Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Аз по горе подхвърлих че щом автора гони покритие на безжична - да си купи микротика  :D Аз в разстояние на една година смених няколко тъп линка , дори и прехваления 1043  :no-no: е нема такова покритие като микротика .

Ама автора ги избира по форма и цвят  :P

Ми човек, той Микротъп струва колкото 3 сапунерки. Проблемът е, че не е трябвало да ги сменяш ТъпЛинковете, трябваше да си вземеш 2, да ги свържеш с пач кабел и да си ги ползваш. Или да ги свържеш като повторители/папагалчета. Много трудно е с 1 рутер, позициониран в една точка да получиш оптимално покритие навсякъде. За това и клиенти, които се чудят къде да си дадат парите за скъпи рутери с голямо покритие по 200лв или имат такива и пак не са доволни им казвам че не можеш да завреш рутера в единият ъгъл на стоманобетонна сграда и какъвто и да той, да се надяваш на покритие навсякъде и то добро.
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама то и 1043 не струваше малко - взех го за близо стотарка май  ;)  хубав на външен вид , със три рога  :) ама покритието си е като тоя от 20 лева  :)  а кабел не исках ....това ми е за къща с 80 см стени , и го ползвам в съседна постройка .....ако ми е за кабел - да съм опънал до там . 

Такива рутери за домашно ползване са абсолютно излишни. Никой доставчик няма да ти предложи подобни скоростти,че да си струва инвестицията от  500-600 лева за подобен рутер.

Съгласен, не и за тези пари, но покрай черния петък в emag си взех Asus RT-AC68U, но за 200лв... и да ти кажа - заслужава си, със сигурност не съм успял да го "изцедя", но пък много стабилно се държи... нас, мас, настолни, андроид плеъри, ала-бала, та нямам против и ASUS като марка, преди бях с небезизвестният wrt54gl, но му дойде времето...

Имам познат който със същия модел дава интернет на 30 офис машини и не може да го натовари и на 60% . За до 10 у-ва в домашна мрежа е абсурд да се натовари.Такива рутери са  супер за офиси  на дизанерски студиа и фирми за писане на софтуер и тн. За домашни нужди моделите до 100 лева са напълно достатъчни .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

а кабел не исках ....това ми е за къща с 80 см стени

PowerLine, WLAN repeater или Nano Station. Каква е тая къща с 80 см стени като бункер - мистерия. Явно е масивна. И никое устройство няма да те оправи само с подобни стени.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Рутера дойде : 

8211539.jpg

8211540.jpg

8211541.jpg

8211542.jpg

8211543.jpg

8211545.jpg

Не съм добър фотограф !! 

Честито, кажи сега как ти сигнала и скоростите ?

Инсталиран е и всичко е готово , само да попитам трябва ли да ъпдетвам нещо ? 

8211561.jpg

Инсталиран е и всичко е готово , само да попитам трябва ли да ъпдетвам нещо ? 

8211561.jpg

Ако се държи с заводския софтуер стабилно нищо не ъпдейтваи че да не замине от първия ден

8211564.jpg

8211566.jpg

Ако се държи с заводския софтуер стабилно нищо не ъпдейтваи че да не замине от първия ден

Ами защото на опътването пишеше , задължително да се ъпдейтне до последния фърмуер? 

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Не е задължителен ъпдейта на фирмуера. Остави го така най-добре.

Относно защитата, задай на Enable ако ти е необходимо, но имай предвид че отвън няма да имаш пинг до WAN порта на маршрутизатора.

Вече и защитите са готови. 

Абе човек, ти един рутер не можеш да настроиш, нещо се хвалиш или просто ни обиждаш интелекта ли?

Абе човек, ти един рутер не можеш да настроиш, нещо се хвалиш или просто ни обиждаш интелекта ли?

Tя настройката си е много лесна , просто за пръв път си инсталирвам рутер !?

?

Честито от мен, а мнение за работата му ще дадеш след седмица. За домашно ползване е повече от отличен.Само до тогава гледай да не си го потрошил с тези ъпдейти.

Tя настройката си е много лесна , просто за пръв път си инсталирвам рутер !?

За човек, който се занимава с "хардуер, софтуер, аудиотехника" това ми изглежда доста странно. Виж си гаранцията на рутера. Ако стане нещо някога през тоя период, да не се вкараш във филми. За това не обичам да поръчвам онлайн.

За човек, който се занимава с "хардуер, софтуер, аудиотехника" това ми изглежда доста странно. Виж си гаранцията на рутера. Ако стане нещо някога през тоя период, да не се вкараш във филми. За това не обичам да поръчвам онлайн.

Абе човек като се занимава със нещо , не значи че знае всичко !   На теория може да е лесно ,но на практика не ! 

Във моя случай , беше лесно и по двете ... но за пръв път , се старая да не оплескам нещо.. а и не всеки дава толкова пари за такива дребни работи.. Все пак нося отговорност , не ги хвърлям тия пари на вятъра.

Ти не знам как си ги научил всички работи , но ме съмнява поне един път да си се посъветвал със някои за нещо , което ти е за пръв път или се притесняваш/страхуваш и тем подобни .

Та както и да е ... инсталацията мина успешно , въобще не беше трудна ... то дори и във наръчника го пишеше , че дори тея които си нямат и грам понятие от това , ще могат сами да си го инсталират.. ! :D 

Благодаря на всички за помощта !

Има ли смисъл да ъпдейтна фърмуера  от  openwrt.   

?-

Благодаря на всички за помощта ! Има ли смисъл да ъпдейтна фърмуера  от  openwrt.   -

Има. Ама само ако искаш да си АНУЛИРАШ ГАРАНЦИЯТА. Работи ли нещо - не се пипа. Не го разбрахте. Да, OpenWRT предлага допълнителни функции, които ти с твоето ниво на познание, както и обикновено средностатистическият потребител едва ли би ползвал някога.

И само да уточня - от ТъпЛинк казват, че имат техни устройства, които могат да работят с не фабрични фърмуъри. Но и изрично пише на страницата им, както и в гаранционните условия, че това е на твой риск и анулира гаранцията.

Благодаря на всички за помощта !

Има ли смисъл да ъпдейтна фърмуера  от  openwrt.   

?-

Пич тука не за въпроси и проблеми а клиенти за покупка, Пиши по друга форум има си правила...

Редактирано от skiper_88 (преглед на промените)

""Пич тука не за въпроси и проблеми а клиенти за покупка, Пиши по друга форум има си правила...""

Аз се извинявам, но е хубаво да дадат още малко права на редакторите. Примерно, преглеждайки темите, да могат да правят и корекция на това, което е написано като граматична форма. Не искам да им създавам излишна работа, но ето един "представител", който не се е научил да пише на български, както се изисква от правилата на форума. Точката няма да му я цитирам за да си я намери сам.А ако казва че е порасъл (може би е около 27 години), срамно е да казва че се нарича българин. Същевременно, сам пише за правилата, с които едва ли се е запознал.

Аз също си взех този рутер и го флашнах с openwrt. .В момента  е с 8GB флашка на 1 usb порт - за /overlay - допълнително място за инсталиране на софтуер.На 2 usb порт - 40GB твърд  диск за филми, които се гледат на ТВ с поддръжка на DLNA.

Засега не съм забелязал никакви проблеми. 

Пич тука не за въпроси и проблеми а клиенти за покупка, Пиши по друга форум има си правила...

Нищо не разбрах, но както и да е .. :eek:  :cant believe: Бая "манго" има в теб ! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.