Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Wi-Fi скорост: 150 Mbit/s

Нещо не ме кефи това!!!

Кое по точно не те кефи? 

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

tp-link-wireless-router-tl-wr841nd или tp-link-tl-wr941nd-n-mimo-wireless-router-300-mbps! Който и от двата да вземеш няма да сбъркаш! Но вторият е с 9лв. над бюджета!

Поздрави!

Кое по точно не те кефи? 

Скоростта е ниска! 300  Mbit/s звучи по-добре :)

Скоростта е ниска! 300  Mbit/s звучи по-добре :)

За постващия рутера е доста добър. Ако искаш предложи му друг модел до 60 лв, нали такава е темата. Ще избере най-доброто предложение.

Здравейте! Не знам дали поуствам темата на правилното място, извинявам се, ако не е. Търся си евтин рутър - до 60 лв., който да работи добре. Не е за мен, а за приятелката ми, затова ми се иска да препоръчам някакъв читав. Вкъщи имам D-link dir 300 и работи добре вече повече от 3 години, но по-скоро мисля, че това е късмет, защото преди това имах 2 рутъра d-link dir 524, които дефектираха и накрая от Стемо ми дадоха този.Отворен съм към всякакви предложения и благодаря предварително! 

Не, темата ви нито е в правилния раздел, а и има цяла голяма тема за избор ма маршрутизатори!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

наскоро си купих латоп и искам в апартамента да има Wi-fi за да мога да го иползвам на лаптопа. В момента съм с един рутер D-Link Dir 501,но мисля,че ми прави проблеми,защото от време на време интернета спира,после пак тръгва и т.н. (рутера е свързан с кабел за компютъра и по безжичен път с лаптопа). Проблема не е от доставчика,защото само с кабел нямам проблеми. Та какъв рутер бихте ми препоръчали,който да не е много скъп,но и да е качествен и да не ми прави този проблем,описан по-горе. 

Или пък ако има как да се настрой този D-link?

Благодаря предварително.

Увери се, че си с актуални към момента драйвъри за wireless-а. "Да не е много скъп" как да го тълкуваме - 50-100 или 100-200 лв?

И защо искаш да сменяш рутера? Не си казал какви настройки си правил на безжичната мрежа?

Ако не знаеш или няма кой да ти настрой новия рутер и 500лв да струва.. все тая ;)

Има голяма вероятност причината да не е в рутера, а в настройки на лаптопа/рутера.Аз препоръчвам на автора да не избързва с покупки, а да се обади на инт.доставчика си да го погледнат.То и да купи нов явно пак до тях ще опре, така че да им звънка.

Ами никакви по-специални настройки не съм правил на wireless-а на рутера освен transmit power-а - направих го на 50%,защото 30% ми идваше малко за лаптопа. А лаптопа вчера е ъпдейтнат с последните драйвъри.

То не го прави само на лаптопа ми,а на всички усторйства с wi-fi : телефона ми, PSP и т.н.

пп.Иначе ,когато ми спре за по-дълго време,влизам в рутера през браузъра и просто го ребуутвам - така се оправя,но временно. 

Ако някой може да каже какви настройки да направя,ще е хубаво.

А под не много скъп имам в предвид до около 50-60 максимум 70 лв.

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

Здравейте,

наскоро си купих латоп и искам в апартамента да има Wi-fi за да мога да го иползвам на лаптопа. В момента съм с един рутер D-Link Dir 501,но мисля,че ми прави проблеми,защото от време на време интернета спира,после пак тръгва и т.н. (рутера е свързан с кабел за компютъра и по безжичен път с лаптопа). Проблема не е от доставчика,защото само с кабел нямам проблеми. Та какъв рутер бихте ми препоръчали,който да не е много скъп,но и да е качествен и да не ми прави този проблем,описан по-горе. 

Или пък ако има как да се настрой този D-link?

Благодаря предварително.

Има цяла тема по въпроса, прикачам вашата км нея

Кажи си всички настройки. Няма как да гадаем какво трябва да пипнеш...

Здравейте, търся си рутер за вкъщи и попаднах на тази промоция:

http://www.dalavera.bg/offer/show/id/7279/crc/986ef68e9bccf7813cf2ffb5ffecf060

Дайте мнения

Пишете в чужда тема и погледнете колко теми има за закупуване на рутер. Този модел не е известен със своите качества.

Пишете в чужда тема и погледнете колко теми има за закупуване на рутер. Този модел не е известен със своите качества.

А може би е само една рекламка ;) Могъл е да напише само модела а не самата далавера :D

Доколкото виждам темата е "Избор на рутер" и има доста постове със запитвания подобни на моето именно поради това писах точно тук като предполагах, че някой ще ми помогне в избора. И какво искаш да кажеш с това, че този модел не е известен с качествата си?! Запознат ли си с тази марка?

Доколкото виждам темата е "Избор на рутер" и има доста постове със запитвания подобни на моето именно поради това писах точно тук като предполагах, че някой ще ми помогне в избора. И какво искаш да кажеш с това, че този модел не е известен с качествата си?! Запознат ли си с тази марка?

Това е някаква световно неизвестна марка. Рискувате. Може да се окаже доволно стабилен и удобен, но може да се окаже тотален проблем

Това е някаква световно неизвестна марка. Рискувате. Може да се окаже доволно стабилен и удобен, но може да се окаже тотален проблем

Много благодаря за отговора. Спрях се на тази оферта заради цената с надеждата качеството също да е ок, естествено е за домашна употреба. Ако можете да ми препоръчате ще ви бъда благодарен.

""И какво искаш да кажеш с това, че този модел не е известен с качествата си?! Запознат ли си с тази марка?""

Независимо, че модератор Ви е отговорил на въпроса, ето две думи и от мен.

В България въпросният рутер е непознат за много широката аудитория, занимаващи се с безжични връзки. Това съм искал да кажа, ако не сте го разбрал. На българският пазар се предлагат такива изделия от този бранш, които вече са доказали своите качества - Cisco, D-Link, Tp-Link, Asus  и други, за които е можело да прочетете в постовете, които са повече от 600 на брой и да се ориентирате. Като модел на ""SOHO"" нищо не ми говори и нямам интерес да го пробвам. За 40-50 лева можете да намерите добър модел по нашите магазини на TP-Link! И когато човек говори или пише с непознат, обикновено се пише с учтивата форма "ВИЕ"

Евентуално, ако Вие го познавахте, нямаше да питате за въпросният модел, нали? Ето, това съм искал да кажа, но то е за тези, които ме разбират.

""И какво искаш да кажеш с това, че този модел не е известен с качествата си?! Запознат ли си с тази марка?""

Независимо, че модератор Ви е отговорил на въпроса, ето две думи и от мен.

В България въпросният рутер е непознат за много широката аудитория, занимаващи се с безжични връзки. Това съм искал да кажа, ако не сте го разбрал. На българският пазар се предлагат такива изделия от този бранш, които вече са доказали своите качества - Cisco, D-Link, Tp-Link, Asus  и други, за които е можело да прочетете в постовете, които са повече от 600 на брой и да се ориентирате. Като модел на ""SOHO"" нищо не ми говори и нямам интерес да го пробвам. За 40-50 лева можете да намерите добър модел по нашите магазини на TP-Link! И когато човек говори или пише с непознат, обикновено се пише с учтивата форма "ВИЕ"

Евентуално, ако Вие го познавахте, нямаше да питате за въпросният модел, нали? Ето, това съм искал да кажа, но то е за тези, които ме разбират!

Да, прав сте за учтивата форма на обръщение, за което се извинявам! Но се съгласете, че и Вашият пост не е е никак учтив. А ако искате да си предлагате продуктите от "вашите магазини" можете да обърнете повече внимание на "тонът ", с който пишете.  За TP-Link-a много благодаря! Изхвърлих втори рутер от тази марка само преди няколко дни. А , относно разбирането, разбрах Ви много добре. Писах в този форум точно защото знам, че марката не е позната на повечето потребители, а тук постват хора, запознати с по-специфични неща в тази област. Няма намерение да се заяждам с никого и не мисля, че с нещо съм провокирал такова отношение. Да сте жив и здрав!

Здравейте,

Имам рутер Tenda W311R като го ползвам за 1 лаптоп и 1 настолен. Към мегалан съм - 30 mbytes e връзката. Като ползвам една от машините другата обикновено е изключена, проблема е, че лаптопа е близко до рутера и има добра връзка, но напоследък почна много да прекъсва и трябва да го рестартирам. Другият проблем е, че с настолният интернета, който хващам е много бавен (с това съм RP-WP5122E Wireless N PC-E), може би защото е в другата стая - фактически има една стена, но не може да е толкова бавен интернета, че да не може да отвори abv за повече от 2 минути.

Какъв рутер бихте ми препоръчали, бюджет макс. 50 -60лв.?

Благодаря предварително!

Здравейте,

Имам рутер Tenda W311R като го ползвам за 1 лаптоп и 1 настолен. Към мегалан съм - 30 mbytes e връзката. Като ползвам една от машините другата обикновено е изключена, проблема е, че лаптопа е близко до рутера и има добра връзка, но напоследък почна много да прекъсва и трябва да го рестартирам. Другият проблем е, че с настолният интернета, който хващам е много бавен (с това съм RP-WP5122E Wireless N PC-E), може би защото е в другата стая - фактически има една стена, но не може да е толкова бавен интернета, че да не може да отвори abv за повече от 2 минути.

Какъв рутер бихте ми препоръчали, бюджет макс. 50 -60лв.?

Благодаря предварително!

Аз препоръчвам Netis. Въпреки че не е известна марка в крайна сметка се оказват доста добри техните продукти. Доста добро е съотношението цена/качество поне за сега. Аз си купих такъв в края на септември и до момента освен, че нямам забележки ще отбележа, че издържа на трафик и най-важното - не загрява! В предишен  мой пост в тази тема има линк с въпросното устройство. Дано съм помогнал!

Здравейте,   Имам рутер Tenda W311R като го ползвам за 1 лаптоп и 1 настолен. Към мегалан съм - 30 mbytes e връзката. Като ползвам една от машините другата обикновено е изключена, проблема е, че лаптопа е близко до рутера и има добра връзка, но напоследък почна много да прекъсва и трябва да го рестартирам. Другият проблем е, че с настолният интернета, който хващам е много бавен (с това съм RP-WP5122E Wireless N PC-E), може би защото е в другата стая - фактически има една стена, но не може да е толкова бавен интернета, че да не може да отвори abv за повече от 2 минути.   Какъв рутер бихте ми препоръчали, бюджет макс. 50 -60лв.?   Благодаря предварително!

понеже ми писа с Копи-Пейст на ЛС с този въпрос, за това си позволявам Копи-Пейст на моят отговор, с идеята да е полезен и за други хора: Цитирам: "Здравей, ако ще използваш целият бюджет бих ти препоръчал TP-LINK TL-WR1043ND Ultimate Wireless Router N (300Mbps, Gigabit), но ако искаш да е в рамките на тези 60 лв, то TP-LINK TL-WR842ND 300Mbps Multi-Function Wireless N Router е също добър избор. Поздрави и лек и успешен ден!"

Привет :) Търся си рутер до 100лв. Желателно е да има USB и гигабитови портове, защото ще му връзвам WD My Book Live.

Чета добри отзиви за http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND

Удачен избор ли е?

Поздрави :)

Редактирано от Sceep (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.