Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Ползвам две години и малко горница TL WR 1034 ND, за него мога да дам мнение. Използвам оптика и скоростите от 100 мегабита/сек. ги постигам на LAN и WiFi.Отначало имах проблеми,но със смяната на фърмуера нещата се оправиха.Нямам инсталиран софт от инсталационния диск на компютъра-само драйверите за мрежовите карти.На моменти захранва 3 PC-та,като връзката е смесена,без да забива.Настройките на самият рутер се правят лесно,всичко е обяснено в менюто на рутера(но трябва да имаш понятие от английски).Допълнителна опция-чрез USB се свързва носител и може да се сподели информацията от него към всички в мрежата.Nokia 5530 се свързва с него безпроблемно за обновяване на софтуера.

Още един глас за TL WR 1034 ND

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, дано не съм объркал темата. Имам нужда от помощ при закупуване на рутер. Нямам време да търся и да чета, за това си мое начинание съм отделил 50 лв. Напълно непретенциозна покупка, за домашна употреба. Препоръчайте ми модел и марка. Благодаря предварително.

quickJO, благодаря за бързия отговор. Но действително не ми допадна като външен дизайн. За това си поръчах ето този модел

дано не съм сбъркал :)

N-стандарта и 300 Mbps си ги изгубил при покупката на D-Link.Дали дизайна или USB картата са имали превес-само ти си знаеш!

quickJO, благодаря за бързия отговор. Но действително не ми допадна като външен дизайн. За това си поръчах ето този модел

Съжалявам, но само проблеми съм имал с точно този рутер DIR-301 (не само аз, но и мои приятели), затова ако сте забелязали никой не го е препоръчвал. Както се казва: избора си е ваш, главоболията също.

ПП: Както аз обичам да казвам: Красивите неща почти никога не са практични.

Еххххххххх. То яко всичко беше до дизайн...

Прецакал си се и то доста яко!

Вместо 300 Mbps N стандарт получаваш 54 Mbps G стандарт на скорост. Демек максимум 2,4-2,5 MB/s скорост в най-добрите условия, реално около 2 MB/s.

Взели сте рутер морално стар, но и физически, на едно 3-4 години поне...

Загубили сте възможност да използвате DD-WRT

Взели сте рутер, който често забива и има склонност към нестабилност...

и т.н. да не продължаван...

Направили сте най-женското- Харесвами, щот е розофко!

Друг път като искате помощ или обсъдете вашето мнение или не си правете труда, така само губите нашето време...

Приятно "ползване" на покупката и дано ви допадне!

Двоумя се между http://sky.bg/Details.aspx?ID=17483 и http://varnashop.com/tplink-tplink-tlwr740n-wirelessn-nlite-router-p-1695.html Ще го ползвам в домашни условия, предимно за кабелно раздаване на Интернет на три компютъра.Като изключим това, че единия е с две, а другия с една антена, други разлики в параметрите не видях(до колкото ги разбирам де). Безжичната връзка ще я ползвам много рядко (за смартфоните само), така че не ме притеснява обхвата на антените.Ако имате някакви забележки по рутерите - казвайте.Интернета ми е РРРоЕ.

Двоумя се между http://sky.bg/Details.aspx?ID=17483 и http://varnashop.com...ter-p-1695.html

Ще го ползвам в домашни условия, предимно за кабелно раздаване на Интернет на три компютъра.Като изключим това, че единия е с две, а другия с една антена, други разлики в параметрите не видях(до колкото ги разбирам де). Безжичната връзка ще я ползвам много рядко (за смартфоните само), така че не ме притеснява обхвата на антените.Ако имате някакви забележки по рутерите - казвайте.Интернета ми е РРРоЕ.

Не можеш ли да си позволиш модела 1043? Ако ли не, вземи първият посочен от теб модел. Един път ще го купиш.

Не можеш ли да си позволиш модела 1043? Ако ли не, вземи първият посочен от теб модел. Един път ще го купиш.

И аз към TP-LINK TL-WR841N бях се насочил, но за всеки случай реших да попитам, да не би да създава проблеми (както колегата по-горе).

И аз към TP-LINK TL-WR841N бях се насочил, но за всеки случай реших да попитам, да не би да създава проблеми (както колегата по-горе).

Вземи 1043. Съветвам те, ако и да се лишиш от някоя десетачка!

Подкрепям предложението на колегата @LZ4JW ,по простата причина,че този рутер има Гигабитoв LAN. Не си посочил скоростите,които ти дава доставчика.Но ако след време искаш по-бърз Интернет и смениш доставчика-нов рутер ли ще купуваш пак? Да не говорим,че на пазара вече има модели с 450 Mbps. Wi-Fi.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Избора е направен.Вземам 1043, макар да ми струва тридесетина лева по-вече. Благодаря за препоръките.

Здравейте,

абонат съм на Megalan и реших да си сменя тарифния план. Това включва преминаване от суич към рутер. Понеже реших, че не искам този, който ми дават от фирмата, а някой с по-голяма производителност се, се спрях на няколко варианта в ценовия диапзон 35-60лв.:

http://www.stealtech.org/routers/%D0%A0%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80_D-Link_DIR-615_-_Wireless_N_Home_Router_with_4_Port_10_100_Switch_id21570/

http://www.stealtech.org/routers/TP-LINK_TL-WR841N_-_Wireless-N_Router_id23196/

http://laptop.bg/routers-tenda-wirelessn-tenda_300mbps_wireless_n_router_w309r

Като марки не са кой знае какво, а отделно, че са и от ниския клас рутери, но все пак мисля да е нещо подобно.

В момента съм с Tenda с 1 антена - рутерът, който Megalan са ми дали. Имам и един Belkin с 2 антени, но с него не мога да се справя - спира гейтовете на компютрите, които са зад него и от доставчика ми казват, че Belkin не сработват с тяхната мрежа...

Изискванията ми към рутера са да е поне 300 мегабитов и по възможност на всеки порт да ги пуска тия 300 мегабита, а не общо за целия рутер. Също така, да е с новия протокол "N" (не съм сигурен, че е протокол и не съм сигурен, че е най-новия, но поне доколкото четох - това разбрах). Да не е по-скъп от 60-ина лева.

Ще съм благодарен ако давате мнения за посочените по-горе, а може и линкове за конкурентни устройства.

Здравейте,

абонат съм на Megalan и реших да си сменя тарифния план. Това включва преминаване от суич към рутер. Понеже реших, че не искам този, който ми дават от фирмата, а някой с по-голяма производителност се, се спрях на няколко варианта в ценовия диапзон 35-60лв.:

....

1. има специален раздел за мрежови устройства

2. има специална тема за избор на маршрутизатор (в която добавих вашата)

3. как си представяте всеки порт да има по 300 Мб, нали доставчика ви дава толкова

4. Като искате устройство, поддържащо N стандарта прочел ли сте че там МАКСИМАЛНАТА скорост по безжичен път е около 150 Мб?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Само да прочетете е необходимо тази тема. Колко модела и кратки описания има почти за всеки от посочените от Вас, а и за нуждите Ви. Затова считам за много уместна забележката на "carnemo" Лошото е, че не четете, щото е по-лесно!

1. има специален раздел за мрежови устройства

2. има специална тема за избор на маршрутизатор (в която добавих вашата)

3. как си представяте всеки порт да има по 300 Мб, нали доставчика ви дава толкова

4. Като искате устройство, поддържащо N стандарта прочел ли сте че там МАКСИМАЛНАТА скорост по безжичен път е около 150 Мб?

Доставчикът не ми дава толкова. Аз взимам повече, защото както техните устройства по площадките на блоковете, така и моите лан карти вкъщи и суичът, към който е закачен рутера са гигабитови. И не, не си представям всеки порт да има по 300MB, а 300Mbit - разликата е от земята до небето. Отделно, че дори и тези 300 мегабита не си ги представям - просто искам, когато един от всичките компютри е включен, а другите изключени, въпросният да си взима връзка от повече от 100Mbit-а от неговия си порт, защото аз ползвам рутера жично. WiFi-ят е само за мобилните у-ва, а PC-тата са с кабел.

Не съм прочел, не ме и интересува колко е безжичната, защото с вградената 54 мегабитовата лан карта на телефона ми надали ще развия повече и от 1MB/s.

Това е наистина най-състоятелната и уместна забележка, която са отправяли към мен. Адмирации и благодаря за това, че се отзовахте!

Доставчикът не ми дава толкова. Аз взимам повече, защото както техните устройства по площадките на блоковете, така и моите лан карти вкъщи и суичът, към който е закачен рутера са гигабитови. И не, не си представям всеки порт да има по 300MB, а 300Mbit - разликата е от земята до небето. Отделно, че дори и тези 300 мегабита не си ги представям - просто искам, когато един от всичките компютри е включен, а другите изключени, въпросният да си взима връзка от повече от 100Mbit-а от неговия си порт, защото аз ползвам рутера жично. WiFi-ят е само за мобилните у-ва, а PC-тата са с кабел.

Не съм прочел, не ме и интересува колко е безжичната, защото с вградената 54 мегабитовата лан карта на телефона ми надали ще развия повече и от 1MB/s.

Това е наистина най-състоятелната и уместна забележка, която са отправяли към мен. Адмирации и благодаря за това, че се отзовахте!

1. вие можете да имате по-бърза връзка, но само със съседите си, в момента в който излезете от доставчика скоростта ви се ограничава

2. научете се да четете, защото явно не правите разлика между МБ и Мб, погледнете по-горе аз какво съм написал

3. След като не сте чел за безжичната връзка защо държите да поддържа N стандарта?

4. Да, ако има закачена само една машина би трябвало тя да може да ползва цялата лента. Но и маршрутизатора трябва да поддържа такава скорост

• 2 седмици по-късно...

Момци. Бихте ли ми препоръчали читав рутер, за цена до 150 лв. Използвам 3 компютъра използвам и използвам тази тарифа на мегалан.

Вероятно е отговаряно в темата, но не ми се преравят 21 страници и мненията са красноречиви.

мерси.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, интересува ме някой случайно има ли наблюдения върху LevelOne WBR-6005 ?

Ето ви наблюдения и коментари:

http://hardwarebg.co...е-разположение/

Благодаря за линка, но именно от посочената статия знам за съществуването на този рутер. Доколко е обективна при положение, че продават рутера в магазина си е друг въпрос. А коментарите под статията не са във връзка с качествата на рутера.

• 1 месец по-късно...

Здравейте kaldata, Дали е възможно да ми препоръчате рутер за домашно потребление до 100 лв. всички ваши впечатления, опит ще са ми от полза. Благодаря ви предварително!

Всеки един който работи. Друг е въпросът какво изискваш от този рутер - безжична свързаност на G или N стандарт, възможност за къстъм фърмуър и разширени настройки на QoS. На първо четене ТъпЛинк(TPLink) ще ти свърши работа, ако не си особено претенциозен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.