Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 4 минути, miro20 написа:

"робство" като термин дори е сравнително по добре , защото господаря трябва да се грижи за роба - като  храна, покрив, задължения.. и т.н..

Aй стига ве! То било голяма далавера робството. :) Разбираш ги тия работи ей!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 752,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 43 минути, язе написа:

Ти ли тука някъде бе споменал за вадене от кнтекста ?

:)

Прочети цялото ми мнение и тогава спекулирай с простотията си :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Ти ли тука някъде бе споменал за вадене от кнтекста ?

Прочети цялото ми мнение и тогава спекулирай с простотията си :)

С твоите камъни по твоята глава. Как ти харесва?

преди 1 минута, язе написа:

С твоите камъни по твоята глава. Как ти харесва?

Цитирай ме за да знам на кое съм отговорил "извън контекста"

От съседната тема, не виждам такова. Фантазираш си , не цитираш, не се аргументираш, и после викаш.. да ти отговарям на тази тролска спекулация  ?

:) айде не мерси :)

Да, и да добавя.. благодарение на нашия  труд на заможни чорбаджии , сме изхранвали Истанбул.

Това с ограничени тотално роби , трудно би се постигало .

преди 51 минути, язе написа:

Ердоганскоте мекере, работи за неосманските амбиции. И си има, помощници тук.

преди 7 минути, ghostBG86 написа:

Ердогански мекерета сте тези които симпатизирате на сепаратизма и тероризма.

И тези които патосно въхвалявате незаконната военна намеса на чужда държава спрямо друга независима държава,  и които сте самокастрирани от национално достойнство и манталитет.

преди 3 минути, miro20 написа:

И тези които патосно въхвалявате незаконната военна намеса на чужда държава спрямо друга независима държава,  и които сте самокастрирани от национално достойнство и манталитет.

Ми ние бяхме тотално против, ма от САЩ ни обясниха, че това е най-нормалното нещо и изконно право на по-силния. Кои сме ние, та да не се съгласим с тяхното становище по въпроса!

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Ми ние бяхме тотално против, ма от САЩ ни обясниха,

Така ли ??? айде бе ?

Нещо нямам такива спомени

преди 13 минути, ghostBG86 написа:

Синбад и още няколко турци. Нищо съществено...Как им натресоха руснаците Кюрдистан не е истина. Ае ся барай кърджали баце Ердо...

Всщност , говорех за пряката намеса на Пу във независима Украйна , и от която и отне Крим , и във която продължава да дестабилизира Донбас, със  войската си за която призна в прав текст.

преди 1 минута, miro20 написа:

Всщност , говорех за пряката намеса на Пу във независима Украйна , и от която и отне Крим , и във която продължава да дестабилизира Донбас, със  войската си за която призна в прав текст.

Дестабилизира? Мене Донбас ми се вижда бая стабилен, за разлика от Юкрейн...

преди 8 минути, язе написа:

Дестабилизира? Мене Донбас ми се вижда бая стабилен, за разлика от Юкрейн...

Да, на неокупираната от путински орки , част, си е стабилен , и си живеят нормално хората

И малко за руско-украинските газови отношения :

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Комсомолец, не бъркай карабинера с карабина!

Не бъркам нищо .  Ако говориш на мен .И не чух отговор на въпроса, защо толкова много сте нациопнално кастрирани .

Защо няма нито един протест в Крим против “анексирането“ му?

Цитат

Аз мнението си за  османското робство съм го казвал многократно

"робство" като термин дори е сравнително по добре , защото господаря трябва да се грижи за роба - като  храна, покрив, задължения.. и т.н..

Какви задължения бе неграмотник!? Какви грижи бе трол нескопосен?!

Цитат

Е, все пак си мечтаеш за Новоосмания. Какво да очаквам от такъв, като теб. Обяснявай ни колко е яко да си роб.

преди 18 минути, nikssi написа:

Какви задължения бе неграмотник!? Какви грижи бе трол нескопосен?!

Роба е грижа на господаря си. Без права, и отговорност .

Както казах - точно с това се спекулира. Че  уж не сме били роби .

Но както се обосновах, но вадиш от контекста, сме били по зле от робите дори. И сме изхранвали чрез привидни псевдо права, Истанбул дори .

Защото  под привидна "местна ограничена свобода" , всеки османлия е привелигирован, и реципрочно османската империя дои данъци и  суровини  от народите

Да си чувал данци  от роби ? Не , нали ?

Кой е неграмотник , и кой трол нескопосен ?

преди 18 минути, Тøни написа:

Е, все пак си мечтаеш за Новоосмания. Какво да очаквам от такъв, като теб. Обяснявай ни колко е яко да си роб.

Драги, 1001 пъти съм ти казвал - сложих ти огледало пред твоите простотии  за възхваляване на сепаратистите терористи и простотиите за новорусия.

В момента пак ти казвам , за 1001 път, ти плюеш себе си , не мен .

"яко да си роб" :)

Абе с какви хора говоря, не разбирам наистина.. интелекта не ви е приоритет..

Какво огледало бе, ти добре ли си? А това за робството, че е много яко, пак ли е огледало? Имаш огледало вместо мозък. Трябва да те разследват защото си заплаха за националната сигурност, като пишеш на българите, че няма лошо да си роб и прокарваш неоосманизъм с твоята новоосмания. Чуда се кви са собственици на този сайт и до кога ще толерират анти-българското ти поведение. Срам, срам и позор! Да не би да им плащаш нещо?

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

Роба е грижа на господаря си. Без права, и отговорност .

Както казах - точно с това се спекулира. Че  уж не сме били роби .

Но както се обосновах, но вадиш от контекста, сме били по зле от робите дори. И сме изхранвали чрез привидни псевдо права, Истанбул дори .

Защото  под привидна "местна ограничена свобода" , всеки османлия е привелигирован, и реципрочно османската империя дои данъци и  суровини  от народите

Да си чувал данци  от роби ? Не , нали ?

Кой е неграмотник , и кой трол нескопосен ?

Ами явно си ти понеже говориш,че цитирам те:

Цитат

Аз мнението си за  османското робство съм го казвал многократно -  естествено че е робство , дори да не отговаря  изцяло на този термин.

Нашето положение е дори по зле от робство - защото под привидни "права" , османците доят народа , както са правили и с други народи разбира се.

Всъщност става въпрос за  не за господар ами за собственик. Може да го купуваш, продаваш и прочие. В твоя цитат твърдиш,че не е съществувало робство понеже господаря се бил грижил за роба. Че пък и пишеш,че имал задължения :no-no::D ама ти изобщо четеш ли какво пишеш? Неграмотник!

Цитат

Робството е социално-икономическа или правна система, при която хора, наричани роби са разглеждани като собственост на други хора, наричани робовладелци[1]. То е особеност на определени нива на развитие на производителните сили в еволюцията на историята на икономиката и на производствените отношения. Робите не притежават лична свобода и често са подложени на принудителен труд.[1] Te могат да бъдат купувани, продавани или притежавани от момента на тяхното залавяне, покупка или раждане. Лишени са от правото да се придвижват, да отказват да работят или да изискват заплащане за труда си, а в някои правни системи собствениците имат правото дори да изтезават или убиват своите роби.[2] Терминът „робство“ има и по-широка употреба, свързана с безправие, както и с подчиненост, зависимост: „роб на страстите си“, „робува на амбициите си“ и пр.

Викито поне прочети трол нескопосен.

преди 7 минути, nikssi написа:

Четеш ли какво  цитираш , трол неспокопсан ?

Нали и аз това говоря бре :) трол неспокопсан :)

роба е безправен, и бе зотговорности ,

Нашето положение е ПО ЛОШО .

Прочети това което си ме цитирал под червеното . Че ме мързи да повтарям на тролове рецитиращи по задължение :)

трол неспокопсан :)

преди 9 минути, nikssi написа:

Ти го прочети, после мен.

преди 13 минути, Тøни написа:

Какво огледало бе, ти добре ли си? А това за робството, че е много яко, пак ли е огледало? Имаш огледало вместо мозък. Трябва да те разследват защото си заплаха за националната сигурност, като пишеш на българите, че няма лошо да си роб и прокарваш неоосманизъм с твоята новоосмания. Чуда се кви са собственици на този сайт и до кога ще толерират анти-българското ти поведение. Срам, срам и позор! Да не би да им плащаш нещо?

Именно огледало . Пренесено от възхвалите ви за сепаратизма и тероризма на Донбас и Крим , спрямо нашите условия.

Вие сте за съд за разпространяване на сепаратизъм и тероризъм .

Чудя се и аз, до кога трябва да се търпят такива като теб , сложили за аватар във форма на император чужд фюрер, Както и други сложили чужди символи и лентички за аватари

Мен би ме било срам да демонстрирам колко съм национално кастриран , както вие го правите.

И които сте поставили чужди интереси пред българщината.

Всъщност.. не знам каква е твоята националност де.. предполагах че говоря с българи..  уви ...

Говоря с антибългари путинисти пропагандатори .

Престани да сипеш обиди Миро!

преди 16 часа, sopolin4o написа:

Защо няма нито един протест в Крим против “анексиране

.Ето тук е отговора на въпроса ти.

Максим Щевко , 2 января 2016 в 17:44
Тут скорее нет, чем да. 
Видите ли Антон, крымчане жили 23 года в свободной Украине, с более менее свободными СМИ. А в итоге событий 2014 года, они попали в страну, где нет иного мнения, кроме мнения вождя. Свободного доступа к информации нет, по телевизору говорят только о войне, интернет засран кремлеботами, а еще совсем недавно братский народ и страна в которой они жили, "внезапно" стали фашистами поголовно.
И именно эти люди могут подняться и восстать против режима Путина, они знают (надеюсь еще не забыли), что такое свободная страна. И они опасны для режима. Поэтому промывать им мозг нужно сильнее и задабривать "дарами" вроде пенсии, зарплаты и всяких плюшек.
Крымчане не хотели войны, так они её получили, по телевизору круглосуточная война. Чистое небо над головой? Конфликт с Турцией, она под боком и армия у неё современная, в они Крыму уже не раз воевали.
Агрессивная военная пропаганда конечно промывает мозг отлично, но как станет совсем худо, даже она не поможет. Что будет потом, мы еще увидем.

19
1417693954_885854_77.jpgJOCHAN KLAUER , 2 января 2016 в 19:34
Как мне описывал ситуацию в маршрутке мой приятель - все сидят тихо, боятся говорить, при украине всегда весело было - власть ругали почем свет стоит, анекдоты травили - что про украинцев, что про евреев - а сейчас потупятся и даже друг на друга не смотрят. Не дай бог там оказаться.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Това звучи нелепо. Вдигаш се на протест, бунт, въстание и подобни, когато си недоволен. Твърдението, че не смеели да протестират, щото им промивали мозъците и нямали достъп до информация, е абсурдно. Във века на интернет достъп до информация няма само в Китай, Куба и Северна Корея. Това, че по-високите пенсии и заплати са "подаръци"... нали се сещаш колко логично звучи? Високите доходи са основание за задоволеност, не повод за протест. Алтернативата пък да се върнат в Украйна, която успешно беше ограбена и фалирана, едва ли блазни някого.

Долният отговор е от типа "една жена каза". "Аз не знам дали е така, ама един приятел, няма да ти кажа кой, каза, че от небето валяли крави". Тролове, тролове навсякъде... В цитирания случай двама си говорят помежду си.

Ето ти мнение от първа ръка, от наш потребител: https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/?page=56#comment-3074571

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Абе..и ние си мислим ,че говорим на ,чист и разбираем Български..ама на някой, май ако не им го "спуснат", не знаят как да се "изразяват правилно'...с поръчката...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.