Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Стените ни са итонг, една 20 см - бетон. Има други излъчватели (Рутери) на горния и долния етаж , които са на същия доставчик, не са нещо особенно, бюджетни модели по 30-50 лева. Скоростта - трябва да проверя, ама ич не е малка на доставчика, щом на трите етажа с 3 рутера къпем 20-30 човека :)

1. Значи повечето модели ще ви свършат работа

2. проверете с Network Stumbler какво е натоварването на ефира

3. това не е критерий (броя на хората), въпроса ми е какви скорости очаквате на клиентските машини

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

1. Значи повечето модели ще ви свършат работа

2. проверете с Network Stumbler какво е натоварването на ефира

3. това не е критерий (броя на хората), въпроса ми е какви скорости очаквате на клиентските машини

1. Да, досега вършеше работа, но силата на сигнала в най-отдалечените точки беше недостатъчна, затова искаме да си вземем по-мощен.

2. имах възможност само да пусна един http://www.speedtest.net/ преди рутера. Download -33Mb/s, Upload 20Mb/s.

3. Смятам че скорости от около Download - 4Mbps u Upload 2Mbps са достатъчни.

ПП: Хвърлих око на този : http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=2096701&id=4206

но май е стар модел - 2006?

1. Да, досега вършеше работа, но силата на сигнала в най-отдалечените точки беше недостатъчна, затова искаме да си вземем по-мощен.

2. имах възможност само да пусна един http://www.speedtest.net/ преди рутера. Download -33Mb/s, Upload 20Mb/s.

3. Смятам че скорости от около Download - 4Mbps u Upload 2Mbps са достатъчни.

ПП: Хвърлих око на този : http://sky.911.bg/a2...2096701&id=4206

но май е стар модел - 2006?

1. А защо не сложите повторители на WiFi мрежата?

2. вие четете ли какво ви питам? Казах ви инструмента, пуснете го. Интересува ме наситеността на РАДИОСИГНАЛИ!!! Спийдтеста си го сложете в рамка

3. Това означава че даже и G маршрутизатори ви вършат работа

4 Аз съм с този (WRT54GL) и повече от 3 години няма грижи с него

• 2 месеца по-късно...

Има ли рутери в,които се слага LAN кабел и има изход,за друг LAN кабел,и да има WI-Fi? Говоря да си сложа такъв рутер и,да имам интернет за настолния компютър,и,за лаптопа.

Има ли рутери в,които се слага LAN кабел и има изход,за друг LAN кабел,и да има WI-Fi? Говоря да си сложа такъв рутер и,да имам интернет за настолния компютър,и,за лаптопа.

Да, повечето

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=165200

Да, продават се такива рутери. Освен, че има даже са и евтини.

capnemo ме е изпреварил с няколко секунди коментара ми става безсмислен.

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

До колкото ми е известно всички (почти) рутери на пазара, удовлетворяват Вашето изискване.

Ако ще си взимате рутер, гледайте да подържа стандарт N (или поне draft N).

Някакви предложения?

Някакви предложения? Като отида в магазина какво точно да казвам?

Редактирано от eset2 (преглед на промените)

Извинявам се,бързах преди да напиша темата!

Ако използвате конкретен доставчик - то попитайте него с какви рутер-и работи добре неговата мрежа. Някои доставчици при преподписване на договор предоставят за срока и рутер. Добре е оттам да започнете или поне да прочетете на страницата/форума на доставчика какво е обяснено/написано. На места има проблемни модели рутер/фърмуер неработещи добре с мрежата им.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте колеги съфорумци. Мъчат ме следните неща....

Tрябва за във къщи рутер който има следните характеристики

150 или 300 мегабита в секунда с корост на Wireless 10/100 или 10/100/1000 скорост на интернет по лан.

Така - идеята на рутера е във по голямата си част от времето са се ползва за нормално работеща мрежа но когато се наложи да се ползва например в режим WiFi и Лан едновременно същия този рутер да се държи стабилно.

Категоричния ми фаворит за сега за такъв е http://www.amazon.co...33972295&sr=8-1 но за съжаление мое и най огромно разочарование, парите които мога да отделя по настоящем са във рамките на 160 лв, а това е причината да се спра на следните изброени рутери:

TP-Link TL-WR1043ND

D-Link Dir-635

D-Link Dir-655

Вие кой от трите бихте препоръчали за работа във лан или смесен режим?

Връзката която ползвам по настоящем е с пон и достигам без проблем свързаност във рамките на 100 мегабита в секунда.

Рутера който трябва да закупя трябва без проблем да може да работи стабилно при стойности на сваляне във рамките на 10 мегаба в секунда, през лан порт, да не се претоварва и да не забива. И във случай на нужда на ползване на Wireless да мога чрез него да захранвам когато ми се наложи и нетбука си или мобилния ми телефон със интернет и отделно да мога да ползвам на настолната си машина лан.

Моля помагайте във избора.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Трябва ми рутер с който да си използвам компютъра(не е лаптоп) и таблета едновременно.Бихте ли ми препоръчали?

Какво разстояние да покрива, през какви стени (тухли бетон)? Какъв е бюджета? Какъв вид ви е връзката с интернет?

Здравейте.Трябва ми рутер с който да си използвам компютъра(не е лаптоп) и таблета едновременно.Бихте ли ми препоръчали?

Мисля, че най-правилно е да ви препоръча Вашият интернет доставчик, да Ви го настрои, за да нямате излишни главоболия. А много често доставчиците на интернет дават безплатни рутери с абонамента, който сте направили. Посъветвайте се с тях.

Мисля, че най-правилно е да ви препоръча Вашият интернет доставчик, да Ви го настрои, за да нямате излишни главоболия. А много често доставчиците на интернет дават безплатни рутери с абонамента, който сте направили. Посъветвайте се с тях.

Много правилно.

А като оглеждам въпроса изцяло, и ако доставчика ви не предлага нищо... направо вървете да си купите един ефтин боклук - той ще изгори на първата гръмотевична буря, като всеки друг скъп боклук.

Освен ако не сте на оптика в къщи разбира се...

Редактирано от sheky (преглед на промените)

..той ще изгори на първата гръмотевична буря, като всеки друг скъп боклук.

E... Айде стига сега... Ползвам съм рутер в силногръмотевичен регион и кабела беше 3 стълба разстояние във въздуха и влизаше пак по въздух директно в къщата. Никога, никакви проблеми. А в София например, както и би трябвало да е на всякъде) кабелите са под земята. Какъв риск има тогава в гръмотевична буря?

Говоря от наблюдение в такъв тежък от климатична гледна точка регион с неспазване на законовите изисквания за изграждане на мрежи и тн и тн и от широко наблюдение, не само рутери, но дори обикновенни LAN карти много рядко са гърмяли. Всъщност за около 6 години от мойте приятели там, само на една ? изгърмя ланката.

А първата важна тема ( в която добавих вашата) в раздела за какво е?

E... Айде стига сега... Ползвам съм рутер в силногръмотевичен регион и кабела беше 3 стълба разстояние във въздуха и влизаше пак по въздух директно в къщата. Никога, никакви проблеми. А в София например, както и би трябвало да е на всякъде) кабелите са под земята. Какъв риск има тогава в гръмотевична буря?

Говоря от наблюдение в такъв тежък от климатична гледна точка регион с неспазване на законовите изисквания за изграждане на мрежи и тн и тн и от широко наблюдение, не само рутери, но дори обикновенни LAN карти много рядко са гърмяли. Всъщност за около 6 години от мойте приятели там, само на една ? изгърмя ланката.

Питай потребителите на западен парк и Разсадника...

А уж мрежите са изградени правилно.

Сякаш там са решили да падат гръмотевиците

Мммм, а аз говоря за Кремиковци :) Без никаква допълнителна защита компа ми от 2004-та не е спирал да работи (24/7), в момента даже се ползва от 1 приятел там. Никога, никакви проблеми. А до преди около 3 годи с всяка гръмотевична буря и тока спираше за поне 10 минути, самото електричество беше зле, а всички кабели (дори за нета) са във въздуха... И почти не съм чувал за проблеми с нещо изгоряло по компютрите от токов удар, освен онази приятелка. Ама и тя какво правеше, през месец имаше проблеми, кога софтуерни, кога хардуерни, мисля си, че идва от ЗКУ, макар и ЗКУ=то да не е причина за бурите... А ако се притеснява, има едни LAN протектори (само съм виждал) и може да се сложи пред рутера.

Нещо никой не споделя по моята трилема някакво мнение. Толкова ли няма хора които имат преки наблюдения над тези 3 рутера че да ми даде съвет кой от тях ще ми свърши работа? :ohmy::computer2:

Ползвам две години и малко горница TL WR 1034 ND, за него мога да дам мнение. Използвам оптика и скоростите от 100 мегабита/сек. ги постигам на LAN и WiFi.Отначало имах проблеми,но със смяната на фърмуера нещата се оправиха.Нямам инсталиран софт от инсталационния диск на компютъра-само драйверите за мрежовите карти.На моменти захранва 3 PC-та,като връзката е смесена,без да забива.Настройките на самият рутер се правят лесно,всичко е обяснено в менюто на рутера(но трябва да имаш понятие от английски).Допълнителна опция-чрез USB се свързва носител и може да се сподели информацията от него към всички в мрежата.Nokia 5530 се свързва с него безпроблемно за обновяване на софтуера.

Ползвам две години и малко горница TL WR 1034 ND, за него мога да дам мнение. Използвам оптика и скоростите от 100 мегабита/сек. ги постигам на LAN и WiFi.Отначало имах проблеми,но със смяната на фърмуера нещата се оправиха.Нямам инсталиран софт от инсталационния диск на компютъра-само драйверите за мрежовите карти.На моменти захранва 3 PC-та,като връзката е смесена,без да забива.Настройките на самият рутер се правят лесно,всичко е обяснено в менюто на рутера(но трябва да имаш понятие от английски).Допълнителна опция-чрез USB се свързва носител и може да се сподели информацията от него към всички в мрежата.Nokia 5530 се свързва с него безпроблемно за обновяване на софтуера.

С какъв фъмруер го флашнахте ? И коя фърмуерна версия ?

v.1_110429 от сайта на производителя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.