Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Това да не е модем?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

рутер си е :ohmy:

http://www.buffalotech.com/products/wireless/wireless-g-125-high-speed/wireless-g-high-speed-router

въпросния рутер е G

гледам че  лалтопа ми е с N  технология даже galaxy-то ми е с N не че знам разликата, затова питам  :P

та какъв рутер да си взема? 

Редактирано от Lyubomir Nedelchev (преглед на промените)

Специално 740N не се държи добре с dd-wrt и най-добре е с официалния. Твоя сегашния каква ревизия е, че 1 и 2 не се оказаха много читави, ама виж 4.xx е доста добра - нов процесор, повече RAM, стабилен фърмуер.

коя хардуерна версия и коя версия дд?

аз съм с v1/2 и мога да потвърдя само за версията достъпна през официалния сайт на дд(15778) - отвратителен билд; иначе с всички следващи се държи много добре

иначе си прав - оригиналния му фирм си е доста добре

4.23 с всичко от r19519 нагоре. По LAN никакви грижи, ама с всички версии WiFi се държи ужасно. Нито едно устройство не може да се върже на 150 мегабита, чат пат изчезва сигнала и се оправя само с рестарт, с някои от версиите забива след като стигне 6MB/s даунлоуд по LAN, a по безжична не може да мине 4MB/s по никой начин. С някои pppoe се конектва много бавно след рестар, а даже с последната r20675 му трябваха два последователни рестарта за да се върже към ISP, a двата лаптопа и телефона се връзват само на 54mbps без значение от настройките на WiFi. С оригиналния всичко е ок и откакто флашнах с последната версия не е забивал, не се е рестартирал и т.н. а са вързани три компа по LAN, и два лаптопа и чат-пат телефона безжично. Скоростта на даунлоуд по LAN е максималната за 100mbits мрежа от 10-11MB/s а безжично стига до 8MB/s през една стена.

pls казвайте какъв да взема че ей сега излизам да търся ;d

Препоръчвам ти този TP-LINK. Ако искаш с 3G някой ти препоръчвам този TP-LINK. Сходни са откъм цена, прецени откъм възможности кой ще те удовлетворява.

Успех

DD-WRT  - Би ли споделил евентуално, къде в България може да се закупи 3G/4G Wireless N Router TL-MR3420

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Да ама не. Защото и на трите посочени от теб линка характеристиките на рутера се разминават чувствително със посочените  на сайта на производителя.

Да ама не. Защото и на трите посочени от теб линка характеристиките на рутера се разминават чувствително със посочените  на сайта на производителя.

Ако сте забелязали малката разлика, на сайта на производителя е изложена последната версия(новия дизайн) а предполагам знаете във всяка по-нова версия производителя внася най-различни подобрения. Това не винаги е ясно на повечето търговци и е нормално да не са отразени промените.

Повечето в българската мрежа са v1.x.  Моят е версия v1.2

Взех си TL-WR1043ND настроих го и всичко е ОК. Можете ли да ми кажете от къде мога да намеря най-добрите настройки за него?

Взех си TL-WR1043ND настроих го и всичко е ОК. Можете ли да ми кажете от къде мога да намеря най-добрите настройки за него?

Зависи си от доставчика ти, колко и какво си навързал, личните ти предпочитания и нужди. Златното правило е: работи ли, не пипай. Иначе най-добрите настройки, ако може така да се каже, може да ги намериш в опциите на DD-WRT, ако му инсталираш такъв. Гаранцията отпада обаче.

Като гледах какво са писали няма да му слагам dd-wrt. Работи си рутера и интернета мисля е малко по-бърз(с 5-10 Mbps). Предпочитания - искам да извадя максимално висока скорост на интернета(upload и download), най-малък ping и максимално висока lan и wifi скорост. Нещо по-специално да трябва да се прави, освн настройка на getaway, ip и dns за доставчика? И автоматично ли би трябвало да е всичко на макс и там каквото писах по-горе?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, необходим ми е съвет за избор рутер. Трябва да покрива радиус до 20метра (до 3 стени панел с дбелина около 20 см) Бюджет около 60 лв.

Здравейте, необходим ми е съвет за избор рутер. Трябва да покрива радиус до 20метра (до 3 стени панел с дбелина около 20 см) Бюджет около 60 лв.

TP-LINK TL-MR3420, TP-LINK TL-WR940N или TP-LINK TL-WR841N

По възможност един от първите 2

Аз ще ти препоръчам: TP-LINK TL-WR842ND 300Mbps.

Поздрави!

Ще си взимам лаптоп и ми трябва някой евтин рутер.

Стаята е 5 на 5 средна.Интернета ми е 25-30 мегабита.Не искам някакъв мощен рутрер а колкото да има обхват  в цялата стая.

Редактирано от m_power94 (преглед на промените)

Ще си взимам лаптоп и ми трябва някой евтин рутер.

Стаята е 5 на 5 средна.Интернета ми е 25-30 мегабита.Не искам някакъв мощен рутрер а колкото да има обхват  в цялата стая.

1. модем или маршрутизатор

2. Има важна тема в раздела, какво не ви хареса

3. който и да е

1. модем или маршрутизатор

2. Има важна тема в раздела, какво не ви хареса

3. който и да е

Да въпроса ми е да не попадна на менте което за нищо не става.

И съжалявам сбърках заглавието.

Да въпроса ми е да не попадна на менте което за нищо не става.

И съжалявам сбърках заглавието.

LinkSys, TP-Link

И обединявам темата ви с важната

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Не разбирам изобщо от рутери, мрежи и т.н. и затова ми е необходима вашата помощ.

Досега съм използвал един рутер  Huawei от Мегалан.

Ще сменям доставчика на интернет и трябва да си купя собствен рутер.

Безжичният адаптер ще се изполва рядко. Основнота задача на рутера е да бъде част от DLNA между лаптопа и тв-то, които ще бъдат жично свързани. Ще се пускат филми по 30-40 гигабайта и затова се чудя дали има значение рутера и цената му ? Излишни екстри на рутера не са ми необходими, защото дори няма да го изполвам безжично или ще се налага много рядко. Ако има смисъл от по-качествен рутер, бюджетът ми може да достигне до 100-120 лв.  

Ще съм ви благодарен ако дадете някакви мнения и предложения,

Здравейте,

искам да си взема рутер за около 60 лева. Ще се ползва от 2 лаптопа.

Здравейте,

искам да си взема рутер за около 60 лева. Ще се ползва от 2 лаптопа.

TP-LINK TL-WR940N TP-LINK TL-WR842ND
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте,

Тъй като досегашния ми рутер (Asus RT-G32) се скапа, съм пред избор на нов рутер. Въпреки че изчетох темата и се ориентирах за някои модели, все още дилемата си стои.

Рутерът ще е за домашно ползване. Към него с кабел ще бъдат свързани мрежов сторидж (Zyxel NSA310), мултимедиен плеър, дигитален аудио плеър и ТВ, а безжично - два лаптопа, един ПС, 2-3 смартфона/таблета.

Трудно ми е да определя бюджет, но да речем до стотина лв., но ако не си струва може и надолу, а ако си струва и нагоре :)

Засега съм се загледал в тези варианти: TP-LINK TL-WR1043ND, ZYXEL NBG 419N, ZYXEL NBG 419ND v.2 , но съм отворен и за други предложения. Между другото нищо не разбирам от мрежови технологии и характеристиките на рутерите са ми тъмна Индия.

Ще съм благодарен за вашите мнения и препоръки!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.