Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Какви експерименти? Казва само, че не го е изключвал откакто го е включил (доста време е това). За flash на firmware-a ли става дума?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какви експерименти? Казва само, че не го е изключвал откакто го е включил (доста време е това). За flash на firmware-a ли става дума?

Да, както и за бърникане вътре. Ако наистина само го е включвал и изключвал сделката си заслужава :)

А аз останах с впечатление, че вече работите с него/рутера/.........................................
  • 2 седмици по-късно...
Точно в този раздел има изписано много за предложения на рутер. Със сигурност темите ща са ви полезни. За посоченият от вас - по добре е да се спрете на TP-Link, а модела вие ще напишете ако има нещо неясно.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте имам проблем със скоростта на своя рутер http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN13U/#overview . Проблемът е в това ,че машинката не иска да качи повече от 32-36 Mbps на WiFi, на кабел ми качва до 97Mbps(100Mbps) за колкото си плащам на доставчика ми . Купих си приемник за лаптопа с N-протокол и пак не ще да качи скоростта , мислех че проблема е там но уви не е,преинсталирах Windowsa на лаптопа ,рових се в настройките на рутера сложих му най-новите драйвери и пак нищо . Лаптопа и рутера ги тествах на 2-3 метра разстояние и нямаше никакъв ефект върху скоростта .През цялото време нямаше други закачени устройства към мрежата .Нямам и антивирусна програма на лаптопа .Интересното е ,че когато свързах 3 лаптопа към мрежата и тествахме скоростта достигна 97Mpbs разделена между трите лаптопа.Явно е някакво ограничение на рутера,което не мога да махна или да го настроя както аз искам.Ако някои има идея какво да направя ще съм много благодарен

Няма ефект от смяната на канал. Казаха ми ,че може да има ограничение на WiFi скороста към един потребител ,което е зададено от производителя,но на мене не ми се вярва.

Здравейте, имам нужда от съвет за избор на рутер. Изисквания: 1.Максимално разстояние 15 метра, максимална преграда -панелна стена 15см или 2*10см. 2. Доколкото е достатъчно, прилагам снимка на теста от speedtest.net Не искам рутера да ми бави интернета (евентуално) 3. Към рутера ще бъдат включени до 4 безжични устройства - лаптоп, телефони, таблет. 4. Ако може да е съвместим с dd-wrt Не робувам на марки, колкото може по-евтин, толкова по-добре :)

post-195189-0-89258000-1353267112_thumb.

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

TP-LINK TL-WR740N само виж да е ревизия 4.хх, че е с 400MHz процесор и е много по-стабилен от предните ревизии. Обаче dd-wrt се държи разочароващо(пробвах 2-3 версии, ама забива в момента в който даунлоуда мине 6MB/s) и последната версия на официалния фърм е по-добра.

TP-LINK TL-WR740N само виж да е ревизия 4.хх, че е с 400MHz процесор и е много по-стабилен от предните ревизии. Обаче dd-wrt се държи разочароващо(пробвах 2-3 версии, ама забива в момента в който даунлоуда мине 6MB/s) и последната версия на официалния фърм е по-добра.

Извинявай за може би глупавия въпрос, но дали е отбелязана ревизията на дъното на рутера? :)

Здравейте, Търся си рудер до 120 лв.Рутера ще се ползва от две PC-та и няколко мобилни телефона.Цената може да бъде +/- 10 лв.

Здравейте, Търся си рудер до 120 лв.Рутера ще се ползва от две PC-та и няколко мобилни телефона.Цената може да бъде +/- 10 лв.

И какво не ви хареса в първата важна тема в раздела?

И какво не ви хареса в първата важна тема в раздела?

Много извинете но не съм ,я видял.

Здравейте,реших да си взема WiFi рутер,обаче хич не им разбирам,затова реших да питам тук. Значи рутерчето ще се ползва за домашна употреба,като ме интересуват-ниска цена,надеждност и по-голям обхват. Четох нещо за DD-WRT ,което доколкото разбрах е -възможност за ъпдейт на софта . Моля за предложенията Ви!

Все пак, до колко лева трябва да е? Ето едно добро предложение за рутер TP-LINK TL-WR1043ND.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Все пак, до колко лева трябва да е?

Ето едно добро предложение за рутер TP-LINK TL-WR1043ND.

П.П

Всъщност, има една полезна тема за избора на рутер http://www.kaldata.c...избор-на-рутер/ (виж към последните страници).

Извинявам се забравил съм да спомена до колко лв.

Ами нека да е е до 50 лв ,нета не ми е кой знае какво за да заслужава

по голяма инвестиция.

Е тогава вземай "по-малкия брат" TP-LINK TL-WR841ND .

Е тогава вземай "по-малкия брат" TP-LINK TL-WR841ND .

А какво ще кажете за този

http://www.pro-bg.co...R841N_6938.html

Като чета нямат никаква разлика,а цената е 10 лв по долу.

Още едно въпросче.Tози модел http://www.pro-bg.co...uter_60573.htmlима USB,за какво може да се ползва USB-то на рутера?

А какво ще кажете за този

http://www.pro-bg.co...R841N_6938.html

Като чета нямат никаква разлика,а цената е 10 лв по долу.

Още едно въпросче.Tози модел http://www.pro-bg.co...uter_60573.htmlима USB,за какво може да се ползва USB-то на рутера?

То е написано за какво може да служи.

Multi-functional USB 2.0 port convenient for wireless printing and FTP server

Embedded media server allows users to share music, video and photos with Windows media player, PS3 or X-BOX 360

Здравейте,реших да си взема WiFi рутер,обаче хич не им разбирам,затова реших да питам тук.

Значи рутерчето ще се ползва за домашна употреба,като ме интересуват-ниска цена,надеждност и по-голям обхват.

Четох нещо за DD-WRT ,което доколкото разбрах е -възможност за ъпдейт на софта .

Моля за предложенията Ви!

http://dd-wrt.com/site/support/router-database

Здравейте ще ми се наложи да си купя рутер но да си призная не знам какъв да взема, какво е важно за един рутер ? Не смятам да давам прекалено много пари за него но искам да не ми прави проблеми, нито една марка не ми говори нещо. Предполагам трябва да поддържа и трите стандарта 802.11b/g/n , скоростта - 300Mbps Ще се ползва в къщи. Моля обяснявайте като на индианец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.