Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

какво ще кажете за този рутер, добър ли е? В смисъл интересуваме от към Wi Fi добър ли е сигнала дайте мнение. Благодаря предварително.   

TP-LINK TL-WR940N

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам по-големия му брат. Искаше по-специфичен софтуер, последната версия правеше проблем и една по-стара работеше. Поддържа само 2.4 GHz. Търсете нещо с AC, дори и да нямате у-во с AC, следващото ви ще е такова. 

За мен препоръката ти е много на място. Подкрепям, без модел, за да не е реклама.

преди 20 минути, danchobg написа:

Имам по-големия му брат. Искаше по-специфичен софтуер, последната версия правеше проблем и една по-стара работеше. Поддържа само 2.4 GHz. Търсете нещо с AC, дори и да нямате у-во с AC, следващото ви ще е такова. 

значи не е добър вариант според вас? този модел? 

TP-LINK TL-WR940N

преди 29 минути, Даниел Ръжев написа:

значи не е добър вариант според вас? този модел? 

TP-LINK TL-WR940N

На модела нищо му няма, рутер като рутер, ще ви върши работа ако го вземете. Но технологията, която използва е стара, а новата масово навлиза. След година-две ще ви е яд, че не сте взели нещо на 5GHz. 2.4GHz-я сигнал се влияе от колички с предавател, безжични домашни телефони, многото други стари рутери, медицинско оборудване, абе този честотен диапазон е пренаселен и ако живеете в гората не би трябвало да имате проблеми, но в града може да имате. 

преди 10 минути, danchobg написа:

На модела нищо му няма, рутер като рутер, ще ви върши работа ако го вземете. Но технологията, която използва е стара, а новата масово навлиза. След година-две ще ви е яд, че не сте взели нещо на 5GHz. 2.4GHz-я сигнал се влияе от колички с предавател, безжични домашни телефони, многото други стари рутери, медицинско оборудване, абе този честотен диапазон е пренаселен и ако живеете в гората не би трябвало да имате проблеми, но в града може да имате. 

Благодаря за пояснението :) 

Добър вечер!

Като стана дума за  AC стандарта, се натъкнах на този в брошурата на една верига магазини за техника. И се питам дали е удачен избор вместо TP-LINK WR841N? Вмества се в бюджета, който съм заделил от този си коментар. :)

Разбира се, може да предложите нещо друго. Аз просто търся мнение, за да направя що-годе добър избор в предвид ниския бюджет. но това е положението. Като изпуши след 1-2 години, ще се взема друг...

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

Имам намерението, да се сдобия с TP-LINK Archer C2 AC750 или с TP-Link TL-WR1043ND, имате ли някакви наблюдения над тях? Предполагам, че Арчъра е по-добър, заради AC стандарта? Изобщо има ли смисъл, да се набутвам с рутер с AC, при положение, че нямам нито едно устройство с въпросния стандарт?

Ако реша да мина малко по-тънко, примерно с TP-Link Archer C20 AC750, който е без Gigabit, ще има ли осезаема разлика в скоростта?

И още един въпрос, при обновяване на firmware-а, правилно ли съм разбрал, че отпада гаранцията на продукта?

преди 12 минути, Stereo написа:

Имам намерението, да се сдобия с TP-LINK Archer C2 AC750 или с TP-Link TL-WR1043ND, имате ли някакви наблюдения над тях? Предполагам, че Арчъра е по-добър, заради AC стандарта? Изобщо има ли смисъл, да се набутвам с рутер с AC, при положение, че нямам нито едно устройство с въпросния стандарт?

Ако реша да мина малко по-тънко, примерно с TP-Link Archer C20 AC750, който е без Gigabit, ще има ли осезаема разлика в скоростта?

И още един въпрос, при обновяване на firmware-а, правилно ли съм разбрал, че отпада гаранцията на продукта?

Аз ползвам 1043 и съм много доволен от него. И гигабитовите портове ми влизат в работа (имам мрежови устройства по кабел). Ако обновите фърмуера с официалния не мисля че ще отпадне гаранцията. За къстъм не знам

преди 10 часа, capnemo написа:

Аз ползвам 1043 и съм много доволен от него. И гигабитовите портове ми влизат в работа (имам мрежови устройства по кабел). Ако обновите фърмуера с официалния не мисля че ще отпадне гаранцията. За къстъм не знам

Главно между Archer C2 и 1043 се двоумя, защото са на една и съща цена(горе/долу). Забравих да спомена, че ще има закачени компютри по мрежовите кабели.

преди 10 минути, Stereo написа:

Главно между Archer C2 и 1043 се двоумя, защото са на една и съща цена(горе/долу). Забравих да спомена, че ще има закачени компютри по мрежовите кабели.

Тогава бих ви препоръчал гигабитовия модел, човек се чувства по-комфортно когато връзката е бърза :)

1043 е стар и доста добър модел за бюджета, особено ако имате машини в мрежа които могат да се възползват от гигабит скоростта. За AC стандарта ми се струва още рано, освен ако нямате устройство което го поддържа.

преди 10 часа, spp написа:

D-LINK DIR-636 WL GB ROU/CLOUD

Ако успееш да събереш малко финанси си вземи този!

С какво е по-добър от другите 2 рутера? Бюджета е 110 лева, по простата причина, че другите 2 рутера се въртят в този ценови диапазон. :)

преди 10 часа, techmaniac написа:

1043 е стар и доста добър модел за бюджета, особено ако имате машини в мрежа които могат да се възползват от гигабит скоростта. За AC стандарта ми се струва още рано, освен ако нямате устройство което го поддържа.

Нямам такива устройства в момента и не съм сигурен, че в  скоро време ще имам. :)

преди 10 часа, spp написа:

Цената не винаги е еквивалент за качество. Този не струва 110лв, а 87, но пък не виждам с какво го превъзхождат.

Има време до поръчката на рутер, ще ги прегледам по-обстойно и ще преценя кой рутер да взема, ако няма други мнения.

Лични наблюдения имал ли си към въпросния рутер, който предлагаш?

За качество тук не може да се говори при т.н. "сапунерки". За мен лично TP-Link са добри и чудесни за бюджета, Сега ако искате нещо по-професионално бюджета скача доста нагоре, примерно Mikrotik имат чудесни решения в тази област (RouterOS). Ако пък искате да поекспериментирате - намирате една стара машина, забождате мрежови адаптери и настройвате pfSense. 

Работи като змей!

Мъничкото ми опит ме е научил на следното - преди да си купиш нещо питай бат си Google следното: Модела (името на нещото), интервалче, problem или issue. Хората с такива проблеми вече ще са опищели интернета. Няма ли подобни писания - значи нямат проблеми.

преди 18 часа, techmaniac написа:

За качество тук не може да се говори при т.н. "сапунерки". За мен лично TP-Link са добри и чудесни за бюджета, Сега ако искате нещо по-професионално бюджета скача доста нагоре, примерно Mikrotik имат чудесни решения в тази област (RouterOS). Ако пък искате да поекспериментирате - намирате една стара машина, забождате мрежови адаптери и настройвате pfSense. 

Чак за професионално, няма нужда. Ще се ползват 2 компютъра, свързани чрез кабел и Wi-Fi, ако дойде някой познат, който иска да си разцъка таблета или смартфона.

Най-вече се хвърлих на рутера с AC стандарт, защото някои хора споменават, че технологията на другите е стара, а не защото искам нещо професионално. :)

преди 17 часа, spp написа:

Работи като змей!

Мъничкото ми опит ме е научил на следното - преди да си купиш нещо питай бат си Google следното: Модела (името на нещото), интервалче, problem или issue. Хората с такива проблеми вече ще са опищели интернета. Няма ли подобни писания - значи нямат проблеми.

Редовно проверявам за такива неща и преглеждам ревюта, просто се чудя кой рутер да избера. :)

Редактирано от Stereo (преглед на промените)

Тези неща - за гигабитовите рутери, с уговорката - ако доставчика осигури скорост. Щото - при влизащи "ДО 20 MB" или даже до 100 MB (колко са реално - друг въпрос) - ако ще и терабитов рутер, все тая.

преди 23 минути, jhoro написа:

Тези неща - за гигабитовите рутери, с уговорката - ако доставчика осигури скорост. Щото - при влизащи "ДО 20 MB" или даже до 100 MB (колко са реално - друг въпрос) - ако ще и терабитов рутер, все тая.

Смисъла е бърза комуникация между компютри и устройства, които са отзад. При мен ситуацията е дали да чакам примерно 3 секунди докато една снимка се прочете от мрежовия диск или това време да е само части от секундата

Като цяло, като се има в предвид, че нямам нито едно устройство, които да се облагодетелстват от въпросните 'екстри' на тези 3 рутера, не виждам голям смисъл да вкарвам толкова пари, нито имам намерение да правя медия център или нещо подобно.

Не е лесно, да избереш нещо, трябва мисловна дейност. :)

Благодаря за мненията! :)

Редактирано от Stereo (преглед на промените)

Необходимото и достатъчно условие. принцип от математиката

Колеги привет. Понеже на старият ми Tp-Link 1043 v2.1 чипа отговарящ за лан свръзката е чао... или да го кажа с други думи рутера се е споминал - не съм сиугрен кога точно ми предстои покупка на нов такъв. За сега имам 3 насоки за нов рутер

ASUS RT-AC55U

D'Link Dir-842

Zyxel NBG6515

Въпроса за мен кой от тези 4 маршрутизатора си заслужава парите. Към тях ще има включени Телевизор, Лаптоп, и еветнуално андроид устройства като телефон(и) и таблет(и).

Връзката с която разполагам е 94 мегабита по технология Fiber to the home.

За сега Асуса с е фаворита ми но не е сигурно на 100%...

Нека да чуя и вашите мнения кой от рутерите да избера...

Бюджета е 150 лв. (ни повече / ни по малко)

Редактирано от Koletz_N (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.