Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Здравейте

ще ми се наложи да си купя рутер но да си призная

не знам какъв да взема,

какво е важно за един рутер ?

Не смятам да давам прекалено много пари за него но искам да не ми прави проблеми,

нито една марка не ми говори нещо.

Предполагам трябва да поддържа и трите стандарта 802.11b/g/n ,

скоростта - 300Mbps

Ще се ползва в къщи.

Моля обяснявайте като на индианец.

Има си тема за това!!! В друг раздел!!! Местя темата там.

Не си дал бюджет, но за мен оптимално решение цена/качество е TP-LINK TL-WR841N - 45.36 лв.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има си тема за това!!! В друг раздел!!! Местя темата там.

Не си дал бюджет, но за мен оптимално решение цена/качество е TP-LINK TL-WR841N - 45.36 лв.

След като попитах за този рутер,но никой не ми отговори дали е добър, реших да не чакам повече и си го поръчах.В един магазин цената е даже 40,97лв

Ето http://www.pro-bg.co...R841N_6938.html

Чакам го днес и се надявам да е добра покупка! :ski7:

След като попитах за този рутер,но никой не ми отговори дали е добър, реших да не чакам повече и си го поръчах.В един магазин цената е даже 40,97лв

Ето http://www.pro-bg.co...R841N_6938.html Чакам го днес и се надявам да е добра покупка!

Какво да ти кажем... Сапунерка, но ще си изпълнява функциите. ТъпЛинк-овете като цяло не са от особено проблемните устройства.

TP-Link TL-WR841N и TP-Link TL-WR841ND гледам че често го сравняват с ZyXEL NBG-418N според вас кой е по безпроблемния от трите защото цената е горе долу същата

Редактирано от ivanxxx (преглед на промените)

нЯкой има ли наблюдения над този продукт?

http://www.zyxel.com...g5715.shtml?t=p

Важно!!!

1. Ако крайният клиент (домашен потребител, ISP, малка или голяма

фирма) регистрира устройството си в срок от 1 месец след закупуването му

от дилъра/магазина (в случая на ISPтата от дистрибутора) той безплатно

получава 2 допълнителни години гаранция (3+2 общо).

Регистрацията на продукта става на:

http <http://www.zyxel.hu/reg/> ://www.zyxel.hu/reg/

2. Проверката дали устройство е регистрирано за допълнителна гаранция

става на:

http <http://www.zyxel.hu/serial> ://www.zyxel.hu/serial

Тя може да се направи от всеки (крайният клиент, магазина, дилъра,

дистрибутора)!

Този цитат е от страницата на един от дистрибуторите.

Като чуя че някой си е купил TP-LINK ме напушва смях защото се е прецакал.Аз си купих такъв за 100 лв.1043 ND-оня с трите антени и умрях от ядове.С интернета добре,но като включа uTorrent,WLAN постоянно забиваше.Ходех по сервизи.Правиха му ъпгрейд и никакъв резултат-все същият проблем.После ходих в JAR компютър,пак сервиз и пак нищо-абсолютен боклук.Смениха ми го за друг нов пак 1043 и пак на uTorrent-WLAN забиваше или казано накратко-ШЛЮЗЪТ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ Е ЗАТВОРЕН.От интернета идваха 10 пъти и нищо.Накрая го смених в магазина за друга марка.Предният ми рутерTenda 311 беше 5 класи над 1043ND и подържаше до 6 МБ.скорост на качване в uTorrent и забиваше по 1-2 пъти в месеца а струваше едва 30 лв.а1043 -за 100 лв.не вдигаше повече от 4.5 МБ.и забиваше на uTorrent по 10 пъти на ден.След един месец мъки го смених в магазина с доплащане от 50 лв.за Linksys 160 NL.Вече една година нямам проблеми.Нито е забивал и скоростта на торент клиента достига до 5.5 МБ.-чудесен рутер.Препоръчвам го на всички.Когато някой препоръчва TP-Link на някой и най вече за 1043 ND по добре да се замисли дали не говори глупости и да дава тъпи съвети.Аз се опарих от тази марка и не искам и да си помислям за нея.

Като чуя че някой си е купил TP-LINK ме напушва смях защото се е прецакал.Аз си купих такъв за 100 лв.1043 ND-оня с трите антени и умрях от ядове.С интернета добре,но като включа uTorrent,WLAN постоянно забиваше.Ходех по сервизи.Правиха му ъпгрейд и никакъв резултат-все същият проблем.После ходих в JAR компютър,пак сервиз и пак нищо-абсолютен боклук.Смениха ми го за друг нов пак 1043 и пак на uTorrent-WLAN забиваше или казано накратко-ШЛЮЗЪТ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ Е ЗАТВОРЕН.От интернета идваха 10 пъти и нищо.Накрая го смених в магазина за друга марка.Предният ми рутерTenda 311 беше 5 класи над 1043ND и подържаше до 6 МБ.скорост на качване в uTorrent и забиваше по 1-2 пъти в месеца а струваше едва 30 лв.а1043 -за 100 лв.не вдигаше повече от 4.5 МБ.и забиваше на uTorrent по 10 пъти на ден.След един месец мъки го смених в магазина с доплащане от 50 лв.за Linksys 160 NL.Вече една година нямам проблеми.Нито е забивал и скоростта на торент клиента достига до 5.5 МБ.-чудесен рутер.Препоръчвам го на всички.Когато някой препоръчва TP-Link на някой и най вече за 1043 ND по добре да се замисли дали не говори глупости и да дава тъпи съвети.Аз се опарих от тази марка и не искам и да си помислям за нея.

Ха.. Аз съм с 1043. Никога, никакъв проблем. Постоянно има поне 2 машини свързани към него. На 3-4 месеца ми забива веднъж. Товари се 24/7 с торенти, на максималната скорост на доставчика му. Говоря за Ъплоуд. Почти всяка вечер се свалят около 1,5-2 GB, достига си максималната скорост (около 6 MB/s) на доставчика ми. Ползван е на 3 различни доставчкика на 2 различни локации.

Никога никакъв проблем. Ползвам е и USB-то му за NAS с флашка и външен хард диск. Пак перфектен!

До тук съм препоръчал същият рутер на приятел и никакъв проблем и 3 или 4 бройки съм купувал лично от TP-Link 841 и инсталирал на приятели. Отново никой с никакъв проблем...

Поздрави!

За 1043ND както си написал. Повече от година го ползвам. А и ако си прочел внимателно, още много хора го ползват, без да пишат това, което си споменал. Така че, никой не говори глупости и не дава тъпи съвети.Че си се опарил, това си ти, но освен теб още не сме чули да са се оплаквали примерно 10 човека. Вземи си думите назад а рутерът че работи перфектно, могат да ти го потвърдят почти всички, които го имат.Ти си карък просто с тази фирма! Не я ползвай никога. Я прочети горният пост!

Ако казваш истината възможно ли е при мен такава каръщина.Споменаха ми от сервиза в Боила и JAR компютър че е възможно някои рутери да имат несъвместимост с някои компютри.Аз съм с лаптоп HP Pavilion g6 със седмица.Изключвахме антивирусните и защитната стена и нищо. http://prikachi.com/...82/5577682J.png П.П.Не знам за мен ама вие имате нужда от разходка по сервизите.Може и да сте попадали на свестни рутери но аз за един месец се нагледах на една камара такива от този модел(1043) върнати за рекламация.

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

Ако казваш истината възможно ли е при мен такава каръщина.Споменаха ми от сервиза в Боила и JAR компютър че е възможно някои рутери да имат несъвместимост с някои компютри.Аз съм с лаптоп HP Pavilion g6 със седмица.Изключвахме антивирусните и защитната стена и нищо.

Във вселената всичко е възможно. Но рутерчето /1043ND/ наистина работи отлично. Попитай колко хора работят с него и техните отзиви. Може и да има някаква несъвместимост, както са Ви казали, но вие забравяте нещо основно. Техниката се прави от колектив с кадърни инженери, защото се продава по всяка точка на света. Гигабайт, като втора фирма по дънни платки имаше ли проблем? Имаше!Имало е серии от TP-Link /740/ които имаха проблем от загряването на рутера. Даже имаше и предупреждение във форума от собственик на магазин за такава техника.Не защитавам продукта, но напълно е възможно да е имало проблем с някоя серия на посоченият рутер и Вие да сте попаднал на нея.Ей това е каръкът.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Абсолютно съм съгласен с теб но има една приказка която гласи че човек като се опари веднъж втори път не пробва.Аз си скъсах нервите за един месец и сега ако ми кажат че и извънземни са го модифицирали пак няма да си го купя,или както спомена много правилно в пост 509-повече не ползвай тази фирма.Може и пратката да е била скапана но така и не разбрах от къде беше проблема.Сега съм с Linksys 160 NL -превъзходен рутер и нямам никакви проблеми.

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Здравейте,доставиха ми рутера.Както беше описано в ръководството всичко спазих и инсталацията мина без никакви проблеми. Тамън се бях зарадвал,на новата придобивка и установих проблем. Обхвата ми показва,че е пълен , а нета ту го има ту го няма. Изключих му захранването постоя малко така после пак го включих и нета дойде. Да ама пак замалко и пак започна да се бъзика.Давайте идеи, че съм много бос с тия работи!
Здравейте,доставиха ми рутера.Както беше описано в ръководството всичко спазих и инсталацията мина без никакви проблеми. Тамън се бях зарадвал,на новата придобивка и установих проблем. Обхвата ми показва,че е пълен , а нета ту го има ту го няма. Изключих му захранването постоя малко така после пак го включих и нета дойде. Да ама пак замалко и пак започна да се бъзика.Давайте идеи, че съм много бос с тия работии.

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Здравейте,доставиха ми рутера.Както беше описано в ръководството всичко спазих и инсталацията мина без никакви проблеми. Тамън се бях зарадвал,на новата придобивка и установих проблем. Обхвата ми показва,че е пълен , а нета ту го има ту го няма. Изключих му захранването постоя малко така после пак го включих и нета дойде. Да ама пак замалко и пак започна да се бъзика.Давайте идеи, че съм много бос с тия работии.

Сменете канала на безжичната мрежа

^Той беше поставен на ауто и постоянно си го сменяше и пак правеше тоя проблем. Сега аз го сложих на 11к ,но няма ефект. Да не би да трябва да го ресетна и да започна всичко от начало?

^Той беше поставен на ауто и постоянно си го сменяше и пак правеше тоя проблем. Сега аз го сложих на 11к ,но няма ефект. Да не би да трябва да го ресетна и да започна всичко от начало?

Не, няма никакъв смисъл да се ресетва. Пробвайте с канали 1,4, 9 като всяка проба да е примерно един ден

Здравейте отново.За сега с каналите-ГРЕДА :mad:

Възможно ли е проблема да ми идва от това,че рутера ми е включен да излъчва сигнал и по трите стандарта b/g/n,а моите устройства са "g""?

Ako e възможно,то има ли начин да го направя примерно да излъчва само "g""?

Здравейте . Незнам дали мястото на темата е тук и се извиянвам ако не е . Може ли да ми препоръчате някакав рутер , защото имам проблеми с моя и периодично ми спира интернета и трябва да го рестартирам. Благодаря предварително . Това е той TL-WR740N .

Посочете и бюджета с който разполагате.

Поздрави !

до 120 лева

Здравейте . Незнам дали мястото на темата е тук и се извиянвам ако не е . Може ли да ми препоръчате някакав рутер , защото имам проблеми с моя и периодично ми спира интернета и трябва да го рестартирам. Благодаря предварително . Това е той TL-WR740N .

Не, не е тук мястото на темата ви. има специален раздел и специална тема в него за избор на маршрутизатор

Какъв е проблема ви?

Здравейте . Незнам дали мястото на темата е тук и се извиянвам ако не е . Може ли да ми препоръчате някакав рутер , защото имам проблеми с моя и периодично ми спира интернета и трябва да го рестартирам. Благодаря предварително . Това е той TL-WR740N . бюджета е 120 лева.

За тези които имат като моя проблем (нета от WIFI-рутера- Ту го има Ту го нема)!

При мен проблема е идвал от това,че рутера поддържа и "n" стандарт,а устройствата с които разполагам в момента само "b и g".

Рутера бе включен на "mixed b-g-n".След като му зададох да излъчва само в "b-g" проблема   :no-no: ИЗЧЕЗНА!!! :beer11:

За тези които имат като моя проблем (нета от WIFI-рутера- Ту го има Ту го нема)!

При мен проблема е идвал от това,че рутера поддържа и "n" стандарт,а устройствата с които разполагам в момента само "b и g".

Рутера бе включен на "mixed b-g-n".След като му зададох да излъчва само в "b-g" проблема   :no-no: ИЗЧЕЗНА!!! :beer11:

Мерси :Д пробвах сега ще видя какво ще се получи , ако ли не ще си купувам нов рутер

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.