Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Какво очакваш да научиш. Същата сбирщайн като всички подобни устройства на тази цена. Разбира се, рекламата му е много фешън: Дуал банд 600Mbps(300+300)  .

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

От дуал банд рутери няма полза ако телевизора не поддържа 5GHz

Като си си харесал рудера си го купи, но никой не може да ти гарантира при тебе колко ще хваща уай-фая и на каква скорост.

Важно е и с какво ще приемаш и предаваш от тази стая, в която е лошия сигнал). Ако ползваш стария стандарт 2.4g или n - няма да усетиш подобрение на връзката. Опитай се да центрираш сегашния си рутер спрямо стаите на апартамента си.

Важно е и с какво ще приемаш и предаваш от тази стая, в която е лошия сигнал). Ако ползваш стария стандарт 2.4g или n - няма да усетиш подобрение на връзката. Опитай се да центрираш сегашния си рутер спрямо стаите на апартамента си.

+1

или варианта с втори рутер / екстендер в другия край на жилището.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте!

Няколко години използвах един рутер на едимакс (около 50-60 лв), но това лято пробвах да не го спирам въобще и взе да прави проблеми, трябва всеки ден да го рестартирам.

Сега ще се местя и ще съм на 200 mbps интернет на близу в 120 кв.м. апартамент и ми трябва надежден рутер, който няма да се налага да бъде рестартиран често. Искам да няма проблем при стриймването на 4К видеота на телевизор през wi-fi, освен това ще бъдат свързани компютър, два лаптопа и два телефона, понякога може и нещо повече. Трябва да може навсякъде от апартамента да се свърза на възможно най-бърза скорост без проблем. Тъй като не разбирам от рутери, ще се радвам ако може да ми препоръчате висок клас, да е 100% надежден дори и да е по-скъп (бюджет от 100 до няколко стотин лева).

Благодаря предварително :)

Редактирано от koko1 (преглед на промените)

Здравейте!

Няколко години използвах един рутер на едимакс (около 50-60 лв), но това лято пробвах да не го спирам въобще и взе да прави проблеми, трябва всеки ден да го рестартирам.

Сега ще се местя и ще съм на 200 mbps интернет на близу в 120 кв.м. апартамент и ми трябва надежден рутер, който няма да се налага да бъде рестартиран често. Искам да няма проблем при стриймването на 4К видеота на телевизор през wi-fi, освен това ще бъдат свързани компютър, два лаптопа и два телефона, понякога може и нещо повече. Трябва да може навсякъде от апартамента да се свърза на възможно най-бърза скорост без проблем. Тъй като не разбирам от рутери, ще се радвам ако може да ми препоръчате висок клас, да е 100% надежден дори и да е по-скъп (бюджет от 100 до няколко стотин лева).

Благодаря предварително :)

TP-Link Archer C5 покрива изискванията ти !

От ac стандарт има смисъл, само ако има устройства поддържащи го, иначе най-добре един по-евтин dual band модел.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

От ac стандарт има смисъл, само ако има устройства поддържащи го, иначе най-добре един по-евтин dual band модел.

Ще си купи такива, ако иска да достига тези 200мб/с по WLAN ! Има usb стикове на добра цена, ако няма такива в момента !Не е лошо да се гледа в по-преден план след като финансово е подплатено и не е проблем!

Редактирано от JohnTRIVOLTA (преглед на промените)

Мерси за идеите! За телевизора пише че поддържа:

Wi-Fi Standard : a/b/g/n/ac

Wi-Fi Frequency : 2.4GHz/5GHz

Така че, предполагам че има смисъл. Пък и във всеки случай предпочитам по-добрия вариант :)

Този модел TP-Link Archer C5 не го намирам в България, явно ще трябва от чужбина да го поръчам?

Мерси за идеите! За телевизора пише че поддържа:

Wi-Fi Standard : a/b/g/n/ac

Wi-Fi Frequency : 2.4GHz/5GHz

Така че, предполагам че има смисъл. Пък и във всеки случай предпочитам по-добрия вариант :)

Този модел TP-Link Archer C5 не го намирам в България, явно ще трябва от чужбина да го поръчам?

Гуугъла ти е счупен :)

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

Забравих да отворя българската версия :D

Мерси за линка, вече го поръчах :)

Бъдещето е тук   :)

Какой туй бе Антоне - мен на таралеж ми мяза.

Да разбирам ли , че вече ще се произвеждат гигабитови рутери за нашите стандарти ще е идеален тъй като по мед и оптика  си ги дигаме 100mbps но за другите държави в ЕС където не са много на ти с нета незнам дали ще покрие скоростта им . Аз се надявам в бъдеще да имаме по домашен WI FI 100 mbps , а да разбирам ли , че идва края на N стандарта ? рядко ли ще се намират рутери с N стандарт като влязат гигабитовите рутери в БГ .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Дойде време да сменя двете дървета, с които разполагам а именно tp link wr740n и huawei hg231f. Какъв е най-удачният вариант за 70cm3 апартамент и 50mbps скорост от Виваком. Към рутера ще са вързани PC посредством ЛАН, лаптоп, apple и андроид устройство.

Редактирано от milanist22 (преглед на промените)

A WR841N няма ли да е идея-две по-добър от към обхват и скорост?

Това е най мизерното   https://www.jarcomputers.com/p/NTWRTPLINKARCHERC2/TP-Link-Archer-C2-AC750-Wireless-Dual-Band-Gigabit-NTWRTPLINKARCHERC2.html?ref=c_82

Под това не бива да падаш  според мен. Имай в предвид че ще го ползваш 24месеца или повече .

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

На рутера не му остава още живот, дали от самосебе си ще изпуши или аз ще го отърва от мъките, не мога да кажа. В понеделник ще поръчам нов, бюджетът е 60 лв. (разбира се, че ако за 2-3 лв. има нещо по-добро, съм склонен да дам).

Преди време му надграждах firmware и за известен период работеше добре, но отново започна да забива; прекъсва достъпа до Интернет по лан кабел на единия компютър, докато на Wifi си работи (лаптоп, смартфон/и, таблет). Живея в апартамент (тухла, <70 кв.) и съм наясно, че стените/преградите "убиват" сигнала и колкото по-наделече от рутера, толкова по-слаб е сигналът, но все пак не е нормално на 2 метра от рутера при пряк контакт сигналът да е слаб (проверявал съм за чужди устройсва към мрежата освен тези в къщи, но нищо).

От коментари в тази тема, доста се препоръчват рутерите на TP-LINK. Не купувам по цвят и мирис уреди, които ще поставя на едно място и няма да пипна повече, както е рутера. Освен ако не спре да работи и трябва да се включи/изключи, така че нямам предпочитания или наблюдения. Това оставям на Вас, компетентните. :)

Благодаря Ви за отделеното време и внимание! Приятна вечер и уикенд!

Поздрави,

Иван Бонев

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.