Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Не мисля, че ми трябва качествен рутер при условие, че нито хоствам нещо, нито ще закачам нещо повече от 1 лаптоп с който ще сваля някой друг филм/музика от zamunda. Благодаря все пак. Мисля да взема най-евтиния от онзи сайт. За 20лв. дето е.

Не бих свалял торенти по  безжична връзка  :) кабела си е кабел , ти ако си на 5 метра от рутера и през стена :no-no: ще трябва с 4/5 мбита да сваляш . Вкъщи , рутера е във стаята на 3 метра , по кабел 50 мбита а безжично 20 :) със подобен боклук само че ми е безплатен от близу :)Публикувано изображение

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кажете после някакви отзиви за машинката.

Добре

Не бих свалял торенти по  безжична връзка  :) кабела си е кабел , ти ако си на 5 метра от рутера и през стена :no-no: ще трябва с 4/5 мбита да сваляш . Вкъщи , рутера е във стаята на 3 метра , по кабел 50 мбита а безжично 20 :) със подобен боклук само че ми е безплатен от близу :)Публикувано изображение

Е ясно, но за да са свързани пак ми трябва нещо нали?

Така е , но те съветвам ако си на повече от 15 мбита да си пуснеш кабел до машината която ще сваля торенти :D

Предложете рутер, който да е с гигабитови портове+(ще се използва за сървъри!)

От 100 до 200 лева да е.

Не бих свалял торенти по  безжична връзка  :) кабела си е кабел , ти ако си на 5 метра от рутера и през стена :no-no: ще трябва с 4/5 мбита да сваляш . Вкъщи , рутера е във стаята на 3 метра , по кабел 50 мбита а безжично 20 :) със подобен боклук само че ми е безплатен от близу :)

Аз безжично съм стигал почти 50Мбита... вие не знам какво правите... и твърдението че ако си на 4-5 метра от рутера и през стена ще сваляш с еди си каква си скорост също е несериозно твърдение. Възможно е да има спад заради смущения, но да конкретизираш е смешно....

Ако си на 50мбита скорост от доставчика, а безжично сваляш с 20мбит-а има варианта:

1. или рутера и или мрежовата карта работи на 802.11g

2. има смущения в сингнала - било то поради неправилна конфигурация на рутера или чисто физически препятствия (стенИ)

На мен твоето ми звучи повече като вариант 1.

Предложете рутер, който да е с гигабитови портове+(ще се използва за сървъри!)

От 100 до 200 лева да е.

По-добре ще е да ползвате суич за целта, защото нерядко се случва да забие маршрутизатора, особено при по-голям трафик.

Аз безжично съм стигал почти 50Мбита... вие не знам какво правите... и твърдението че ако си на 4-5 метра от рутера и през стена ще сваляш с еди си каква си скорост също е несериозно твърдение. Възможно е да има спад заради смущения, но да конкретизираш е смешно....

Ако си на 50мбита скорост от доставчика, а безжично сваляш с 20мбит-а има варианта:

1. или рутера и или мрежовата карта работи на 802.11g

2. има смущения в сингнала - било то поради неправилна конфигурация на рутера или чисто физически препятствия (стенИ)

На мен твоето ми звучи повече като вариант 1.

Самата технология е много податлива на каквито и да е условия. ;)

Ами нали видя рутера по горе :) във апартамент съм в една стая при рутера а мрежи - бол  :)

Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection ,  безжичната на лаптопа , дори не помня теста когато правих дали я бях криптирал  - и не обичам безжични :no-no:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ами нали видя рутера по горе :) във апартамент съм в една стая при рутера а мрежи - бол  :)

Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection ,  безжичната на лаптопа , дори не помня теста когато правих дали я бях криптирал  - и не обичам безжични :no-no:

еми безжичната карта на лаптопа ти поддържа толкова - 802.11g... ако искаш по-високи скорости по безжичната мрежа, ще трябва да смениш картата с някоя, която поддържа 802.11n

Абе кабела си е кабел, кой каквото ще да каже. Ако целта е маршрутизатора да се ползва за нормално натоварване, като браузване, гледане на клипчета и т.н. е идеално, но ако ще се стриймва примерно HD видео, или пък ще се играят онлайн игри където е важна стабилността, тогава няма две мнения. За торенти пък няма да коментирам - там е ясно, че кабела влиза в пълна сила, както е казал jonov.

еми безжичната карта на лаптопа ти поддържа толкова - 802.11g... ако искаш по-високи скорости по безжичната мрежа, ще трябва да смениш картата с някоя, която поддържа 802.11n

Благодаря - не пуша от тия :) ланката е гигабитова :D Intel® PRO/1000 PL Network Connection .

ПП. Дори съм спрял безжичната че може да ме потърси някоя невеста за услуга Публикувано изображениестрах ме е да не ми изсъхнат ония работи :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Трафика при мен е доста голям понеже ме ддосват и сега сложих Centos и вече се намали лага дори сайта зарежда за 1 секунда през pingdom а преди беше 5-6 секунди.

+ само да кажа че са 3 машини

Сега използвам някакъв скапан рутер за 50 кинта

Редактирано от CaptainTanner (преглед на промените)

Абе кабела си е кабел, кой каквото ще да каже. Ако целта е маршрутизатора да се ползва за нормално натоварване, като браузване, гледане на клипчета и т.н. е идеално, но ако ще се стриймва примерно HD видео, или пък ще се играят онлайн игри където е важна стабилността, тогава няма две мнения. За торенти пък няма да коментирам - там е ясно, че кабела влиза в пълна сила, както е казал jonov.

Съгласен съм че кабела осигурява значително по-надеждна свързаност. Не може и да става дума за друго. За зла беда на повечето хора обаче, те не знаят как да си конфигурират правилно устройствата, така че да изтискат максималното от тях.

Здравейте уважаеми съфорумци.Снощи ми подариха един лаптоп,Фуджицу Сименс.На работа съм сега и не мога да напиша какъв е модела.Моля да ми предложите рутер,на цена до 40 лв.Ще се ползва в панелно жилище.Понякога през 2-3 стени ще се ползва,да речем на 10 метра разстояние общо.Благодаря предварително.

Трафика при мен е доста голям понеже ме ддосват и сега сложих Centos и вече се намали лага дори сайта зарежда за 1 секунда през pingdom а преди беше 5-6 секунди.

+ само да кажа че са 3 машини

Сега използвам някакъв скапан рутер за 50 кинта

Разгледай кабелните предложения на микротик рутербоард до 9 серия би трябвало да ти свършат работа като стабилност за 3 машини. Все пак и там има лимитиране на броя едновременни конекции и товаренето (греенето) на процесора - чети подробно документацията или питай в техния форум.

Здравейте уважаеми съфорумци.Снощи ми подариха един лаптоп,Фуджицу Сименс.На работа съм сега и не мога да напиша какъв е модела.Моля да ми предложите рутер,на цена до 40 лв.Ще се ползва в панелно жилище.Понякога през 2-3 стени ще се ползва,да речем на 10 метра разстояние общо.Благодаря предварително.

(Тъп линк) TP-link 740n - около тия цени е. Виж по-нагоре в темата за линк откъде да купиш.

(Тъп линк) TP-link 740n - около тия цени е. Виж по-нагоре в темата за линк откъде да купиш.

Благодаря,вече е поръчано.

Ще си купувам рутер кажете къв да си зема ? :)

Ти първо кажи колко пари имаш. Най-евтините иначе са TPLink и една марка Repotec. Първата мога да ти кажа, че работи, втората я тествам - днес си купих един рутер Repotec за повторител на феноменалната цена от 29,00лв.

до 100 лв, тп линк хубави ли са? разликата в цените с +30-50лв каква е на рутерите?

Ще си купувам рутер кажете къв да си зема ? :)

Погледнете колко страници с постове има по вашата тема. Защо не седнете и да прочетете написаното, а трябва да се повтарят постовете до безкрай!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз си взех рутер, ако може някой да ми каже дали мога да задам определено АйПи да дава определена скорост вх/изх С ТП Линк съм

Аз си взех рутер, ако може някой да ми каже дали мога да задам определено АйПи да дава определена скорост вх/изх С ТП Линк съм

Дайте точния модел на маршрутизатора

П.П. Но имайте предвид че даже и да работи тази функция обикновено не работи задоволително

Документацията на едно устройство цели потребителите да се запознаят с възможностите и да разберат кое и как да настроят. Ето и документацията за вашия рутер

Успех !

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.