Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

На теб какъв обхват ти трябва ? 80 квадратни метра  ще ги покрие тоя рутер

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

На теб какъв обхват ти трябва ? 80 квадратни метра  ще ги покрие тоя рутер

Стигат  :D

Само да попитам , тази става ли  ? 

http://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-asus-ac-1300-400-867-mbps-dual-band-pci-e-pce-ac56/pd/DNWVZMBBM/

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Абе ти по цвят и форма ли ги избираш ? асус...кви са тия боклуци не знам.

Щом ти трябва да гониш разстояние - микротик е твоя рутер

ПП. или гигабитовия му брат  :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Asus-a e поръчан .. 

Здрасти!

Щом си решил, че рутерът ще е именно посоченият от теб, не би трябвало да пишеш тема! Питаш и накрая винаги ти си "прав" Много по- добре би било да вземеш мнението на "Алкатранс" но нали парите са твои!

Аз ти казвам, че това моделче е много хубаво. А и не само аз мога да ти го кажа! Стига си харчил пари на вятъра. Има и много добро покритие за целта, която си написал.  Тия от  ЕМАГ да не ти пробутат някой върнат модел и да се чудиш какво да правиш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

8209343.jpg

Вярвам ти бе! Ти като кажеш , че ще купуваш нещо, всички ти вярваме.

Аз ти казвам, че това моделче е много хубаво. А и не само аз мога да ти го кажа! Стига си харчил пари на вятъра. Има и много добро покритие за целта, която си написал.  Тия от  ЕМАГ да не ти пробутат някой върнат модел и да се чудиш какво да правиш.

Ами не знам , ще го огледам , ще постна някоя снимка и вие ще ми помогнете да разбера дали е същия :D :D , a ако ли не ще им го върна !

Ами не знам , ще го огледам , ще постна някоя снимка и вие ще ми помогнете да разбера дали е същия :D :D , a ако ли не ще им го върна !

Изтегли си това:   http://www.tp-link.com/Resources/document/TL-WDR3600_V1_user_guide.pdf   Ще ти потрябва и си го запази, ако нямаш ръководство. Подробно е описано всичко за модела във  PDF формат. Действай!

Антените са препоръчителни. 9361df4b7fba850b.jpg

Какъв е тоя таралеж? :D Това рутер ли е или оборудване, част от програмата SETI за търсене на извънземен разум?
Модела става. Сега излезнаха и някакви други, марка ТотоЛинк, които за цената предлагат интересни възможности.

Това е бъдещето на домашните рутери   :)))))

http://us.dlink.com/products/connect/ac5300-ultra-wi-fi-router/

Band: Deliver faster Wi-Fi speeds of up to 5330Mpbs (1000Mbps on 2.4GHz + 2165Mbps + 2165Mbps on 5GHz)

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

Такива рутери за домашно ползване са абсолютно излишни. Никой доставчик няма да ти предложи подобни скоростти,че да си струва инвестицията от  500-600 лева за подобен рутер.

Няма какво да чакаш а направо се мятай  на Linksys WRT1900AC  за скромните 518.00 лв. и ще захранваш квартала със интернет :)

Технически данни:

• 2.4 GHz и 5GHz simultaneous dual-band безжична работа
  • Open Source поддръжка
  • 1x гигабитов WAN порт
  • 4x гигабитови LAN порта
  • 4 външни антени, сменяеми и регулируеми
  • 3 Spatial Streams потока
  • 1x USB 3.0 порт
  • 1x eSATA / USB 2.0 порт
  • 1.2 GHz dual-core ARM-базиран процесор
  • 256 MB DDR3 RAM памет
  • 128 MB Flash памет
  • 64/128-bit WEP + WPA/WPA2-Personal and Enterprise
  • FAT, NTFS, and HFS+ файлови системи

А не това е по добре  

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=592225

3200Mpbs (600+1300+1300Mbps),Tri-Band AC Wireless Router, 5Port 1000Mbps, USB 3.0

По възможност в черно 

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

А не това е по добре  

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=592225

3200Mpbs (600+1300+1300Mbps),Tri-Band AC Wireless Router, 5Port 1000Mbps, USB 3.0

По възможност в черно 

Хубава машинка, лошото е, че стува повече от последните 2 pc-та който събрах за вкъщи :)

Другото е, че за да го ползваш на макс си е нужна още една допълнителна инвестиция за адаптери с който да ползваш 

целия банд. В крайна сметка повече който го купят пак ще опънат кабелите.. :) 

Колко ли стува един хубав гигабитов switch...... 100-тина лева?! :)

За толкоз пари ще купя няколко МикроТъпа.

Аз по горе подхвърлих че щом автора гони покритие на безжична - да си купи микротика  :D Аз в разстояние на една година смених няколко тъп линка , дори и прехваления 1043  :no-no: е нема такова покритие като микротика .

Ама автора ги избира по форма и цвят  :P

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Това е бъдещето на домашните рутери   :)))))

http://us.dlink.com/products/connect/ac5300-ultra-wi-fi-router/

Band: Deliver faster Wi-Fi speeds of up to 5330Mpbs (1000Mbps on 2.4GHz + 2165Mbps + 2165Mbps on 5GHz)

Бъдеще ако ползваш домашен сървър за тв , радио , или за обмен на данни в интернет говорим за големи файлове . А като не правиш такива неща защо ти трябва такъв рутер и да си на 100 mbps тарифа дигнеш не дигнеш най - малко 94/95 mbps . Аз съм с tp link 740 N и съм прекалено доволен високи скорости на wi fi и на настолен ... Най - добре си инвестирай парите в някаква друга техника , за такава е още рано нека да напреднат още на пазара АС рутерите  , всички лаптопи марки да си имат ас карти и тогава му мисли ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.