Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Колега jhoro , разстоянието изобщо не е малко , особено ако рутера се намира в къщата , при мен дори на 30 метра , 1043  е гола вода , през една стена кирпич  :( дебелина ~ 50см  :) Също така антената която сте предложили - на не всички рутери антената се сваля . Мога да посъветвам автора да не купува прехвалените тъплинци - просто не си заслужават хвалбите  :D моя го подмених вече след 3 месеца мъка - щях да се зарадвам ако ми бяха върнали парите .

Това ми изглежда добро предложение , наскоро колеги купуваха - потърси ги за мнение на лични .

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега jhoro , разстоянието изобщо не е малко , особено ако рутера се намира в къщата , при мен дори на 30 метра , 1043  е гола вода , през една стена кирпич  :( дебелина ~ 50см  :) Също така антената която сте предложили - на не всички рутери антената се сваля . Мога да посъветвам автора да не купува прехвалените тъплинци - просто не си заслужават хвалбите  :D моя го подмених вече след 3 месеца мъка - щях да се зарадвам ако ми бяха върнали парите .

Това ми изглежда добро предложение , наскоро колеги купуваха - потърси ги за мнение на лични .

Не съм казал, че е малко - просто наскоро се наложи да живея известно време в жилище без нет. Приятел, който живее наблизо ми разреши да ползвам неговия - през wifi. Според GoogleMaps разстоянието е 84 метра. Неговия рутер е TP-Link TL-WR941ND - връзката беше повече от прилична. Но както казах има визуален контакт и рутера е почти "на прозореца".

Не си смуча нещата от пръстите, а казвам такива, които съм ги видял на живо.

Нещо до 80лв търся. Моя рутер е тплинк, вече на над 5-6 години. Там където е покриваше реално периметъра. Но сега рутера ще се мести с 20-30метра от беседката и едвали ще стигне до нея, понеже и преди беше там. Сега това се налага, за да мога да свържа пц и тв-та към него. Преди мислих да оставя въпросния пак там и да купя втори за новото място. Но сега рутера се прецака и трябва да купувам 2, ама...

Щом е от преди 5-6 години, вероятно не поддържа "N" стандарта, и за това обхвата е по-слаб. Вижте и TP-Link или който и да е по-евтин модел ще свърши работата, но не очаквайте чудеса. 60 метра не е малко разстояние за който и да е модел, особено пък за по-бюджетните решения - там осезаемо ще има разлика с по-качествените изпълнения. Ако има пряка видимост между маршрутизатора и устройството не е проблем, но ако жилището е със строителство тип желязобетон ще имате затруднения с връзката неимоверно.

Щом е от преди 5-6 години, вероятно не поддържа "N" стандарта, и за това обхвата е по-слаб. Вижте и TP-Link или който и да е по-евтин модел ще свърши работата, но не очаквайте чудеса. 60 метра не е малко разстояние за който и да е модел, особено пък за по-бюджетните решения - там осезаемо ще има разлика с по-качествените изпълнения. Ако има пряка видимост между маршрутизатора и устройството не е проблем, но ако жилището е със строителство тип желязобетон ще имате затруднения с връзката неимоверно.

Нали точно това казах по-рано. В моя случай - 5 етажа надолу в същата сграда нямаше никакъв сигнал.

Къщата е тухлена с вънлна изолация и вътре е с гипсокартон на конструкция. Имах и тплинк 740н и здаде багажа за 2години

Къщата е тухлена с вънлна изолация и вътре е с гипсокартон на конструкция. Имах и тплинк 740н и здаде багажа за 2години

А защо не си купите пак същия рутер а съм в панален блок рутера е в коридора и там има мн дебела стена мвжду хола и сигнала е силен леглото ми е до дограмата и пак е силен е пада като го потоваря малко с торенти но не съм маняк рядко тегля безжично.Така де доволен съм от рутера първия ми рутер беше пак тп линк но G mode

Остава да кажеш какви са резултатите.

Сега нямам време за тестове и още не е на мястото, което е отреденто, но при първа възможност

• 2 седмици по-късно...

Привет, искам да попитам, понеже се двоумя между два рутера, кой според вас е по добър. Става въпрос за Asus RT-N56Uи Tp-Link N750

Редактирано от inventive (преглед на промените)

Привет, искам да попитам, понеже се двоумя между два рутера, кой според вас е по добър. Става въпрос за Asus RT-N56Uи Tp-Link N750

За ASUS не мога да кажа нищо. Ако TP-LINK-а е http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WDR4300то имам такъв:

uptime

07:29:20 up 57 days, 15:21,  load average: 0.17, 0.10, 0.05

С OpenWRT се държи много добре. С оригиналния firmware нямам наблюдения.

Здравейте!Ако може спешно да ми кажете кой от тези два модела рутери е най-добър?TP-LINK WR1043ND или TP-LINK Archer C2.Заложил съм на арчера,защото е с ac стандарт и е 750мбит.Ще се ползва от 1 компютър свързан чрез кабел,2 компютъра чрез Wi-Fi и един смартфон.Иначе бюджета ми е 75лв.Интернета ми е 100мбит/с.Благодаря предварително.

За ASUS не мога да кажа нищо. Ако TP-LINK-а е http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WDR4300то имам такъв:

uptime

07:29:20 up 57 days, 15:21,  load average: 0.17, 0.10, 0.05

С OpenWRT се държи много добре. С оригиналния firmware нямам наблюдения.

Да точно това е модела на TP-LINK-а. Ами вече е поръчан. Аз също мисля веднага да му сложа OpenWRT понеже вече на няколко места казват, че се държи по добре от колкото с оригиналния фърмуер.

Здравейте,

Използвам от доста години рутери на Linksys, но стария ми рутер дава проблеми от време на време и искам да ми помогнете да избера нов рутер на същата марка. Ако имате предложения и на други марки ще се радвам да ги видя. Бюджета е приблизително 200 лв (ако е 210 лв няма да е проблем). Разликата между този и този е че втория има DLNA сървър, нали?

Очаквам вашите предложения.

Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Използвам от доста години рутери на Linksys, но стария ми рутер дава проблеми от време на време и искам да ми помогнете да избера нов рутер на същата марка. Ако имате предложения и на други марки ще се радвам да ги видя. Бюджета е приблизително 200 лв (ако е 210 лв няма да е проблем). Разликата между този и този е че втория има DLNA сървър, нали?

1. Има специален раздел за маршрутизатори

2. Има специална важна тема за избор на маршрутизатори!

Вашата се добавя към нея

Здравейте,

Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN

Ето ви нещо по-сериозно за бюджета.

Здравейте!Ако може спешно да ми кажете кой от тези два модела рутери е най-добър?TP-LINK WR1043ND или TP-LINK Archer C2.Заложил съм на арчера,защото е с ac стандарт и е 750мбит.Ще се ползва от 1 компютър свързан чрез кабел,2 компютъра чрез Wi-Fi и един смартфон.Иначе бюджета ми е 75лв.Интернета ми е 100мбит/с.Благодаря предварително.

С 100мбит можеш спокойно да ги развиваш и на 740 N модел аз съм с такъв и съм доволен тва ако пада скоростта не е от рутера а от доставчика и на Wi fi ми е доволно 44 45 mbps ги държи

С 100мбит можеш спокойно да ги развиваш и на 740 N модел аз съм с такъв и съм доволен тва ако пада скоростта не е от рутера а от доставчика и на Wi fi ми е доволно 44 45 mbps ги държи

Съгласен с горното - щом на входа Ви е 100 MBps, рутера не 750 MBps, а 750 GBps или 750 ТBps да е - все тая.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, нужни са ми два рутера, които ще имат постояннен трафик около 100 mbit един с друг посредством интернет връзка. Като единия ще се ползва само по кабел с поне два wan порта, а другия ще се ползва от 5-6 wireless устройства. Бюджет по 150лв на рутер или до 300лв общо. 

Редактирано от Marchiano (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!

Трябва ми рутер с usb порт към който да включа 3g modem  и да свържа компютър със същия рутер по кабел.

Може ли някой да ми препоръча проверен модел рутер който да закупя, бюджета ми е 50-60 лв.

3g модема е ZTE MF190.

Редактирано от mikikunc (преглед на промените)

Здравейте!

Трябва ми рутер с usb порт към който да включа 3g modem  и да свържа компютър със същия рутер по кабел.

Може ли някой да ми препоръча пробван модел рутер който да закупя, бюджета ми е 50-60 лв.

3g модема е ZTE MF190.

Лични наблюдения нямам, но приятел има TP-Link TL-MR3420

Ако толкова няма значение WiFi има и 150Mbps версия, но за 10-15лв според мен няма смисъл.

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.