Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Да определено. Твоя вероятно е от по-старичките модели които поддържат само G стандарта.

Бихте ли ми предложили някакъв и ако трябва и мрежова карта.Дъното ми е ASUS P5K-E

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като е  54  ти с колко искаш да теглиш ?  Това ти е общата скорост която рутера дава за сваляне и качване!!!!!! Като разделиш сега тия 54 на 2 и ще  ти стане кристално ясно ,че рутера дърпа с около 2700  в посока.

Обади се на доставчика за демонстрация  , иначе ако и лаптопа е стар и не поддържа N стандарт за бадива ще си го купуваш .

LAN 10/100/1000, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n Това поддържа лаптопа 

Като е  54  ти с колко искаш да теглиш ?  Това ти е общата скорост която рутера дава за сваляне и качване!!!!!! Като разделиш сега тия 54 на 2 и ще  ти стане кристално ясно ,че рутера дърпа с около 2700  в посока.

Аз точно за това искам нов рутер.

100 лева е една сериозна сума , която според мен - няма смисъл :no-no:

това ще ти върши работа

или ако си решил за по скъп избирай

И аз видях доста позитивни мнения за този,но чух, че най-добрите са Linksys.

Linksys  е марка която е на върха при рутерите от години  и  изобщо не се прекарвай с рутерчета  по 50-60 лева ,че после  ще псуваш много.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ето ти един двубандов и марков.  Аз съпонерки под 100 лева не предлагам Cisco-Linksys N300 E2500 Рутери

Много ми хареса,но мисля,че ще трябва и нова мрежова карта.Ако трябва ще ми предложиш ли такава? Дъното е Asus P5K-E

Не ти трябва нова карта.

:O Сигурен ли си?? Тази е на 5 години и не знам дали изобщо поддържа n.

Много ми хареса,но мисля,че ще трябва и нова мрежова карта.Ако трябва ще ми предложиш ли такава? Дъното е Asus P5K-E

Мрежовата ти карта на дъното е добра.

Това си написал ти, нали?

Взимаш само рутер

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мрежовата ти карта на дъното е добра.

Това си написал ти, нали?

Взимаш само рутер

Значи взимам само Linksys E2500,щом мрежовата карта на компа е добра и лаптопа поддържа n.Благодаря :)

Картата на компютъра ти е гигабитова  и тия стандарти  са по-скоро за безжичния нет  от колкото за  ЛАН портовете  на рутера.  Като си вържеш компютъра с  кабела през порта ще си вдигнеш скоростта за която плащаш. Едно ревю на модела Linksys E2500 – първият представител от обновената E-серия ...

Картата на компютъра ти е гигабитова  и тия стандарти  са по-скоро за безжичния нет  от колкото за  ЛАН портовете  на рутера.  Като си вържеш компютъра с  кабела през порта ще си вдигнеш скоростта за която плащаш.

Малко се обърках,може ли малко по-просто :D Само да не се объркате тези стандарти LAN 10/100/1000, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n  са на ЛАПТОПА ! 

Най простото е ,че на компа ше теглиш със 70 и на лаптопа пак със 70 :) Няма да имаш  пречки да си ползваш на 100%  интернета  както сега си ограничен от стария рутер. Лан картата на компютъра ти също е  LAN 10/100/1000 

Най простото е ,че на компа ше теглиш със 70 и на лаптопа пак със 70 :) Няма да имаш  пречки да си ползваш на 100%  интернета  както сега си ограничен от стария рутер.

Значи ако взема този рутер на компа ще тегля със 70 и на лаптопа?Така ли ? 

Ако четеш правилно, ние няма да се объркаме. От мен успех!

Значи ако взема този рутер на компа ще тегля със 70 и на лаптопа?Така ли ? 

Това ми е финалния въпрос.Ако е така значи взимам него.

Да те подсетя какво написа преди малко ".Говорих с доставчика на интернет и каза,че аз плащам за 100 mb/s,но реално се полагат 70 mb/s."  И като си купиш  тоя рутер ще си ползваш точно  толкова за което плащаш  .  Със сегашния рутер  губиш 50 mb/s мегабита заради стандарта който е той.  Недей да си мишлиш ,че ше ти се се сборува скоростта  на 70+70 :) Няма рутер който да ти пусне повече интернет от тоя  дето си си плащаш на доставчика.

Да те подсетя какво написа преди малко ".Говорих с доставчика на интернет и каза,че аз плащам за 100 mb/s,но реално се полагат 70 mb/s."  И като си купиш  тоя рутер ще си ползваш точно  толкова за което плащаш  .  Със сегашния рутер  губиш 50 mb/s мегабита заради стандарта който е той.  Недей да си мишлиш ,че ше ти се се сборува скоростта  на 70+70 :)

Ти нали каза,че ако тегля на компа със 70 и на лаптопа ще е така ? 

Пич ти четеш ли  ? Написах ти ,че ще може да си ползваш цялата скорост за която плащаш  а не че ще ти се сборува скороста. Според тебе ако закачиш един торент  и го сваляш  с 100 mb/s на лаптопа си  ,ще имаш ли същата скорост ако  закачиш и на компа торент ?  Като напълниш една бутилка от 1 литър до капачката с вода  ще можеш ли да  налееш вътре още 1 литър ?

Пич ти четеш ли  ? Написах ти ,че ще може да си ползваш цялата скорост за която плащаш  а не че ще ти се сборува скороста. Според тебе ако закачиш един торент  и го сваляш  с 100 mb/s на лаптопа си  ,ще имаш ли същата скорост ако  закачиш и на компа торент ?  Като напълниш една бутилка от 1 литър до капачката с вода  ще можеш ли да  налееш вътре още 1 литър ?

Добре.Благодаря на всички :) 

Само да попитам как точно да си измеря скоростта на нета,защото в speedtest.net няма името на моя доставчик?

Добре.Благодаря на всички :)

Само да попитам как точно да си измеря скоростта на нета,защото в speedtest.net няма името на моя доставчик?

А за какво ти е да я мериш? Торент клиента ти може да ти я показва всяка секунда. С кой торент клиент си?

А за какво ти е да я мериш? Торент клиента ти може да ти я показва всяка секунда. С кой торент клиент си?

uTorrent 3.3.2

Редактирано от incredibl3 (преглед на промените)

МИ то и на моя няма името  в теста ама си меря скороста :)  Препоръчвам ти да се замислиш за ново захранване на компютъра ,че това  Dandy ATX-350W след толкова години работа да не те изненада .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.