Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

мда... баналното копипейст ... хапчета, бла бла.. Миро това бла бла.. Миро онова... бла бла бандеровци бла бла...  :)

И не, не ми е смисъл в живота да защитавам някакви си моряци . Изумен съм от наглостта на рашистките действия, пленили повтарям,  в международни води чужди кораби и моряци.

Чети и гледай вашите си рашистки медии - пленяването не е в брегови териториални води, а в международни .

Акт осъден не само от мен, а от целия цивилизован свят.

Поне знам че теб работата ти е абонамент във форуми и тролене по тема Украйна и копипейст на рашистка пропаганда . Даже българския ти куца.Не граматически, а смислово.  Изразните средства те издават доста красноречиво. Все пак и аз съм бил в РФ и много добре знам езика , дори можех да разпознавам кой от кой край е :)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

25 ноября 2018 года, когда украинские корабли вошли во внутренние воды России, не подпадает под юрисдикцию Международного трибунала по морскому праву ООН. 

Министерство иностранных дел Украины будет добиваться смены статуса Керченского пролива, чтобы сделать его международным. Об этом заявила замглавы МИД Украины Елена Зеркаль, передает «Радио НВ» 28 мая.

След събитията в Крим явно нещата вече са различни.  Украинските кораби с моряците им са арестувани от руската брегова охрана - заради неподчинението си.   Не са пленени.  Няма полза от все лъжещи бандеровски пропагандатори като Миро. 
преди 1 час, attj написа:

Не са пленени.  Няма полза от все лъжещи бандеровски пропагандатори като Миро. 

Пленени са. В международни води :

_104492248_640kr-nc.png

Керченският пролив е руски териториални води.  Около Азовско море живеят предимно руснаци - в Донбас.  Арестуването е можело въобще да не се случи - ако са се подчинили на бреговата охрана да спрат за проверка.   Но те са имали нареждане да не се подчиняват - после Потрошенко обяви военно положение.  Добре е, че не ги избиха.  Малоумните бандеровски глупости и за това можеха да бъдат причина!    Миро, стига си лъготил!  Сега тези младежи са в руски затвор -заради това, че президентът им ги е употребил.

Прекрасно си личи кой лъже. Международният трибунал ясно го каза. Рашистките ти лъжи не вървят

преди 29 минути, miro20 написа:

Прекрасно си личи кой лъже. Международният трибунал ясно го каза. Рашистките ти лъжи не вървят

Няма как бандеровски лъжи и натрапвания да водят до реални резултати.  Около Азовско море живеят руснаци и там местни хора-украинци почти няма.  Там хората се интересуват само от своята си преценка  и не ги вълнува какво били казали останалите.   И като спорите - защо не спретнете нови референдуми в Донбас, че може и в Крим?  Не са откачени хората там да гласуват все да са в Украйна...Миро, ти в ред ли си с главата?

В Международния трибунал няма бандеровци :) 

Не вървиш :)

Интересно дали ще  имаме прецедент. Все пак никой до сега не е посмял да не спазва решението на  морския трибунал.

Вече имаше със задържане на кораб от рашистите, и въпреки че пак се кълняха че не важало  , че няма да се съобразят, тихомълком са го освободили , както и екипажа.

https://www.currenttime.tv/a/un-court-kerch-ukraine/29966242.html?fbclid=IwAR3Rd6aMko4jT6WUY4l2NeXRFKMVX6c3AMOP_D2eU-kBugE4lQ7Sunx51Ho

Тук обаче сме в по голям конфликт - натрапената война от РФ в Украйна, което мисля няма да е толкова лесно освобождаването .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Украйна  без Русия е обречена на деградация и изчезване.Тази тайна е внимателно скрита от украинците. И те никога няма да могат да я разгадаят. Просто няма да съобразят  http://pogled.info/svetoven/svetovnata-banka-izdade-na-ukraina-smartna-prisada.104976

А магазините се напълниха с бонбони и шоколади на Порошенко.

Няма да си купя!

Цитат

Руският пазар е толкова привлекателен, че европейците спят и гледат как да премахнат санкциите от нас, така че ние от своя страна да отстраним огледалните мерки. Единствено Украйна, Армения, Грузия и Молдова не оценяват съседството си със 150-милионната страна. По някаква причина Световната банка не включва в препоръките си възстановяване на икономическите връзки с Русия.

Уж "българска" медия, поглед.инфо освен да копира рашистка пропаганда, до там стига че да нарича "ние" руската страна.

Някой пак забравя обаче какво са санкциите - тов ане са рестрикции спрямо  европейски страни , а срещу РУСКИ организации и частни лица , политици и бизнесмени, причастни към незаконната военна анексия на Крим и дестабилизация на Украйна.

Никой не ти пречи да правиш бизнес в РФ, пробелма е в теххните контра санкции, които така и не мога да разбера какво са ? Та те наказват собствената си държава, ограничавайки  чужди компании . Те не им спират газта, а например мачкат български чушки и домати , абсолютно без причина .

преди 1 час, dedidi написа:

Няма да си купя!

Купи си руски. Ако има :)  Упс.. то май руснаците внасят отдавна шоколадчета от злата Европа ... що така бре ? :)  

преди 18 часа, dedidi написа:

Няма да си купя!

И защо? В корпорацията влизат руски, китайски, литовски и др.подразделения? Хората, работещи в тях не заслужават ли твоето внимание? ;)

преди 3 часа, attj написа:

Върховната Рада прие на 25 април закона за изключителността на украинския език - глупостта в Украйна няма свършване   http://pogled.info/svetoven/v-ukraina-vavedoha-novi-okonchaniya-kam-ruskite-familii.105028

Не знам за каква глупост говориш, но и ние в България имаме закон за Българския език, тъй като по конституция Българският език е задължителен за територията на страната ни. Иначе имам усещането, че не си разбрал това за окончанията на руските фамилии, завършващи на "ой", но за сметка на това не ти е за пръв път да не разбираш онова, което четеш. :D:D

Според мен не е правилно да се преименуват руснаци.  Миро и Нелка обаче най-много разбират и уж всичко им е ясно, пък то съвсем не било така.

Според мен не е правилно да се преименуват руснаци.  Миро и Нелка обаче най-много разбират и уж всичко им е ясно, пък то съвсем не било така.

:D  Предположих, че не си разбрал, но ти ми доказа, че наистина не си разбрал какво четеш.В статията го пише много ясно: Руските фамилии, завършващи на "ой" да се ИЗПИСВАТ на украински като "ий". Няма да преименуват никого(например: Михаил Черной, знаеш го като Майкъл Чорни, да се изписва на украински като Михаил Черний).

Наистина ли не разбираш? - Имат си държава, призната като независима от целия свят. Имат си определена територия и държавни граници. Имат право да си организират държавата както решат, да правят закони, без значение дали са изгодни на теб(или на мен), а на когото не му харесва, може да напусне държавата, да се откаже от поданство и т.н. Украйна има всички права(и задължения) като всички останали държави в света и аз не мога да ви разбера вас, които явно отказвате да видите истината.

Нел, за чия истина пишеш?  Baki Yusein в България може да го запишат Баки Хюсеинов - ама  ако и той е съгласен.   При соца насила сменяха турските имена и какво стана...15  милиона руснаци в Украйна са гръбнак на държавата им и ако те я напуснат - тя се разпада.   Просто ще последват корекции на украинските държавни граници - дано бъде по мирен път.  В Косово щом може, значи и в Донбас също трябва да може.

В статията(която ти цитираш) се говори за нововъведения в украинския правопис, не за насилствена смяна на имена. Опитай да направиш разликата, не е чак толкова трудно.

Ти смяташ ли Косово за държава?

Защото аз - не.

И с каква лекота говориш за корекция на граници...

Гледам и Зеленский не прекланя глава пред Братушката. Така, че корекцията на границите на Украйна(както лековато наричаш ти вече 5-годишна война) явно ще се отложи във времето.

Косово обявява независимостта си на 17 февруари 2008 г. и е признато от България и още 107 държави, 22 от които са страни-членки на ЕС, както и от САЩ и Канада и Австралия. През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. На 27 юли 2010 г. Сръбският парламент приема резолюция, в която заявява, че въпреки това решение Сърбия няма да признае независимостта на Косово.                                                    Донбас може да получи широка автономия в състава на Украйна - стига да се споразумеят за такова решение.  ВАЖНО Е ДА СПРАТ ДА СЕ СТРЕЛЯТ И УБИВАТ!

Нел, не се хаби. Тези рашистки простотии и лъжи съм ги оборвал 1001 пъти. Всек път периодично тролката зацикля с едни и същи фейкове.

Закона за езика си е съвсем нормален и съгласуван със международни и европейски изисквания и т.н. ОСтаналото са рашистки лъжи и простотии.

За разликите с Косово, КАталуния и т.н. също съм оборвал многократно . Ако ти е интересно:   например или това или това

преди 4 часа, Нел написа:

Така, че корекцията на границите на Украйна

Чудел съм се защо Путлер не признава и до ден днешен терористичните образувания Л-ДНР. Обяснявам си го с това че сценария от Крим, повторен и на Донбас, не сработи.

Предполагам че мус е искаше републики с доста по голяма територия от сегашната, както и МИНИМУМ сухопътна  ивица с Крим. Е , за радост, не стана. Последното за Крим съм сигурен го е искал на всяка цена, сигурен съм че е станал огромен провал заради това, както и че  сегашните мижави  територийки на ЛДНР просто не му трябват.

Не зная с папагалене Миро къде, кога и кого оборва, защото той какво си мисли няма никакво реално значение. Не се налъга.   В Донбас живеят милиони руснаци и няма как това да не е важно  за Путин.     Вече обаче Украйна  се разделя и със златните си резерви  https://news.bg/int-economics/ukrayna-prodava-udarno-zlato.html

преди 32 минути, attj написа:

Не зная с папагалене Миро къде, кога и кого оборва, защото той какво си мисли няма никакво реално значение. Не се налъга

:D Да не забравяме, че няма никакво значение и  нито ти, нито аз какво мислим, що касае вътрешната и външната политика на която и да е държава, така че нека оставим Украйна на украинците и техните властимащи.

За Косово те питах за личното ти мнение, не какво пише в Уикито, но ти толкова трудно включваш, че нямам намерение да ти обяснявам защо за мен е абсурдно да приема ДНР и ЛНР като някакви държавоподобни формации.

преди 12 часа, miro20 написа:

Нел, не се хаби.

Не се хабя, Мирка, забавлявам се с трола. Защото ако някой в този форум може да бъде наречен трол е именно той, тя, то... :D

Виж как представя и въпросната новина - Украйна се разделяла със златните си резерви. А като прочете човек - от 20 млрд запаси, паднало на 19 млрд . заради плащания по дълга и т.н.  :) 

И това видиш ли е  " прощаване със златните резерви" :) 

Ето - това е класика в политическото тролене. Цялата рашистка пропаганда е съчетание на подобни "истини" със откровенни спекулации и лъжи.

Украйна продава ударно злато  - прощава и разделя със златни резерви еднакво ли е?  За класическите папагали явно няма никаква разлика.   Даже и сами си вярват.

Вече обаче Украйна  се разделя и със златните си резерви  https://news.bg/int-economics/ukrayna-prodava-udarno-zlato.html

Това кой го каза ? Да не е другия трол зад профила ти ? :) :giggle1:

преди 10 часа, Нел написа:

За Косово те питах за личното ти мнение, не какво пише в Уикито, но ти толкова трудно включваш, че нямам намерение да ти обяснявам защо за мен е абсурдно да приема ДНР и ЛНР като някакви държавоподобни формации.

Ало, Плевен, Дагея...   Щом сръбската армия няма право да стреля и да  убива в Косово, същото в Донбас трябва да важи и за украинската армия.Местните руснаци искат широка автономия като минимум.  Трябва да се търси мирно решение -невъзможно е НАТО да бомбардират Донецк или Москва, както бомбардираха Белград през 1999 г.   Руската военна мощ може да унищожи света, но не вярвам това да се случи заради някакви украински националисти.  Дразни ме двуличието в НАТО!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.