Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Колега, 1043 не е двубандов, справка. Двубандов означава да може да работи както на 2.4GHz, така и на 5GHz, а 1043 е само на 2.4GHz. В такъв случай Ви препоръчвам да погледнете поста ми и да прецените кое Ви удовлетворява. Ако имате въпроси питайте. :)

Успех !

Да знам, че не е двубандов. Просто казах, че до сега бях с такъв и силата на сигнала не ме устройва. Също така 5ghz е къс сигнал, така че :)

Видях го поста преди това и се чудя дали си заслужава разликата? Между 3500 и 4300, като цяло не намерих много голяма разлика между 3500 и 3600. Рутера се ползва само безжично, нямам нищо на кабел, но за сметка на това имам 4 лаптопа постоянно и 2-3 телефона :)

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да знам, че не е двубандов. Просто казах, че до сега бях с такъв и силата на сигнала не ме устройва. Също така 5ghz е къс сигнал, така че :)

Видях го поста преди това и се чудя дали си заслужава разликата? Между 3500 и 4300, като цяло не намерих много голяма разлика между 3500 и 3600.

Според мен погледни хардуера и прецени, по-добър хардуер означава повече възможности и възможност за повече функции, което в никакъв случай не е за подценяване. Можеш да провериш хардуера в infodepot.wikia.com и да сравниш, но имай предвид че там се публикува информация, която в повечето пъти е взета от други места. Също можеш да провериш и в сайта на openwrt, където всичко се намира, ако рутера е в базата им.

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Краси! 

Аз ти препоръчвам  TP-Link 1043ND !

Здравейте отново - вече от къщи.

Да се похваля, че си взех горепосочения рутер.

Засега на първи впечатления без друга промяна (интернет доставчик, място и ориентация на рутера, канал, лаптопа, който се използва) - сигнала през 3 стени се подобри значително - от low на good. С това и в работата на безжичната мрежа е по-пъргава и страниците се зареждат без голямо забавяне, което се наблюдаваше преди. Благодаря на колегата - че ми го препоръча. Естествено да кажа и че го взех за 80лв. - за мене това е плюс. Прецених, че с наличния лаптоп не си заслужава да взема нещо по мощно засега.

Сега някой с опит да ми каже откъде да си сменя езика от немски на друг?

Здравейте отново - вече от къщи.

Да се похваля, че си взех горепосочения рутер.

Засега на първи впечатления без друга промяна (интернет доставчик, място и ориентация на рутера, канал, лаптопа, който се използва) - сигнала през 3 стени се подобри значително - от low на good. С това и в работата на безжичната мрежа е по-пъргава и страниците се зареждат без голямо забавяне, което се наблюдаваше преди. Благодаря на колегата - че ми го препоръча. Естествено да кажа и че го взех за 80лв. - за мене това е плюс. Прецених, че с наличния лаптоп не си заслужава да взема нещо по мощно засега.

Сега някой с опит да ми каже откъде да си сменя езика от немски на друг?

Предполагам си го взел от онлайн търговия и затова е на немски. Ако си разгледал внимателно настройките ще видиш че няма избор на език, но ако искаш друг език ще трябва да го префлашнеш (качиш друг фърмуер)

Предполагам си го взел от онлайн търговия и затова е на немски. Ако си разгледал внимателно настройките ще видиш че няма избор на език, но ако искаш друг език ще трябва да го префлашнеш (качиш друг фърмуер)

Е аз и с немския се справям - все пак това съм учил в средното. Благодаря за инфото - засега няма да го пипам.

Така де ще ми предложите ли нещо, с което да мога да хвана интернет ос съседа който е на 10-15 метра и ако може много добра връзка. бюджет 40 лева

Така де ще ми предложите ли нещо, с което да мога да хвана интернет ос съседа който е на 10-15 метра и ако може много добра връзка. бюджет 40 лева

Офиса на най-близкия интернет доставчик, ще ви излезе доста по-евтино от 40лв./месец

Какво ще рече това

Какво ще рече това

Абонамента за интернет в момента е около 10 лева на месец . Не виждам какъв е смисъла да се ползва на някой си интернета , да се наливат пари в ненужни облъчващи устройства с съмнително описание за разбиване на пароли , комшията винаги може да погледне колко маймуни са на клона и да ти резне достъпа . На мен близу ми предлагаха за 10 лева 25 мбита да не говорим че има доставчици като булсат мисля че беше и по голяма скорост за тия пари . Предполагам че не е само БТК при вас за да се набутваш с 15/20+ лева на месец ;)

Ами аз плащам на Виваком 15 лева а тегля със 1 или 1,1 мегабайта

Ами аз плащам на Виваком 15 лева а тегля със 1 или 1,1 мегабайта

Ами то толкова си може АДСЛ технологията :) Абонаментния ви план е на 10 мбита и е съвсем нормално .

Най голяма скорост при АДСЛ е 20 мбита ама трябва да си в централата или при добри кабели - до 1 км от централата , колкото е по далече - скоростта пада .

А вие каква скорост си мислите че ще постигнете с тая безжична пича въшка и 10:15 метра разстояние и през стени ?

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ами то толкова си може АДСЛ технологията :) Абонаментния ви план е на 10 мбита и е съвсем нормално .

Най голяма скорост при АДСЛ е 20 мбита ама трябва да си в централата или при добри кабели - до 1 км от централата , колкото е по далече - скоростта пада .

А вие каква скорост си мислите че ще постигнете с тая безжична пича въшка и 10:15 метра разстояние и през стени ?

Ами на булсатком за 13 лева абонаментния с колко ще тегля.

Ами не знам - трябва да попитате в офиса за тая такса какво предлагат .

А във Варна има и оптичен на БТК - защо не попитате дали в квартала ви няма - там положението е вече друго .

• 2 седмици по-късно...

Някой да е по-запознат с този рутер?

www.buffalotech.com/products/wireless/dual-band-wireless-routers/airstation-highpower-n600-gigabit-simultaneous-dual-band-dd-wrt-wireless-router

Чудя се между този и TP-LINK WDR3500.

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Може ли да препоръчате рутер до 40лв. от Техномаркет/Технополис, който да свърши работа за апартамент с 4 стаи (само в 2 ще се ползва Wi-Fi, рутера ще стои по средата им в коридор). Тухлени стени, за сваляне на филми/музика (не за игра онлайн). Благодаря предварително.

Гледах стандарта да е 802.11g след като прочетох темата, защото казват бил най-добър. Посоченият от 20лв. не разполага с този. Ще видя и по-евтините предложени от вас.

Гледах стандарта да е 802.11g след като прочетох темата, защото казват бил най-добър. Посоченият от 20лв. не разполага с този. Ще видя и по-евтините предложени от вас.

я пак:

Standards IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b;

IEEE 802.3, IEEE 802.3u;

справка тук

А и кой е казал, че е най-добър? Обявен е през далечната 2003г. а сега сме май 10 години след това.

За момента най-добър е  802.11ас, но това ще е до  догодина след като официално обявят 802.11ad

я пак:

Standards IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b;

IEEE 802.3, IEEE 802.3u;

справка тук

А и кой е казал, че е най-добър? Обявен е през далечната 2003г. а сега сме май 10 години след това.

За момента най-добър е  802.11ас, но това ще е до  догодина след като официално обявят 802.11ad

Т.е. този от 20лв. ще ми свърши работа защото е "n" а не "g" т.е. по-новата технология?

Т.е. този от 20лв. ще ми свърши работа защото е "n" а не "g" т.е. по-новата технология?

T.e. ще свърши работа, защото според производителя отговоря на цитираните от мен по-горе стандарти.

По-добре далече от тези боклуци - TENDA. TP-LINK TL-WR740N ще свърши работа, а най-добре ще е TL-WR840N

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

По-добре далече от тези боклуци - TENDA. TP-LINK TL-WR740N ще свърши работа, а най-добре ще е TL-WR840N

Не мисля, че ми трябва качествен рутер при условие, че нито хоствам нещо, нито ще закачам нещо повече от 1 лаптоп с който ще сваля някой друг филм/музика от zamunda. Благодаря все пак. Мисля да взема най-евтиния от онзи сайт. За 20лв. дето е.

Не мисля, че ми трябва качествен рутер при условие, че нито хоствам нещо, нито ще закачам нещо повече от 1 лаптоп с който ще сваля някой друг филм/музика от zamunda. Благодаря все пак. Мисля да взема най-евтиния от онзи сайт. За 20лв. дето е.

Кажете после някакви отзиви за машинката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.