Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

uTorrent 3.3.2

Погледни картинката:

Скоростта ще ти излезе горе вляво.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

МИ то и на моя няма името  в теста ама си меря скороста :)  Препоръчвам ти да се замислиш за ново захранване на компютъра ,че това  Dandy ATX-350W след толкова години работа да не те изненада .

Щом сложа новия рутер,той ще иска ли много ватове ? 

Щом сложа новия рутер,той ще иска ли много ватове ? 

Захранването на компютъра ти няма нищо общо със рутера. Той си има собствено захранване, което е много малко като мощност.

Здравейте пак съм аз :D Реших да взема TP-Link WDR3600,защото ми се стори много добър по характеристики.Може ли да ми кажете дали е добър?За 120 лв max мисля,че това е най-доброто решение.Благодаря предварително! :) 

Здравейте пак съм аз :D Реших да взема TP-Link WDR3600,защото ми се стори много добър по характеристики.Може ли да ми кажете дали е добър?За 120 лв max мисля,че това е най-доброто решение.Благодаря предварително! :)

Много добро решение. Явно си го погледнал след нашият разговор.

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/238063-TP-LINK-TL-WDR3600

А тук можеш да прочетеш за обща култура и може би ще попиташ и за него: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=177532&postdays=0&postorder=asc&start=0

Та да си го имаш като линк. Но аз лично не те съветвам, ако не си правил такива "операции" поне 5-6 пъти и то без проблем. Антените на рутера са комбинирани и за двата банда, но няма да имаш никакви постижения, ако смяташ да правиш нещо с тях. 

И още как :D 

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/238063-TP-LINK-TL-WDR3600

Случайно да знаете колко метра му е обхвата ? 

И още как :D

Случайно да знаете колко метра му е обхвата ? 

Рутерите се правят за да покриват площ в жилището  а не стадиони и километри. Погледнато реално е малко по-слабичък от 1043ND. Но за домашен рутер е превъзходен. С метрите и колко излъчва трябва да се разделите. По- е важно как тези устройства "чуват" или приемат. Защото той може да работи и на 1 ват мощност, но трябва да може по добре да приема, отколкото да предава.Нима не се сещате, че това е по- важно от мощността на излъчване?  Поздравления, ако си го взел!

Сложен на различни места в помещението, ще приемаш сигнала с някаква разлика в деленията. Намираш оптималното място, за да се вижда почти еднакво в целият апартамент, което е невъзможно.

Рутерите се правят за да покриват площ в жилището  а не стадиони и километри. Погледнато реално е малко по-слабичък от 1043ND. Но за домашен рутер е превъзходен. С метрите и колко излъчва трябва да се разделите. По- е важно как тези устройства "чуват" или приемат. Защото той може да работи и на 1 ват мощност, но трябва да може по добре да приема, отколкото да предава.Нима не се сещате, че това е по- важно от мощността на излъчване?  Поздравления, ако си го взел!

Ще се вземе,но ако обхвата е малък-едва ли.Майка ми и баща ми ползват в кухнята един лаптоп.До там има 2 стени и около 5-6 м ( не съм сигурен дали не са повече)На мен ми трябва рутер,който да дърпа с голяма скорост и да отваря бързо страници,но този лаптоп ми е враг :D Дано да е добър обхвата,трябва да попитам някой,който го притежава.

Ще се вземе,но ако обхвата е малък-едва ли.Майка ми и баща ми ползват в кухнята един лаптоп.До там има 2 стени и около 5-6 м ( не съм сигурен дали не са повече)На мен ми трябва рутер,който да дърпа с голяма скорост и да отваря бързо страници,но този лаптоп ми е враг :D Дано да е добър обхвата,трябва да попитам някой,който го притежава.

Също така видях,че в този форум от този рутер има много мнения,в които се казва,че трябва да се сложи друг фърм......

Също така видях,че в този форум от този рутер има много мнения,в които се казва,че трябва да се сложи друг фърм......

"Също така видях,че в този форум от този рутер има много мнения,в които се казва,че трябва да се сложи друг фърм......" 

Аз за какво ти пратих вторият линк.  Вие всички искате чудеса от тази техника за по 100 лева. Я се засрамете!

"Също така видях,че в този форум от този рутер има много мнения,в които се казва,че трябва да се сложи друг фърм......" 

Аз за какво ти пратих вторият линк.  Вие всички искате чудеса от тази техника за по 100 лева. Я се засрамете!

Интересно ми стана ти с какъв рутер си ?? 

Моя рутер дето е на много години WRT54GL  сложен на кутията на компютъра  между бюро и стена покрива 3 етажана къща  с двор  та ако тоя твоя не покрие 50 квадратни метра  го заври на продавача  в .......

Публикувано изображение

Интересно ми стана ти с какъв рутер си ?? 

Единият е този  WRT54GL изключително рутерче от много години. Вторият е точно като този, който искаш да купиш и един  1043ND пак на TP-Link

Да изразя и аз лично мнение, ако не си го купил още (понеже вървя нагоре по модели от 3-4 години).

Първо бях с тенда - абсолютно дърво - едва ми покриваше апартамента през 3 стени - бях на low. (и на моменти изчезваше) - говорим за 2.4 g мрежа с лаптоп с вграден адаптер (стара тошиба).

После след като ми гръмна wan порта - се оставих в ръцете на доставчика и те ми сложиха tp-link 740N - почти същата работа с покритието, но поне не падаше често (не се рестартираше).

Накрая ми писна и взех нещата в свои ръце и си купих (след съвет в тази тема и според възможностите си) 1043ND - обхвата се качи веднага с 2 чертички (от 5 възможни) и най-важното скоростта я усещам по-стабилна и по-добра.

Все пак при безжичните мрежи не винаги има 100% гаранция за успех, но понякога трябва да вземеш нещата в свои ръце.

Предложих ти страхотен модел  на Линксис  който  покрива на село къща с 2 декара двор но ти ше  дадеш 100 и кусур лева  за тая тояга която ще я  префлашваш и  бъззикаш за да ти е стабилен  сигнала в келави 65 квадратни метра. Парите и избора си е твой в крайна сметка но за мен има 2 фирми за рутери и това са Линксис и Микротик  ,но за Микротик нямаш кинти.

Предложих ти страхотен модел  на Линксис  който  покрива на село къща с 2 декара двор но ти ше  дадеш 100 и кусур лева  за тая тояга която ще я  префлашваш и  бъззикаш за да ти е стабилен  сигнала в келави 65 квадратни метра. Парите и избора си е твой в крайна сметка но за мен има 2 фирми за рутери и това са Линксис и Микротик  ,но за Микротик нямаш кинти.

Значи линксиса е2500 е най-доброто решение до 120 лв ? 

За мене е  на база лични наблюдения и ползване на модела. Разбира се има много марки и модели за тази и около тази цена но  когато се взима рутер  е добре да се заложи на изпитани марки и модели  във времето. Рутера  за домашно ползване е у-во което се конфигурира 1 път след което се  монтира на опеделеното за целта място и забравяш за него. Не се рестартира и не се префлашва  ей така за спорта. Аз до сега  не съм прочел много теми с проблеми на Линксис  модели за разлика  от   марката  която ти си избрал . Самия факт ,че моя  стар рутер  се предлага на  цена от 100+ лева трябва да ти говори за качествената изработка и надежност при ползването. Ако ми  дадеш аргументи в полза на избрания от теб модел  съпоставено с този който аз съм ти предложил  ще се съглася с избора ти. За мен е не оправдано да дам 130 лева за рутер и след това да се налага да ставам програмист  и хакер  с идеята да постигна желания от мен обхват и стабилност.

Други хубави модели са D-Link DIR-850L AC1200   както и  ASUS RT-N53, Wireless-N, 2x300Mbps 

Ти какво  очакваш да може един рутер за до 150 лева ? За един лаптоп и един десктоп + 2 таблета и 3 телефона ще ти стигне  и Линксиса и Асуса и D-Link даже е с гигабитови лан портове  и вграден DLNA медия сървър и ще може в  бъдеще да си вържете и Led телевизора  с него , и да си споделяте  файловете от настолния компютър . Ти се кумиш и чудиш се едно ще взимаш рутер  да  връзваш квартала с него . Няма какво повече да ти кажа по темата.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

За мене е  на база лични наблюдения и ползване на модела. Разбира се има много марки и модели за тази и около тази цена но  когато се взима рутер  е добре да се заложи на изпитани марки и модели  във времето. Рутера  за домашно ползване е у-во което се конфигурира 1 път след което се  монтира на опеделеното за целта място и забравяш за него. Не се рестартира и не се префлашва  ей така за спорта. Аз до сега  не съм прочел много теми с проблеми на Линксис  модели за разлика  от   марката  която ти си избрал . Самия факт ,че моя  стар рутер  се предлага на  цена от 100+ лева трябва да ти говори за качествената изработка и надежност при ползването. Ако ми  дадеш аргументи в полза на избрания от теб модел  съпоставено с този който аз съм ти предложил  ще се съглася с избора ти. За мен е не оправдано да дам 130 лева за рутер и след това да се налага да ставам програмист  и хакер  с идеята да постигна желания от мен обхват и стабилност.

Друг хубав модел е   ASUS RT-N53, Wireless-N, 2x300Mbps

Ти какво  очакваш да може един рутер за до 150 лева ? За един лаптоп и един десктоп + 2 таблета и 3 телефона ще ти стигне  и Линксиса и Асуса  който сега ти  давам като алтернатива. Ти се кумиш и чудиш се едно ще взимаш рутер  да  връзваш квартала с него . Няма какво повече да ти кажа по темата.

Ще взема Линксиса и без това този прав асус няма къде да го побера :D

П.С Май с линкиса ще си кажа чао.Този Д-Линк ми се струва доста хубав и какъв е този ac стандарт ? 

Редактирано от incredibl3 (преглед на промените)

Може да разгледаш и ZYXEL NBG-419Nv2. В този ценови диапазон е и определено може да си спокоен, че ще имаш добро качество. Имат и по-скъпи модели (ZYXEL NBG-4615 v2 ), имат и по-евтини. Някой от колегите, ако е работил с тази марка (ZYXEL) ще ти потвърди, че са класа над D-Link!

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Ето ти да четеш  кое какво е и защо е такова. IEEE 802.11

При 802.11 ac имаш трансфер  със скорост на SSD диск  през мрежата което е  в пъти предостатъчно за домашно ползване и малка мрежа от до 10 компютъра. Ако  нямаш Wifi карта на 5Ghz  не те топли много тоя стандарт в момента но е нов  и  все повече у-ва го потдържат.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ето ти да четеш  кое какво е и защо е такова. IEEE 802.11

При 802.11 ac имаш трансфер  със скорост на SSD диск  през мрежата което е  в пъти предостатъчно за домашно ползване и малка мрежа от до 10 компютъра.

Да видях,но защо в този клип го свързват към модем?Аз този кабел го бучкам в компютъра,а не от рутер в модем. https://www.youtube.com/watch?v=_4CiLw-5hiY#t=77

Абе приятел стига гледа тия клипове и кой къде го  свързва. Аз ако вържа моя през 5  други рутери и суичове това ще означава ли ,че и  всеки друг ще трябва да ги връзва. Всичко което  сме ти предложили се връзва с кабела ти за интернет и толкова. Явно на тебе ти е  пълна мъгла цялата тая тематика и ще питаш  до края на месеца разни въпроси и накрая ще идеш да си купиш най големия  буклук от  магазина.

Абе приятел стига гледа тия клипове и кой къде го  свързва. Аз ако вържа моя през 5  други рутери и суичове това ще означава ли ,че и  всеки друг ще трябва да ги връзва. Всичко което  сме ти предложили се връзва с кабела ти за интернет и толкова. Явно на тебе ти е  пълна мъгла цялата тая тематика и ще питаш  до края на месеца разни въпроси и накрая ще идеш да си купиш най големия  буклук от  магазина.

Да се надяме,че този д-линк не е бОклук  :) 

Ми не е щом държи 24  компютъра  във съседния вход  на блока без  да са ограничени  със скорост и кънекции. Да се надяваме ,че ти ще може да го натовариш  на 0.2 % от капацитета му.

Ми не е щом държи 24  компютъра  във съседния вход  на блока без  да са ограничени  със скорост и кънекции. Да се надяваме ,че ти ще може да го натовариш  на 0.2 % от капацитета му.

С надеждата ще си останеш :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.