Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

TP-Link TL-WDR3600 e още по-добър.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

TP-Link TL-WDR3600 e още по-добър.

В крайна сметка се спрях на WDR4300 - от аmazon.de стъпва на 100лв.

Благодаря за насоката.

TP-Link TL-WDR3600 - Имам едно питане за този рутер. Фактори Рисет от бутона WPS Reset ли се прави на този модел?

Питам защото не виждам да има бутон за рисет на задния панел на рутера.

http://routers.awordpress.net/routers/hard-reset-tplink-tlwdr3600/

Aко се вярва на това което е написано тук явно трябва да се задържи въпросния бутон за 8 секунди при включено захранване, докато светлините на предния панел не започнат да премигват бързо.

Taка. Аз си поръчах TP-Link TL-WDR3600

Утре ще дойде. В момента във който стане това ще споделя впечатления от него.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Така. Колеги здравйете пак.

Искам да попитам има ли смисъл от ъпгрейд на Фърмуера на WDR3600 (Hardware Version: WDR3600 v1 00000000) до последната актуална версия?

Как точно минава процедурата и какви рискове крие.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Така. Колеги здравйете пак.

Искам да попитам има ли смисъл от ъпгрейд на Фърмуера на TpLink3600 до последната актуална версия?

Как точно минава процедурата и какви рискове крие.

Проверете какво пише в change лога и преценете. А опасностите са да си брикнете маршрутизатора

Проверете какво пише в change лога и преценете. А опасностите са да си брикнете маршрутизатора

• Added the support of TP-LINK Tether iOS and android app;
  • Improve IGMP Snooping function

Eдинствените неща които са променени по него.

На този етап само проучвам възможността за ъпгрейд на фърмуера не смятам да правя такъв.

• Added the support of TP-LINK Tether iOS and android app;
  • Improve IGMP Snooping function

Eдинствените неща които са променени по него.

На този етап само проучвам възможността за ъпгрейд на фърмуера не смятам да правя такъв.

Сега си задайте въпроса ще ползвате ли някоя от тези функции. Ако няма то отговора на въпроса ви е ясен

Сега си задайте въпроса ще ползвате ли някоя от тези функции. Ако няма то отговора на въпроса ви е ясен

Всичко това го разбрах. Но сега в момента се чудя на кой канал да оставя рутера. Гледам 13 и 12 са свободни изцяло при мен но пък някои лаптопи не виждат рутери с разположен ефир именно на този канал.

Всичко това го разбрах. Но сега в момента се чудя на кой канал да оставя рутера. Гледам 13 и 12 са свободни изцяло при мен но пък някои лаптопи не виждат рутери с разположен ефир именно на този канал.

Преценете, но имайте предвид че канала не е нещо отрязано с нож т.е. има сигнал и от съседните канали

Гледах доста и за сега ще го поставя на ауто...

Гледах доста и за сега ще го поставя на ауто...

Auto също е нож с две остриета, защото рутера може да реши да излъчва точно на 12 или 13 канал. Така че ако евентуално имате проблем да знаете че това би могло да е причина, макар че досега много рядко ми се е случвало. 

• 3 седмици по-късно...

Здравейте. Първо искам да кажа, че на тема рутери и Wi-Fi съм пълен индианец :D И имам няколко много тъпи въпроса. До сега винаги съм имал един компютър и интернет връзката ми се е осъществявала, чрез оптичен кабел от интернет доставчика ми. Сега обаче, съм си купил смартфон и искам да му инсталирам приложениица и др. , а за това ми трябва интернет връзка. Разбира се, няма намерения да плащам мобилен интернет посредством карта от оператора, а искам да ползвам Wi-Fi връзката и интернета на доставчика ми. За това знам, че ми трябва рутер, но си нямам идея, точно какъв  :no-no:  Значи искам да използвам интернета от доставчика ми за телефона, но интернета на компютъра ми да не става значително по-бавен. Какъв рутер ще ми препоръчвате и може ли да ми дадете някакво надеждно ръководство за настройване и свързване на рутера ? За предпочитане е цената на рутера да не надвишава 30-50 лв. Благодаря предварително за отговорите   :help:

• 3 седмици по-късно...

Може ли да ми препоръчате някакъв рутер до 30~35лв., трябва ми около 10-12 метра обхват и да може през рутера да се пусне и кабел към компютър.

Редактирано от downtown1 (преглед на промените)

Може ли да ми препоръчате някакъв рутер до 30~35лв., трябва ми около 10-12 метра обхват и да може през рутера да се пусне и кабел към компютър.

TP LINK WR740N

И какво не ви хареса във втората важна тема в раздела?

Здравейте момчета,

Днес ще си взимам рутер и се колебая, кой от двата да си взема? Също има и хубава промоция на третия, ама заслужава ли си парите и какви са му предимствата. Ще се използва за лаптоп и pc, като pc e е на разстояние около 10 метра през една стена.

1.  http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mbps-tp-link-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/

2. http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mpbs-tp-link-tl-wr940n/pd/EY5V7BBBM/

3. http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-gigabit-tp-link-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/

Кой да си взема?

Благодаря предварително за съветите!

Здравейте момчета,

Днес ще си взимам рутер и се колебая, кой от двата да си взема? Също има и хубава промоция на третия, ама заслужава ли си парите и какви са му предимствата. Ще се използва за лаптоп и pc, като pc e е на разстояние около 10 метра през една стена.

1.  http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mbps-tp-link-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/

2. http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mpbs-tp-link-tl-wr940n/pd/EY5V7BBBM/

3. http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-gigabit-tp-link-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/

Кой да си взема?

Благодаря предварително за съветите!

Определено си заслужава третият модел, ако разполагате с парите. А иначе - 941 за 50 лева.

Определено си заслужава третият модел, ако разполагате с парите. А иначе - 941 за 50 лева.

Благодаря за бързия отговор, а каква е разликата между 2 и 3?

Скоростта на етернет връзката на третия е до 1000 мбит/с.

Разликата е в USB порта, който присъства на големият модел и още няколко екстри. Можете сам да прочетете за моделите, моля!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Разликата е в USB порта, който присъства на големият модел и още няколко екстри. Можете сам да прочетете за моделите, моля!

Това с USB порта дори и не съм го забелязал. :)

Това с USB порта дори и не съм го забелязал. :)

Има си го и като му куплираш един външен диск, работи много добре. А и самият модел е много добър като изхождам от цената в този клас за други фирми!

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Има си го и като му куплираш един външен диск, работи много добре. А и самият модел е много добър като изхождам от цената в този клас за други фирми!

Да наистина добър модел. Това USB е много добре измислено. Ще може външен диск да се ползва като NAS устройство, пък и самия модел на маршрутизатора си е с доста екстри като поддръжка на FTP сървър и т.н. Най-големия плюс за мен е гигабитовия суич, който си е преимущество за една мрежа.

Скоростта на етернет връзката на третия е до 1000 мбит/с.

Това до обаче е когато си на пряка видимост и до 3 метра 9мб/с на 5-6м скоростта вече се върти около 6мб/с а на около 12м зад дървена врата понякога губи и обхват но ако не изгуби скоростта на данни ми е около 1мб/с а понякога даже и avi филми не мога да гледам от сървара. Надявам се да не ми е от картата на лаптопа. Но и с друга външна усб карта N стандарт положението е подобно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.