Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Не ми харесва и не мисля, че си заслужава парите: TP-LINK TL-WR841N 300Mbps Wireless N Router - 45.36 лв.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, може ли да дадете мнение за този рутер?

https://technomarket.../d-link-dir-615

Като цяло tp-link tl-wr840N е по-добър, а ако искаш нещо към 65 лева ти препоръчвам tp-link tl-mr3420, заради 3G алтернативата и от мой собствен опит с него.

Поздрави

Като цяло tp-link tl-wr840N е по-добър, а ако искаш нещо към 65 лева ти препоръчвам tp-link tl-mr3420, заради 3G алтернативата и от мой собствен опит с него.

Поздрави

Още един глас за този модел: tp-link tl-wr840N
  • 2 седмици по-късно...

Търся рутер за домашна употреба с Wi-Fi scheduler - да има възможност по разписание да се задава от толкова до толкова часа да излъчва безжичната. Засега съм се загледал в зелената серия на D-Link и по специално в DIR-655. Според вас заслужава ли си парите? Забелязах, че рутерите с DD-WRT също имат такава функционалност. Дайте ваши предложения.

--

П.С: Последвах вълната в тази тема и като най-евтин и работещ вариант се спрях на TP-Link TL-WR841N, включен през електронен таймер за регулиране времето на активност на рутера:

Публикувано изображение

Редактирано от Phoenix.bg (преглед на промените)

Привет,

Имам нужда от препоръка относто избор за рутер.

Става въпрос за еднофамилна къща с тухлени стени и стандартни бетонни плочи на 4 етажа, като целта е да се захранват поне 2, 3 и 4 етажи. Потенциалните консуматори са 2 лаптопа (мисля че поддържат draft N стандарта) и 1 десктоп, както и някое друго смарт устройство (GSM, таблет). В момента входната точка на нета е на 4-ия етаж, където е десктоп компютъра. Иска ми се да има и някакво криптиране на сигнала. Входящия интернет е кабелен през модем Motorola, със скорост около 45/4 mbps down/up.

Като цяло от горните мнения съм се oриентирaл към tp-link tl-wr840N, но имам нужда от разяснения относно въпросите:

1) трябва ли рутера да е на някой от по-долните етажи?

2) (с извинение за тъпия въпрос) какво означава рутера да поддържа 3G и има ли смисъл от него?

Според мен нямате нужда от допълнителен хардуер. Разгледайте следния линк, който представлява WEB simulator на интерфейса на рутера: TL-WR841N , там вижте менюто "Access Control". С едно просто "правило" можете да настроите рутера кога и на кого да дава интернет (е, правилото се създава по малко особен начин, но не е сложно).

...

2) (с извинение за тъпия въпрос) какво означава рутера да поддържа 3G и има ли смисъл от него?

1. Рутера ако е един, трябва да е в "центъра" за да може да има обхват навсякъде(ако е възможно да покрива целия периметър)

2. Рутерите с 3G поддръжка имат USB вход в който се включва 3G USB modem и това е като backup за интернета. Може да се ползва и като основен, но за сега е доста бавен за тази цел.

...

2. Рутерите с 3G поддръжка имат USB вход в който се включва 3G USB modem и това е като backup за интернета. Може да се ползва и като основен, но за сега е доста бавен за тази цел.

Не точно, 3G маршрутизаторите имат слот за СИМ карта. И обикновено това е основна функция. Тези при които е като резервна са някакви странни хибриди

Не точно, 3G маршрутизаторите имат слот за СИМ карта. И обикновено това е основна функция. Тези при които е като резервна са някакви странни хибриди

Да, но човека е казал:

...

Като цяло от горните мнения съм се oриентирaл към tp-link tl-wr840N, но имам нужда от разяснения относно въпросите:

така че сметнах за необходимо да му обясня за конкретната ситуация :)

Привет,

Имам нужда от препоръка относто избор за рутер.

Става въпрос за еднофамилна къща с тухлени стени и стандартни бетонни плочи на 4 етажа, като целта е да се захранват поне 2, 3 и 4 етажи. Потенциалните консуматори са 2 лаптопа (мисля че поддържат draft N стандарта) и 1 десктоп, както и някое друго смарт устройство (GSM, таблет). В момента входната точка на нета е на 4-ия етаж, където е десктоп компютъра. Иска ми се да има и някакво криптиране на сигнала. Входящия интернет е кабелен през модем Motorola, със скорост около 45/4 mbps down/up.

Щом се изисква покритие на три етажа - добре е рутер-а да е на средния етаж - в случая етаж 3.

Ако ще използваш 3g мобилен интернет - има смисъл да си вземеш рутер, който го поддържа.

Съвет: За настолния компютър си пусни кабел от рутер-а до мрежовата карта - така ще намалиш мрежовите потребители с един (голям потребител). По възможност в локалната мрежа използвай също статични адреси и филтриране по мак адрес и бройка максимално свързани у-ва към безжичната мрежа (освен криптиране с добра парола).

• 2 седмици по-късно...

Колеги, препоръчайте ми наистина добър рутер. Благодаря Ви

Ето ти веднага модел: http://www.newfreshm...e-150-mbps.html

Ето и този: http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/tp-link/tl-wr741nd-p38403275/

Евтини са и работят доста добре.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Колеги, препоръчайте ми наистина добър рутер. Благодаря Ви

Препоръчвам ви темата към която добавям вашата
  • 2 седмици по-късно...
Здравейте. В последно време моят ЛАН кабел се къса постоянно понеже съм с лаптоп и постоянно трябва да го сменям,и за това реших да си купя рутер ще ми помогнете ли в избора понеже много много не разбирам на рутери ще ви кажа критерите си /Да е с добра скорост , да е с голям обхват ,и да е най-много до 50- 60 лв /. Мой приятели ми препорачаха този http://www.jmt.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-cID=690/tp-link-tl-wr740n-150mbps-wireless-lite-n-router-atheros-chipset-1t1r-24ghz-pID=8206/, но ще изчакам и вашето мнение и тогава ще реша. Благодаря ви предварително :)

Здравейте. В последно време моят ЛАН кабел се къса постоянно понеже съм с лаптоп и постоянно трябва да го сменям,и за това реших да си купя рутер ще ми помогнете ли в избора понеже много много не разбирам на рутери ще ви кажа критерите си /Да е с добра скорост , да е с голям обхват ,и да е най-много до 50- 60 лв /. Мой приятели ми препорачаха този http://www.jmt.bg/бе...24ghz-pID=8206/, но ще изчакам и вашето мнение и тогава ще реша. Благодаря ви предварително :)

Посоченият от Вас е добър избор. Може и модел 841, 842ND, които се побират от посочената от Вас сума.Покритието е в границите на допустимото и ще ви вършат отлична работа. Успех!

Здравейте. В последно време моят ЛАН кабел се къса постоянно понеже съм с лаптоп и постоянно трябва да го сменям,и за това реших да си купя рутер ще ми помогнете ли в избора понеже много много не разбирам на рутери ще ви кажа критерите си /Да е с добра скорост , да е с голям обхват ,и да е най-много до 50- 60 лв /. Мой приятели ми препорачаха този http://www.jmt.bg/бе...24ghz-pID=8206/, но ще изчакам и вашето мнение и тогава ще реша. Благодаря ви предварително :)

И какво не ви хареса в темата към която сега добавих вашата?

Здравейте! Имам нужда от помощ. Трябва да избера рутер за 40-100 лв, за да може с него да се свърже компютър от съседна къща. Разстоянието между рутера и компютъра (лаптоп) ще е около 40м, като включва дебелината на стените (от тухли). Това не го правя за себе си, но за един познат, на когото обясних, че за силен и стабилен сигнал на по-голямо разстояние трябва да има оптична видимост на устройствата или да няма стени, и че разстоянията в спецификациите на рутерите са написани за обхват в идеални условия. И на мен ми е ясно, че повечето рутери са за домашна употреба, особено тези до 100лв, но все пак, бих искал да ми препоръчате един такъв. Картата в компютъра поддържа 802.11n стандарт, по-добре ли е тогава и рутерът да има такъв (тоест, дали е по-добре от досегашните "обикновени" b/g)? Аз намерих в София в "Метро" TP-LINK WR940N за 66 лв и в "Техномаркет" D-LINK DIR-615 за 45 лв. Имам информация, че TP-LINK не са добри, и че е по-добре да взема този D-LINK, въпреки че е с по-малък брой антени (които са по-слаби, като dBi). Имате ли някаква друга идея, какво бихте ми препоръчали? Благодаря предварително!

Здравейте!

Имам нужда от помощ. Трябва да избера рутер за 40-100 лв, за да може с него да се свърже компютър от съседна къща. Разстоянието между рутера и компютъра (лаптоп) ще е около 40м, като включва дебелината на стените (от тухли). Това не го правя за себе си, но за един познат, на когото обясних, че за силен и стабилен сигнал на по-голямо разстояние трябва да има оптична видимост на устройствата или да няма стени, и че разстоянията в спецификациите на рутерите са написани за обхват в идеални условия. И на мен ми е ясно, че повечето рутери са за домашна употреба, особено тези до 100лв, но все пак, бих искал да ми препоръчате един такъв. Картата в компютъра поддържа 802.11n стандарт, по-добре ли е тогава и рутерът да има такъв (тоест, дали е по-добре от досегашните "обикновени" b/g)? Аз намерих в София в "Метро" TP-LINK WR940N за 66 лв и в "Техномаркет" D-LINK DIR-615 за 45 лв. Имам информация, че TP-LINK не са добри, и че е по-добре да взема този D-LINK, въпреки че е с по-малък брой антени (които са по-слаби, като dBi). Имате ли някаква друга идея, какво бихте ми препоръчали?

Благодаря предварително!

Точно обратното. Махай D-Link и взимай TP-Link.

Аз съм с TP-LINK TL-WR1043ND. В къща, рутера се намираше на 1-вият етаж, вдигнат на ниво около метър и 50 от земята и условно да кажем е в долният десен ъгъл на цялата къща. На 2-рият етаж на горният ляв ъгъл на къщата (условно), демек пълен диагонал през плоча и стени, хващаше лаптопа ми с G стандарт 2 чертички и беше търпимо.

Lynksys WRT54GH, прочетох в тази тема добри отзиви, но да се подсигуря. Ето и въпросите на които можете да отговорите: 1. Стар ли е? 2. Заслужава ли си парите (вземам го за 20-25лв.) 3. През тухлени стени няма да има проблем нали? 4. Проблеми при загряването? (Загрява ли?) За настолен + 2 лаптопа на WiFi.

За 20лв какво искаш? Не можеш да си купиш и най-менте рутер за 20лв.

Lynksys WRT54GH, прочетох в тази тема добри отзиви, но да се подсигуря. Ето и въпросите на които можете да отговорите:

1. Стар ли е?

2. Заслужава ли си парите (вземам го за 20-25лв.)

3. През тухлени стени няма да има проблем нали?

4. Проблеми при загряването? (Загрява ли?)

За настолен + 2 лаптопа на WiFi.

За 20 лева може, но само го пробвай дали наистина работи.Да не се окаже, че собственикът му го е "флашвал" и е направил от него обикновена кутийка за чаркове!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

За 20 лева какво искаш? Най-много да си направиш нова ваза от него. Ама все пак за тия пари няма да намериш нещо по-различно.

Собственика е познат, казва, че работи - с него е в момента. Какво толкова лошо има? Не е ли добър? За 20лв. като на познат. Когато го е взимал е платил 60-65лв. Толкова ли е калпав този рутер?

Lynksys WRT54GH, прочетох в тази тема добри отзиви, но да се подсигуря. Ето и въпросите на които можете да отговорите:

1. Стар ли е?

2. Заслужава ли си парите (вземам го за 20-25лв.)

3. През тухлени стени няма да има проблем нали?

4. Проблеми при загряването? (Загрява ли?)

За настолен + 2 лаптопа на WiFi.

Ако не си е правил експерименти с него е ОК. Даже е евтин :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.