апартамент, старо тухлено строителство мисля, но не знам със сигурност. За приятелка ми трябва и не съм много на ясно. Типа на връзката е PPPoE към Speedy. Предпочитам Sky.bg, но ми се видя много беден избора и за това моля за съвет. Аз лично си мисля за нещо от рода на TP-LINK TL-WR841ND, ако го вместиме в бюджета :) Благодаря предварително!

Колеги, предложете ми рутер до 50 лв. Който ще се ползва от 2 лаптопа и 1 настолен. Натоварването няма да е кой знае какво. Разбира се N стандарт. Трябва да покрие 1 апартамент, старо тухлено строителство мисля, но не знам със сигурност. За приятелка ми трябва и не съм много на ясно. Типа на връзката е PPPoE към Speedy. Предпочитам Sky.bg, но ми се видя много беден избора и за това моля за съвет. Аз лично си мисля за нещо от рода на TP-LINK TL-WR841ND, ако го вместиме в бюджета :)

Благодаря предварително!

Одобравям твоя избор

Благодаря. Изскочи от официалният сайт на Sky: TP-LINK TL-WR841N 300Mbps за 49.90 лв. Точно ме устройва.

Здравейте! Може ли да ми препоръчате някакъв рутер до 40 лв? Благодаря предварително! :)

Здравейте! Може ли да ми препоръчате някакъв рутер до 40 лв? Благодаря предварително! :)

Здравейте!

Може ли да ми препоръчате някакъв рутер до 40 лв?

Благодаря предварително! :)

Прочетете всичките страници и съм абсолютно сигурен, че веднага ще си харесате модел.

Здравейте!

Може ли да ми препоръчате някакъв рутер до 40 лв?

Благодаря предварително! :)

Аз препоръчвам TP-LINK TL-WR340G. Имам го и работи екстра. В интернет мненията също са добри

Здравейте, днес цял ден чета темата и много ми помогнахте да се ограмотя. :) Имам въпрос можете ли да ми кажете каква е разликата между TP-link TL-WR841ND и TP-link TL-WR941ND. Влизах в официалния сайт на TP-link и сравних спецификациите. Видях разлика в броя на антените. Даже на 841 пише, че антените са 2 х 5 dBi, а на 941 3 х 3 dBi. Това ясно. Но в защити и други параметри не открих нищо. И сега се чудя кой от двата да избера. В смисъл, че не искам много от рутера, трябва ми за съвсем обикновена домашна употреба и не държа на екстри.

Редактирано от Karacheviyska (преглед на промените)

Здравейте, днес цял ден чета темата и много ми помогнахте да се ограмотя. :) Имам въпрос можете ли да ми кажете каква е разликата между TP-link TL-WR841ND и TP-link TL-WR941ND. Влизах в официалния сайт на TP-link и сравних спецификациите. Видях разлика в броя на антените. Даже на 841 пише, че антените са 2 х 5 dBi, а на 941 3 х 3 dBi. Това ясно. Но в защити и други параметри не открих нищо. И сега се чудя кой от двата да избера. В смисъл, че не искам много от рутера, трябва ми за съвсем обикновена домашна употреба и не държа на екстри.

Който и от двата да изберете, няма да сбъркате. И двата модела работят отлично.

Аз също съм със WRT54GL и в момента струва около 110-120 лева. По добре си събери някой лев отгоре за да си го вземеш и няма да сбъркаш.

Благодаря на LZ4JW за бързия отговор. :)

Намирането на оптималното добро разположение на рутера Ви в къщи /било апартамент или къща/ ще ви донесе приятна работа .С покритието в различните стаи няма да имате проблем. Стига и доставчикът Ви да е на ниво с интернета.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Когато финализирам всичко, ще споделя мнение. Едновременно ще сменя и доставчика и рутера. Да видим дали ще се получи добър резултат.

Когато финализирам всичко, ще споделя мнение. Едновременно ще сменя и доставчика и рутера. Да видим дали ще се получи добър резултат.

Предлагам Ви новият ви доставчик да направи настройките на рутера. Така ще сте застрахована че някой освем Вас се е месил в настройките му. Също така! Много от интернет доставчиците предлагат с абонаментния план и безплатен рутер. Можете да се заинтересовате и тук. Ще си спестите някой лев. Разбира се, че моделите са по малки, но това не Ви дава основание да се безпокоите за тяхната работа. Всичко почти, що е на TP-Link/обикновено тях предлагат/ работи много добре. Ако има такава оферта с предложение, предварително напишете във форума за модела, който Ви се предлага!

Аз също съм със WRT54GL и в момента струва около 110-120 лева. По добре си събери някой лев отгоре за да си го вземеш и няма да сбъркаш.

Безупречна работа, макар че вече моделът е "морално остарял" От 2008 началото съм с него и не сме се оплаквали един от друг.

Защо постът ми не отиде към предния , сам не разбрах, а уж всичко направих правилно.

.

Здравейте, необходим ми е съвет за избор рутер. Трябва да покрива радиус до 25 метра(до 4 стени с дбелина около 15 см), ще обслужва около 15 компютъра, но всъщност рядко работят повече от 5-8 наведнъж. Цена до около 80-90-100 лева ... предлагайте :) !

Здравейте, необходим ми е съвет за избор рутер. Трябва да покрива радиус до 25 метра(до 4 стени с дбелина около 15 см), ще обслужва около 15 компютъра, но всъщност рядко работят повече от 5-8 наведнъж. Цена до около 80-90-100 лева ... предлагайте :) !

стените какви са? какви са очакваните скорости при клиентите, какво ще е натоварването на ефира. Има ли наблизо други излъчватели в диапазона?

стените какви са? какви са очакваните скорости при клиентите, какво ще е натоварването на ефира. Има ли наблизо други излъчватели в диапазона?

Стените ни са итонг, една 20 см - бетон. Има други излъчватели (Рутери) на горния и долния етаж , които са на същия доставчик, не са нещо особенно, бюджетни модели по 30-50 лева. Скоростта - трябва да проверя, ама ич не е малка на доставчика, щом на трите етажа с 3 рутера къпем 20-30 човека :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.