Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

"бултаймс" какво беше ? ах да... доказана фейкова медия , цитираща пропаганда и лъжи :)

А Московията как е създадена ? А Берларус ?  Казахстан ?

Твоа също може да ти е интересно :

http://budha2.blog.bg/history/2014/09/22/kak-moskoviiata-otkradna-istoriiata-na-kievska-rus-ukraina.1299250

Виж, аз винаги се дистанцирам от историчекси спекулации, защото през вековете едни народи са били в едни граници, други в други граници, преливали са, определяли са се  един път така , после другояче, премествали са се , както българите , и т.н. и т.н.

Проблема на такива сепаратисти новошовинисти е че фаворитизирате една империя в нейните максимални граници , и развивате теории как други не би трябвало да съществуват.

Границите към момента , особенно в 21 век не би трябвало да се променят със изцяло  военни средства.

Начина е чрез мирни преговори да се постигне резултат АКО има проблеми.

В случая с Крим и Украйна, много добре знаеш че проблеми НЯМА и не е ИМАЛО.

Проблемите ги генерирате такива като теб новорашисти фашисти  със изцяло фейкова пропаганда , лъжи и пропагандиране на умрели отдавна империи / в случая руската / .

Ето ти пример и с Каталуния.

http://terminal3.bg/katalunija/

Забележи колко принципни разлики има със ситуацията в Крим и донбас, както исторически, така и в сегашните методи на борба.

Потвърждава се същото което съм споменавал много пъти :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 751,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 55 минути, miro20 написа:

"бултаймс" какво беше ? ах да... доказана фейкова медия , цитираща пропаганда и лъжи :)

Написаното там е истина.   Няма причина да се интересувам защо истината  не се харесва на бандеровските украинци.  А ти, Миро си с мисленето на болен украински националист.  Обаче лъжите провалят изцяло пропагандата Ви - тя отстрани изглежда жалка и смешна.Русия не е агресор и Крим не е превзет по военен път - там почти цялата армия и флот на Украйна дезертираха.  

Современная риторика за украинцев сводится к тому, что на Донбассе российская агрессия, Крым Путин оттяпал, а на Украине нет никакого фашизма. Остальные клише: Донбассу не стоило вообще затевать никаких референдумов, формировать ополчение и т.п. Вот, якобы, работали бы на заводах Ахметова и спокойно получали бы свои старые добрые $300-600. Зачем было затевать эту войну? Сами во всём виноваты.        Не зная защо толкова много се самозаблуждават в Украйна -  та чак до гражданска война стигнаха. 
преди 12 часа, miro20 написа:

Идея си нямам какво са "взели" , но женицата я осъдиха за това че в смс се е учудила каквиколони вървят към проходите... А "братушките" развихриха тотална фейкова пропаганда, представяйки своите удари върху Горе , като удари на грузинците върху Цхинвали, и реализираха "принуждение към мир" което си бе чиста война.

чукча,ти наистина ли си нямаш идея  за какво беше тая война и кое раздразни така силно братушките-като червен парцал пред очите на бик!!:lol6:

преди 1 час, glen написа:

чукча,ти наистина ли си нямаш идея  за какво беше тая война и кое раздразни така силно братушките-като червен парцал пред очите на бик!!:lol6:

Защо "беше"?! Войната си я има още! И все по-дълбока става пропастта между украинци и руснаци, а ако трябва да се говори за братски народи, именно те бяха. БЯХА!

В крайна сметка накъде ще бъде ориентирана Украйна(дали към Европа и САЩ, или към Русия), си зависи от украинците и техните избраници.

преди 45 минути, Нел написа:

....братски народи, именно те бяха. БЯХА!

.....зависи от украинците и техните избраници.

Не БЯХА ! Все още са си братски НАРОДИТЕ ! (имам наблюдения как се отнасят по между си у нас - въпреки всичко  все още братски.....На нас , народите , какво ни е с македонците ? Че и с украинците , и руснаците , и с всички останали....и въобще тотално бъркаш мисленето и изразните средства....)

...Зависи от украинците , колкото зависят нашите "избранници" избрани от нас ! 4-5 кланови семейства мафиоти и това е ! Нещо , което изобщо не е украинския народ.... :lol6:Пълна смешка ! Ти кого си избра на последните избори у нас ?....Не ми казвай че ти си ги избрала , че ще падна от коня....! :lol6:

Ей ти и един виц , дето като виц може да ти отвори очите за нас , украинци и .....всички :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 7 часа, glen написа:

Ами не ти знам конспиративните теории за Грузия, спокойно можеш да ги изложиш в някоя друга тема.

Дори някой да е дразнил с червен парцал, защо бе необходимо и какво постигнаха в крайна сметка ?

Аз виждам резултатът - руснаците загубиха православна Грузия, и то за дълги векове /както и Украйна/ .Имаме още в резултат освен прокудените православни хора, но и изтрити от лицето на земаята десетки грузински православни села.Имаме  изкуствено отцепени от Грузия територии, на които руснаците изкуствено раздаваха паспорти и "руско гражданство" , имаме непризнати от никого републики, които не са никакви републики, а  негласен придатък на РФ - и финансово и военно.

преди 5 часа, Нел написа:

Защо "беше"?! Войната си я има още!

Всъщност ние говорехме за примерите с Грузия , и филмите които цитирах на предната страница в спойлер.И които така и "чукчите" не са се постарали да погледнат дори, но иначе са наясно със всички конспиративни теории и световни заговори :)

преди 5 часа, by_chechi написа:

Не БЯХА ! Все още са си братски НАРОДИТЕ ! (имам наблюдения как се отнасят по между си у нас - въпреки всичко  все още братски.....На нас , народите , какво ни е с македонците ? Че и с украинците , и руснаците , и с всички останали....и въобще тотално бъркаш мисленето и изразните средства....)

разбира се. за това никой не спори.

И преди руската военна офанзива, чрез която отнеха Крим, и след вторжението на маскирани изроди с георгиевски лентички в Донбас,  и сега, обикновенните хора  нямат никаква причина за омраза.

Но вече такава причина има. И това е именно военните методи и схеми на Путлер, заради които схеми страдат и продължават да измират и мирни хора, и военни , в тази малка 2.6% окупирана все още територийка.

Колкото и някои да се мъчат да представят това като "Гражданска война" , това всъщност си е война между хибридните необявени тежковъоръжени  руски войски  и ВСУ на Украйна на тази малка под 3 % погранична територийка.

Иди обяснявай на бандеровец, че Крим доброволно се премести в Руската Федерация.    Въпрос на известно време е същото да се случи и с Донбас. И съвсем не се касае само за  под 3 % погранична територийка. Ще бъдат поправени грешките на съветските лидери и дано това стане по мирен път.

До сега само чрез военни методи въвеждате рашисткия режим.

По "мирен" път няма как да стане.

За Крим нямаше "доброволно". ИЗгледай вашия любим филм "пътя към родината" където не аз, а твоя идол - Путлер обяснява по дни и по часове как е проведена ВОЕННАТА операция по блокиране и превземане на Крим.

Проведения след месец референдум бе за "парлама" :)

А какво ще кажете и за последните изяви на "исконния русский мир" ?

Вместо да преповтаряте бандеровски пропагандни лъжи - вземете им проведете нови съвременни референдуми.  Или предпочитате да изглеждате пред неутралния свят като безнадеждно оглупяли боклуци!?   Бандера е психопат и е груба грешка да е избран  за национален герой.

Редактирано от attj (преглед на промените)

преди 6 часа, Нел написа:

Защо "беше"?! Войната си я има още! И все по-дълбока става пропастта между украинци и руснаци, а ако трябва да се говори за братски народи, именно те бяха. БЯХА!

В крайна сметка накъде ще бъде ориентирана Украйна(дали към Европа и САЩ, или към Русия), си зависи от украинците и техните избраници.

Става май въпрос за войната в Грузия. Чети внимателно преди да се включиш.

Путлер имал предложение за миротворци в Украйна :) би било смешно ако не бе толкова цинично...

От себе си бих напомнил  че РФ официално блокира чрез правото си на вето в ООН опитите и на украинска страна за международна мисия и достъп на публични наблюдатели в зоната на АТО.

Изглежда сега иска нещо на подобие в Приднестровието -  изцяло и единствено  руски, окупационни войски под "лабела" на "миротоврци"

:)

Макар че гледам има възможност май и да се заобиколи това вето на рашистите, прикриващи собствените си престъпления.

https://www.dialog.ua/news/128874_1503647392

Няма да е лошо, да. Адмирирам едно такова нещо, тъкмо ще се спре геноцидът над руснаците в Източна Окраина.

Донбас е земя населена с руснаци. Те имат права и не се интересуват от мненията на бандеровски откачалки.   След разрушенията и убийствата на Донбас вече мястото му не е в Украйна.   Никакви братя не са хохли и москали - щом могат да се избиват заради граници на територии. Жалко...

Разбира се че имат права. Които никой никога не е нарушавал. Избиването и репреситие над мирните хора започнаха след като Путлер въведе рашистко-хибридните военни формирования в тази малка 2.6 % територийка , с вече доказано фейковата пропаганда за хунти, бандеровци, нацисти, и т.н..

преди 6 часа, miro20 написа:

Разбира се че имат права. Които никой никога не е нарушавал. Избиването и репреситие над мирните хора започнаха след като Путлер въведе рашистко-хибридните военни формирования в тази малка 2.6 % територийка , с вече доказано фейковата пропаганда за хунти, бандеровци, нацисти, и т.н..

Луд умора няма.Как не ти омръзна да лъжеш... Не е имало много хиляди дезертирания от украинската армия, не се е формирало опълчение...Руснаци там се бунтуват, защото никой не им е нарушавал правата? Разрушават сгради, загинаха деца, жени и старци. Това не зависи от Путин - той не би го допуснал...    Миро, здравословно добре ли си?

преди 8 минути, attj написа:

Миро, здравословно добре ли си?

Разбира се. за теб обаче не съм сигурен :)

Нали знаеш че нямам нито една казана лъжа ? Кокото и да беснеете , знаете че съм прав.

От последние новини гледам  Путлер  внесъл предложение за миротоврческа мисия в ООН.  Интересно ... толкова се  опъва три години , което искаха отдавна и украинците, сега са намислили някаква нова тактика :)

Предполагам ще иска миротворците да са както в приднестровието ... което едва ли ще стане... Все едно Хитлер да е "миротворец-наблюдател" в концлагерите си .

Миро, къде ти е единствената казана досега истина? Пишеш само глупости и лъжи. И не забравяй - Путин може да си вкара миротворците навсякъде и затова не е нужно да пита когото и да било. Бандеровците е редно да осъзнаят размера на черупката си и да спрат с геноцида над руското население в източна Украйна.  

Изтърка се :):) Колкото и да повтаряш тези доказани лъжи за геноцид над руснаци , хунти и бандеровци, те истина никога не са били, няма и да станат :)

а ето и позицията на украинския представител в ООН :

Spoiler

украинская сторона рассчитывает, что миротворцы ООН будут присутствовать во всех районах в зоне конфликта на Донбассе и в превую очередь, на границе с Россией.

Кроме того, принципиальным моментом является вывод российских войск из ОРДЛО до развертывания миссии .

«Обязательно в этой миссии должно будет обозначено, что она будет находиться на всей территории Донбасса, в первую очередь на российско-украинской государственной границе. Еще один вопрос, принципиальный для нас, это вывод до развертывания миссии ООН всех иностранных войск, а они там одни — РФ», — подчеркнул дипломат.

Помимо этого, Украина рассчитывает, что на миротворцев будет возложено больше функций, чем охрана наблюдателей ОБСЕ, как этого хочет Россия.

Украинский постпред также акцентировал внимание на том, что среди «голубых касок» не должно быть российских миротворцев.

«Не может страна, которая является стороной конфликта, Россия, одновременно быть миротворцем. Это не может быть только охрана наблюдателей ОБСЕ. Для этого проще их вооружить, а не заводить туда еще какие-то военные силы ООН, которые будут их охранять. Мы не согласны, что должны согласовывать это с представителями ОРДЛО, поскольку стороной конфликта является Россия», — заявил Ельченко.

Дипломат отметил, что Россия неоднократно на полях Совбеза ООН препятствовала внесению резолюции о миротворческой миссии на Донбассе, угрожая правом вето.

«Постоянно РФ подавала нам и другим сигналы, что она заблокирует любую попытку это все перевести на официальную бумагу и принять резолюцию Совета безопасности ООН, то есть угрожала своим правом вето. Именно поэтому мы не могли никуда двигаться в этом вопросе», — напомнил Ельченко.

- смятат че миротворци трябва да има не само в зоната на конфликта , но и по границата с РФ.

- принципен момент е преди въвеждането на миротворци от ООН, да бъдат изведени всички чуждестранни формирования, а там са само едни - руските.

- да им се възложат повече функции от това само да охраняват мисиятана ОССЕ.

- в миротворческата мисия не може да има представители на РФ, тъй като са страна-агресор  в конфликта

Някой пак те е излъгал - Вашите бандеровски мнения са  без никакво значение...

Ето ти и мнение на руски "опълченец" , т.е. терорист диверсант, командващ превземането и на Крим и станал по късно любим ваш военен министър  на ДНР

За Крим, за Донбас и др подробности.

Гледай , слушай, превод трябва ли ти ?

преди 46 минути, miro20 написа:

За Крим

Крим е свършен  факт!свиквайте!Крим сега е отново заедно с майка Русия благодарение на блестящата руска политика и чичко Путин!геостратегическа победа!

Айде и тоя зацикли с "блестящия Путлер" :):)

Въпроса въобще не е дали аз или друг ще свиква със ситуацията в Крим. Мен например дори не ми пука, нямам в личен план абсолютно нищо общо .

Проблема е принципен, и ако ти можеш да свикнеш с престъпленията,с войната, с насилието, със пропагандните лъжи, аз не ми е приятно. Утре ще кажеш - Кърджали е турско . Свиквайте ! Блестящ Ердоган, блестящ аскер.

аз такива простотии  ПРИНЦИПНО не приемам.

преди 13 минути, miro20 написа:

Мен например дори не ми пука

да не са помислиш че на мене ми пука!

преди 16 минути, miro20 написа:

ако ти можеш да свикнеш с престъпленията,с войната, с насилието, със пропагандните лъжи, аз не ми е приятно.

не само че си свикнал,но и лобираш!за копейки си станал съучастник в лъжи и тотална дезинформация!

A, изобщо не се притеснявам. Както ти многократно си казвал "ние сме под шапката на великите НАТО и ЕС". Свиркам си и си гледам кефа. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.