Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Ти някоя Микротик настройвал ли си или така ги пишеш? На момчето с Микротик ще му трява 200листа мануал и речник.

Избор между Asus RT-N18U и ASUS RT-AC56U ? Дайте мнения> Мерси. Трябва ми да има покритие в апартамент 140м2.

Никакви Asus-и, поне според мен. Вземи 2 евтини рутера TPLink и ги свържи с FTP кабел. Нереално е да искаш един рутер да ти покрие с перфектно качество на сигнала целият апартамент, който си е доста голям, а панелните стени най-вероятно имат доста арматура от на Бай Тоше времето.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето това:

Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN

Ти някоя Микротик настройвал ли си или така ги пишеш? На момчето с Микротик ще му трява 200листа мануал и речник.

Никакви Asus-и, поне според мен. Вземи 2 евтини рутера TPLink и ги свържи с FTP кабел. Нереално е да искаш един рутер да ти покрие с перфектно качество на сигнала целият апартамент, който си е доста голям, а панелните стени най-вероятно имат доста арматура от на Бай Тоше времето.

Купих този рутер след съвета на techmaniac. Базовите настройки се правят много лесно (даже автоматично). Обхвата на рутера е много голям.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте колеги!

Имам нужда от нов рутер по възможност с N стандарт и две антени. Харесал съм си този модел http://goo.gl/cAJ4BS .

Има ли ползватели на тази машинка и ако има държи ли се стабилно без да забива?

Благодаря предварително!

Здравейте колеги!

Имам нужда от нов рутер по възможност с N стандарт и две антени. Харесал съм си този модел http://goo.gl/cAJ4BS .

Има ли ползватели на тази машинка и ако има държи ли се стабилно без да забива?

Благодаря предварително!

Темата е обединена с друга, закачена като "Важна".

Здравейте,

ако може да ми предложите рутер до 50лв. Нета ми е 90/90 bg 25/10 int

Искам да покрива един етаж, вързани са 4 телефона и 3 лаптопа + 1 настолен(засега). Поздрави!

Редактирано от Date (преглед на промените)

Здравейте,

ако може да ми предложите рутер до 50лв. Нета ми е 90/90 bg 25/10 int

Искам да покрива един етаж, вързани са 4 телефона и 3 лаптопа + 1 настолен(засега). Поздрави!

Взимайте което ви е най-изгодно, в този бюджет няма нещо съществено

Може ли да предложите модел, който да няма проблеми с wi fi покритието на етажа и толкова потребители?

ЪЪЪ много слаб външен имаш по принцип трябва да са изравнени скоростите ако се наложи да теглиш   файл от http мисията ще е невъзможна . 

С рутер TP LINK WR740N спокойно можеш да си развиваш скоростите на wi fi също е добре в натоварено време съм дигал на wi fi 47mbps . Не ти трябва рутер от 50 лв по скоро да вземеш някой тенда боклук или netgear . Аз съм с таблет , смартфон , настолен , лаптоп и да се използва нета на всички устройства едновременно няма лаг пушка е .

ЪЪЪ много слаб външен имаш по принцип трябва да са изравнени скоростите ако се наложи да теглиш   файл от http мисията ще е невъзможна . 

С рутер TP LINK WR740N спокойно можеш да си развиваш скоростите на wi fi също е добре в натоварено време съм дигал на wi fi 47mbps . Не ти трябва рутер от 50 лв по скоро да вземеш някой тенда боклук или netgear . Аз съм с таблет , смартфон , настолен , лаптоп и да се използва нета на всички устройства едновременно няма лаг пушка е .

Еми в Сливен, специално в моя квартал не предлагат по-добър. :D

В момента съм с чисто нов TP LINK WR740N, връзкато до него е 50мб, а когато се вържа към него чрез wifi става 30мб. Промених каналите няколко пъти и пробвах и с 20 и с 40 MHz честота и пак същото. Може ли да ми предложите друг рутер с други честоти, защото около мен имадоста силни мрежи и спред мен става някакъв конфликт между сигналите.

• 2 седмици по-късно...

Привет,

Препоръчайте рутер до 170лв. Гледам в емаг TP-LINK ARCHER C7 е 160. Заслужава ли си? /с оглед на това, че мога да сложа и ас карта/.  Държа да има гигабитови портове, заради WD My cloud - вързан и от него се гледат филми по LAN или wifi. Не робувам на марки. Търся оптималното за тези пари,

Благодаря предварително.

Не не си заслужава ако е само заради гигабитовия суич. На половината цена това ще свърши работа:

http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-gigabit-tp-link-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/

• 3 седмици по-късно...

незнам кой да препоръчам - преди бях доволен от TP LINK, заради добрата цена, но на интернет груп бях и след всеки дъжд с гръмотевици рутера гърмеше. Сега съм с Edimax BR6228nS и мога да кажа само че втори път никога няма да го купя. Държи , не гърми ,но много по трудно се настройва. Избрах го заради ниската цена но съжалявам 1000 пъти !

Здравейте, имам нужда от професионален съвет. Целта е следната:

Два или Три доставчика доставят 100Mbps връзки до един общ MultiWan LoadBalancing Router. Този рутер трябва да поддържа VLAN и да е във възможностите му да се реализира такава схема - към VLAN1 да е свързана връзката на ISP1 с failover към ISP2 или 3; към VLAN2 да е свързана връзката на ISP2 с failover към ISP1 или 3 и накрая по същия начин към VLAN3 да е свързана връзката на ISP3 с failover към ISP1 или 2; По този начин, всеки VLAN ще разполага със собствен "резервиран" капацитет до 100Mbps и в случай на отказ на услугата - резервна свързаност през другите връзки. Дори и да не се използват P2P приложения за агрегация на отделните капацитети чрез множество отделни сесии, мисля ще бъде по-добре такава схема, отколкото самия рутер през неговия си вграден балансер да върти заявките през отделните канали както му падне.

Моля предложете ми модел, който да е подходящ за такава схема. Да бъде от SMB клас за 600+ потребителя или повече.

• 3 седмици по-късно...

Дайте идея за нов рутер, но супермощен. Да може да праща качествен сигнал от една къща до друга наблизо ~ 10метра, но - три или четири стени.

Дайте идея за нов рутер, но супермощен. Да може да праща качествен сигнал от една къща до друга наблизо ~ 10метра, но - три или четири стени.

И какво не ви хареса в специализираната тема за избор на маршрутизатори?

Ето нещо подходящо: linksys-wrt1900ac-open-source-wireless-ac.

Ето нещо подходящо: linksys-wrt1900ac-open-source-wireless-ac.

Ок, а малко по-евтино , да речем под 150лв. има ли?

И какво не ви хареса в специализираната тема за избор на маршрутизатори?

Сори, форума е много обширен.

За 10-20 метра си опънете кабел  и не се занимавайте с глупости.

За 10-20 метра си опънете кабел  и не се занимавайте с глупости.

За 30лв може да си вземе Nano Station и да го използва като рутер. Ако според теб е добре да се правят простори, които да служат за гръмоотводи - добре. Ако го изкара и до прозореца това, за да не се бори със стените - работата ще се получи. Принципно е много хубаво нещата да стават с кабел, но първо евтините кабели горят отвън, късат се, претриват се. Борил съм се с много проблеми с такива кабелни мрежи-простори, също както и последици от електростатични разряди.

п.п Ако ще го прави с кабел, поне да си купи хубав, да може и да си простира гащите, освен да пуска интернет.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

simtech   побегни на някъде бе човек  и стига ръси  глупости. Нано  и мано стейшъни за 10 метра  не трябват . Моя  кабел е от 30 ст. метъра и вече 8-ма година седи   да го удрят слънцето и снеговете. Ти ако искаш  си купи и със титаниево покритие и златна оплетка   да го ползваш 300 години :) Аман от такива пишман разбирачи като тебе Ей го  готов LAN Кабел 15 метра  за под 10 лева  пък ти си слагай твоите стейшъни  дет си искаш .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.