Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Препоръчайте рутер с добър сигнал, за около 90кв апартамент, сегашния работи, ама вече е много дърт :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Препоръчайте рутер с добър сигнал, за около 90кв апартамент, сегашния работи, ама вече е много дърт :)

Този, който купи колегата от горните постове си е много добър за домашно ползване. Остава да намерите най рационалното му монтиране, за да имате горе долу еднакво покритие във всички стаи.  Освен това има и много възможности с посоченият модел. От мен толкова. А и пари за рутер се дават един път на 7-8 години, нали?

TP-Link TL-WDR3600, Dual Band ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да, старият ми рутер е 54mbps от 2008 и сега като ми прекараха Булсата оптичен кабел яко го спъва :) Аз точно това се чудех за какво ми гигабитов рутер. А TPlink не бих дал 100+лв ей това https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=587636 ?

bvbfan

Забелязваш ли разликите между горното и твоето предложение ? Чисто технолологично единия е с повече възможности.

Не разбирам от рутери, затова питам? Кое му различното?

5-те GHz да толкова голям + само на близко

Добре айде сега да почнем от очевадното

TP-Link TL-WDR3600

l_21341801_008.jpg

Linksys E1700-Wi-Fi® ROUTER E1700

product_152041.jpg

Сега  технически характеристики

TP-Link TL-WDR3600 - Specifications

CPU 1: Atheros AR9344 (560 MHz)
FLASH ROM 1: 8 MB (Spansion FL064KIF)
MEMORY RAM 1: 128 MB (Hynix H5PS5162GFR x 2)
USB: 2
WIFI chip1: Atheros AR9344
WIFI chip1 802dot11 protocols: bgn
WIFI MIMO status: 2x2:2
WIFI antenna connector: RP-SMA
WIFI chip 2: Atheros AR9580
WIFI chip 2 802dot11 protocols: an
WIFI 2 MIMO status: 2x2:2
WIFI 2 antenna connector: RP-SMA
LAN speed: 10/100/1000

Linksys E1700 - Linksys E1700 cpu  spec.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

не се занимавай с линксис - първо отдавна вече не са линксис, а белкин и много време преди да станат белкин станаха боклуци... апартамента е 90 квадрата, но как: на 1 или 2 етажа? ако е на 1 етаж вземай tl-wr841n и не се занимавай с глупости, ако са на 2 етажа, по добре рутер с 2 малки антенки (като въпросния линксис), но пък антените могат да се въртят (едната вертикално, другата хоризонтално) и с големи антени пак ще докараш по добър обхват...

http://www.tp-link.com/en/faq-468.html

повече от 2 антени не трябват... гигабитови портове също не ти трябват (щото теоретично може да прекарват около 125mb/s, но на практика около 30-35 ако рутера е под 200лв)...

http://wiki.openwrt.org/inbox/benchmark.openssl AR9344 е по бърз от MT7620 в някои от тестовете, в други по бавен...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

... гигабитови портове също не ти трябват (щото теоретично може да прекарват около 125mb/s, но на практика около 30-35 ако рутера е под 200лв)...

1043ND е под 100 лева и съвсем безгрижно държи 90 MB/s с оригиналния си фърмуер. Ти май никога не си имал рутър.

1043ND е под 100 лева и съвсем безгрижно държи 90 MB/s с оригиналния си фърмуер. Ти май никога не си имал рутър.

зависи от това колко са конекциите... обаче като производителност/цена няма какво да бие tp-link

Редактирано от the professor (преглед на промените)

За сега моя се държи перфектно , та ти го препоръчвам... , но ако ти е ограничен бюджета -  както каза  the professor  - tl-wr841n  e перфектен за теб. Има доста положителни коментари и се препоръчва от доста хора.

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Какво мислите за този рутер? Ще се използва за около 12-13 устройства за Wi-Fi (Не всички ще използват интернет  едновременно) и за територия от 50-60 метра. USB порт държа да го има. Държа също да е и на TP-Link. Възможността за 4 мрежи едновременно изобщо не ме интересува. Както и искам в най-крайната точка скоростта да е поне 20Mbps. Може да се предложи и нещо друго на цена до 60 лева.

А някой може ли да даде линк към български магазин на TP-Link TL WR940N

Привет на всички! Реших да си закупя нов рутер. Става въпрос за домашно ползване: апартамент - тухла, тристаен, около 60 кв.м. Досега съм карал с прочутия 740N, защото нещо повече не ми е било необходимо. Но след около седмица сменям интернет доставчика с възможно най-високите скорости, които новия може да предложи и знам, че този рутер ще "спъва" работата. Плюс, недоволен съм от обхвата на тп-линка. Сложен е на централно място, но да речем в далечните части на апартамента, които да кажем на 5-6, макс 7 метра, през тухлена стена, интернета умира доволно. Бюджета ми е до 80 лева, плюс-минус някой лев повече няма да е проблем. Ако е AC стандарт, ще е най-добре, защото ми предстои обновяване на техниката. Благодаря Ви предварително!

Привет на всички! Реших да си закупя нов рутер. Става въпрос за домашно ползване: апартамент - тухла, тристаен, около 60 кв.м. Досега съм карал с прочутия 740N, защото нещо повече не ми е било необходимо. Но след около седмица сменям интернет доставчика с възможно най-високите скорости, които новия може да предложи и знам, че този рутер ще "спъва" работата. Плюс, недоволен съм от обхвата на тп-линка. Сложен е на централно място, но да речем в далечните части на апартамента, които да кажем на 5-6, макс 7 метра, през тухлена стена, интернета умира доволно. Бюджета ми е до 80 лева, плюс-минус някой лев повече няма да е проблем. Ако е AC стандарт, ще е най-добре, защото ми предстои обновяване на техниката. Благодаря Ви предварително!

Погледни поста преди твоя - за такава площ TL-WR940N ще ти свърши работа, че и пари ще останат да се почерпиш.

За 80 лева взимаш същия боклук , само че в по добра кутия  / с повече рога /   :)  приготви си поне 130 кинта , иначе си карай с тоя .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

130 лева ми идват в повече. Ако вдигна бюджета до 100-тина лева, може ли да се открие нещо по-добро, или да не се изхвърлям и да се спра на 940N?

130 лева ми идват в повече. Ако вдигна бюджета до 100-тина лева, може ли да се открие нещо по-добро, или да не се изхвърлям и да се спра на 940N?

Това е за теб!

http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tp-link-dual-band-ac750-archer-c2/pd/DBP2QBBBM/

Редактирано от Marchiano (преглед на промените)

Рутера е добър, но човека ви каза - 80 лева. С уговорки до 100 - ти го засилваш на 115.

Когато аз питам за рутер (примерно) ще напиша 20, барем до 60 да са офертите.

Рутера е добър, но човека ви каза - 80 лева. С уговорки до 100 - ти го засилваш на 115.

Когато аз питам за рутер (примерно) ще напиша 20, барем до 60 да са офертите.

В момента е 102.99 лв на промоция :D

В момента е 102.99 лв на промоция :D

Благодаря много на всички отзовали се! Видях промоцията и мисля че завишаването на бюджета ще си заслужава. Утре най-вероятно ще го поръчам.

• 3 седмици по-късно...

Още веднъж здравейте 

Има ли някой , който да е в час със рутерите 

и да ми препоръча 1-2 ... 3 такива 

който ще ми вършат работа 

Работата , която трябва да ми вършат е : 

- да е силен , хващам през 3 врати ( дървени , не бетонни ) 

- да не ми засича телевизора , който смятам да си купя скоро 

( телевизора ще е с уай-вай и блутут и т.н. и ще гледам тв 

ПРЕЗ уай-фая и блутута и НЕ искам да лагва ) 

Колко гигахерца трябва да излъчва рутера ? 5 ? 

Може ли и с помалко ?

Бях ви полил да си кажете мнението за този рутер : 

мнението за рутер ASUS RT-N53 Black Diamond Dual-Band Wireless 

който много ми хареса но не съм сигурен в него 
Има го в е-маг на много добра цена 

Но така и никой нищо не каза специално за него 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.