Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Продуктите на draytek са невероятни :) ползвам три такива рутера на различни места свързани с ВПН, всичко е точно :), за цената са си супер.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колеги дайте ми препоръки за един рутер ! Колкото повече толкова повече (за екстрите му ), парите понеже смятам да е от eBay до около 150 usd.

Гледам да е малък, да има usb за 3G модем (знам ли може да ми затрябва ), AP клиент и разни други екстри.

Аз ползвам за сега тоя Sapido RB 1132 ама нещо след година и половина работа почна да ми върти номера а сега учудващо се закрепи от няколко дена но искам да го сменям. Спряха го и от поддръжка ! Пак се оглеждам за подобен

http://www.ebay.com/itm/New-SAPIDO-GR-1142-Mobile-Broadband-Router-Airplay-for-iPhone4S-iPad2-Free-Ship-/110983375421?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d71fea3d

Ама ако има някой по стабилна марка и с подобни екстри мога да размисля и да го взема. Гледам на тоя му сложили някакви реклами за да върти музика от iPhone и iPad ама нещо не можах да го разбера а ще ми е идеално но съм далеч от мисълта че е единствения подобен.

Като чуя че някой си е купил TP-LINK ме напушва смях защото се е прецакал.Аз си купих такъв за 100 лв.1043 ND-оня с трите антени и умрях от ядове.С интернета добре,но като включа uTorrent,WLAN постоянно забиваше.Ходех по сервизи.Правиха му ъпгрейд и никакъв резултат-все същият проблем.После ходих в JAR компютър,пак сервиз и пак нищо-абсолютен боклук.Смениха ми го за друг нов пак 1043 и пак на uTorrent-WLAN забиваше или казано накратко-ШЛЮЗЪТ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ Е ЗАТВОРЕН.От интернета идваха 10 пъти и нищо.Накрая го смених в магазина за друга марка.Предният ми рутерTenda 311 беше 5 класи над 1043ND и подържаше до 6 МБ.скорост на качване в uTorrent и забиваше по 1-2 пъти в месеца а струваше едва 30 лв.а1043 -за 100 лв.не вдигаше повече от 4.5 МБ.и забиваше на uTorrent по 10 пъти на ден.След един месец мъки го смених в магазина с доплащане от 50 лв.за Linksys 160 NL.Вече една година нямам проблеми.Нито е забивал и скоростта на торент клиента достига до 5.5 МБ.-чудесен рутер.Препоръчвам го на всички.Когато някой препоръчва TP-Link на някой и най вече за 1043 ND по добре да се замисли дали не говори глупости и да дава тъпи съвети.Аз се опарих от тази марка и не искам и да си помислям за нея.

Проблема със забиването е друг. Рутера има едни security настройки и по-точно advenced security. Махнете отметките и на 3-те квадратчета уж предпазващи от флууд и няма да имате грижи. Проблема е там, че ако сваляш някакъв файл с торент клиент например и превишиш дадена скорост или пакети рутера засича флууд и блокира достъпа до интернет на всички клиенти, а вие го мислите за забиване.

Като цяло си се прецакал, защото tp-link са много добри като изключим описаният от мен "недъг".

http://store.img-share.eu/Bez-ime_pngLq4pk4y.png

Редактирано от anonim (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
в тоя ред на мисли, вече съм с TP-Link TL-WR740N v4, със сменен фърмуер. :)

Как е с новия фърм ?

• 2 седмици по-късно...

Препоръчайте ми един хубав рутер до 40 лева.

Касае ли се мрежово оборудване, в пълна сила е максимата колкото повече, толкова повече.

За този бюджет:

ASUS-RT-N10-EZ-N-WL-ROUTER или D-LINK-DIR-600-WL-ROUTER-4PORT

Касае ли се мрежово оборудване, в пълна сила е максимата колкото повече, толкова повече.

За този бюджет:

ASUS-RT-N10-EZ-N-WL-ROUTER или D-LINK-DIR-600-WL-ROUTER-4PORT

Ама имат ли копче за рестарт и да върне фабричните си настройки.

Ама имат ли копче за рестарт и да върне фабричните си настройки.

Не съм чувал за рутер, който няма рестарт бутон.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Не съм чувал за рутер, който няма рестарт бутон.

Не в смисъл да има копче с което мога да върна фабричните му настройки.

Връщането на фабричните настройки (Hard Reset) е пак с копчето на RESET,  ама ако оплескаш фирма при префлашване никакво копче няма да ти помогне.

Не в смисъл да има копче с което мога да върна фабричните му настройки.

всички рутери имат такова копче.

тоя рутер: TP-Link TL-WR740N v4 струва около 35 кинта нов. Тестван с DD-WRT. Изключително съм доволен от инвестицията!

всички рутери имат такова копче.

тоя рутер: TP-Link TL-WR740N v4 струва около 35 кинта нов. Тестван с DD-WRT. Изключително съм доволен от инвестицията!

+1

Имам същия. ;)

Връщането на фабричните настройки (Hard Reset) е пак с копчето на RESET,  ама ако оплескаш фирма при префлашване никакво копче няма да ти помогне.

Е!Той за това явно се интересува дали има копче. Чуди се как да го развали и после да може да го "ремонтира".

Е!Той за това явно се интересува дали има копче. Чуди се как да го развали и после да може да го "ремонтира".

колега, да няма предвид копче, ако го прикне да го ънбрикне ?

колега, да няма предвид копче, ако го прикне да го ънбрикне ?

Значи имах един боклук Tenda,ъпгрейднах го и сега не работи,и сега търся рутер който да има таково копче за фабричните настройки.

Значи имах един боклук Tenda,ъпгрейднах го и сега не работи,и сега търся рутер който да има таково копче за фабричните настройки.

Ако брикнеш рутера с калпав фърмуер или при неуспешен опит за ъпгрейд на фърмуера, никакво копче не те спасява!

Настройките по рутера се записват в NVRAM-а на съответното у-во и с копчето за RESET се връщат фабричните записани във фърмуера.

Фърмуера от своя страна се записва в ROM паметта, където ако се прецака нещо, с копче не може да се оправи. Може да се оправи през JTAG и мисля че някои имаха възможност през TFTP или сериен порт (но не съм сигурен, не си спомням добре какви съм ги вършил преди 4-5 години)...

Ако брикнеш рутера с калпав фърмуер или при неуспешен опит за ъпгрейд на фърмуера, никакво копче не те спасява!

Сигорен ли си в това си твърдение, защото рутера на Asus който му предложиха на предната страница го може. Или поне така твърдят от асус - "Firmware Restoration: Restore firmware while system enters rescue mode:" - това е цитат от сайта им. И аз съм с TP-Link но това не значи, че те са началото и края на всички рутери.

@element98 На предната страница ти предложиха ASUS  RT-N10 - при него ако се брикне може да го префлашнеш от компютър вързан на LAN порт със сервизния софтуер на ASUS, не е като само "да натиснеш едно копче и да се оправи" ама е по-просто от препрограмиране с JTAG.

Докато си напиша мнението the major ме е изпреварил, ако някой от модераторите иска може да изтрие поста ми.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Сигорен ли си в това си твърдение, защото рутера на Asus който му предложиха на предната страница го може. Или поне така твърдят от асус - "Firmware Restoration: Restore firmware while system enters rescue mode:" - това е цитат от сайта им. И аз съм с TP-Link но това не значи, че те са началото и края на всички рутери.

@element98 На предната страница ти предложиха ASUS  RT-N10 - при него ако се брикне може да го префлашнеш от компютър вързан на LAN порт със сервизния софтуер на ASUS, не е като само "да натиснеш едно копче и да се оправи" ама е по-просто от препрограмиране с JTAG.

Докато си напиша мнението the major ме е изпреварил, ако някой от модераторите иска може да изтрие поста ми.

Явно софтуера на АСУС ползва подобна (или същата?) схема, като тази, която съм правил навремето с TFTP... Идеята ми беше, че няма вариант да натиснеш едно копче и като с магическа пръчка всичко да тръгне нормално...

Момент така ! Асус са се възстановява с този утилито, но за целта не трябва да има bad magic number. Иначе няма да се флашне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.