Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 9 минути, Тoни написа:

Кажи често сега, ти нормален ли си?

Да. Но виждам че ти нищо не си разбрал защо всъщност,  цитирам тази ситуация и тези ФАКТИ  :)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Не. Цитирам ти как държавната ни енергийна сигурност може да стане заложник на елементарни фирмени врътки / умишлени или не/  и  като геополитическо глобално изнудване и извиване на ръце.

Щото монопол, нали.. добър руски монопол :) :)

Ама де толкова акъл да осмислиш....

E верно си е .

Цитат

Според източници от "Овергаз" от днешния следобед, писмото е получено и при тях. Неофициално в компанията на Сашо Дончев потвърждават, че тя е сериозен длъжник на своите руски партньори, като сумите са в размер на милиони.

Сериозен длъжник. Милиони ...

преди 1 минута, Тoни написа:

Сериозен длъжник. Милиони ...

Тъй де... за няколко милиона, държавата остава на сухо . Найс а ?

Щото "добрия руски монопол" е най добрия монопол на света :)

Мислим, не ?

А всичкото това бе просто да осмислиш малоумщината си дето каза ... " ми запада да им даде бе.. никой не им бил длъжен" ....

Aз започвам да се чудя да не би да си дрогиран?

Ти като не си платиш тока спират ли ти го, или за няколко лева не се занимават и те оставят?

И аз се чудя отдавна за теб. Знам че си тролиш за спорта, но само се излагаш.

В международните отношения няма такива положения за няколко  милиона да ти спрат газта.

И Украйна, с които са във война,  се съди с тях, и то за милиарди, и в крайна сметка по взаимни задлъжнялости , по големия дял се оказа да изплаща Газпром.

Милиарди .

А ние не сме във война с РФ , но ни извиват ръцете за няколко милиона. :) По Коледа. Не август месец. Кеф а ? Найс  ?

И знам че  това малоумие което демонстрираш не е от дрога. Ако бе дрога щеше да си доста по "схватлив" .

Ама уви.. това си е природно твоето .

И що ?? А аз предлагам да имаме ВЪЗМОЖНОСТ да не ни извиват ръцете , и управниците ни /които и да са те/ да не се събират панически по празниците и да обсъждат националната ни сигурност и  енергийна стабилност, заради " шегичките" на някои дето си връткат с монопола.

Радвам се че дори най промитите мозъци , лека полека разбрахте че няма как да има монопол, и това да е "добре".

Ти ме вдъхнови. Аз спирам да си плащам интернета, понеже са монополисти и само ще ползвам. Какво ще ми извиват ръцете тия бе!

Ти наистина не разбираш ? :)

Никой не говори за неплащане. Да, можеш за момента да не си платиш интернета, да, ще те изключат най вероятно, или ще те осъдят , да можеш после да си платиш, но към момента НЯМА да имаш интернет.

Ако обаче имаш възможност за интернет от друг доставчик, градски , местен, или мобилен,  никой няма да се занимава с теб СПЕШНО по КОЛЕДА например, и да се чудиш  кой ти е развалил празника,или   как ако си фирма зависеща от интернета, ти блокира сделки за много по големи суми , отколкото е мижавия интернет.

Капиш ?

Схващаш ли сравнението , или ти трябват още обяснения за нещо толкова елементарно ? и защо този монопол е изнудвачески и кое е "извиване на ръце" ?

Значи, ако имам друг доставчик, то мога да натрупам задължения при стария и никой няма да ме търси, особено по Коледа? Бреййй! :lol6:

Пак нищо не разбра. Ще те търсят, но никой няма да ти спира интернета по Коледа, особенно ако ти е жизненоважно да видиш "какво е писал Миро" :)

Сега оставям всички да прочетат как могат да не си плащат интернета и да чакат Коледа. [emoji16] [emoji23] [emoji23]

Цитат

"Владимир Путин не бива да очаква, че много украинци ще приемат предложението му. В Украйна разликата е, че ние, украинците, имаме свобода на словото, имаме свободни медии и интернет. Ние ще дадем украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които днес вероятно страдат най-много", написа Зеленски

...

Зеленски каза от своя страна, че е готов да води преговори, но предупреди Русия да не се опитва да говори на Украйна и на украинците "на езика на заплахите, на военния и икономическия натиск".

"Това не е най-добрият път към прекратяване на огъня и деблокиране на Минския процес. Ние сме готови да обсъждаме нови условия за съвместно съществуване на Украйна и Русия. С уговорката, че истинска нормализация ще настъпи само след пълното вдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим"

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/04/28/3426460_zelenski_predloji_ukrainsko_grajdanstvo_na/?fbclid=IwAR3lVyqOSXCKnI2A3WP0LXRhAOQuERgO30A-gubytnpFfHtmFD-WeGyVx5E

Закопа джуджето :) :)

Светли празници , но как тъмни душички да го почувстват този светъл празник.

Няма спиране , дрън дрън ...мъни мъни. Срама нямаш ли?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Абе не знам кое тук е срамно, но мен би ми било много срамно ако ходя да се излагам по форумите подир хора само да ги троля и да се заяждам с простотии и офтопици. :)

Странно мен що не ми пука нито за никсита, нито за тонита, лянгурмани и подобни обсебени от комплексите си "заМиро" и влизат само да видят какво " е написал Миро" и с "какво да го натролим"  :) :)

Всъщност, аз в съседната тема вече поздравих със светлия празник  всичките си мои приятели и фенове :) А вие ако искате да се тровите , сами себе си тровите.

"тъмни душички" . Много добре казано.

Държавни служители на всички нива в Украйна – доктори, учители, адвокати и други ще трябва задължително да говорят на украински език или ще бъдат глобени.  Зеленски нямало да си връща Крим и Донбас по военен начин!   И как ще живеят милиони руснаци в подобна бандеровска Украйна??? Русенското тролче Миро още колко и докога ще се опитва да ни лъже???

преди 48 минути, attj написа:

Държавни служители на всички нива в Украйна – доктори, учители, адвокати и други ще трябва задължително да говорят на украински език или ще бъдат глобени.  Зеленски нямало да си връща Крим и Донбас по военен начин!   И как ще живеят милиони руснаци в подобна бандеровска Украйна??? Русенското тролче Миро още колко и докога ще се опитва да ни лъже???

Не им трябва украински, иврит трябва да учат!!!

преди 1 час, Джугашвили написа:

Не им трябва украински, иврит трябва да учат!!!

Защо?   Пак ще ги глобяват заради неползване на украински език.

преди 23 часа, attj написа:

Защо?   Пак ще ги глобяват заради неползване на украински език.

Защото евреите взеха властта!!! Това с украинския език е за простолюдието, колкото да поддържат някаква фобия към който им е неудобен и имат интерес да настройват населението срещу него (в случая руснаците и рускоговорящите малцинства), използувайки украинския национализъм!!! Действаха си задкулисно и подмолно, спретнаха си един Майдан, скараха ги и ги противопоставиха с единствената държава, която можеше да им помогне и да провали плановете им, след това сложиха един прост молдован, който да обере всички негативи след тази криза и накрая си дойдоха на бял кон!!! А реално погледнато,който и да беше на мястото на Порошенко, нямаше да се справи по-добре в тази ситуация!!! Схемата е стара и добре позната на всички, които помнят историята!!! Нищо ново под слънцето!!! Досущ като колегите от коминтерна и ВОСВ, само че в украински вариант и единствената разлика в слогъните и лозунгите!!! И най-големия парадокс е, че патриотично и националистически настроените украинци избраха еврейско, вместо украинско управление!!!

Е как така се разби на пух и прах досегашната великороска пропаганда за "фашистка хунта"  в малорусите ???

Какво ли е в главиците на екзалтираните разпенени ококорени пропагандатори които обясняваха и до ден днешен за разпънати момченца на площади от фашистите, за ядене на трупове , и т.н. ??

Ей на.. ATJ/HEY и другите никове на същата тролка  тотално блокираха. Поради липса на опорки зацикли и блокира. Ни вопъл ни стон :)

Фашистите си избраха евреин ! хлъц... :)

на 30.04.2019 г. в 11:31, attj написа:

Това , разбира се, е фейк.

Закона отдавна се обсъжда, и става въпрос за утвърждаване на един официален език - украинския. Повечето усилия са насочени именно към това че има много области в които въобще не се употребява официално украинския, и върху това се градяха хиляди фейкове.

Нормално  е всяка държава да изисква на цялата си територия използване и познаване на официалния език. Както е и в България и навсякъде.

Сещате се как вдигнаха пара унгарците покрай този закон. Напомпани с фейкове и лъжи  .

А закона дори да припомня, е изцяло синхронизиран и с европейското законодателство и няма абсолютно никакви положения които да репресират останалите за изпозлване на друг език.

Така че, не знам защо припомняте тези стари фейкове, но те са си само и единствено лъжи :)

Има и друга страна на монетата, че именно до сега е имало една камара  пречки ИМЕННО срещу украинския език.

И това нормално е да бъде коригирано :

https://ru.tsn.ua/ukrayina/rada-prinyala-novyy-zakon-o-yazyke-osnovnye-punkty-dokumenta-1337439.html

Цитат

Выучить язык страны и начать на нем говорить – это норма для любого государства. Мы насчитали 55 различных указов, постановлений, запретов которые, начиная с 1627 года и заканчивая 1990 годом, сужали или полностью исключали существование украинского языка. И все для того, чтобы идея независимой Украины даже не возникла.

Конечно, украинизация не будет мгновенной. Конечно, закон не является идеальным. Но каждый в конце концов должен понять - или ты защищаешь и учишь украинский язык, или защита твоих языковых прав продолжит составлять основу политики Кремля. Больше читайте здесь: https://ru.tsn.ua/ukrayina/rada-prinyala-novyy-zakon-o-yazyke-osnovnye-punkty-dokumenta-1337439.html

Да, започнати схеми от Янукович още... но и цитирам : "усилия да се промени системата"

Иначе на военна тема, отново нещо което не е новост - участието на най нови видове рашистко въоръжение в окупираните украински територии , констатирано и документирано не от "бандеровците" , а от ОССЕ .

Но е напредък че почна да се чува и в наши медии .

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/razkonspiriraha-v-donbas-sekretnata-ruska-zaglushavashta-sistema-tirada-2

Разбира се, знаем откъде са тези строго секретни свръхмодерни системи - всеки може да си ги купи  от "военторг" , както и че е изкарано от донбаските мини от мирно протестиращи шахтьори.... :)

Цитат

украинската разследваща платформа informnapalm.org успя да публикува  информация за присъствието на най-новия комплекс за радиоелектронна борба “Тирада-2” на територията на окупирания от РФ украински Донбас.

Бре,че достоверно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.