Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Донбас е населен с руснаци. Тези хора не желаят нищо от бандеровска Украйна.  Защо им натрапват каквото и да било?  Украинските военни диверсионни и всякакви  формирования там се пробват като окупатори. Те са реалните терористи.   Един Миро три години ни лъже, че там няма етнически конфликт. Пише глупост след глупост и не проявява признаци на умора -като повечето луди.   Безнадежден бандеровец с нито една написана истина в този форум....   Никога никъде не съм срещал по-заблуден човек....  Добре, че заблуденяците не са много.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 752,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Цитат

Праукраинская цивилизация дала миру "арийского пророка" Зороастра, Будду, Христа и Вишну. Так считает доктор политических наук, кандидат психологических наук, председатель Общественного совета при Министерстве информполитики Украины – Валерий Бебик.

:D

преди 11 часа, nikssi написа:

:D

На тоя и украинците му се смеят ако не си забелязъл. :):)

ето ти НЯКОЛКО  руски негови колеги :

http://antropogenez.ru/article/697/

Итак, среди параисториков первобытности мы видим минимум трех дипломированных философов с докторскими степенями, доктора медицинских наук, доктора психологических наук (соавтор Золина – «верховный жрец Русов» гипнотизер В.М. Кандыба), двух кандидатов технических наук, и одного доктора исторических наук,

...........

Россия – родина человечества. Бездоказательно утверждается, что формирование Homo sapiens произошло в современном Подмосковье [15, 19, 21], либо в районе Новгорода и Пскова [11].

.....

П.М. Золин и В.М. Кандыба считают, что русы куда древнее – им целых 18 миллионов лет! [11, с.313-314]. Собственно появление «русов» трактуется по-разному – насколько позволяет полет фантазии. По И.Н. Иванову они произошли 4 млн. л.н. от водных существ инопланетного происхождения – нордов [10, c.471]. А.А. Тюняев высказывается о том, что около 50 тыс.л.н. в районе будущей Москвы потерпела катастрофу межзвездная экспедиция русов

....

Перуница – согласно В.А. Чудинову и поддерживающему его сатирику М. Задорнову, древнейшая руническая русская письменность (перуница) возникла еще в палеолите, ее создателями и носителями были «русы». Остальные языки мира являются производными от русского [25].

...

Пропагандируется идея древнейшего государства Русь (она же у ряда авторов Атлантида, Гиперборея) во времена палеолита-мезолита [21, 22].

..

Таким образом, неандертальцы и кроманьонцы оказываются русскими.

преди 11 часа, M.Николов написа:

Бау, този е направо недостижим!:D

Запознай се с горните " историци" и пак заповядай кой е достижим или не :):):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, иноТ написа:

Най- после започна истинската демократизация и икономически просперитет и за ЮЕСкрайна! Вече виждам как до 5- 6години, като срутят и всичко останало, ще покрият критериите за членство в ЕС. Честито!

Ух че се разпищяхте... :):)

Както в много други подобни "скандални новини" , копирани от "руски дневник" , нещата не са точно такива , да не кажа, имат много ама много малко общо с реалността .

Ето ви малко по подробно :

Spoiler

За последние дни украинское информационное пространство "взорвалось" от новости "государственный авиастроительный концерн Антонов - ликвидирован".

К большому сожалению, эта ситуация вновь доказала, что рядовой читатель редко читает всю новость, довольствуясь лишь ее названием.

Более того, даже различные "эксперты" начали распространять призывы типа "убили Антонов" и рассуждать о судьбе украинской авиастроительной отрасли. Не говоря уже о российской пропагандистской машине, которая, как обычно, переделала эту новость на информационное оружие.

Только внимательный читатель мог заметить, что речь идет о ликвидации юридического лица - государственного авиастроительного концерна Антонов, из-за отсутствия в нем участников. Потому что еще 31 марта 2015 года, в соответствии с решением Кабмина , ГП Антонов, который был частью государственного авиастроительного концерна Антонов, вошел в состав ГК Укроборонпром. А 15 июня 2015 года  в состав Концерна вошли ГП Харьковское государственное авиационное производственное предприятие (ХГАПП) и ГП Завод 410 Гражданской авиации.

То есть, по решению Кабмина была ликвидировано пустое юридическое лицо, в котором нет участников, производственных площадок и научных центров. Все это - еще с 2015 года на полную мощность работает в составе Укроборонпрома.

Более того, Укроборонпром еще в июне 2016 года, в рамках реформы оборонно-промышленного комплекса, создал авиационный кластер, взяв как пример Boeing и Airbus, которые работают именно по такой структуре. Консолидация предприятий в кластере позволяет объединить мощности разрозненных предприятий и повысить скорость проектирования и производства новейших продуктов в 3-4 раза.

И уже в 2017 году вся страна наблюдала за успехом Антонова - самолетом Ан-132D , первого украинского самолета без какой-либо российской детали. При этом, он был создан в рекордно короткие сроки в мире современной авиации. И стал примером эффективного сотрудничества с мировыми гигантами авиастроения, среди которых партнеры из США, Канады, Великобритании, Германии, Франции и других стран - Honeywell, Pratt & Whitney Canada, Liebherr-Aerospace Toulouse SAS, Dowty Propellers.

А также, только языком цифр, по итогам 2016 Антонов увеличил чистую прибыль в 4 раза по сравнению с 2015 годом - до 178,1 млн гривен.

В свою очередь, Завод 410 Гражданской авиации в составе Укроборонпром продолжил свою работу по восстановлению украинской авиации. Именно на этом заводе новую жизнь получат военно-транспортные самолеты , которые находятся на вооружении Вооруженных сил Украины. Стоит отметить, что Завод 410 ГА за последние три года увеличил чистую прибыль на 638%. В 2016 году чистая прибыль составила 150,2 млн грн, тогда как в 2014 году, когда предприятие еще не находилось в составе Укроборонпрома, завод получил убыток на уровне 23,5 млн грн.

Продолжаются "реанимационные мероприятия" на ХГАПП, который с 2007 года, со времени вхождения в ликвидированный государственный авиастроительный концерн, выпустил лишь 8 самолетов, и накопил большие убытки. Сейчас ожидается принятие Верховной Радой закона О реструктуризации задолженности ХГАПП, что позволит предприятию "выбраться из долговой ямы". Также идет работа над подготовкой предприятия к выполнению заказа по изготовлению самолетов.

Укроборонпром продолжает создавать лучшие условия для развития украинской авиационной отрасли. В соответствии с планом реформы украинского оборонно-промышленного комплекса, а также решением Кабинета Министров Украины, на Антонов и Заводе 410 Гражданской авиации уже начался переход к современным западным системам управления предприятиями, путем их реорганизации в публичные акционерные общества.

В соответствии с планами реформы, эти предприятия пройдут сложную процедуру инвентаризации и оценки имущества, которую должны осуществить избранные на открытом тендере авторитетные компании. После чего, будут выпущены и переданы государству все 100% акций предприятий. Эта реорганизация открывает дорогу украинским и иностранным партнерам, которые получат четкие общепризнанные в мире правила инвестирования.

Именно благодаря таким изменениям, которые проводит Укроборонпром, украинские ведущие наукоемкие и высокотехнологичные предприятия способны развиваться, переходить на западные модели управления и разворачивать международное сотрудничество.

http://biz.nv.ua/experts/korobov/chto-na-samom-dele-oznachaet-likvidatsija-antonova-1564157.html

В резюме да преведа за "русофилите"  с гугъл транслейт

- Ликвидирано е като "юридическо лице" , съгласно реформите от 2015 г., когато се обединяват и още няколко в един концерн, с което повишават производителността 3-4 пъти.

2017 г е произведен и АН 132Д без нито един руски детайл, в рекордно бързи срокове, със разширено сътрудничеството с много други западни фирми / изброени са/

По разчети за 2016 г. Антонов е увеличил печалбата си 4 пъти !

и т.н и т.н...

Разбира се, това няма да го прочетете в "руски дневник" :lol6:

Да бе, ясно. Ликвидирай, приватизирай и смело напред. 

Цитат

По разчети за 2016 г. Антонов е увеличил печалбата си 4 пъти !

На бас, че в градовете на всеки един от нас има по някой завод увеличил печалбите стократно. В моят са цели 3 завода. Цъфтят след лек демократичен преход. Ето единият, аз съм правил тази великолепна снимка. Живот и здраве, до година и Антонов ще цъфти така.

12473750_211180149221989_7997657175918201229_o.jpg

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Забравих да спомена старата си рубрика по случай тази поредна хибридно-путинска партенка за ликвидацията на "Антонов "

- Честит ви пореден скункс за разпространение на лъжи и дезинформация. :)

Не мога да не констатирам че новинарския поток е заринат с тази фейк новина, а опровержение или малко мисъл в копи-пейстърите  и коментиращите - няма.

Meжду другото Путин е подписал закон, с който опрощава кредитите на кримчани към украински банки. Похвално, похвално.  

И в Донбас всичко се пазарува в рубли - макар само в онези 2 % на папагаленето на  Миро.Обаче Мариупол, Славянск и останалите също са в Донбас...  Нищо, че насилствено временно са под бандеровска окупация.Там живеят руснаци и своите няма да ги забравят!   Чавките като са изкълвали акъла на бандеровците - дайте да не се чудим после тези славяни защо съвсем са като безмозъчни...

преди 1 час, miro20 написа:

Ух че се разпищяхте... :):)

E как? Поредното дежа вю. Дори и уточнението ти е... още по- дежа вю.  :)   Баааси евъргрийна!

преди 20 минути, иноТ написа:

Meжду другото Путин е подписал закон, с който опрощава кредитите на кримчани към украински банки. Похвално, похвално.  

И кое е похвалното ??  Това че действа като цар-император, игнориращ всякакви нормални закони и отговорности , или че е просто.. далавера ? :) Значи ядеш и пиеш, ставаш и казваш - Путин ми опрощава сметката :):)  Похвално , да.

преди 11 минути, _слънце_ написа:

Поредното дежа вю

Прав си . Методите на копипейстърите едни и същи. Познати сайтове, в позната върволица проведоха поредното активно фейк мероприятие-партенка :)

Докато има шарани като вас, цитиращите ги , ще има и кой да "мъти водата" още повече за да лови таквиа шарани.

Щом дава ефект.....

преди 7 минути, miro20 написа:

Прав си . Методите на копипейстърите едни и същи.

А методите на троловете са, да вадят думи от контекста. Още едно дежа вю.  :)

преди 12 минути, иноТ написа:

Украинските банкери вероятно вият на умряло. 

Ми то след "преструктурирането", фалитите на банките са следващото упражнение.  :)

А дали ще пратят съдия изпълнител при длъжниците? Хахаха!!!

На мен в тази тема всичко ми е изяснено - не зная само Миро още колко лъжи ще ни доказва за истини.  

преди 7 минути, attj написа:

На мен в тази тема всичко ми е изяснено - не зная само Миро още колко лъжи ще ни доказва за истини.  

Гледал ли си сериала "Докато свят светува"?

преди 29 минути, иноТ написа:

Украинските банкери вероятно вият на умряло. 

Чак пък на умряло ? :):)

Аз и преди съм споменавал... хубу .. "кримнаш" , ама там все пак има собственост, фирми, инфраструктура, държавна и общинска собственост, активи , земи, и т.н..

Как ей така се присвоява всичко това ??? Утре някой ще дойде с желание за "справедливост" да приватизира новоосмански земи , и ще каже - опрощаваме всички заеми на турци,  всичко е наше, щото сме владели 500 години / Крим за сравнение е владение на умрялата руска империя 167 г /

Но пасаран другари .

преди 12 минути, attj написа:

не зная само Миро още колко лъжи ще ни доказва за истини

Ми трудно ви смогвам на лъжите, но докато мога , ще се радвам да съм полезен, ако случайно някой се престраши за дискусия, а не за детинска пропаганда и лъжи  :)

Знам че не ви изнася разобличаването  и то на толкова елементарни лъжи, но ... проблема си е ваш...

Отдавна съм разбрал че за едни като теб, темата е просто за упорито детиснко отричане и пеене на една и съща рашистка пропаганда, която дори в РФ вече не се пее , за други е повод да се заяждат с мен, поради някакви лични комплкекси и безсилие  , други просто си спамят за "спорта"  :)

преди 10 часа, _слънце_ написа:

Гледал ли си сериала "Докато свят светува"?

Не. В тази тема оспорвам с години безкрайните лъжи на Миро и той досега все е несъгласен и пак нищо не е разбрал.    Весели ме като заместител на липсващия Плевнелиев.... Пропуска мненията ми напоследък - обаче това вече е съвсем зле за плиткоумното му бандеровско мислене. 

преди 7 минути, attj написа:

Не. В тази тема оспорвам с години безкрайните лъжи на Миро и той досега все е несъгласен и пак нищо не е разбрал.    Весели ме като заместител на липсващия Плевнелиев.... Пропуска мненията ми напоследък - обаче това вече е съвсем зле за плиткоумното му бандеровско мислене. 

То на Миро можеш да си копнеш няколко произволни поста, да си ги сложиш в един текст документ и да си спориш с него до лекарска забрана. Същото е все едно си във форума.  :)

преди 10 минути, attj написа:

В тази тема оспорвам

За огромно твое съжаление, нямаш нито едно нещо оборено. Просто сляпа пропаганда и лъжи .

преди 9 минути, иноТ написа:

Собственоста е руска. Не се коси. 

Не се "кося" . Това са активи , които никой до момента мисля , не е уредил.Утре ако влезе някой новоосман в твоята къща и каже - тука вече е новоосмания, връщаме историческата справедливост  , която имаме за 500 г владение, ти изчезни, ти какво би направил ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.