Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

За лично ти препоръчвам TP-LINK TL-WR1043ND за този бюджет

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте kaldata,

Дали е възможно да ми препоръчате рутер за домашно потребление до 100 лв. всички ваши впечатления, опит ще са ми от полза.

Благодаря ви предварително!

Прегледайте темата към която добавих вашата, може би ще откриете нещо интересно

За лично ти препоръчвам TP-LINK TL-WR1043ND за този бюджет

Имам го и съм страшно доволен от работата му. Препоръчвам ти го горещо!

Здравейте .Нуждая се от съвет за рутер ,за безжична свързаност.Тоест от една външна антена Nanostation M2,искам да я вържа към рутер и да приемам безжично ,че ми писна от ограничението на кабела и никъде ,не мога да мръдна с лаптопа . Имам три ,стаи и искам в всяка да мога да ползвам връзката ,максимално добре .Казвам ,максимално добре ,защото знам ,че няма как, сигнала да е един и същ навсякъде. Нямам претенции към марка ,стига да работи добре .Бюджета е 110/120 лева максимум .Интернета ,който ползвам е ограничен до 10 мб ,ако това е от значение .Чудя се дали препоръчаният рутер ,над моя пост ,ще свърши добра работа ,че много го препоръчвате .

Хайде де ,съфорумници ,няма ли кой да даде едно рамо ,по моят въпрос .

Искаш с рутера да приемаш безжично ? - предполагам, че искаш нещо като repeater ? Ако е така може на TP-LINK TL-WR1043, но префлашнат с друг firmware - dd-wrt/open-wrt. Ако пък искаш по-качествен рутер пак може с 1043, но с оригиналния фърмуер

Може би не съм се изразил правилно .Искам в рутера да сложа кабела ,който идва от външната антена ,и да ползвам сигнала от рутера,за да се свръзвам безжично с лаптопа .

Може би не съм се изразил правилно .Искам в рутера да сложа кабела ,който идва от външната антена ,и да ползвам сигнала от рутера,за да се свръзвам безжично с лаптопа .

Давай смело.С горепосочения и почти всеки друг TP-Link(предпочитам марката,защото имам наблюдения от повече от две години върху различните й модели и се държат прекрасно за целите за които се използват!)Сериозни разочарования от бюджетни(домашни сапунерки в посочения от теб ценови диапазон,че и доста по-скъпи..)Де-Линк,Тенда и Нетгиър.

На слука!

Здравейте. Наскоро реших да си закупя рутер, тъй като искам да използвам интернета си и на лаптопа и на 2 телефона. Можете ли да ми предложите добър рутер за около 100 лева? Но явно ще си го взимам през интернет, така че, ако може, ми кажете някой сайт за рутери. Благодаря предварително! ;)

Здравейте. Наскоро реших да си закупя рутер, тъй като искам да използвам интернета си и на лаптопа и на 2 телефона. Можете ли да ми предложите добър рутер за около 100 лева? Но явно ще си го взимам през интернет, така че, ако може, ми кажете някой сайт за рутери. Благодаря предварително! ;)

1. Има специален раздел за целта

2. Има специална тема, към която ще добавя вашата!

Благодаря ви, че сте я преместили. Имам възможност да платя и около 140 лева за рутер. Из първите страници видях, че в коментарите пише за Linksys WRT54GL. Какво мислите сега за него? Има ли по-добри на тази цена?

Редактирано от Sinister74 (преглед на промените)

Благодаря ви, че сте я преместили. Имам възможност да платя и около 140 лева за рутер. Из първите страници видях, че в коментарите пише за Linksys WRT54GL. Какво мислите сега за него? Има ли по-добри на тази цена?

Сигурно има други с повече възможности, но този модел работи вече 5 години в къщи и не съм имал проблеми

http://sky.bg/Details.aspx?ID=17483 tp-link 841n за 50 лв. най-добро съотношение цена/качество

http://sky.bg/Details.aspx?ID=17483 tp-link 841n за 50 лв. най-добро съотношение цена/качество

Но само ако искаш нещо, което работи и върши някаква работа. За разширени функции и custom firmware си трябват малко по-различни предложения. Но на 80% от обикновените хора, освен на ентусиастите подобно нещо би им било достатъчно.

Но само ако искаш нещо, което работи и върши някаква работа. За разширени функции и custom firmware си трябват малко по-различни предложения. Но на 80% от обикновените хора, освен на ентусиастите подобно нещо би им било достатъчно.

TP-Link WR841ND и поддържа DD-WRT 7.0

• 2 седмици по-късно...

Знам че темата е дъвкана много пъти , но все пак като се има в предвид, че излизат постоянно нови модели какъв рутер ми препоръчвате да избера. Идеята е за него с кабел да е вързан компютър, а безжично да подава към лаптоп и телевизор. Скоростта на нета ми е добра (мисля че е 100Мб/с-от торенти свалям с 8-10Мб/с) и ми се иска да си взема рутер N, който поне между две устройства да може да поддържа добра скорост-примерно между PC и лаптопа. Не държа на някакви специални екстри, просто да се разпределя връзката и да има добра скорост. Знам че скоростта зависи от безжичното устройство на телевизора, но не знам какво е(телевизора е Samsung UE40ES6100) http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/samsung/ue40es6100-p80009193/opisanie.html#properties Лаптопа има N скорост. Ако може да ми предложите няколко модела -гледам че за около 60 лв има варианти.

Знам че темата е дъвкана много пъти , но все пак като се има в предвид, че излизат постоянно нови модели какъв рутер ми препоръчвате да избера. Идеята е за него с кабел да е вързан компютър, а безжично да подава към лаптоп и телевизор. Скоростта на нета ми е добра (мисля че е 100Мб/с-от торенти свалям с 8-10Мб/с) и ми се иска да си взема рутер N, който поне между две устройства да може да поддържа добра скорост-примерно между PC и лаптопа. Не държа на някакви специални екстри, просто да се разпределя връзката и да има добра скорост. Знам че скоростта зависи от безжичното устройство на телевизора, но не знам какво е(телевизора е Samsung UE40ES6100)

http://www.pazaruvaj...html#properties

Лаптопа има N скорост. Ако може да ми предложите няколко модела -гледам че за около 60 лв има варианти.

Аз ти препоръчвам D-LINK DIR615 или TP-LINK TL-MR3420 или TP-LINK TL-MR3220. Прецени сам кой е най-подходящ

Аз ти препоръчвам D-LINK DIR615 или TP-LINK TL-MR3420 или TP-LINK TL-MR3220. Прецени сам кой е най-подходящ

И сега ако обясните на всички защо са му този "прът" (DIR615) или останалите два 3G рутера ще успеете да се обосновете!

Към автора: за тази цена ви препоръчвам Tp-link TL-WR841N

И сега ако обясните на всички защо са му този "прът" (DIR615) или останалите два 3G рутера ще успеете да се обосновете!

Към автора: за тази цена ви препоръчвам Tp-link TL-WR841N

За dlink-a не съм чел лошо, а и един приятел го има. За оостаналита 2: Имам 3420 и нямам проблеми, a 3220 е много сходен, само дето е с 1 антена и 150Mbps. За още някой лев по-добре да има и 3G рутера

Благодаря на всички за отговорите- с TP-LinkWR741ND съм. Знам, че е ограничен до 150Мб/с, но ми обясниха че е много важно и какви безжични карти имат приемащите устройства. Утре ще пробвам да свалям от торенти с лаптопа и компа едновременно и ще ви пиша каква е скоростта и при двете.Обясниха ми че нета който ми подават е 90Мб/с и теоритично при две устройства рутера с тази скорост до 150Мб/с максимум няма да ограничава връзката- просто ще я разпределя. Има настройки и за ръчно ограничаване на безжичната но засега съм я оставил на максимум. Намаляване на скоростта ще идва и от други фактори-разстояние между устройствата, прегради и т.н.

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.