Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Същински украинци са донските и запорожските казаци. Сега в Европа много хора все още не са наясно. При тях няма корумпирани бандеровци.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 754,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Само да вметна, че това за украинката и автогарата е абсолютна измишльотина. Почти съм убеден в това. Велосипедист съм, придвижвам се из Русе с карбонов велосипед. Имам шофьорска книжка, но при силният си астигматизъм съм се отказал, да шофирам от години. Ползвал съм услугите на Варненската автогара над 100 пъти, никога не съм имал проблеми с нея. Дори чисто визуално, тя е направо на космическо ниво, в сравнение с русенската и добричката. Но най-важното е, че дори и там има фирми, които да осигуряват транспорт до Украйна, и то не една или две.

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на 8 и 9 май "се обявява примирие“, и заплаши с масирани удари по центъра на Киев, ако Украйна се опита да "провали честването на Деня на победата“.

на 7.05.2026 г. в 8:38, attj написа:

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на 8 и 9 май "се обявява примирие“, и заплаши с масирани удари по центъра на Киев, ако Украйна се опита да "провали честването на Деня на победата“.

Путлю зарева и помоли, Зеленски учтиво издаде указ , разрешаващ провеждането на парада.

Не че това успокои путлю и това бе най краткия в историята, парад... щото путлю се обосра от страх

преди 50 минути, miro20 написа:

Путлю зарева и помоли, Зеленски учтиво издаде указ , разрешаващ провеждането на парада.

Не че това успокои путлю и това бе най краткия в историята, парад... щото путлю се обосра от страх

И на децата е ясно, че Зелю с този указ заповяда на ястребите си да кротуват, щото много добре знаеше че центърът на Киев няма да понесе ехото от евентуален дрон на парада в Москва. Това е.

Майданът в Киев е причина да бъдат загубени Крим, Донбас и Запорожието. Както личи - може и още територии да изгубят. Няма я предишната Украйна. Няма и как да я има.

Пуснаха вуду-почитателят, събраха "непосилния откуп", май едно негово имение струва повече, но това няма значение, има значение, че в това нещо, 404, няма читав човек, е, поне сред управляващите и тези, които могат да ги сменят, отврат. Очаква се да стане гражданин на изсраел, да, държавата, която издирваше, и в повечето случаи намираше участниците в геноцида, сега прибира всички военнопрестъпници, после не се чудете, че там управляват точно такива.

През 2024 г. Зеленски подписа закон, забраняващ дейността на религиозни организации, свързани с Руската православна църква. Подобно решение е като реална присъда за предишната Украйна. За режима в Киев евреинът Зеленски е много вредоносен управник.

No image preview

Унгария забрани вноса на земеделска продукция от Украйна...

Прочетете повече в Новини.бг

Нещо много недемократично, неевропейско, неатлантическо, непазарно и т.н. ми звучи това.

А колко се радвахте на Мадяр.

преди 20 минути, M.Николов написа:
No image preview

Унгария забрани вноса на земеделска продукция от Украйна...

Прочетете повече в Новини.бг

Нещо много недемократично, неевропейско, неатлантическо, непазарно и т.н. ми звучи това.

А колко се радвахте на Мадяр.

Унгарците гледат първо националният си интерес и след това нечии друг, така и трябва.

Докато не се преговаря - Киев ще губи още области - накрая може да останат само последните, които Сталин е преместил от Полша насила в УССР. Би било жалко развитие за Република с 50 милиона жители - като през 1988 година при Горбачов в СССР.

преди 12 минути, attj написа:

Докато не се преговаря - Киев ще губи още области - накрая може да останат само последните, които Сталин е преместил от Полша насила в УССР. Би било жалко развитие за Република с 50 милиона жители - като през 1988 година при Горбачов в СССР.

Аз си мислех че вече са загубили всичко ;)..

преди 12 минути, attj написа:

Докато не се преговаря - Киев ще губи още области

Украйна все губи, губи и .....За последните 30 дни Русия е загубила контрол над 116 кв. км, пише американският Институт за изучаване на войната (ISW). Според института и The Economist за първи път от три години насам инициативата е минала на страната на Украйна.

Русия не само провали напълно пролетното си настъпление, но и за първи път от август 2024 г. губи превзета територия. За да "компенсира" това, руското военно министерство започна да публикува генерирани с изкуствен интелект или заснети в дълбокия руски тил видеа, които се представят за превземане на нови населени места. Това възмути дори големите Z-канали. Смешници.....Ако е вярно

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/proletnoto-nastuplenie-na-ruskata-armiya-ukrayna-se-provali

На някои въобще не им е ясно - касае се за Новорусия и за Малорусия. Съвсем не иде реч за Кралство Полша.

преди 2 часа, attj написа:

На някои въобще не им е ясно - касае се за Новорусия и за Малорусия. Съвсем не иде реч за Кралство Полша.

Аз не напразно цитирам баба Станка - то се вижда от цитатите които никога не се коментират , колко ги разбира нещата ;)

705822471_122113444971286982_60538882114

52 м  ·

Ето така отбелязаха 24 май в Одеса, Украйна. Може ли някой да ми пусне снимки от тържествата в Русия, за да публикувам и тях. Мерси!

В наши дни кирилицата е широко разпространена както сред южните и източните славянски народи, така и сред някои неславянски народи в Русия. Кирилицата е в основата на официалната писменост и на Монголия. За кризата в Украйна общата азбука не е нещо обединяващо - още не са уточнени бъдещите граници на казаците с ляхи и с хохли. Вече 12 години воюват за Новорусия и се изтребват... Майдан с преврат в Киев до това доведоха.

преди 21 часа, miro20 написа:

705822471_122113444971286982_60538882114

52 м  ·

Ето така отбелязаха 24 май в Одеса, Украйна. Може ли някой да ми пусне снимки от тържествата в Русия, за да публикувам и тях. Мерси!

Бяхме поздравени от страницата на посолството във фейсбук ,но предвид санкциите и че се направи всичко възможно последните и не само години за да развалим своите братски отношения на политическо ниво и това е достатъчно. Преди да потърсиш нещо ,разбери защо си го загубил.

Одеса си е в Новорусия, а Миро от 13 години слуша само радио Киев.

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Бяхме поздравени от страницата на посолството във фейсбук ,но предвид санкциите и че се направи всичко възможно последните и не само години за да развалим своите братски отношения на политическо ниво и това е достатъчно. Преди да потърсиш нещо ,разбери защо си го загубил.

24.05.2021

Ето това са руснаците. В крайна сметка, нека да не забравяме, че Македонизма е изобратение на СССР.

преди 8 часа, kaldata1 написа:

24.05.2021

Ето това са руснаците. В крайна сметка, нека да не забравяме, че Македонизма е изобратение на СССР.

Както вече писах опорната точка е много слаба ,но пък все някаква.

Това имах предвид от преди два дни за 24 май.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1433989245435651&id=100064737667280

Ние сме на обратната страна - денят на "българската" азбука и култура... Абсурдни неща.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.