Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Може ли да ми помогнете при избора на рутер.Ще се ползва в апартамент около 70 кв.м панелка.

Ще се ползва за пускане на филми по LAN или Wi-Fi към TV, лаптоп, телефон и таблет. Като лаптопа и таблета са на 3 стени от моята стя където е рутера в момента.В момента съм с Tenda W541R. Но нещо в последно време почна да прекъсва. Приятели се оплакват, че скайпа ми светел като коледна елха :D и реших,че е време да го сменя. Ползвам го от 2008 г. не съм имал големи проблеми с него. Може би 15-20 пъти съм го изключвал от захранването за по 1-2 мин, нищо повече.

Edimax BR-6428nS v2 - 40,99 лв.

Edimax BR-6428nC - 49,99 лв.

ZyXEL NBG-418N - 49,99 лв.

Има и модели на TP-Link, но докато търсех тема за избор на рутер и видях доста теми: проблем с TP-Link, не съм отварял темите да чета, но ми направи впечатление, че не са 1-2. Не казвам, че TP-Link са лоши рутери. Явно има толкова теми за тях, защото се купуват най-много.

Бюджета е до 50 лв. Знам, че не мога да очаквам чудеса и качество за тези пари, но точно сега не ми се инвестират повече. Изискването ми е да поддържа N300.Предварително Благодаря на всички за помоща!

Едит:Попаднах и на Netis WF2420, но май не е особено качествен.

Едит от 16.06.2014Посъветваха ме да не бързам с покупката на рутер и да събера още малко пари. До към 100-150 лв. и тогава да питам пак.

Приемам съвета на Стефан и ще започакам още някой друг месец. 

Редактирано от belqta666 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!Предстои ми покупка на рутер.Но имам едно много важно изискване-да има обхват поне до 70 метра по права линия.По пътя между рутера и лаптопа няма да има никави препятствия,нито стена,нито дървета.Рутера ще е в моята къща,а сигнала от него ще го споделям със съседа,който живее на около 60-70 метра от мен.Бихте ли ми препоръчали рутер,който би ми свершил работа?До 70 лв. е сумата,която съм отделил за целта.

Здравейте!Предстои ми покупка на рутер.Но имам едно много важно изискване-да има обхват поне до 70 метра по права линия.По пътя между рутера и лаптопа няма да има никави препятствия,нито стена,нито дървета.Рутера ще е в моята къща,а сигнала от него ще го споделям със съседа,който живее на около 60-70 метра от мен.Бихте ли ми препоръчали рутер,който би ми свершил работа?До 70 лв. е сумата,която съм отделил за целта.

А какво не ви хареса в първата важна тема в раздела?

TP-Link TL-WR941ND, MIMO Wireless-N Router + 4Port Switch, 3 антени

Изпробвано ли от вас?Дали ще се хваща сигнала от 70 метра?

А какво не ви хареса в първата важна тема в раздела?

Не,просто прецених,че нова тема ще е по добре.Благодаря.Така е добре.

Изпробвано ли от вас?Дали ще се хваща сигнала от 70 метра?

Не, но щом няма да има никакви препятствия не би трябвало да има проблеми с такова разстояние.

Добър ден! Първо искам да уточня,че абсолютно нищо не разбирам от рутери, IP адреси и т.н ,затова моля да ме извините ако има неточности в изказването ми.

Имам проблем с Linksys WRT54G - преди един месец сестра ми ми го даде (т.е използван е). Тъй като доста вали напоследък и токовите удари са често срещани у нас при всеки токов удар рутера отказва да работи. На 4 пъти извиках техниците и те ми казват, че числата са изтрити и всеки път ме питат дали не съм натискала копчето за Reset (което ,разбира се не съм). Та влизат си в техния си сайт,които е с парола, въвеждат си числата, wi-fi се включва и всичко е наред до следващия токов удар (впрочем последния път когато спря wi-fi нямаше удар).. та искам да попитам рутера ли не е наред или аз правя някаква грешка?

Ти ако не ровиш из настройките на рутера няма и как да ги промениш. Горещо ти препоръчвам като видиш ,че идва буря  да извадиш кабела от който ти идва интернета  и да дръпнеш от контакта  и компютъра,монитора и рутера.  За 1 час няма да пропуснеш кой знае колко от фейсбук и чатовете :) Имам същия рутер и от време на време го пере съчмата ,но и аз му троша кокалите вече  маса години :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

А сигурно ако се потърси информация за този рутер ще се окаже, че има възможност да се направи резервно копие на моментните настройки и след това да се възстановяват оттам.

Взех рутера,който ми предлагате от един приятел и го пробвах дали ще ми върши работа.Сложихме го в къщата на съседа,пуснахме интернета и отидох в къщи да проверя дали ще хвана сигнал от рутера.За съжаление не,дори не отчита наличието на мрежа.Разстоянието между рутера и моя лаптоп е точно 50 метра,единствената преграда е стената от стаята в която се намира рутера и естествено растоянието,което вече споменах-50 метра.Явно ще ми е нужен по силен рутер,евентуално и по скъп.Предложения!Съседа ми дава да ползвам интернета му,но за това ми е нужен необходимия рутер.

Взех рутера,който ми предлагате от един приятел и го пробвах дали ще ми върши работа.Сложихме го в къщата на съседа,пуснахме интернета и отидох в къщи да проверя дали ще хвана сигнал от рутера.За съжаление не,дори не отчита наличието на мрежа.Разстоянието между рутера и моя лаптоп е точно 50 метра,единствената преграда е стената от стаята в която се намира рутера и естествено растоянието,което вече споменах-50 метра.Явно ще ми е нужен по силен рутер,евентуално и по скъп.Предложения!Съседа ми дава да ползвам интернета му,но за това ми е нужен необходимия рутер.

Извинявам се, ако смятате, че съм ви заблудил и съжалявам, че не се е получила връзката, но ако стената е железобетонна е възможно да няма сигнал.

Няма ли възможност рутерът да се постави така, че стената да не спира сигнала ?

Извинявам се, ако смятате, че съм ви заблудил и съжалявам, че не се е получила връзката, но ако стената е железобетонна е възможно да няма сигнал.

Няма ли възможност рутерът да се постави така, че стената да не спира сигнала ?

Няма проблем,рутера ми беше даден само за проба и после го върнах.Не,стената е каменна с дебелина около 40 см.Рутера има начин да е вън,но атмосферните условия ще му навредят много бързо.

Така.Явно тези 60 метра ще се окажат непосилна задача за по слабите рутери.Другия вариант е да купим рутер за около 30-40 лева и да търся устройство,което прикрепено към моя лаптоп ще помогне да хвана сигнал от рутера.Дайте идеи и предложения!

• 1 месец по-късно...

Здравейте, 

имам нужда от помощ при избор на рутер. Колебая се мейду следните модели 

1:

http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n150-tp-link-tl-wr720n/pd/E8YDKBBBM/

2:

http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mbps-tp-link-tl-wr840n/pd/DB7WXBBBM/

3:

http://www.emag.bg/search-log/v10286110/p8-2/sc5bdf7e2adae6ef087bf?url=/bezzhichen-ruter-n-tp-link-tl-wr741nd/pd/EK772BBBM/

4:

http://www.emag.bg/search-log/v10295083/p9-2/sc5bdf7e2adae6ef087bf?url=/bezzhichen-ruter-n-300mbps-tp-link-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/

5:

http://ardes.bg/lan-networking/TP-Link+TL-WR741ND-44957

Ограничението в бюджета е 35 лв. Ще го ползвам в домашни условия.

Ако е нужна допълнителна информация пишете ми - с удоволствие ще я предоставя.

Благодаря предварително!

Взимай TL-WR841N. Аз съм с такъв от няколко години и никога не ми е правил проблеми. ;)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. Искам да попитам понеже съм се спрял на два модела D-Link Dir 615 и Tp-Link WR841n кой е по-добър. Ако някой от вас има един от двата нека каже как се справя и дали създава проблеми. Мерси предварително :)

Здравейте! :)

Има си отделна тема с въпроси и отговори при избор на маршрутизатор! Моля, погледнете я -> Избор на рутер

+ Заглавието на темата е много общо, а не конкретизиращо.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

TP LINK горещо аз съм с тп линк 740Н вече 2 година и съм много доволен високи скорости на настолен и на Wi fi супер силен сигнал в панален блок е идеален . Лесен е за настройване просто си вкарваш ип адресите от доставчика , настройваш си безжичната мрежа , клонираш мака и воала ти си човекът !

TP LINK горещо аз съм с тп линк 740Н вече 2 година и съм много доволен високи скорости на настолен и на Wi fi супер силен сигнал в панален блок е идеален . Лесен е за настройване просто си вкарваш ип адресите от доставчика , настройваш си безжичната мрежа , клонираш мака и воала ти си човекът !

Дали тази или друга марка - по-важното е всички устройства - рутере, wifi-адаптери, extenders и прочие - да са от една марка.

Дали тази или друга марка - по-важното е всички устройства - рутере, wifi-адаптери, extenders и прочие - да са от една марка.

Не е задължително.

• 1 месец по-късно...

Моля препоръчайте ми рутер до 70-80лв. Искам да има силен обхват, за да стига до беседката на двора, която е на около 60м от мястото, където ще бъде поставен рутера. Благодаря ви.

Моля препоръчайте ми рутер до 70-80лв. Искам да има силен обхват, за да стига до беседката на двора, която е на около 60м от мястото, където ще бъде поставен рутера. Благодаря ви.

Рутера го остави - може да е почти всеки. Разстоянието не е голямо, но за да работи по-добре си купи си една антена - примерно тази. Освен това самия рутер го сложи да е максимално "открит" - да няма плътни прегради - от страната на двора. Примерно на прозореца.

И все пак какъв да си купя, така или иначе трябва да взимам, че стария прави бела.

И все пак какъв да си купя, така или иначе трябва да взимам, че стария прави бела.

Ако искаш нещо качествено, и можеш да отделиш малко повече:

MikroTik RB 951Ui-2HnD

Иначе всичко останало ще ти свърши работа, но естествено с до известна степен компромиси.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.